Friday, February 18, 2011

FAIRY TALES




Happy Friday everyone.........hai



masa kecil dulu...I sangat suka dengan Fairy Tales....you all lak...terutama yang perempuan...suka tak..??

bila sebut Cinderella, Sleeping Beauty....sure kenal......

biasanya pengakhiran cerita Fairy Tales ini akan berakhir dengan

"Happily Ever After......."

sejauh manakah kebenaran kata-kata itu...??

check this out..........



Cinderella....memang tak asing dengan glass slipper nya......

mari kita lihat kesudahan kisah Cinderella setelah dia berkahwin dengan Putera Raja...



menghadapi kegagalan rumah tangga.....akhirnya menjadi pelanggan setia bar....hehehe..



macam mana pula dengan kisah Snow White....??



dulu dia menjaga 7 orang kerdil....bila dah kawin dengan sang putera...rutin hidupnya masih tidak berubah..

dari riak wajah Snow White...happy kah dia...?



Rapunzel yang punyai rambut cantik...panjang..lagi kuat..sehinggakan mampu menjadi tali untuk ahli sihir mahupun putera raja untuk naik ke menara..bertemu dengan nya...

apa pengakhiran kisah si Rapunzel ini...??



rambut dia dari sehari ke sehari gugur....sebab di sahkan menghidapi lukemia....kesian kan...? maka...terpaksa guna rambut palsu...



Red Riding Hood....??



nenek dia demand sangat...nak makan yang best-best...McD..KFC..Pizza...dia lak tak dapat makan...geram punya pasal...dia makan semua makanan yang dipesan oleh nenek dia..

mana serigala....?? bukan kah dah mati kena kapak dengan si pemotong kayu...tak gitu...??



Sleeping Beauty.....



nama pun Sleeping Beauty...tido jer la kerjanya.....



Princess Jasmine & Aladdin



Aladdin kawin denganPrincess Jasmin ni tak ikhlas...dia nak jadi Sultan...

setelah takhtanya di rampas oleh Aladdin...Princess Jasmin telah diceraikan...nak balas dendam punya pasal....di jadi terrorist...untuk merampas kembali kuasa pemerintahan...




Princess Pea.....di sebabkan sebiji kacang Pea.....dia telah berjaya berkahwin dengan Putera Raja...



dek kerana cerewetnya melampau sangat....semua tilam tak best...sudahnya dengan dia sekali kena buang...huhuhuh...



Beauty & Beast....



frust...bila Beast dah handsome...dia mula cari perempuan lain...maka Beauty pun cuba la mencantikkan lagi wajahnya dengan pemedahan plastik...

kesian kan...??



Little Mermaid...

kesudahannya dia tak dapat kawin pun dengan putera raja kan..then dia di sumpah jadi buih2 di laut...tul tak..?



kesian punya pasal....ahli sihir tu tukarkan dia jadi mermaid...tapi dia dah di buang keluarga..
tak tau mana nak pergi....

maka dengan rela hatinya dia duduk dalam akuarium kat Aquaria..
sadis kan.....??

ini la cycle of life...kejap kita di atas...kejap kita di bawah...di atas kembali...begitu jer la...hingga ke akhir nyawa...
ini hanya lah rekaan semata-mata.....hanya untuk suka-suka...moga terhibur....pang


p/s: masa you all kecik-kecik dulu...cerita fairy tales yang mana yang you all suka...tak kira la..cerita melayu..mahupun cerita dari barat....kongsi lah.....

44 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

hahahhaa..

mana awak dapat nie semua..creative..

time dulu-dulu suka citer fairytales princess & the frog..ala yg cium katak terus katak bertukar jadi putera raja tu..

tht y tak geli ngan katak..geli & takut ngan kucing je..hurm~

lalink7 said...

wahhh..rajin nyee Nabilah menterbalikkan semua cerita fairy tales..hehehe..jangan la terbalikkan..macam sad ending sume tue dah jd xbest..kite nak always happy ending..hehehe

=))

kite suke citer hantu masa kecik2 dlu..heeeehhehehe..

Wawa~* said...

mmg kecik2 dlu suka sgt fairy tales disney nih... hehehe... saya suka beauty n the beast.. sbb beauty tu anak yg baik, sanggup berkorban demi ayah dia.. hehehe.. suka jugak sbb dia asal2 bukan princess, org biase saje, ekeke ^^

nisa said...

sy suka snow white sbb akhirnya die akan berkahwin ng putera yg kacak.. hehehe

aliesha kirana said...

haahah.. lawak la nabilah! hahahaah.. AK kecik2, eh smpai skrg AK suka citer Little Mermaid, tapi versi happy ending la..hehehe..

pastu AK ske citer Beauty and the beast.. tahap suka citer2 ni sampai lagu dorang pun leh hafal. heehehehe...

❤NazirahMoktar❤ said...

lawak la..heheh..kite pon suke tgk fairy tale ni, ulang2 pon takpe.sebab teringt waktu kecik dulu teringin hidup mcm ni kan.

p/s : kak nabilah amik gmbar lawa2 selalu kat mane??

nunama said...

keh3. mana dapat cite ni sume?
unbelievable. hehe. good job! :)

betulla. hidup tak selalunya di atas. huhu.

fairy tale yg mana ek? rasanye sume suka. Barbie je kot utk penambahan di atas tu. hehe aisyh. rindu betul zaman dulu. (n_n)

Kazaztan Team said...

tak ada yg menarik perhatian...rajin baca aje...

pipoq said...

betul ke kat Aquaria ada mermaid ?

waa..nanti nak pegi tengok la..tak pernah masuk lagi Aquaria tu..

redza said...

citer fairy tales ke?? ntah..xde yg minat ler...sekadar baca2 jer

Judiene said...

Hahahaha.
Lawak r citer neh.
Best2!

::mak incik:: said...

hik2... sweet je.... suka2... macam nak soh kak nabila buat bed time story je bila fatin nak tido... boleh x?? ngeeeee....
*p/s: fatin suka suma cita d atas... suka nak jadi macam puteri.... geh3..

mie said...

citer begini memang menarik..
gue like rapunzel..
ahahaaa

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

hahahah..mcm2 la kamu ne bellaa.. bg2 ke kesah dorg?? gulppPpp...ngerii ^^ hihiih

erm,kesah cita never ending story, sama ngn life kita..yg tiada sudahnyaa..tp tu bkn cita sal pari2 kn?? brla..kiranya cerita knk2 jugakk..hiihih ^^

Hanim Mahali said...

betol tu... hidup tak selalunya indah... huhuhu
SB bukan sekadar sahabat di alam maya

YanaMIB said...

mmg fairy tales sungguh nih..sume cita yg nabilah sebut yana pernah tgk kecuali princess pea..eh serius xpernah dgr..pasni nk cr la cita psl beliau =)

paling suka cinderella..serius berangan nk kawen dgn anak raja mcm membuak²..hahahaha~ =P

SYANI said...

Suka jugak baca fairy tales dulu. Teringin nak jadi cinderella...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

hehehe.... n3 kreatif...

(^^,)✿

HonEyBuNNy said...

adehhh..teringat la kisah2 dulu....best ja kan...

Prince Halilintar said...

wah..suke prince bace entri kali ini..prince klu dulu cite yg selain kat atas tu prince suke cite yg aksi2 sikit mcm robin hood,pinocchio,ali baba dan byk lagi la..ingat watak die tapi tajuk cite die xingat..haha

Ati Masrif said...

hihi..
terhibu dgn drama pendek
arahan nabilah ^____^

siTokei said...

anak perempuan sitokei cukup minat dengan watak ni.....:)

Dilla Ady said...

bez okeh entri ari nih..

tak terpikir pun kesudahannye yg sebenar camni..hahahah

btul la, mane ade hidup yg senang jek kan..da kawen, konpem bahagiaaaaaaa jek...tipu la..

camne pun mesti ade kurang di sana sini dan yg pnting kite terima pasangan kite seadanya bukan dari luarannye...

suke bawang putih bawang merah...

d_tieah said...

Huhuhu.. Ade before and after plak ek?
Paling tak boleh blah yg rapunzel tu..
Kena leukimia? Hahahaha.. Lawak derr..
Mana dapat bahan ni? Edit sendiri ek?
Dulu2 minat gak citer2 camni, tapi paling suka power rangers..
Hahaha..

Entry Terbaru : Topup RM10 Boleh Tahan Sebulan

CGG said...

waa..
cgg kagum ngan awak:)

best bila baca

Miss Tira said...

Kreatifnya Cik Nabilah menconteng cerita dongeng menjadi cerita mengarut. Gelak besar Tira baca. Tapi bila difikirkan kembali inilah kisah realiti. Tak semuanya indah seperti apa yang kita harapkan. Kerana dunia ini adalah jambatan menuju akhirat yg kekal abadi. Diatasnya penuh dengan ujian dan rintangan. Cerita ni Tira bagi 5 bintang. Hehehe (^^)v

Along Tapa said...

ending fairy tale yang sangat menepati jiwa aku...hihihi....

fairy tale kegemaran??skang aku dah minat cerita Puteri Gunung Ledang..sebab cerita dia twisted pastu takde hepi ending...ngahahaha...

Gorengbaek - Cerita bunuh diri lak....

Hangit Habis dah - Kalo dah dasar penting diri...

LiFe KaMi said...

budak2 pompuan dulu mmg suka cerita2 mcm tu tapi kalau yg lelaki citer power ranggers atau suria perkasa hitam..hehe

iwan_dextrous said...

alahai..sedih2.hahaha

x pernah layan cerita2 nie...bce entri nie bru tau name2 fairy tale semua.hhaa

lieya orange M.I. said...

hye nabilah.. :D

princess pea tu, lieya tak pernah pun tgk...n kat blog kamu, 1st time lieya dgr...
lieya paling suka cinderrella(eh camne eja nih)..sbb burung2 buatkan bj kawin dia..

kella said...

wah! hahahahaha.. baguslah cerita nih! mana dapat ni..
ya, betul.. hidup ni bagai roda! sekejap kita kat atas, kejap kat bawah...

tq..

E.d.Y said...

teringat time kecik2...suka tgk cite2 macam nitp skrg nak tgk, malu la pulak..haha

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Hahaha, tak boleh tahan tengok muka Snow White tu. Muka ketat je. Kesian :p

hysman said...

salam cik nabilah..
hehehe...

pokcik suka tgok kesatria baja itam kecik2 dlu..
klu katun tu suka cite ape erk yang ade cincin kuasa tu..wind, fire...
lupe larghhh......
:p

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak suka cerita cinderella, ngan snow white dan 7 org kerdel.bila tengok cerita, rasa cam masuk kat alam dorang.dorang punya muka cun.

Nurfazilah Cipa said...

haaa~comel2..dlu2 ske cte thumbelina..pnyla ske smpi pnh bergn nk jd kecik je..las2 ble da bsa pendek r..hahahah!cipa dtg bwk award..amek tau!

http://nurfazilaharsat.blogspot.com/2011/02/award-utk-sume-follower-cipa.html

Anonymous said...

comel...:))

nabilah_2908 said...

oh...bagus la you all semua terhibur..

gambar2 ni dpt dr bnyk sumber...sumber2 dr luar negara...huhuhu...kena rajin bongkar rumah pakcik google...sure akan jumpa pelbagai bahan yg menarik.. :)

ramai juga yg tak tau tntg princess pea tu yer...

takpe..nnti sy ceritakan.. :)

thnks 4 all ur comments.. :)

asliner said...

erm..
jarang tgk cite fairy tales..
kisah the beauty n the beast pun kita tak tahu..huhu

tapi pernah layan jugak cite cinderella+snow white..

tapi saya sangat suke tgk cite barbie..hehe

aque said...

hahahha...

hidup ini mcm bola kan.. ~~

asliner said...

hi3..
lawaklah kak bace entri ini..
banyak betul idea akak..=)

p/s: jarang tgk cite fairytales..
kita tak tahu pun ape sbnrnye cite the beauty n the beast tue..
yang kita tahu hnye cinderella+little mermaid(kartoon)+rapunzel(bace buku cerite)+snow white(bace buku cerita rsenye..hehe)

Tapak Kaki said...

aku rasa macam tengok je semua cite fairy tales tu.. yang melayu punyer macam kurang sikit..tak da kot..

ana ayesha said...

kreatifnyer nabilah ni buat n3 mcm ni ...... kagum2

fairy tales zmn ana ..... alice in the wonderland, bwg merah bwg putih yg ini edisi melayu yerr klasik punyer

senydream said...

rse keliru sket coz rsenyer mcm dah tinggal komen kat entry ini tpi xde lak ni..hukhuk2..
papepon mmg creter2 donggeng ni menarik kan?...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...