Friday, February 25, 2011

HAIWAN BERWARNA PELIK



Ola fwenss..........wek

pada hari Jumaat yang indah ini...I nak share pada you all tentang Haiwan-haiwan yang berwarna pelik...warna-warna ini adalah semulajadi tau...takde nye org nak warna-warnakan..

warna pelik?.....macam mana tu...?

takmo cite banyak lah...jom layan gambar-gambar di bawah......



Buaya warna Oren....ha...pelik kan...?

kenapa warna Oren..?

dipercayai..buaya ni berkemungkinan separuh albino...




ngeee....Bear warna PURPLE...i like.....ye



menurut sumber....Pola Bear ni asalnya warna putih..tapi bertukar menjadi Purple....

kenapa...magic kah...??

tidak...pakar dan Zoologist kata...Bear ni terkena sejenis penyakit kulit...



Cicak Spiderman....

dah cicak..spider lak....huhuhu...

memang warna dia macam ni...bila rasa terancam...cicak ini akan bertukar menjadi warna coklat keperang perangan..

kiranya haiwan exotic yang memang orang cari...dengar cite...memang mahal harganya...



Pelesit warna Pink....nice tak...??



erm...dalam english namanya Katydid..



Itik come lagi cantik...@ The Mandarin Duck

macam nak bela je sekor...cantik....



Sesumpah yang berwarna warni atau nama glamor nya..
Chamaeleo Calyptratus, biasanya dijumpai di Yamen Arab Saudi..

memang la cantik....tapi geli la.....



Pink Dolphin..

cute tak...?? di jumpai di sekitar Tasik Louisiana



see..mak dia warna hitam...tapi dia warna Pink..

sebab...Dolphin ni Albino....

kalau manusia Albino...warna putih semuanya kan...??




Oh Clown Frog...

walaupun kulit mu cantik...kombinasi Hitam + Pink+Purple...tapi kamu tetap menggelikan...no


Subahanallah......menakjubkan ciptaan Allah...

Semoga you all terhibur dengan paparan kali ini.

special thanks to : oddee.com


p/s : tak sabar nak tengok cerita Ustaz Amirul malam ni...konflik telah bermula...kesian Ustaz...sape tengok cite ni...sila angkat jari....pang

47 comments:

redza said...

Subhanallah..ciptaan Allah mmg xterjangkau ngan fikiran

itik tuuu..comey..isk klu ada sekor mesti xsanggup nk semelih




ustz amirul?? xpenah tgk huhuhu sape yg pegang watak ustz tu

tia said...

dolphinnn paling cantik and comel!!! bole bela tak ? hihi!

BLADE EDGE said...

assalamualaikum...

saya pun pernah buat entri berkaitan binatang2 pelik ni tahun lepas..bagus jugak :-)

d_tieah said...

Sesumpah aku geli..
Euwwwww..
Buaya lagilah..
Seram tengok apatah lagi kalo live..
Mau melompat kot..
A'ah dolphin tu cute, pink plak tu..
Konfem betina..

Entry Terbaru: Tuan Direktor! Pilih Kasih Eh!!

Kazaztan Team said...

mau bela itik tu satu...

Ieda Al-Habsyi said...

sesumpah tu comel abissssssss! :)
TUTORIAL LETAK IKLAN CHURPCHURP (KECIL COMEL) DI BLOG

aliesha kirana said...

hahaha..comeynya semuaaa!! especially yg warna pink. hahaahah! nak bela katak sekor..lalaalal~

ustaz amirul!! xdpt tgk la mlm ni. huk huk..

YanaMIB said...

mmg menakjubkan..suka yg kaler pink itu..hehe~ =)

Tapak Kaki said...

macam dalam cite alive in wonderland.. semua haiwan kaler pelik-pelik.. siap boleh bercakap lagi.haha

En iLham said...

hehe
sangat nice lah kak
yang peling cute bear tu lah
rase mcm nak peluk jer

Farhan Zulhusmi said...

ciptaan allah kan...
subahanaallah...cantik...
bermacam-macam colournya...
:-)

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

subhanallah..Maha cantik ciptaan ALLAh ;)

uniknya kn???

Ati Masrif said...

cantiklah kalau dapat bela
itik warna warni tu...banyak2

^___^


Jom baca: ULANG TAHUN KE-10

oya said...

mcm main color2

ana ayesha said...

tak sangka ye haiwan pun kena albino

tapi yg bestnya warrna itik tu amat memikat

teringat dulu2 kisah anak ayam yg baru menetas tapi berwarna-warni, knp pulak ye?

nisa said...

subhanaallah

Prince Halilintar said...

subhanaallah..indah betul ciptaan Tuhan ni kan..

prince pun layan cite ustaz amirul tu..

ekin mahmud said...

subhanaAllah..indah sungguh ciptaan Allah s.w.t

Dilla Ady said...

sbb dia clash ngn raja lawak..so, tak dapat tgk la ustaz amirul..huhuhu

paling suke n macam mejik adala polar bear tu..canteknye...rase nk peluk n letak kt bilik tido..

shida mj said...

kaler-kaler dan coraknya sangat cantik boleh buat corak batik.

salam kenal gak..

senydream said...

mmg nice pelesit wrna pink tuh,ngeh..ngeh..:p

pipoq said...

sib baik la manusia tak dicipta berkaler kaler camtu..tapi walau dah dicipta dengan sebaik paras rupa pun, masih lagi nak dikaler kalerkan kejadian yang dah memang cantik molek ni..hehehe..

Cik HaRiZa said...

ingt mase blaja ngan lecturer kelas genetic conservation..
katak warne biru turqoise..cantik!!

e F a said...

Sungguh indah ciptaan Allah..
suka tengok pink n purple kat katak tu, tapi efa tetap geliiiii... comey je katak tuuu eheheh

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cantik plak warna katak tu......

"Tiadalah (haiwan) yang melata di bumi dan tiada pula burung yang terbang dengan dua sayapnya melainkan semuanya itu umat seumpama kamu juga" Surah Al-An'aam 38

mykhalis said...

suke tengok mandarin duck..cantik bangat ahh

LiFe KaMi said...

memang cantik,
kalau dapat bela itik yg warna warni tu mesti ramai je dtg umah..hehe

Farhana Jafri said...

bear wrne prple tu ade ktne?? lawa sgt!! dolphin wrne pink.. klau wrne prple lagi cntik kot!! hehehe comel la sume ni.. wlupon berpenyakit ttap cantik and unik! ciptaan allah xd spe yg boleh lawan.. subhanallah :)

Miss Tira said...

Lagenda buaya putih di Serawak yang sangat besar itu pada Tira sangat hebat. Kalaulah sang buaya itu masih ada pasti amat dikagumi kehebatannya..

De Mois said...

Pelesit 2 bukan hantu he?? Kalau dah cicak 2, panggil cicakman la. Haha..

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Gerunlah tengok warna badan dia cam tu.Selalunya haiwan berwarna cam tu dia pandai menukar warna nak menyembunyikan diri dari musuh. Setahu akak, masa belajar sains kat sekolah.he he he

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
menarik menarik

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

haihs....tk tergamak le nak sembelih...kalau dpt sepasang pun best...boleh ternak...jual...masyuk..!! hehe.. :)

Ustz Amirul..Asyraf Muslim bawa watak tu.. :)

HYE TIA ;

hehehe...cute jer kan..boleh bela..tapi Tia kena buat akuarium besar la.. :)

HYE BE ;

tp tak sama macam yg ni kan..? hope tk sama la yer.. :)

HYE D_TIEAH ;

hehehe..katak macam mana lak..geli tak...? :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

hehehe..sama...(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

errr....gerun je tgk..huhuhu.. :)

HYE AK ;

katak itu comel...?? oh..tidak..!! :)

HYE YANA ;

hehehe..Yana & Pink mmg tk boleh dipisahkan.. :)

HYE TAPAK KAKI ;

hehehe...betul gak tu...suka tgk kucing belang2 tu... gebuss.. :)

HYE EN ILHAM ;

ha...sama lah..menarik warnanya..macam kena mandi dengan Nila pun yer gak..hehe..

nabilah_2908 said...

HYE FARHAN ;

yupp..kebesaran Allah...tiada yg mustahil.. :)

HYE ANNA ;

yupp..suka yg mana 1..?

HYE KAK ATI ;

kan kak...? hehehe..cantik je bulu2 dia... :)

HYE OYA ;

yupp...tp ini bukan buatan manusia.. :)

HYE ANA ;

kalau tak silap...sebelum menetas..telur tu di inject dgn warna.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NISA ;

ajaibkan..? sesungguhnya tiada yg mustahil.. :)

HYE PRINCE ;

suka yg mana..? :)

HYE EKIN ;

yupp..(^_^)

HYE DILLA ;

semalam tk sempat lak nk tgk cite ustz tu..huhu..terkilan.. :)

HYE SHIDA ;

corak yg mana tu..? :)

nabilah_2908 said...

HYE SENYDREAM ;

yupp..tp org kata pelesit tu..hantu...huhuhu.. :)

HYE PIPOQ ;

ha..betul tu...elok2 kulit badan tu..bersih..di contengnya..huhu..

HYE CIK HARIZA ;

bab katak...pernh gak jumpa selain dr warna katak ni...tkpe nnti sy try cari.. ;)

HYE EFA ;

hahaha...tul tu Efa... walaupun cantik..tp...geli.. :)

HYE AFZAINIZAM ;

tul tu..cantik... :)

Edy Zaidi said...

cantik lak itik tu..kalau ada, mmg nak bela la

nabilah_2908 said...

HYE MYKHALIS ;

yupp...sy pun uska dgn itik tu..amazing.. ;)

HYE LIFE KAMI ;

payah lak nnti tk senang hati tinggalkan rumah...yer la takut org pecah masuk curi itik tu..tul tak..? :)

HYE FARHANA ;

bear tu tk sure kat mana...cantik kan...macam kena mandi dgn Nila pun yer juga..hehe.. :)

HYE MISS TIRA ;

lumrah kehidupan...yg hidup pasti akan mati.. :)

HYE DEMOIS ;

huhuhu..cicak man warna merah la wak...ni ada warna biru.. ;)

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Waaaa, itik itu sungguh comel. Bro vote untuk itik~

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

heheh..comel je akk ni...betul la tu.. :)

HYE BRUTAL SOLO ;

bgus la kamu terhibur..

HYE EDY ;

yupp..sama lah...sy pun berkenan kt itik tu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE BRO ERY ;

yupp..ramai yg suka itik tu.. :)

Amni said...

amni tengok ustaz amirul. hahahahah... WAJIB! sebab nama ustaz tu AMIRUL..... =P

asliner said...

eii..
geli gile cicak tue..-__-

btw..
betul ke warne binatang2 itue macam tue?
sangat awesome..=)

p/s: takde tb..huhu

nunama said...

Subhanallah. :)

Rajin betul Kak Nabilah cari gambar2 ni. hehe. Tapi, bermanfaat utk kitorang ni sume.

Keep it up the good work! (n_n)

p/s: ingatkan manusia yg mpunyai akal shj akan diuji dgn kesakitan. Rupanya, haiwan juga turut sama merasai.

Benar Kalam Allah ada menyatakan, Tidak hanya berkata "Aku beriman" dan kamu tidak diuji?
Maaf. surah dan ayat yang keberapa, x ingat. huhu.

Khairil said...

best la entry ni..menarik...

Khairil said...

best la entry ni..menarik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...