Wednesday, February 02, 2011

MENTARI MUNCUL LAGI




Hello fwens....hai

weee.....mentari muncul lagi.....



hrumm....bagi yang bekerja..macam mana mood you all hari ni...??

ada tak rangkap lagu ini bermain-main di fikiran you all sekarang ni...

" separuh jiwa ku pergi..........." haha...ada tak...??

I pun lebih kurang mcm tu gak...mood cuti sudah mari.......kat sini dah mula sunyi...yer la..jiran sebelah menyebelah..kebanyakkan nya cina...company melayu ni je terselit kat tengah-tengah...

ok...cerita carry forward lagi...

kan I ada cerita tentang banjir kat sini kan...? Alhamdulillah...air semakin surut....

meh kita tengok gambar-gambar yang I sempat snap semalam...



ini la sungai Melaka....

nampak tak..air betul-betul paras tebing kan...? sehari sebelum..air memang melimpah....



side sebelah kanan lak... I sempat snap masa nak menunggu traffic light bertukar hijau..



kat belakang factory....air naik sampai paras buku lali...



masuk office.....ha...tengok la rupa meja I nih...petang tu...memang angkut semua ke atas..



ke esokkan paginya....sesi memasang semula la cable-cable PC...etc..

pening lak bila nak menyambung cable telefon...




ni petang semalam...

kawasan perumahan kt belakang office...memang dekat sangat dengan sungai...

ramai cina kat sini..kesian lak..nak raya...air masuk rumah...




jalan shortcut yg selalu I lalu bila nak balik...malas nak lalu jalan besar...banyak sngt traffic light..

time ni..arus boleh tahan juga deras...tapi gigih juga la redah...sebab keadaan kat sini tak bahaya dah...



paras sungai...tetap sama....rumah-rumah yang ada tepi sungai ni..memang naik air lah...tapi..hari ni dah surut sikit....alhamdulillah...



banjir di sekitar Durian Tunggal..

hope..kawasan-kawasan yang lain juga akan pulih seperti biasa.....terutama di Johor...agak teruk juga kan...

ha....jom kita tengok gelagat mangsa banjir ni...kesian dia..tak tau la dapat diselamatkan atau tidak...



ala...ala....kesiannya dia.......

tempat you all macam mana pula....dah mula panas..or masih hujan lagi...?

47 comments:

zEri sAfEerA said...

kat tganu ok. hehe :D
hrp2 kat sana cpat2 kmbali mcm biasa :)

VIVIAN said...

kecian tengok kucing tu..diselamat ke tak?

Jom Terjah Entri Baru : [my270view] Risau!

Jom Terjah Entri Baru : [Ailurophile] Suki Have Epilepsy?

beautiful_rose said...

kat sini sudah mula nampak matahari...langit tidak lagi menangis =)
harapnya musim hujan dah berlalu sebab berhari2 hujan tak henti mendung jerk...



comel kucing tu...ko tak tlg selamatkan ker...

JunAina said...

pusing kiri pusing kanan...kawan2 ramai yg tak de...waaa...memang separuh jiwaku pergilah...separuh lagi sikit petang pun hilang jugakkkk...

Dilla Ady said...

kat sini da okeh nabilah....byk tempat yang da surut..alhamdulilah..

dilla tak terasa pulak kalu CNY nih, sbb sini takde chinese lagi pun dilla kt ofis mmg sorang2..huhuh

sesekali jek la bos kuar masuk..

Dilla Ady said...

eh, gilak cute kucen tu?

mmg btul nabilah dapat tangkap gambar die eh?

sape punye kucen la tu agaknye..saya mau culikkkkk!!!

En iLham said...

kat mersing ni dah mula panas hari ni kak
tapi kadang2 tu tetibe je plak hujan
huhu
banjir pun dah surut agaknye

aliesha kirana said...

oh hati2 tau nabilah.. kat area utara ni hujan skli skala je.. skrg musim hujan area selatan kot.. heheheh nape xselamatkn kucing tu..cian die mntk tlg..hihihih~

sahromnasrudin said...

alhamdulillahh..kat cini dah panas..air alhamdulillah belum sempat naik lagi..trime kasih membalas kunjungan..semoga berkunjung semula

Anip™ said...

sampai kat kilang eh, hmm, apepon kesian kt ko, habis kabel ko cabut sbb takut air naik, hehe

Akif Mazlan said...

best nya main banjir. heheh

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Kat sini panas berdenkang, cian nabilah kat sana suku banjir. Tak pelah Nabilah tak delah teruk cam Johorkan.Tapi kalau dah masuk sampai office, ini yg buat malaskan.Selamat bercuti sempena Tahun baru China.

chunna said...

xdpt imagine tmpt sy jd mcm ni. xpernah lg...

smoga mangsa banjir seluruh mesia diberi kekuatan dan ketabahan serta kerajinan membersihkan segala kesan banjir ni...

maRShA said...

kt KUIS dh panas dh.. terik lagi.. tpi sejuk tu ttap ade.. dh beku dh tgn ney.. alhamdulillah la law air dh mule surut.. dh boleh wt keje ngn ati yg sng.. he3 ^^

Janggel said...

oh comei sungguh gambo yg last tuh!

❤NazirahMoktar❤ said...

ala, kesian kucing tu..huhuhu..sekrg ni bencana alam memg ada je mane2 kan.

Kazaztan Team said...

boleh tahan banjir ye...nasib baik tak jadi mcm segamat...teruk gak tgk nye

nunama said...

aah. alhamdulillah.
semalam dan hari ni cerah sket. hehe.
:)

p/s: sian tgk kucing tuh. tp comel! haha.

d_tieah said...

Rumah ok tak?
Kalo rumah banjir mmg penat giler kan nak menyuci rumah balik..

NOOR FATIN said...

kat kemaman ni hujan je awak. huhu sejuk sangat2. xleh la nak pasang kipas kuat2.. wuu

senydream said...

durian tunggal??..suke la name kg ni..kg sy durian pahit,hehe2...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

semlm matahari telah muncul memancarkan sinar nyer...

kat opis skang....sunyi...

(^^,)♥

Miss Tira said...

Hehehe, mangsa banjir tu sangat cumel. Kena diselamatkan tak kira apa berlaku. Waaa cumelnye ye ^^

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Boleh tahan juga naik air dekat situ ye. Tapi mentari dah memancarkan sinarnya. Jadi kaum-kaum lelaki sejati sudah bersedia untuk bermain bola dipadang. YEaaaaa~

pipoq said...

kat Ipoh ni tak menentu..kekadang hujan..kekadang panas gak..tapi tak banjir je..hehehe

Amy Syaquena said...

NAsib di kelantan ok je harap keadaan akan kembali seperti biasa..

Prince Halilintar said...

esok baru prince start cuti..alhamdulillah banjir dah surut sikit..Kucing tu cute giler..kalau prince dah behenti kat tepi jalan gi slmtkan kucing tu..klu xde orang punye dah bawa balik umah ...hehe

nas said...

alamak..kesian kucing tu..
harap2 ade la org selamtkan..
hu3
harap2 korang selamat di sana
tempat aku xbanjir..
hu3

IeDa said...

yang paling kesian si comel tu la..

Mak Su said...

tapi tahun ni banjir teruk kan..... sian gaks kat depa, tapi moga mereka tetap hepi berhari raya

Ati Masrif said...

nabilah cayang,

kat bandar pun air naik ke..
teruk juga hujan kali ni ye..

camne org yg dtg nak melancong

Ati Masrif said...

ala..ciannye miaww tu
nabilah tak tolong dia ke..

selamat bercuti nabilah

gi mana 4 hari ni ^_^

mR.sYaH said...

teruk juga banjir skang ni.. rumah kawan pun ada kena.. nasib baik tmpt saya selamat.. syukur..

IMANSHAH said...

sangat tabah tu..

Elly & Emmy said...

alaa.. hari ni matahari dah keluar.. panasss.. tak bess laa.. tapi kalau hujan hari2 pun susah jugaa kann..

E.d.Y said...

teruknya banjir.tp paing kesian kat kucing tu...

LiFe KaMi said...

bahaya juga redah banjir ni takut temasuk longkang jer..
alala comelnya kucing tu,
dia pun tkut banjir..:)

ana ayesha said...

kat sini ari ni cuaca ok hujan pun renyai2

mmg amat mencabar kalau air banjir masuk dlm rumah penat nak mencuci

kaw ni setiap thn banjir ker?

HonEyBuNNy said...

haritu banjir di kedah mcm tu la....;(...alahai..kesian ila tgk kucing tu...

Miecyber said...

Nasib baik PC dapat di selamatkan...

Rakyat Malaysia baca 2 buku setahun

asliner said...

kat muar pun dah start ade mentari yang menyinari..
chewah! hehe

mie said...

tu dia..
kat melaka pun boleh tahan teruknya banjir..

Farhan Zulhusmi said...

rezeki yang allah bagi kan???
xpe....segalanya ada hikmahnya...
insyaallah....

redza said...

masa kecik2 dulu bila banjir sy n geng sibuk cari & tebang pokok pisang nk wat rakit

Azza Firza said...

kucingggg tu tersangat comel <3

YanaMIB said...

air msk opis ke yang? mesti ssh nk bersihkn nnt..

tpt ai xbanjir..alhamdulillah la..=)

Tapak Kaki said...

patot la bajir dah sungai melaka tu aku tengok macam kecik je.hehe.. jangan lupa mintak angpau dengan MR. R ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...