Tuesday, February 15, 2011

SALAM MAULIDUR RASUL 1432H







Tiada Harapan selain ALLAH
Tiada Idola selain NABI SWT
Tiada Kata seindah AL-QURAN
Tiada Jalan selurus SUNNAH
Tiada Perjuangan selain ISLAM

Salam Maulidur Rasul buat kawan-kawan semua...

memperbanyakkanlah berselawat ke atas Nabi kita...Nabi Muhammad SWT..

jom....



p/s : siapa yang bekerja hari ini..sila angkat jari anda....boleh juga temankan I kat sini...huhu...pang


41 comments:

Prince Halilintar said...

Salam Maulidur Rasul nabilah..moga cinta kite pada Nabi Muhammad s.a.w tidak pernah luntur..

prince cuti hari ni xdpt temankan nabilah..hehe

AiDa AzRyN said...

Salam Maulidur Rasul.. :)

❤NazirahMoktar❤ said...

selamat hari maulidur Rasul.rasul yang kita semua cintai. InsyAllah, biar la rasa cinta kite semakin mekar terhadap Rasul Junjungan.

pipoq said...

aku pun kerja gak hari ni..hari hari kerja owh..

salam maulidurrasul

Kazaztan Team said...

eh kerja kah...saya cuti...salam maulidur rasul...

niesz said...

salam maulidur rasul kak..jom2 sama kite selawat ats junjungn nabi kita.. :)

jom bc cni : sabtu+ahad+isnin

zEri sAfEerA said...

Salam Maulidur Rasul :)
selawat dan salam buat junjungan Nabi Muhammad SAW.

sue sofian said...

salam maulidur rasul..
mari la kita sama2 berselawat ke atas junjungan nabi kita SAW..

p/s: nice layout! i like!

Miss Tira said...

Salam Maulidur Rasul Cik Nabilah. Semoga kita akan terus menegakkan syiar Islam di dunia ini. Banyakkan bersalawat ke atas junjungan besar kita Rasulullah s.a.w.

P/s: Lagu ni Tira suka sangat2.. :)

Along Tapa said...

salam maulidur rasul..ko kena kije ke arini??gila r...

Gorengbaek - Koleksi bahasa kias dulu-dulu....

Hangit Habis dah - Kenapa nak double standard??

MaTNaggeR said...

salam maulidur rasul =)

YanaMIB said...

salam maulud nabi..

melaka mmg xcuti or company yu je yg x cuti? slmt bekerja ye..hehe~ =)

Ibnu K said...

Maulidur Rasul kali ni paling konfius buat remaja. Sebab bertembung ngan Valentine Day yang tak sepatutnya di sambut.. Hehehe.. Mesti ramai gf yg serba salah nak kuar ngan bf ke lepak rumah je menghayati maulidur rasul..

De Mois said...

Salam maulidur rasul yea..sama2 kita menghayati keperibadian baginda

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah kat sana tak cuti ke?kesiannya.hari ni akak cuti berjimba-jimba sempena hari maulud nabi.kerja rajin-rajin ye.

JunAina said...

salam maulidirrasul jugak buat nabilah...aina dari pagi setia di depan pc kat opis...uhukhukkkkkk...

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Salam Maulidur Rasul. Semoga Islam akan terus subur dimuka bumi Allah ini.

nama.aku.lynn said...

salam maulidur rasul.;p

farah said...

salam maulidur rasul :)

::mak incik:: said...

salam maal hijrah... ;)

nunama said...

Salam Maulidurrasul Kak!! :)

saya3! (sambil angkat jari) hik3.

D Yatie said...

Salam Maulidur Rasul...

Saya tak kerja!! Weeee :))
Tp esok dah kerja..Malasnyerr... :(

Faiz said...

salam maulidur rasul...kesian org lain cuti die kne keje..=)

p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

Anip said...

salam maulidur rasul

W said...

salam maulidur rasul. ;)
tadi w dgr cerama ustaz kazim, bestt. ceramah dia dua jam smpai tgh hari, langsung tak rasa ngntuk. ;)

Cahaya Kehidupan said...

Salam Maulidur rasul juga.

to w : wow,saya penah dengar ceramah ustaz kazim,really best,banyak ayat yang dia bagi untuk menjaga diri,hanya menggunakan ayat al-quran saja..=]

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

salam maulud nabi bellaa ;)

ho?? keja kaaa?? siannyaaa..

hysman said...

i teman u boleh..
hahahaa....

salam maulidur rasul cik nabilah...
moga hari ini kita lebihkan penghayatan kita kpd rasul junjungan kita Nabi Muhammad SAW.. :)

HonEyBuNNy said...

salam maulidur rasul.....

datang terjah sini...

E.d.Y said...

salam maulidur rasul..:)

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selamat hari kekasih wahai kekasih Allah, Nabi Muhammad S.A.W...
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Sesungguhnya Allah dan para Malaikat sentiasa bersalawat keatas Nabi" Ya Allah! Limpahkanlah selawat serta salam kepada Nabi, ahli keluarga baginda dan para sahabat.

Allah berfirman,' Kami tidak menurunkan kamu melainkan sebagai rahmat kepada seluruh manusia.' (Al-Anbiya':107)

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

tercipta 1 lembaran sejarah di tanah suci kota mekah,
hari yang mulia penuh sa'adah,
bermulalah sebuah kisah,
malam isnin subuh yang indah,
12 Rabiul Awal yang cerah,
20 april tahun gajah lahirlah zuriat yang sa'adah,
Abdullah nama bapanya,Siti Aminah ibunya,
riang gembira menyambut mulia terima putera yang utama..
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

Wawa~* said...

salam maulidur rasul buat nabilah n semua umat islam~ :)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

selamat bekerja di pagi Rabu...

tia said...

Salam Maulidurrasul ;)

tia xkeje semlm, hihi! :D

Norhafiza said...

salam maulidurrasul dari kakNo..

nabilah_2908 said...

terima kasih semua..!! :)

pasal tak cuti tu...

mmg Company ni tak ambil cuti Maulidur Rasul...even tokei nya...Melayu/Islam...huhuhuhu....

shhuhhh.....!! jgn kabor kt boss eh...rahsia kita-kita jer..hehe..(^_^)

atty's said...

Salam Maulidur Rasul.

Dilla Ady said...

salam maulidur rasul nabilah..semalam pun dilla keje...nk BW pun malas sbb takde mood..

btw, thanks for your words darling..

aliesha kirana said...

Salam Maulidur Rasul... cian nabilah kene keje..huhu

d_tieah said...

Salam maulidur rasul nabilah..


Entry Terbaru : Ketahui Gred Untuk Url Blog Anda

lalink7 said...

salam Maulidur Rasul...

kite coti panjang.. =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...