Monday, March 14, 2011

AYAM BERMACAM AYAM



Happy Monday dear fwens...!!!!!!!!

bertemu kembali di hari Isnin yang indah ini............senam

ada apa dengan ayam yer...??



takde apa lah.....actually last weekend...asik dok makan ayam jer....lepas ni..puasa seminggu la kot dari makan ayam..huhuhu....

segalanya bermula dari hari Sabtu...my mom minta I belikan ayam panggang kat Ayamas on the way balik ke office....

maka....tengahari itu..makan lah ayam kami sekeluarga...sedap oo....makan dengan nasi panas...ada asam rebus..sambal belacan cili padi..dengan ayam...terasa sampai sekarang...huhu

dek kerana sedap sangat....buatkan I lupa nak snap-snap...so pinjam dari Pakcik Google je la yupp...



I beli black paper roasted...ok la...sedap juga...tapi Percik lagi best...

tidak terhenti di situ...petang lak Adin balik dari UPM....then malam nya....kami makan ini lak...



Satey Ayam.....
ha...kali ni I tak lupa nak snap...orang tengah makan...I suh stop jap..
sebab nak menjalankan aktiviti snap-snap nih...huhu..



kuah kacang yang marvelous...

sorry la yupp..comot sikit...



nasi himpit wajib ada + timun + bawang..

mana gambo timun& bawang...??

lupa gak nak snap...wek

esoknya pula.....sebelum hantar Adin balik...bukan hantar sampai ke UPM sana...hantar kat Melaka Sentral je....

nak tau kami lunch apa....??

meh tengok gambo ni meh......



taddaaa.........KFC Snack Plate...
weeee....lama giler I tak makan KFC ni...dah berbulan-bulan...rasa-rasanya dari tahun lepas lagi...
time ni....tak amik gambar gak.....

see.....asik makan ayam jer kan...? bermacam-macam jenis ayam....huhuhu....

ha...selama seminggu ni..nak puasa lah dari makan ayam....mampu kah...? hahhaa..entah la....

sungguhpun begitu...tetap bersyukur dengan rezeki yang Allah kurniakan...daripada orang lain yang tak cukup makan...kan..?pang

psst.......minggu lepas you all buat apa pulak....? ada tak yang pergi tengok Merong Mahawangsa...macam mana ceritanya....best tak...?? meh la story mory dengan I...

37 comments:

sahromnasrudin said...

saya lum tgk lagi citer si merong tue..ingat nak tgk minggu nie la huhuhhhh

Amni said...

amni sibuk ngan prog... sibuk shopping jugak ngan mirull....hehehe....

p/s:teringat chicken dance....

khairolghani said...

terliur lak tengok makanan kat sini..hehe..terus rasa lapar..

Oasis said...

Semua ayam?

best...best. lain kali pos sket tau. Saki baki pun tak pe...

YanaMIB said...

ai pi kenduri kawen kwn² + konsert paknil last weekend..huhu..ada gak aym..tp x sebyk yg nabilah mkn kot..ngee~ ^_^

Prince Halilintar said...

sabor jelah..setiap kali prince tgk entri pasal makanan kat blog nabilah ni mesti time2 nk lunch..membuat perut prince menyanyi2 dah ni..tapi lambat lagi nk rehat ni..adeh

aliesha kirana said...

menu ayam tu mcm wajib kena ada setiap minggu. ahahah. feveret tu! haish! tak leh tinggal la ayam. kui3... AK pergi kenduri hujung miggu lepas. heheh. tak jln2 tgk wayang pun. tehee~

d_tieah said...

Adoi.. Tetiba rasa lapar tengok ayam kfc tu.. Ggggrrrrrrrrrr.. Lunch ni nak makan ape ek???? Huhh..

Entry Terbaru : Loji Nuklear Jepun Meletup Dan Pencemaran Radioaktif Berlaku?

nunama said...

huhu. mcm da lama tak singgah sini. hehe. wow!! sedapnye makan ayam. Kita pun makan ayam gak ri sabtu ritu. Yummy!! (n_n)

Kita dah tengok!! Malam tadi. Ngan my sis. Plan last minutes. Kui3. Best kak. Superb!! Macam nak g tgk lagi je. Hehe. Tak rugi g wayang. =D

Kakzakie said...

Suka tengok makanan dlm blog/resepi paparan. Nak beli malas keluar. Tengok ajelah.....

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Fuuuh nikmatnya hidup. Sehari suntuk makan ayam. Rasa macam nak jilat je screen pc ni.. Hahaha.

topimagine said...

wah... cm best je pic2 ne.. meleleh gak air lior menengok nye.. lagi2 sate tu.. perghhhhhhh.. terbaik!!!!

Nizam said...

waaa...nizam suka satey tau... nak2...

Miss Tira said...

Ayam panggang! Sate Ayam! KFC! Ades, Cik Nabilah menekan emosi Tira dengan gambar-gambar sebegini. Hahaha, lapo~

ana ayesha said...

sate ayam tu menyelerakan balik kpg nanti nak mkn satay ayam Wak Teni

teringat lagu ayam oleh jalil hamid

ayam bermacam ayam .........

lalink7 said...

ai semalam layan satay hj samuri..tapi nasi goreng ayam die xbrpe sdap..ayam kerass..nsib satay xkerass...dah hari sabtu hari gemukkan badan..

pendek kata busan gile weekend ai..waaaaaaaaaaaa

Siti Nurhayati Dollah said...

Assalamualaikum...

Wah, bestnya makan-makan. Minggu lepas sibuk ke sana ke sini uruskan pasal anak-anak sedara. Minggu ni, kenduri kahwin pulak.

atty's said...

minggu ni ganti lak makan ikan jer..

kty lom tgk lagi citer merong tu ..lambat sikit kot.kasi laluan org lain review dulu .

zEri sAfEerA said...

mak aih. sate nye. menggugat iman. hee :D sy suka sate.
wooo,,, sy pon dah lame x pekena kfc ni. uh uh.
hurm,,, sy pon nk tngok merong mahawangsa 2. cuma x berpeluang. rmai yg ckp bes :)

redza said...

dh lama xpekena kfc..xboleh jdi nih

hujung mggu nih gi la tgk HMM..org kata best..sy xtgk lg

Dilla Ady said...

eh..dilla pun citer pasal ayam...huhuhu

Qistina Filzah said...

penah wat x ayam letak tepung gandum ngan rempah kari, pas tu goreng..mmm dap gak..hehe

nukilanaffiza... said...

wah..semuanya ayam..best nih....teringat saya masa keje kat kedai ayam dulu2..hehehe

KFC ler..puas dah makan ayam time tu...skang tak pernah puas...kuikuikui

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

tk tgk pn..cz anna bkn kaki wyg..heheh

mguu lepass? bt mkn2 gak..tp tkderla aymnyaa..heheh

cik zaza said...

adeh..lapar tgk ayam tp skrg dah jarang mkn ayam muak kot. huhu

Cik Ina minat Do do Cheng said...

ayamas memang terbaek bab bab ayam cam ni. tahu kenapa akak cakap terbaek. Ayam dia diperap semalaman bersama bahan -bahan yang terpilih, sebab tu bila kita makan ayamas punya ayam, rasa sedap sampai ke isi.pengalaman akak kerja kat kilang KFC pada tahun 1989

LiFe KaMi said...

wah semua ayam jer,
ni kena buat reban ayam senang sikit nak makan pada bila2 masa..hehe gurau jer..
tgk trailer citer tu mcm best je nak pi tgk gak le..:)

Afzainizam said...

anak lah ayam
anak ayam turun sepuluh
mati seekor mati seekor
tinggal sembilan

ya aaa auuu... ya aa auuuu

ayam den lapeh oooo hooiiii

ya aaa auuu... ya aa auuuu

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

niesz said...

ayam, bermacam ayam..hehehe..sodapnye kak, hehe..xpe kak, selagi ade rezki mkn je, bak kate mak niesz, jgn sia2 kan nikmat dunia, nnti dah tua mcm kena pantang..haha..

niesz xtgk lgi cite tu kak, tgk die nye sebalik tbir mcm best jer..

nabilah_2908 said...

HYE SAHROM ;

nnti dah tgk...buat la review yupp.. :)

HYE AMNI;

hehhee...apa yg di buat..kalau dgn yg tersayang..sure seronok kn..? :)

HYE MR K ;

huhuhu....kalau lapar...g makan..jgn tahan2.. :)

HYE OASIS ;

huhu...xpe..next time..sy call KFC Delivery suh hntr sekotak snack plate pada kamu yupp.. ;)

HYE YANA ;

weee....ikut juga cite konsert pak nil tu...seronoknya kamu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

hehehe...lepas ni..kalau nk dtg sini..dtg lepas lunch tau...tak pun lagi beberapa minit nk lunch.. :)

HYE AK ;

hehehe...buat ms ni...sy nk pose dulu makan ayam..muak rasa.. :)

rajin AK attend kenduri.... :)

HYE D_TIEAH ;

kfc..!!!hehehe.. :)

HYE NUR ;

wah.....sungguh ke...ish...beshnya...akk nk g tgk gak...tp xde geng la...huhu.. :)

HYE KAKZIE ;

tgk pun jadi la kn..? :)

nabilah_2908 said...

HYE BRO ERY ;

huhuhu...jgn le jilat..pi beli...KFC... :)

HYE TOPIMAGE ;

huhuhu....malam ni pi la pekena satey.. :)

HYE NIZAM ;

hehehe...meh la ambil sebatang dua.. :)

HYE MISS TIRA ;

hehehehe...sabo Cik Tira...sabo.. :)

HYE ANA ;

heheheh...sy pun teringt kt lagu tu...sbb tu la letak tajuk macam ni..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

hehehe...sedap tu satey samuri.. :)

HYE YATI ;

budak2 sekolah dah start cuti...sure bnyk kenduri kn..? :)

HYE ATTYS ;

hrumm....kalau org diet..tk boleh kan makan bnda2 ni.. :)

HYE ZERI ;

apa lagi..pi la pekena KFC...sama lah...sy pun belum ada peluang nk tgk cite tu.. :)

HYE MR RED ;

xde geng la Mr Red...nk tgk sorang2..tk besh...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

ha....tu la pasal.. :)

HYE QISTINA ;

erm...tkpernh buat lak...biasanya suka goreng mcm tu je.. :)

HYE AFFIZA ;

hehehe..kepuasan itu hanya sementara jer kan..? bila dah lama sikit...mula la terigin.. :)

HYE ANNA ;

makan apa Anna minggu lepas..?

HYE CIK ZAZA ;

lebih kurang macam my mom Cik Zaza ni...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

tul tu kak...ayam dari ayamas mmg sedap..manis je rasa...even bahagian dada... seronok tak kak keja kt situ..? :)

HYE LIFE KAMI ;

huhu..xmo la smpai bela ayam..pergi beli jer..senang...

kalau bela..nk sembelih tk sampai hati..sampai ke sudah tk mkn ayam nnti..huhuhu.. :)

HYE AFZAINZAM ;

hehehehe...lama dah x dgr lagu tu.. ;)

HYE NIESZ ;

hehehehe...betul juga cakap mak niesz tu...dah ada makanan tk bersyukur lak kan..lagi nk komplain bagai..huhuh..

nnti Niesz g la tgk.. :)

nunama said...

akak dtgla amek kita kat sini. Kita temankan akak. hihi. (n_n)

asliner said...

hari nie kite makan nasi ayam madu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...