Wednesday, March 16, 2011

BLOG REVIEW : HIJAU ITU INDAH DAN PERMAI



Hello fwens............muah

ha....dapat tak flying kiss itu...? hehehehe...

its blog review tymeee................



hrummm....blog mana yang akan direview hari ni yer.....soal

hari ni...nak cerita tentang BLOG HIJAU ITU INDAH DAN PERMAI

bertepatan dengan nama blog HIJAU.....warna latar blog pun HIJAU gak...



I selesa panggil owner blog ni.. Kak Ina

emo12 TENTANG KAK INA



well..Kak Ina merupakan seorang Isteri, Ibu kepada 4 orang anak...sepasang tau anak-anak Kak Ina .. 2 lelaki 2 perempuan....just nice kan...??

and Kak Ina juga seorang pekerja....setau I...Kak Ina bekerja dalam bidang yang bersangkut paut dengan makanan....

jarang nak tunjukkan muka......tapi ada la juga terselit-selit di blog BLOG HIJAU ITU INDAH DAN PERMAI...you all geledah la blog Kak Ina tu yupp..

ha.....cuba tengok gambar budak comel ni...nama dia Firdaus



ini la model tetap blog Kak Ina



best ooo jadi Firdaus ni....selalu dapat makan best-best....

emo12 APA YANG BEST...??

I tertaik dengan blog Kak Ina sebab...Kak Ina selalu post pasal masak-memasak......menu yang di sharekan di blog pun boleh dikatakan simple...namun..mampu buatkan kita terliur...huhu..



terliur tak bila tengok cheese tart Kak Ina nih..??



Sup Ikan......

you all nak tau tak...lepas I baca tentang cerita Sup Ikan ni...memang teringin sangat....
bila I balik rumah....tengok-tengok...my mom pun masak Sup Ikan .. weee....seronok sangat tau...huhu...

banyak sebenarnya entri-entri tentang masakkan...


sebahagian dari list resepi yang Kak Ina letak di side bar blog nya....macam-macam ada...you all pergi la tengok sendiri....

bukan cerita pasal masak-masak jer....pasal isu-isu lain pun ada juga....pelbagai....tapi bab masak memasak la yang buatkan I tertarik..menarik...huhuhu...



penjelasan yang tulus ikhlas....I suka dengan ketelusan kata-kata Kak Ina

emo12IKAN FRESH DARI LAUT..??

family Kak Ina selalu tau dapat makan ikan fresh dari laut....best tak...??

nak tau sebab apa...??

sebab Hubby Kak Ina suka memancing....sekali pancing....Ikan besar-besar...geram jer tengok ikan-ikan tu..



see...best kan...??

kalau yang berminat pasal pancing-pancing ni...you all boleh juga terjah blog Hubby Kak Ina di
KISAH PANCING

I selalu juga ke sana....cuci-cuci mata tengok hasil tangkapan Hubby Kak Ina dengan geng-geng dia yang lain...macam best jer.....teringin lak nak ikut orang pergi memancing...huhu


emo12FAMILY 1 MALAYSIA..??

1 Malaysia....??? apa yang ada dalam fikiran you all sekarang....??

I tak mo cerita panjang...sila lihat gambar-gambar di bawah....



Firdaus dengan datuknya merangkap FIL Kak Ina



Firdaus dengan neneknya merangkap MIL Kak Ina

sudah faham kenapa I kata family 1 Malaysia...??
oh.....sangat menarik family Kak Ina ini kan...setuju tak...??pang

so.....macam mana...menarik....tertarik....??? apa lagi...jom la kita serbu blog Kak Ina...bila dah sampai sana...buat la apa yang patut yer....say Hi ke...ect.......

hrumm...I rasa sampai sini la dulu....mau tau blog siapa pulak lepas ni....kita jumpa minggu depan yupp.....

take care dear fwens........hai


p/s : hrumm...I minat bab baking mem'baking ni..tapi.....orang-orang kat rumah tak ramai..more tak suka makan.....maka terbantut lah aktiviti mem'baking ni...yer la...penat-penat buat..takde orang makan...huhuhu....

p/s/s : APA KATA HATI telah direview oleh Miss Tira di A BEAUTIFUL MOMENT....meh singgah meh....ye

36 comments:

Amni said...

tu la amni selalu cakap.. kalau nabilah dah de calon, mesti dah kawen ni.. hehehhehehhe....... blog dia review kebanyakannya memang blog kakak2 yg dah jadi isteri.. hehehe...

nice one!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah patutlah pagi tadi, akak cam tersedak-sedak, rupanya Nabilah panggil akak. terima kasih Nabilah, alamat lepas ni glamerlah blog akak. sayang Nabilah.

qyqa said...

blog nampak bess..
harus diterjah nih..
heheheh

atty's said...

terliur nengok sup ikan tuh ..

Wawa~* said...

wahhh menarik ni.. ada resipi2 lg, hehe.. :D

lalink7 said...

selalunya kalau blog ibu-ibu mesti akan postkan masak-memasakk niee..hehehe..best kan?

geramm tgk cheese tart diee..

ahakss.. =))

apple hijau said...

lepas ni nak terjah belog "hijau itu indah dan permai"...hehehe sebab saya peminat hijau..tq

Oasis said...

Klu selalu joint cerita kat blog ni mesti cepat panmdai masak kan..

Prince Halilintar said...

mesti sedap klu dpt mkn ikan fresh2 kan...

redza said...

igt nk terjah blog hubby dia la..suka gak baca kisah kaki pancing nih

HonEyBuNNy said...

ooh...sup ikan membuatkan diruku kelaparan lagik...dah la ila suka makan sup2..heheh

YanaMIB said...

telan air liur oke bc review blog kak ina..dem yu nabilah! haha~

eh yu baking je apa²...ai boleh tlg abeskn..xde hal lah =P

nukilanaffiza... said...

wow..kalau mcm tu nak tgk la bloh kak ina nih...dari kisah dia memang menarik...hijau satu kaler yang tenang...tahniah kak ina sebab blog berjaya direview oleh miss nabilah....bagus miss nabilah...

jom tgk blog saya plak..pasa Ulu Bendul..

http://nukilanaffiza.blogspot.com

munna said...

pernah pergi sana... bestnya family satu malaysia... ni PM mesti suka...

topimagine said...

nak g terjah blog hijau ne ... asyik2 blue je.. hahaha.. just kidding :)

tia said...

tgk cheese tart ni teros rase nk bukak blog kak ina ni!

❤NazirahMoktar❤ said...

yeay, kite suke blog yg sama..kite suke blog kak ina sebab byk resipe makan sedap2..terliur gile tgk lauk pauk kak ina masak..pastu kak ina ni ramah tamah org nye.. :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

hihi
bez plak tengok banyak makanan..nak p terjah blog tu sat :p

FRESH ENTRY : YAYA DATING DENGAN SIAPA HARI NI?

Miss Tira said...

Terjah blog Kak Ina sekarang.. Yeeaaah~ :)

Dilla Ady said...

dilla pun salah seorang follower kak ina, rasenye dari blog nabilah jugak la..

dilla suke penulisan die, santai jek..kalu marah, kate marah, kalu suke kate suke...senang kan...

dilla tadi tanye die kt ofis die ade microwave, bez btul..tak tau pulak rupenye die dalam bidang pemakanan..huhuhu


dan tak tau jugak rupenye die sgt2 pandai masak..tp setakat entri pasal masak yg dia da review, mmg meletup sumenye..buat perut berbunyi2...

aliesha kirana said...

ok nnti AK terjah eh! hari ni busyyy gilaa! waa. AK pun suka baking2 tu tp xde oven cmne? ahahha.

ana ayesha said...

well done nabilah! review yg amat berkesan. nanti ana terjah blog cik ina, mungkin ada resepi yg ana berkenan

Ati Masrif said...

ooo..gitu cite rupanya..

patut ah ..firdaus tu
comel dan ada peranakan yek

geerrramm pipi dia tu..hihi

Edy Zaidi said...

mari terjah!!

niesz said...

niesz suke giler color ijau, dr kecik smpai lah skrg..

sedap nye kek tu, nak 1 ley..ehe..congrate kak, sbb d review, bukan senang kan nk dpt review dr org nie..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Apa khabar orang kampung
Lama sudah tak berjumpa
Minta-minta semuanya
Di dalam sihat sejahtera

Apa khabar orang kampung
Bilakah dapat berjumpa
Kirim-kirimlah berita
Janganlah senyap sahaja

dulu mmg rajin terjah blog dia tapi sesejak ni terputus hubungan plak.... nasib baik ko mengimbau tentang dia ni... aku nak terjah lah blog dia ni.... hijau itewww sejuk penenang jiwa....

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

review yang cantik..pasti kak ina bangga membaca review ini..syabas ya...

Siti Nurhayati Dollah said...

Bestnya blog kak Ina. Saya suka betul kalau blog ada resepi ni. ^_^ jadi tak sabar nak cuba.

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

hrumm...umur macam sy ni..mmg dh patut kawin dah...heheheh...(^_^)

HYE KAK INA ;

hehehe...harap2 mcm tu la..terima kasih kembali.. :)

HYE QYQA ;

terjah la yupp...say Hi ke.. :)

HYE ATTYS ;

hehehe..sama lah... mmg mengancam sup tu.. :)

HYE WAWA ;

yupp...itu la yg buatkan sy suka ke sana.. :)

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

yupp...suak juga bial mereka bercerita tntg kerenah anak2 & suami.. :)

HYE APPLE HIJAU ;

wah...ada persamman lah.. :)

HYE OASIS ;

hahaha..yer ke...? kalau sekadar ikut..tp tk praktikkan...tkde mananya pandai masak.. :)

HYE PRINCE ;

yupp....mmg sedap.. :)

HYE MR RED ;

terjah la...Mr Red minat memancing..? :)

redza said...

xdelah minat..tpi mmg suka baca kisang diorang...tgk gmbr ikan besa2

nabilah_2908 said...

HYE HONEY ;

wee..sama lah kita...dapat tomyam pun sedap...emmmmm... :)

HYE YANA ;

hehehehe...kalau kita ni jiran..lama dah sy pass ke rumah Yana... :)

HYE AFFIZA ;

ha...sy tau affiza suka warna oren kan..? ngeee...(^_^)

HYE MUNNA ;

hehehe,...PM belum perasan lagi gaknya family Kak Ina ni..kalau tak sure dpt lputan meluas.. :)

HYE TOPIMAGE ;

hehehe....tukar la yellow pulak.. :P

beautiful_rose said...

wah....mcm best jerk blog ni le wat rujukkan kal nak belajar asakkan?

nabila mesti pandai masak kan.sebab rajin usha resipi masakkan.

nabilah_2908 said...

HYE TIA ;

hehehe...Tia boleh order juga tau pada Kak Ina.. :)

HYE NAZIRAH ;

hehehe...sama lah kita yer... :)

HYE YAYA ;

terjah la Yaya... :)

HYE MISS TIRA ;

sila lah... :)

HYE DILLA ;

yupp...Kak Ina pernah cerita dlm n3 dia sebelum ni... :)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

apa lagi..beli la oven..hehehe.. :)

HYE ANA ;

bila free nnti singgah la yupp.. :)

HYE KAK ATI ;

anak2 Kak Ina yg lain pun comel2..mix la katakan... :)

HYE EN EDY ;

terjah...jgn tk terjah.. :)

HYE NIESZ ;

oh...akk ingtkn Niesz suka warna pink.. :)

time kasih...blog Niesz pun best gak...pasti akan direview juga nnti.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AFZAINIZAM ;

la..yer ke..kenapa boleh terputus hubungan pula..? :)

HYE SAHROM ;

wasalam...moga2 mcm tu la hendaknya... :)

HYE YATI ;

ha..bertepatan la yer..apa lagi terjah la... :)

HYE MR RED ;

oh...lebih kurang mcm sy la yer..huhu..suka tgk je.. :)

HYE ROSE ;

huhuhu...nk kata pandai tu tidak la..masih peringkat belajar.. :)

tp kalau suh sy masak air...A++..hehehe...(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...