Wednesday, March 02, 2011

BLOG REVIEW : SILENT READER_2



Hye fwens...!!!!!hai

Blog Review tyme...........



macam yang I dah g tau awal-awal...yang I akan selang-selangkan dengan blog yang I selalu ikuti senyap-senyap....ingat tak...?

ok lah....hari ni nak review sikit tentang blog

SALAM DUA BENUA



di miliki oleh Mrs Lemongrass

emo12 TENTANG SALAM DUA BENUA

macam mana eh...I boleh terjumpa dengan blog ni...?? entah la..I pun tak ingat....yang I ingat...first time I datang ke SALAM DUA BENUA...terus I follow blog ni...

owner blog ni Mrs Lemongrass sedang menetap di Australia bersama hubby dan dua orang anak perempuannya yang cantik...

Mrs Lemongrass ni orang Malaysia tau...tapi berhijrah ke Australia ikut hubby dia la....

meh I tunjuk sikit gambar pasangan ini...



I suka la ikuti life Mrs Lemongrass ni....lifenya sebagai seorang ibu & suri rumah sepenuh masa...yang sangat rajin memasak..rajin berkebun...jaga anak-anak and of course la hubby nya sekali...

Menggunakan bahasa Manglish ( Bahasa + English )....santai je baca...ada juga part-part yang kelakar...

More...gambar-gambar dalam SALAM DUA BENUA cantik-cantik semuanya...macam dalam majalah pun yer juga...hehehe....

kalau tak caya...gi la ke SALAM DUA BENUA .. tengok sendiri....pang



The Little Misses..cantik kan budak berdua ni...??


biasanya kita goreng papadom kan...? cara terbaru lagi menyihatkan...masukkan papadom dalam microwave...

handal bab masak memasak...tak kira masakan Malaysia or barat..

part yg best..
sentiasa mengamalkan gaya hidup sihat...setiap apa yg di masak...sure akan ambil kira kalori yang ada dalam makanan tu....



ala..ala...hotel kan...?



masakan western lak...



kat rumahnya ada tanam bunga-bunga ros pelbagai jenis..cantik2 semuanya...



sayur...buah pun ada....best..!! (^_^)

for me menarik...sebab yer la....luar dari Malaysia....kita yang tak ke sana...boleh la share suasana di sana....yer tak..??

so......apa lagi......bus rombongan dah start tu nk ke blog Mrs Lemongrass ...jom join sekali....Australia....here we go..........ye

to Mrs Lemongrass

sorry...selama ni I datang senyap-senyap je.....really enjoy baca setiap cerita di sana....minta halal yer gambar-gambar yang I dah print screen then letak di sini..untuk tatapan pembaca...

ok lah......itu sahaja untuk hari ni...

next week...giliran blogger yang dekat di hati...siapa la agaknya ya.....soal


psst......blogger Malaysia....tapi merantau ke negara orang pun I suka follow...what about you...??

p/s : sila lihat tab BLOG REVIEW di atas...kat sana ada di listkan blog-blog yang telah direview...

36 comments:

Intan Maizura Ibrahim said...

kata hati sangat lapar tgk makanan tu semua

jemput lawat kat http://intanmaizura.blogspot.com

Intan Maizura Ibrahim said...

no yg ke 1001

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

wah...hebatnyaa...

ntahla, ada ke x mmber org jau2 ne.. mcm dr m'sia gak... tkper.. dpt gak knl ngn org m'sia yg dok negara org len..

best2!! anna sukaa.. =) nt terjah blog diaa.. ^^

ana ayesha said...

me too suke baca blog ni sbg silent reader

2 org anak dara mrs lemongrass ni mmg cantik yelah mixed parents

Ati Masrif said...

hai nabilah,

tahniah yer ..FLWR dah cecah 1000 org

ada masa kak ati nak terjah blog tu

^____^

redza said...

xdpt gi oversea dpt baca blog dri luar negara sana pon dh kira ok huhu

d_tieah said...

Walawehhh..
Cam best jek blog 2 benua ni..
Nak terjah lah..
Thanx abilah sebab share kan kat sini..



Entry Terbaru : Usianya Sudah 59 Tahun

nur said...

Betul kata redza.. Xdpt g baca je la..

senydream said...

beznyer!..siap ada pkok epal kat dpn umah..nak petik,ngeee~~

Amni said...

nabilah ni macam dah ready nak jadi isteri dan ibu je.. hehehehe..... =D

Prince Halilintar said...

seronok je kan bole tgk org tinggal kat luar negara..mgkn sebab suasana die berbeza..tapi prince ttp sayangkan malaysia..hehe

aliesha kirana said...

yup2. AK pun suke baca blog blogger Malaysian yg study luar negara.

sgt comellah anak beliau!!! heehehehe.. best kn idup die. boleh tanam ros kt depan umah! bestnyeee~~

oya said...

sonok gak ek psl blog review..ni baru yg kedua ek..

pipoq said...

selalu nampak buah epal je..hari ni leh nampak buah epal kat pokok lak..huu..

atty's said...

comey2 anaknya..
teror lak tu masak..ok nk terjah

Wawa~* said...

mcm seronok nye blog dia... thanks for sharing about this blog nabilah ^^

Un Phat Lee said...

anak mat salleh ni.comel.

YanaMIB said...

kita pn dah follow blog akak tu..hehe..mmg comel la ank dorg..mix tu..hehe~ =)

niesz said...

pakej lengkap ni..pndai masak, pndai berkebun, pndai wat keja uma..hehehe...

nunama said...

haha.
sweet2.
dah go through MrsLemongrass punya blog. :)

Aah. Kita pon suka tgk life student oversea. Macam2 cite ada. Hehe. (n_n)

Gnie SimplyStyleShop said...

nice blog sweet life..anak dia comey sgt... :) beselah muka mix kan..hehe

Dilla Ady said...

cam menarik jek nih...okeh, jap lagi nk terjah...

MrsAyie said...

Comel anak dara dua orang tu. Masak makanan yang sihat dan sedap, ada kebun di halaman rumah. Indahnya ^_^

Edy Zaidi said...

jom g australia jom..hehe

kella said...

nabilah.. cam lama je tak tanya khabar nabilah.. ok ke? nampak cam ok je tu.. :)

sukalah cara nabilah mereview sesebuah blog! kelassss... best!

keep it up girl! :D

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah , dah 1000 follower, ini mesti hasil usaha kerja keraskan.Tahniah.Lagipun Nabilah rajin buat review blog. cam best je blog tu, nanti akak terjah.

asliner said...

nanti kite usha2 kat blog cik Mrs Lemongrass..

p/s: bulan busy..tak sempat nak blogwalking..-_-

mie said...

wow!!
macam best la pula..
eheheeee

Miss Tira said...

Dia pandai tangkap gambarkan.. Hehehe. Kita ni setakat ambil gambar kat google je. Bolehlaa dari tiada langsung. Ahaxz :p

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Wooo, dia kahwin dgn org mana tu yerk? Australia ea.. Huhu, bangga jugak tgk org MElayu kita merantau. Semoga bangsa kita lebih dikenali dimata dunia.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Anak dagang di rantau orang
Biar pandai membawa diri
Jaga tutur kata
jaga cermat peri bahasa
Selalu berbudi tinggi

Biar merendah
Kata orang jangan dibantah
Fikir dahulu sebelum berkata

Anak dagang negeri orang
Jika selalu meninggikan diri
Sombong dan iri hati
Mementingkan kemahuan sendiri
Akhirnya mendapat keji

Peribahasa manis jangan terus ditelan
Pahit terus jangan dibuang

uihhhhhh oversea eeeemmmm belum pernahhhh gi kesana wehhhhh..... ade keinginan tapi tak kesampaian

HAZWAN17 said...

tibe-tibe berangan nak anak mix hehe

Elly & Emmy said...

wah memang berkebolehan mrs lemongrass tu.. serba serbi pandai..beruntung family dier..

nabilah_2908 said...

hello fwens.... :)

sorry yupp..tk sempt nk reply...busy hari ni.. :)

lalink7 said...

wahh bestnyeee...hehehe..nak join ke sana jugak lah..hehehe

nisa said...

lawa anak die..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...