Wednesday, March 23, 2011

BLOGREVIEW : FIRE STARTING AUTOMOBIL



Hello fwens....!!hai

blog review time............ye



wokeh...hari ni I nak review blog
FIRE STARTING AUTOMOBIL



blog ini di miliki oleh En Afzainizam



cuba teka En Afzainizam asal dari mana...?

kalau dah nampak gambar kat atas ni..and kalau tak tau juga asal dari mana..
tak tau la I nak kata apa...huhu...

emo12 APA YANG BEST ??

oh.....FIRE STARTING AUTOMOBIL sangat best tau....penuh dengan informasi tentang kenderaan....

bagus untuk kita...terutama kaum perempuan...yer la..kita ni mana tau sangat pasal kenderaan ni...tau guna jer....betul tak...?



bila masuk kat FIRE STARTING AUTOMOBIL ..banyak perkara-perkara yang baru..yang boleh kita belajar dan jadikan panduan...

more you all boleh tanya apa sahaja yang berkaitan dengan kenderaan kepada En Afzainizam dan En Afzainizam akan menjawabnya....

biasanya melalui pertanyaan la En Afzainizam akan jadikan entri.....

meh tengok sebahagian entri yang menarik di FIRE STARTING AUTOMOBIL


TIPS PILIH TAYAR KERETA

dalam entri ni...En Afzainizam telah menjelaskan secara details tentang pemilihan tayar...jenis-jenis tayar...macam mana nak tau tayar kita botak atau tidak..

mahu tau lebih lanjut...click pada link di bawah gambar tu yer...


TIPS MEMPERBAIKI BUMPER PECAH



eh...bukan pasal kereta jer tau....pasal motor pun ada....ini antara post tentang motor...

sila click gambar untuk ke sana.....



see....kan I dah kata tadi...tanya jer la apa saja....En Afzainizam akan jawab selagi dia termampu...

mahu tahu penjelasan lengkap tentang pertanyaan Cik Nabilah_2908 itu...?? sila la click paga gambar tersebut yer...heheheewek


ha....I paling suka dengan tips yang ini.....



sangat la bermanfaat....En Afzainizam telah menerangkan cara-cara untuk remove kan sticker roadtax yang melekat kat cermin kereta..

kepada yang ada kereta...sure akan hadapi masalah ini..betul..?

mau tau cara-caranya...?? apa lagi..click la gambar itu....I dah masukkan link pada gambar itu..


macam mana...best kan blog FIRE STARTING AUTOMOBIL ni..?

apa lagi....cepat-cepat terjah.....banyak info yang you all boleh dapati di sana.....pang


p/s : dikesempatan ini...ingin I ucapkan.....best of luck kepada adik-adik yang mengambil keputusan SPM pada hari ini...moga mendapat keputusan yang cemerlang ya....


bearbear untuk kamu...(^_^)

advance betul zaman sekarang ni....nak check result..hanya dengan SMS....thrill ke cara macam ni..??

I rasa..dengan cara pergi ke sekolah...lagi thrill kan..?

dup dap....dup dap.....rasa macam nak terkeluar jantung..kan...kan...?wek

25 comments:

redza said...

blog yg best...penah terjah tp sbg silent reader je

YanaMIB said...

nice! nice! skrg jugak ai terjah..tips psl kenderaan ni mmg sgt penting lah..pompuan skrg kn independent so xde la kena tipu klu knowledge dh ada kan =)

aliesha kirana said...

wah menarik nabilah! hehehe.. tips2 yg berguna kn. ehehe

lalink7 said...

ahaks..peminat en.afzainizam untuk rujukan kete motor mmg best..

setiap komen trade mark die mesti ade kete..hahahah..<-- itu Nabilah lupe cakap..trademark tue pnting..hehehe

*ade nampak nama kite lam print screen tue..ahaks.. =))

hysman said...

kwn mmg dah lame follower blog bro nih...
mmg best dan terbaek..
hehehe..

komen die pon pnjg woo..
:)

*luv Syahnia* said...

baguslah..nak terjah nanti
slame ni taw bw kete je
tak amik taw pasal2 kete ni..huhu

Ati Masrif said...

pasti adik2 nk ambil
spm semua berdebar2...

nukilanaffiza... said...

hmm..menarik bagi yang kurang kemahiran pasal kenderaan nih...akan saya terjah blog abg afzainizam ni...

jom jengah ke blog saya: ada citer menarik utk tatapan semua...

http://nukilanaffiza.blogspot.com

d_tieah said...

Jejaka Johor lah.. Uwaaaaaaaa.. Suka.. Hahaha..


Entry Terbaru 1 : Alkisah Sweet Couple Dan Sekuntum Bunga Ros
Entry Terbaru 2 : Giveaway Kerjasama Anati Soki & MFS

Firdaus Kasim said...

saya mmg suka baca entri encik afza nie.. penerangan dia mmg complete dan gambar yg diselitkan mmg cukup menarik. Inilah dikatakan blog yang ada aura sendiri.. cuma dia kena design blog tue sikit bg nmpk kemas sikit

atty's said...

thanks nabilah..kty mmg nak tau sgt camne nak remove kat sticker roadtax tu ..nak terjah sat..tq again .

LiFe KaMi said...

blog bro ni mmg wajib singgah,
salah sorang member setia kami..
mmg byk info tentang masalah kenderaan kat blog ni..
moga bertambah maju..:)

Dilla Ady said...

wahhh...bagus nih...leh blaja pasal kete kat sane..

nnti idak la tau bawak jek, lain pasal kete hapah tak tau..huhuhuhu

oh, leh check sms jek ye result spm skang nih?

tp tak bez la camtu kan..baik gi skola, jumpe kawan2, nangis same2, jumpe cikgu..huhuhu

Oasis said...

Hurmm...tak sangka ada jugak insan yang baik hati buat blog cam ni kan. banyak membantu ni terutama bagi kaum pompuan yang lemah hal2 automobil ni.

Terima kasih cik nabilah

adol ihsan said...

salam ..

bagus juga.. semua info tentang mereta dan motor ada ..

senang .. :)

nurulatiqahismail said...

keputusan SPM ku Alhamdulillah ...

motor dan kereta...
senang je kan...belajar melalui blog je...hesh!... tp tak minat motor... minat kereta je...

Miss Tira said...

Tak silap ada satu lagi blog berkenaan pasal Veterinar tu. Semua pasal haiwan dalam tu. Yang tu Tira ada follow. Huhu.

ana ayesha said...

wow baguslah, ana mesti nak terjah blog nih, thanks nabilah

SPM skrg tak sama dgn SPM zaman ana dulu, la ni dpt A berderet2 tu perkara biasa

sms utk tau keputusan SPM, satu lagi cara utk bisnes zaman ini, lps ni agaknya exam pun online jer

Prince Halilintar said...

la..gat kan nabilah nak beli..baru nk sokong..hehe..prince dulu mase bljr tak mampu beli, asyik pinjam TZM member je klu nak kuar..kbtulan satu kg gan die, bila balik kg mmg dpt la gak merasa bawa atas hgway dgn kelajuan yg tinggi..syok tu!

niesz said...

WAH!bnyk betul la tips dlm blog ni, mmg sesuai la tuk perempuan2 yg takut nk bwk keta, ikut je tips tu, confirm berani bwk..hehee...

Afzainizam said...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.



Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati




tali timba ditarik perlahan
terasa sejuk air perigi
Ziarah blog tanda persahabatan
insyaAllah hamba datang lagi



Ingin rasa memakan kari,
Kari cendawan batang keladi;
Girang rasa tidak terperi,
Bertemu tuan yang baik budi.



Pantun tuan hamba teruja,
Bakat terserlah dari naluri;
Blog hamba tidak seberapa,
Buat hamba malu sendiri.



Tanjung Pian sangat ternama,
Tempat mandi tuan puteri;
Review tuan amat bermakna,
Terima kasih daun keladi.


moga terus success dan terus success dalam memburu impian...
may Allah bless you...always..always and always...


Terima kasih sahabat ku... thanksss

beautiful_rose said...

baguslah ada imformasi pasal kereta ni.aku just tau naik jerk.bab nak repair mmg fail habis... =p

aque said...

wah nice review.. kep it up kak ;)

nabilah_2908 said...

hye guys....

time kasih yer tuk semua komen2 ni...

dah terjah blog En Afzainizam...?

sorry tak dapat balas komen... I busy pagi tadi...ni pun baru sampai office...terus jenguk blog kesayangan...

apa pun..thnks..!!! synggg kamu..(^_^)

Qistina Filzah said...

besh2..betol kate nabilah, owg pempuan terutamenyer pandai bwk keter jek, yg lain2 xtau..termasukla kte nie..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...