Tuesday, March 08, 2011

TRILOGI CINTA



Hye.....hye...hye............pang


rasa macam dah lama je tak berkongsi tentang rancangan TV....betul tak...??

ok lah....hari ni nak share tentang TRILOGI CINTA..



satu tepukan gemuruh di tujukan kepada pihak TV1...akhirnya berjaya juga menyajikan racangan yang menarik lagi berhantu...

tak macam sebelum ni...BORING.......



apa yang menarik...? soal

dah tentu la di sebabkan oleh gabungan cerita novel Sharifah Abu Salem...itu yang menjadikan cerita ni berhantu tau.....

ternanti-nanti sambungannya....ada yang sanggup cari novel-novel ni..

I dah pernah baca ke tiga-tiga novel ni..tapi ingat-ingat lupa la jalan ceritanya...huhu...



pandai Rosyam cari pelakon...memang best...rasa macam real jer....



geram dengan Si Seha ni...ada ke patut cemburukan kakak dia sendiri..

tak kenang budi pun yer juga...dah bagi kerja..tempat tinggal...ada hati lak nak pikat Razif...

oppsss....ter emo lak...hehehehewek



eh...budak dua orang ni pun pandai berlakon....sampai ada yg menyangka kan budak berdua ni anak kandung Rosyam Nor...

kepada yang belum pernah tangok...boleh rujuk sinopsis di sini PEREKA CERITA



Rosyam ada ambil budak2 PILIH KASIH Musim 1 berlakon dalam cerita ni...ok la tu kan..berkembang juga karier budak-budak Pilih Kasih ni..

ha....lagu untuk TRILOGI CINTA ni pun best..

Melakar Rindu - Julfekar
Dalam Diam - Siti Nurhaliza & Krisdayanti


I persan....Rosyam sangat suka bekerjasama dengan Sharifah Abu Salem...banyak juga drama-drama under Rosyam...penulis skrip..mesti Sharifah Abu Salem...contoh terdekat..

BEGITUKAH CINTA



yang ni you all tengok tak...? not bad juga ceritanya....


hmm...drama melayu semakin ada kemajuan kan....?? bagus la tu...moga berjaya dan terus berjaya..!!

oh...sebelum terlupa....I nak ambil kesempatan ini untuk wish...

...HAPPY WOMEN'S DAY...



kepada semua bloggers Wanita....

psst...hari ni kan...birthday seorang blogger wanita juga tau...jom kita serbu blog EVERYTHING START HERE ....wish HAPPY BIRTHDAY to Niesz lala


special thanks to :BELI BUKU ONLINE

48 comments:

Kazaztan Team said...

citr dr novel2 tu mmg best...di TV1 kah...baru tau...ehhehehhe

redza said...

novel xpenah baca...drama tu pon xtengok hahaha

khairolghani said...

tak pernah tgk sekali pun citer ni..best sgt2 ke?citer melayu kalau citer kelakar suka la tengok..

Amni said...

amni pon suka cita ni.. tapi bila part seha tu cam geram plak.. dah tak tengok dah.. hahaha...

qyqa said...

ala sekali jer tgk trilogi cinta ni..
huhuhu

diana said...

saya pun suka trilogi cinta..
agaknye kalau drama2 dan filem2 yang diadaptasi dari novel memang meletup2 la kan...

ana ayesha said...

nabilah pun layan criter ni yer

jujurnya ana tertengok criter ni 2x jer tapi tau jugaklah criter terkininya sbb kat opis ni ada peminat setia criter ni

happy women's day to u too, sepatutnya kena bagi cuti khaslah utk semua wanita yg bekerja

hepi birthday to Niesz, semoga sentiasa dilindungiNYA

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Akak tak tengok drama ni, sebab tv memang dah rosak dekat nak 3 bulan.

Tapi akak memang dah baca buku ni dari first dia keluar dulu.

Memang mantap, lagilah penulis novel tu
Sharifah Abu salem.

Oleh kerana dah baca beberapa kali sampai akak dfah ingat watak dalam novel tu, terutama Norjinah.

Novel Tak seindah mimpi je akak belum baca.

atty's said...

kty penah baca novel tuh ..kty tgk kdg2 jer trilogi cinta nie..tapi begitukah cinta tu kty layan...

pipoq said...

ooooo..aku dah khatam tetiga novel tu..dah kene buat telefilem ye..ok la tu..

nak tunggu bila hasil novel karya Ramlee Awang Murshid dilakonkan pulak..mesti lagi syiok..

Ati Masrif said...

kak ati ni ..
boleh baca sajelah
anak2 dpt cop tv tu
masa nk tgk tv mlm2 saje
itu pun kalau tak penat..huhu

Prince Halilintar said...

prince tgk cite begitukah cinta je..yg trilogi cinta xpulak..tpi bace paper td mlm ni kan rancangannya..boley la layan..hehe

Siti Nurhayati Dollah said...

Sekarang memang sangat tertunggu-tunggu cerita ni. Tapi bila seha ada, rasa nak cekik-cekik je. EMo terlebih sudah ;)


Selamat Hari Wanita :)

d_tieah said...

Ade lah 2,3 kali jugak tengok citer ni.. Tu pun skip2.. Hahaha.. Agak bestlah walaupun tak berapa minat tengok rosyam nor berlakon.. Ngee :)

Entry Terbaru : Surat Kepada 3 Golongan "Wanita"

lalink7 said...

hehee..skarang dah episod 30 kot..citer nie 40 episod je tau..memang kena tgk laju2...kalau x rugi..

rosyam mmg pelakon spontan yg bestt...setiap lakonan yang romentik buat ai tersenyum...sangat jahat!!

program tv1 Sehati Sejiwa haritu pun cerita psl trilogi niee..temuramah pelakon2 hot trilogi..

bestt giler..sempoi sangat kan drama niee..hehe

=)) novel sh.abu salem mmg terbaekk

Rinna said...

Akak cuma ikuti citer nie masa dah episod 20 tapi masih boleh lagi ikuti citer ni...skrg nie dah syok plak nak tgk..nya.. :) Sakit hati jerk ngan Seha tapi mmg pandai si Fazurina tuh belakon..kan.. :) Thumbs up utk Rosyam dan teamnya.. :)

senydream said...

bru sempat tgok 1 episod jek ha creter ni,huhu2...

two_dots said...

ye , citer nie mmg sgt best laa ! semua watak hidup la . sy pn ade wt entry pasl nie aritu . haha . selamat ari wanita !

aliesha kirana said...

AK xpenah tgk la citer tu Nabilah.huhhuhu.. dari awal tak ikut. so mls dh nk tgk. sayang la pulak, kn..bila tak tengok. hahaha..

aah. perasan gak. Rosyam Noor sllu amik Sharifah Abu Salem. sbb tu la citer2 Rosyam Noor best2 kot..ehheeheh~

Jiha said...

Sy ikut gak cite ni..tapi selalu gak miss..hehe..tp jln cite mmg best..

Dilla Ady said...

tak penah tgk citer nih..tapi pasal novel die tu rase cam penah bace..mmg citernye menarik..

selamat hari wanita jugak tuk nabilah ye..

JunAina said...

k.aina memang tak sempat nak layan slot2 drama kat tv...kalau macam tu nak kena cari novelnya lah. rasa tertarik pula...

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Tak tengok lagi cerita ni. Eh, hari wanita ea. Tak tahu pulak. Kena wish pada org2 tertentu ni. So Bro mulakan disini. Selamat hari wanita Cik Nabilah. Semoga menjadi seorang wanita yang tabah. :)

puteri_kebayan said...

best sgt citer ni..
tp kalo bca novel lg bleh 'feeling' org kata;)
dah bca novel ni, n citer jrg2 leh tgk...sb kat kampus kena berebut tv. huwaaaaa

Nizam said...

waaa..nizam tak pernah tengok ni... :)
best eh?

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

tau cita ne!! tp tk dpt tgklaaa...kt kmpuss mna da tb..smpi mna da cita dowg?? seha da kwin ea ngn razif??..byk ttggall laaa.. T_T

Rie said...

happy women day :)

tak dapat nak tgok tv la
tv rosak :(
adeii

Miss Tira said...

Tak berkesempatan untuk tangok cerita ni lagi sebab kerja. Anyway, selamat hari wanita untuk Cik Nabilah.

niesz said...

ramai giler kan yang follow cite nie, dgr cite dekat 2 juta..mak ai!ramai tu..tp niesz x follo sgt, ade je yg skip2..

thanx sis, for the wishes :) syg sis sgt2!happy women's day..

| cik azeya | said...

wah. mcm best je. :)

Qistina Filzah said...

trilogi cinta n begitukah cinta..2-2 mmg besh sgt..sy xminat bace novel..hehe...owg citer2 kater citer ni dari novel..tau2 gtu jek la...tp drama melayu mmg makin mantap n bermutu...

Oasis said...

Saya tak suke rosyam nor. Hehe

beautiful_rose said...

huhuhu tak sempat nak tengok tv...kerje banyak =(

Leeya Hezlin said...

nabilah...
leeya suka baca novel sharifah abu salem..
cerita yang dibawa ke movie pun best..even tak selalu tengok sejak2 belajar ni..

nunama said...

aah. betul tuh! dah berkembang. dan tahniah kepada RTM!! hehe. (n_n)

kita x follow sgt cite ni, tp, dah baca novel. ritu pun, sempat tgk sehati sejiwa kat rtm1 pasal Trilogi Cinta nih.

mmg Rosyam ada sebut yg dia senang bekerjasama dgn Kak Pah ni. hehe.

Tahniah dan Syabas juga pada Rosyam kerana menaikkan rating RTM!! :)

IMANSHAH said...

merong mahawangsa la

munna said...

kak munna jarang tgk drama tv sekarang ni... asyik berebut tv dgn anak2...

ekin mahmud said...

ceta drama macam ni kena tgk dari mulalah...klau dah tgk tang dah klimaks dah mesti xpaham..hhuhuu...tp i minat klau rosyam nor berlakon, romantik gitu

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

yupp..tv 1... :)

HYE MR RED ;

hahaha...ok la tu...at least tau la juga psl drama ni kan..? :)

HYE MR K ;

melayu...kalau yg kelakar...tk bape sngt la...mcm bodoh2 je.. hhu.. :)

HYE AMNI ;

Si Seha tu..sakit mental...kawan Si Razif tu mmg dh sahkan pun...huhu.. :)

HYE QYQA ;

la....nape sekali je..? :)

nabilah_2908 said...

HYE DIANA ;

ha....setuju la...meletup sbb org dah baca cerita ni...lagi pulak cerita tu bagus...tu yg dpt sambutan hngt.. :)

HYE ANA ;

yupp..bila cerita tu menarik..mmg sy layan.. :)

hehehe..tkpayah tgk la eh..sbb ada yg bercerita.. :)

HYE KAK INA ;

watak Norjinah tu..mmg memberi kesan.. :)

HYE ATTYS

best kan..cite2 ni.. :)

HYE PIPOQ ;

fuyoo...dah khatam dah..bestnya..

betul la..cite dr ramli awang pun best...akan tiba juga masanya nnti.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KAK ATI ;

alahai..kesian akk....apa kata akk beli tv algi satu..letak kat bilik ke...boleh layan cite2 fav. akak.. :)

HYE PRINCE ;

yupp..cite ni dari hari ahad smpai hari selasa... :)

HYE D_TIEAH ;

kalai ni Rosyam belakon...lebih ok dr lakonan dia yg lepas2...romantik..!! hehe.. :)

HYE LALINK7 ;

yupp...bila tiba part2 romantik...haih..macam real je kan..? mmg buatkn kita senyum sorang2.. :)

HYE RINNA ;

tul tu kak...Fazurina kalau bawa watak jahat..mmg menjadi sngt...pandai dia berlakon.. :)

nabilah_2908 said...

HYE SENYDREAM ;

hehehe...novel baca tak...?

HYE TWO_DOTS ;

yupp..yupp....mmg best.. :)

HYE AK ;

kalau AK pernh baca novel...AK boleh la faham sikit jln cerita nya.. :)

HYE JIHA ;

hehehe..sy tgk pun skip2...sbb kt tv lain pun ada cite best.. :)

HYE DILLA ;

tu la ..sy pun ingt2 lupa jln ceritanya..tp bila dah tgk..ingat la juga...rasa real..

time kasih Dilla... :)

nabilah_2908 said...

HYE JUNAINA ;

huhuhu...kalau nak cari novel..kena beli ketiga2 nya sekali.. :)

HYE BRO ERY ;

time kasih... :)

HYE PUTERI KEBAYAN ;

bila dah baca..lepas tu tgk...kesannya lebih mendalam...macam cite lagenda budak setan tu..? :)

HYE NIZAM ;

pada yg minat...mesti la rasa best..huhu.. :)

HYE ANNA ;

alahai..kesiannya....xde tv..? request la minta tv..huhuh..

eh...Seha tk kawin dgn Razif...minta la jauh kan.. :)

nabilah_2908 said...

HYE RIE ;

hehehe..xpe la... :)

HYE MISS TIRA ;

time kasih... :)

HYE NIESZ ;

yupp....tu yg akk kata cite ni berhantu... :)

ur welcome dear.. :)

HYE CIK AZEYA ;

yupp...mmg best

HYE QISTINA ;

mmg tk di nafikan ...dua2 cite ni mmg best.. :)

nabilah_2908 said...

HYE OASIS ;

huhuhu..nape...?

HYE ROSE ;

xpe la..keje lbh pntg.. :)

HYE LEEYA ;

impak dari cerita novel..tu yg buatkan movie itu best.. :)

HYE NUR ;

sehati sejiwa tu akk tk smpt nk tgk lak.. :)

HYE IMANSHAH ;

ha...cite tu pun best gak..esk keluar....g la tgk..nnti boleh buat review.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MUNNA ;

alahai..delema seorang ibu..

teringt lak kat ibu sy..selau beralah...dia nk tgk drama..sy nk tgk cite omputeh... ;)

HYE EKIN ;

kalau dah baca novel...tgk kt tgh2 pun..boleh agak mcm mn jln ceritanya.. :)

shahani... said...

begitukah cinta best sgt2 & njoy ngan jln citer dia...
trilogi cinta x tgk sgt la,sbb lwt mlm d tayangkn...hehe....
^_^

aque said...

akak tengok juge cite trilogi cinta... hehehhe umah owg wajib bukak cerita tu.. x ley tuka chenel.. hehhehe... besh sangat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...