Wednesday, April 13, 2011

BLOG REVIEW - LIFE 101



Ola fwens....!!!!hai

haih....kejap jer dah hari Rabu kan...?

I rasa...macam baru semalam je I buat blog review.....

ok...ok....kita teruskan dengan segment blog review kita yer...



takmo buang masa......sepertimana yang telah termaktub pada tajuk di atas...hari ni I nak reveiw blog


LIFE 101 hak milik Cik YanaMIB

kejap jer ni pegang tittle ' Cik '

kenapa I kata begitu...? sabar...sabar...jap lagi I cerita....


emo8 TENTANG YANAMIB

well..seorang blogger perempuan....itu dah tentu....

sangat meminati warna PINK....tak caya....?? you all boleh ke blog Yana...you all boleh lihat blognya yang serba pink itu..



lengkap ooo profile Yana .. you all boleh baca sendiri...

unik tak nama YanaMIB tu...?? ramai juga yang tanya....apa maksud MIB yang ada belakang nama Yana seingat I lah kan...MIB tu represent nama ayah dan datuk Yana ... betul tak Yana..?? kalau salah maaf la yer..memory dah low...huhuh..

emo8 APA YANG BEST TENTANG LIFE 101

sangat best.....!!!ye

biasanya I tak ketinggalan mengikuti update-update terbaru di blog ini...Yana akan menyajikan pembacanya sekurang-kurangnya 2 entri setiap hari...kecuali hari minggu...

setiap entri...simple jer.....kelakar lak tu.....I tak tau nak listkan entri yang mana...sesungguhnya semua best-best...

Yana......macam mana eh nak buat entri simple-simple macam tu...? cuba tengok kat APA KATA HATI ni...sure panjang-panjang ceritanya...huhuhu...

eh...blog LIFE 101 pernah di review oleh majalah REMAJA edisi November 2010 tau...best kan...??

kalau la blog I dapat peluang macam ni..memang I framekan majalah REMAJA tu..tuk tatapan anak..cucu..cicit......hehewek



melalui penulisannya..kita dapat rasakan yang Yana seorang yang periang...ada jer ayat-ayatnya yang mampu buatkan kita tergelak sendiri tau...

nampak macam ganas juga Yana ni...tapi kan...bila I tengok video di 1tube.my...Yana nampak macam pemalu la pulak...teserlah gaya gadis melayu gitu....hehehe....

nak tengok gak ke...?? you all request sendiri la pada Yana

tak pun pergi la bongkar 1tube.my wek



emo8 BAKAL BERTUKAR GELRAN ??

ha..betul tu......kalau you all ke blog Yana pasti akan terngiang-ngiang di telinga bunyi kompang...hehehe...

sekarang ni pun....cerita-cerita Yana banyak ke arah persiapan perkahwinan nya....tak lama lagi dah tau...



Yana akan menamatkan zaman bujangnya tak lama lagi....sedang menghitung hari jer ni..

30 April
ini tarih keramat...

see....dah boleh kira dengan jari dah kan..?

hari ni....tinggal 16 hari jer la yupp...sebab image yang ni I printscreen semalam..


Yana akan di satukan dengan kekasih hatinya yang juga seorang blogger....blogger yang agak terkenal juga tau....nak tau sape...??

bagi yang biasa ikuti Abang Ben...sure kenal dengan blogger ni...memang namanya selalu disebut-sebut...

Ujang biasa tak dengan nama ni..?



ha...kenal tak...? kenal dah kan..kan..??

macam mana....tertarik tak....?? apa lagi..pergi la cepat-cepat ke blog Yana...bertegur sapa..berkenal-kenalan...sure Yana akan balas balik punya....jangan datang senyap-senyap pulak yer....dont worry...Yana tak makan orang...wek


ok lah....selesai sudah sesi me' review......blogger seterusnya...?? tunggu minggu depan yupp...

32 comments:

redza said...

akan terjah ke sana skrng jugak

YanaMIB said...

hahaha ai baca sambil hidung dikembang kempiskan selama 8 minit..hinssff hinssfffff~ =P

tenkiu so much for this review babe..btol lah apa yang yu review pasal nama MIB tu..mmg gabungan nama ayah and datuk =)

neway thanks sgt² review blog ai..me ♥ ♥ ♥ ♥ ^_^



p/s:: korang tak payah la tengok video kt 1tube tu..isk..x macho langsung ai dlm tu T__T

Dilla Ady said...

oh, masuk 1tube yu..hahah, nanti nk bongkar jugak la..


baru bez tgk live...

lalink7 said...

Nabilah, dah agak dah u mesti review blog Yana..heheheh... =p

Red~ ko nye blog Nabilah tak nak wat sbb ko sokong iverpool..kalau sokong MAN U..baru nabilah buatkan..hahhaha

sizuka[Izzati] said...

boleh terjah sekejap lagi nih :D

Prince Halilintar said...

prince pun sentiase je dtg ke blog yana tu..dah nk kawin xlame lagi sibuk gan menyiapkan diri supaya berseri2 la tu nanti..ehehe

Finaz Jaafar said...

fuhh..hebaakkkk!!!
kte mang ske baca blog sis yana=)

pipoq said...

kalau blogger kawin ngan blogger ada kemungkinan akan wujud kelahiran satu blog dengan dua blogger tak ?

aliesha kirana said...

sllu gak jengok blog cik yana.. tp kdg2 xtinggal komen..hehehe.. mesti cik yana tgh berdebar tunggu detik bahagia..heeheh..

ikatankasihku said...

sama cantik sama padan.... :)

Ati Masrif said...

selalu nampak tp lum join lg kot...

smlm kak ati ...seru nama nabilah
tak mai2 pun :)

redza said...

HUSZ~ ek elehhh

nabilah jom sokong liverpool hahaha

Ujang9897 said...

bertambah POYO la yana nanti ni..hahaha


yes dapat gak tempias tumpang glemer di blog apa kata hati ni..('',)


meh blog saya yer kawan2..jgn ke blog yanaMIB...hahahaha

azureEn said...

suke jugak blog yana nie. entry dye best! and orang nye tak sombong.

and ye dlm 1tube nampak ayu gileeeeeee XD

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

ujang n yana..kawan su tu..sempoi je dorang tu..

Liza @ Adzriel AB said...

he..he.. pasangan yg comel.

nukilanaffiza... said...

hmmmm....memang nak kena terjah blog yana ni...nanti saya akan masuk....

thanks buat review pada blog2 yang menarik...apa yang penting dapat menambah kawan blogger dlm hidup kita..

jom ke blog saya..ada citer lagi pasal telur rebus!!!terbaek wok!!!

adol ihsan said...

Salam..

1tube..??

kena singgah ni.. hehe,,


:)

nelly said...

sweet ooo ~

kella said...

nabilah kalau review detail! i like! nanti turn kita bagitau ya! cant wait! :)

Miss Tira said...

Ouh pernah tengok dorang ni dalam segmen bersama Ben Ashaari dalam 1tube. :)

Tasha said...

yang pasal link tu kan~. kalau U perasan..... dekat gambar tu ada linknya. sebab I pun tak tau I masuk website mana. sebab I google nama blog I jer masa tu. sorry ea jawab kat sini~

Siti Nurhayati Dollah said...

jadi pembaca senyap di blog cik yana.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

macam selalu nampak budak ni megomen kat blog org lain.okey nanti free akak terjah.

Nur Hanani said...

bestnya u buat review ni..ok nak terjah skang ni.. :)

Jom baca ni: First time join Blogging Contest, saya menang RM2000..Happy sangat..TQ Nuffnang.TQ Lancome Malaysia.

bunga said...

hehe..dah ada yang bunga kenal..ahha

LiFe KaMi said...

kalau da masuk majalah tu dah kira popular le..nampak menarik mmg kena pergi usha ni..:)

ana ayesha said...

mmg best segmen blogreview ni

ana pun rasa teruja dah terjah blog tu dan dah follow

Along Tapa said...

aku dah lama tak mengomen blog yana ni..jadik silent reader..sebab takde masa...huhu...

jangan dia berhenti blogging pas kawen dahla..hilang sorang blogger gempak nanti..

Gorengbaek - Statement dah jelas nyata..kenapa kita macam tak faham-faham?
Alkisah


Hangit Habis dah - Interview Along dengan Setan

Kerat Senget - Tembikai Susu itu best

nabilah_2908 said...

hye guys..!!

bagus la...nampk blog Yana semakin meriah sngt...best kan kenal2 dgn Yana..? :)

sorry...xdpt balas semua...kesibukkan melanda.. :)

senydream said...

terus klik link2 y ada..:)

asliner said...

nak terjah dia tanya pasal alah ubat tue..
sebab kite pun alah ubat..
sampai bengkak2 mate..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...