Wednesday, April 06, 2011

BLOG REVIEW : LIFE JOURNEY-DILLA ADY



Ola fwens....!!!!ye

hari ni hari apa....???

Rabu......ha..pandai....pandai....biasanya hari Rabu ada segment apa...??

Blog Reviewwww..................yeah..!! bagus...bagus.......hehe...

ok lah..cukup-cukup merapu..kita teruskan ke agenda kita yupp......wek



hari ni I nak review blog seorang wanita

blog yang diberi nama..

LIFE JOURNEY - DILLA ADY



blog yang cantik....banyak butterflies and paling penting.....color purple..!!

butterflies & purple....my favorite..!!!


emo8 TENTANG DILLA ADY

nama tuan rumah sebenarnya Dilla....Ady tu sempena nama En Hubby nya...bila di gabung..jadi lah Dilla Ady....betul tak Dilla...?



serba sedikit tentang Dilla
apa yang I tau...favorite color Dilla adalah color MERAH

hidup bahagia di samping suami dan seorang anak perempuan yang comel..



emo8 APA YANG BEST ??

well.....dah sedia maklum Dilla merupakan seorang Isteri dan Ibu....tapi bukan housewife...ibu yang bekerjaya..sungguhpun begitu...tanggungjawab terhadap keluarga tidak diabaikan....

maka...cerita-cerita dalam blog Dilla banyak berkisah tentang kehidupan sehariannya lah...

seronok tau baca cerita-cerita dalam blog Dilla....adakalanya ayatnya dalam bentuk serius...tapi mampu buatkan I gelak sorang-sorang..hehe...

antara entri yang mampu buatkan I tak henti-henti ketawa....



DA MACAM ROTI KIRAI - cerita pasal apa...? you all baca sendiri...hehewek


suka sangat bila Dilla bercerita tentang gelagat puterinya Acha....yang baru sahaja berumur dua tahun...



ha.....setiap hati Khamis....Dilla akan sharekan petua orang dulu-dulu dengan pembacanya..

tell you what..bukan petua-petua yang biasa kita dengar/tahu... lain dari yang lain....

semua petua itu dari Ibu Mertuanya....

tak caya....?? jom intai-intai entri yang berkaitan dengan petua nih..



BERAS & KUNYIT - untuk reda kan demam panas anak kecil

PENYAPU, BAWANG & CILI KERING - untuk elak kan ganguan pada anak kecil

MINYAK BAWANG - penawar bagi penyakit kembung

dalam gelak-gelak....ada juga entri berbaur sedih.....bergenang juga air mata nih....macam baca novel pun yer juga....

apa yang Dilla ceritakan...sampai ke hati...seolah-olah kita sendiri yang merasainya..



over all...memang best la.....macam biasa...tiap kali update...sure I ade jer nyibuk-nyibuk kat blog Dilla ... ala...macam kat blog you all jugak..

apa kata kita serbu blog Dilla....berkenal-kenalan dengan Dilla.. say Hi..Hello...buat la apa saja yg you all suka di sana..tapi jangan la buat benda yang tak senonoh pulak yer...

I babab nanti...nak..?? wek

ok lah...itu sahaja untuk minggu ni......jumpa lagi pada segment yang sama minggu depan yupp...

28 comments:

lalink7 said...

so far blog dilla mmg best..hari tuee ade terbaca pasal petua dr mak mentua die..macam best je..hehehe

YanaMIB said...

suka nabilah bc blog isteri² + ibu² ni yeh..eh ai jd ibu sok yu nk review psl ai x?? hahahaha *panggg* =P

redza said...

ahaaa bru je terjah kesana =)

*luv Syahnia* said...

bagus lah..msti tharu k.dila
bace entry ni kan.. ;)

nak terjah lah..

beautiful_rose said...

best la macam tu ada petua kot2 ada y berguna utk kita ambil ye dak...

Along Tapa said...

baru aku plan nak ngorat tadi...bini orang lak...haha...

nanti aku jenguk2 la ek..lama rasanya tak update KS...

Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Korang ingat Dia pakai ke cara "CHEAP SALE" cenggitu??

Kerat Senget - Beberapa perkara tentang blog yang kita taktau...

gadisBunga said...

bagusnya nabilah ada segment mingguan cenggini. kipidap! :D

nukilanaffiza... said...

mesti abg fen akan lawat blog Dilla Ady nih..macam menarik...warna kegemaran jugak...purple..

munna said...

kak munna nak terjah ke sana lah...

Miss Tira said...

Boleh tahan blog dia. Nampak kemas. Baru lepas terjah blognya. Baca pasal cermin kereta retak. Hehehe.

kella said...

hai Nabilah.... :)
bagus meriview blog cenggini... kenal kenal kan.. :)

CT NoArIzAh ArIs said...

Dh terjah N3 terbaru ni jap g nk terjah lak blog dilla tu.

Jom g minum ptg dulu !!

Prince Halilintar said...

prince mmg suke komen kat blog dilla ni..die pun spoting.. =)

Dilla Ady said...

patut la tadi pagi tersedak-sedak mase sarapan buah lai...rupanye kena review ngan nabilah la..huhu..

rase macam segan pun ade jugak nih..

btw, thanks sgt2 mengfemeskan blog kudut dilla tu...cayammmmmmmmm nabilah laju-laju!!!!

atty's said...

okeh ..now nak g terjah .

ikatankasihku said...

Salam kenal :)

mie said...

menarik ni..
kena terjah..
eheheheee

qyqa said...

oh comeynya anak beliau jelir lidah.. kiut...

nak terjah ni.

aque said...

nak jengah la.. cari petua hilang parut....

akak ada x petua nak hilangkan parut.. hehhehe ~owg lasak.. da beso ni baru sebok nak ilangkan parot2 hahahhaha

Oasis said...

Owhh...mmg setiap rabu ada blog review eyk? Hehe. Bgs2..nti saya kunjung blog tu. Dh lama tak tgk2 blog2 lain.

adol ihsan said...

Salam :

Akan saya singgah.. InsyaAllah,,

:)

bunga said...

ehh..eh..cam kenal jer..hahah.

sahromnasrudin said...

trime kasih kenalkan dia..nnti sy pi punch card kat sana :-)

Ati Masrif said...

soli..terbabas pula semalam

tak singgah sini..

so hari ini kak ati akan singgah 2 kali

nanti nk terjah dia pula :)

nabilah_2908 said...

Hye Guys.... !! :)

ha...dah singgah..? dah berkenalan dengan Dilla...?

belum...?? pergi la tegur2...leh tambah kawan... ;)

aliesha kirana said...

AK sllu gak jenguk dilla..heeheheh~ sori nabilah..baru nk jln2..entry pun AK xbuat lg..haaha!

asliner said...

baru singgah tadi..
menghulurkan salam perkenalan..=)
*kite kan suke right click bile nampak link2..hehe*

syakey said...

muka mudaaaa macam tak kawen lg. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...