Thursday, April 14, 2011

BLOGGING.....SAMPAI BILA ??



Hello kawan-kawan.............ye

hmm.....kenapa eh I buat tajuk entri macam ni...??

well.....semalam I dok rombak balik list blog yang akan direview untuk minggu-minggu yang akan datang...




sebelum I terus kan....I suka lah nak bagi tau you all semua...yang I buat list ni...takde nya nak pilih kasih bagai....blog yang I suka...I review dulu.......bukan macam ni yupp...

I pilih random jer ni....selang seli.....



kalau you all perasan...kalau minggu ni I review blog blogger yang dah berkeluarga...minggu seterusnya yang single...kemudian ikut jantina pula...macam tu la pusing-pusing...

tapi lately ni I kena rombak semula list tu.....buat list baru..

emo12 kenapa I rombak semula...??

sebab..


dulunya seorang blogger yang aktif....tapi sekarang jadi pasif....blog yang secara hariannya ada update terbaru....kini sepi...dari tak berupdate sehari...bawa ke minggu....kemudian bawa ke bulan... tak kan la I nak review blog yang tak berupdate pula kan...??

sebab tu I buat list yang baru....blog yang macam ni...I KIV dulu...bila dah aktif semula...I akan masukkan ke dalam list semula...

dalam sibuk memilih blog...hati I pula berkata-kata.....

"sampai bila aku akan terus berblog........sampai bila-bila ke...?pasti ada pengakhirannya.... "



lately ni banyak pula I jumpa blogger yang...

emo8dah mula hilang mood tuk berblog...tu la yang membuatkan blog nya sepi tampa cerita baru...

emo8 sibuk dengan urusan hidup.....bila dah bertukar kerja...bila dah start belajar....ada yang nak tumpukan sepenuh perhatian pada pelajaran..sebab tahun ni ada peperiksaan penting yang bakal menentukan masa depan nya..

emo8ada juga blogger yang dulu sangat aktif berblog....tapi sekarang ni...blog nya dah ditutup...atas alasan peribadi...

emo8ada blogger yang masa dia single...aktif....bila dah berkeluarga....blog hilang entah ke mana...yer la...nak tumpukan perhatian pada keluarga pulak...



itu kisah orang@Blogger....yang sempat I kutip........kisah kita......macam mana pula....?

you all rasa lah kan.....sampai bila you all akan terus berblog...??

meh share meh...........pang


p/s: bangga juga la tengok blogger yang sudah berblog lebih 9, 10 tahun....sehingga kini masih kekal bertahan....apa rahsia kamu yer...??

p/s/s: erm...maaf yer kalau ada yang terasa...I tak tuju pada siapa-siapa....secara umum jer nih... maaf sekali lagi....huu

42 comments:

M a W a D D a H said...

blog adah bile lak nak review? hehehe

itu lar...terfikir gak kan sampai bile nk berblog nih...sbb bnyk yg menarik tentang blog ni ha...tapi kdng2 bosan gak,, jd down n slow..pastu ok balik...maybe tgk pada mood kot...heheheh...

YanaMIB said...

pernah gak org tanya psl ni kt ai..tp xleh nk jwb tempoh tu..tunggu dan lihat..selagi rasa nak berblog, blogging lah smpi lebam..smpi masa berhenti, maka berhentilah kita..haha..benda tu spontan rasanya..xboleh nak agak...=)

sahromnasrudin said...

saya pun mungkin akan berhenti dalam masa terdekat nie..kjer hakiki terlalu menghambat..sedih gak huhhuuh :-)

nunama said...

adeeeh! terkena kat batang hidung sendiri. hehe.

saya bukan xnak update. nak sgt. tp, busy kak. akaknye entri pon, baca sahaja. x sempat nak komen2. nipun, ada masa rehat jap. jap g, masuk lab. huhe.

papepun, saya sangat hargai, sebab akak jenguk blog bersawang saya. hehe. baru tengok td blog sendiri. huahaha.

actually, blog saya, hanya utk mengisi masa lapang. rasanya, saya ada cerita dulu. entry mana satu ntah. hehe.

for this time and forever, thanx for always keep in touch and say hi to me. Ukhwah fillah. Love you kak! (n_n)

redza said...

ntahlah susah nk jawab smpai bila...kadang2 hri rasa cam nk berenti dh tpi bila tiba esoknya dtg semangat baru lak

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

maaf lah..kalau Nur terasa....akak tak tujukan pada Nur pun pasal tak berupdate tu...sorry yer... ;)

pipoq said...

hehehe..aku ni tak la tegar sangat..memang kalo boleh tu nak masukkan entri setiap hari..tak tegar owh nak masuk tiap jam..hehehe..

tapi ada ketika tu memang masa dan keadaan sangat tak mengizinkan walaupun hati teringat ingat nak update..

kalo tanya nak blogging sampai bila tu..mungkin selagi ada daya dan usaha akan terus diteruskan..

Dilla Ady said...

dulu dilla pun camtu..update seminggu sekali pun da cukup baik tapi skang ntah kenapa leh rajin lak..rase macam tak lengkap bile sehari tak update..

sampai bile? dilla pun penah terpikir pasal tu..skang nih, mmg ari2 leh update sbb suasana ofis sgt2 tak kesah dgn sume tu..tapi satu hari nnti bile dilla dapat keje lain, mungkin akan terbatas kot aktiviti berblogging nih...


tpi cume terbatas jek la, tapi tak mungkin akan tinggalkan terus dunia blogging nih...da kire cam online diary ni kan..da name diary kena la catit setiap epristiwa penting dalam idup kite kan?

ekin mahmud said...

tulah kadang2 xda ceta nak di n3 kan
perjalanan hidup ku di blog terhenti seketika kerana kebizian di opis melanda...hahahha
tulah berminggu2 ceta yang samo ajo
nak buet maco mano?eh

Prince Halilintar said...

prince puntak tahu..mgkn ikut keadaan sekeliling kot..tapi skrg masih ok lagi utk berblog..tiada masalah..harap2 berpanjangan la..

Along Tapa said...

aku ada jawapan...aku blogging sampai aku takde idea...boleh??

Gorengbaek - Statement dah jelas nyata..kenapa kita macam tak faham-faham?
Alkisah


Hangit Habis dah - Interview Along dengan Setan

Kerat Senget - Tembikai Susu itu best

lalink7 said...

Nabilah..pernah jgk bertanyaa..InsyaAllah selagi ada cerita dan idea dalam kepala ini, InsyAllah blog husz xkan bersawang..mungkin 2 atau 3 ari jer skip kejap..hehehehe

ana ayesha said...

hi nabilah

ana pun dah semakin kurang update blog sbb tuntutan kerja maklumlah awal tahun semua perlu disiapkan utk capai buss plan

kalau waktu cuti sibuk plak dgn kerja di rumah dan berebut lappy dgn abg hafiz

i'm new in blogging belum lagi jemu cuma masa shj yg terbatas, jadi smp bila nak berblog?..... smp bila2 selagi mampu

nukilanaffiza... said...

hmmm....mr fendi pun begitu juga..buat masa ksang ni...entri sekali sehari jer...tak mampu nak update 3 atau 4 kali sehari...campur dgn urusan kerja...alhamdulillah skang masih waktu bersenggang...so boleh la berbelog...

harap akan terus berbelog sampai ribu2 follower mcm cik nabilah...

atty's said...

kty pun lately bz..tak dpt nak hapdet atau jengah blog kawan sgt

mykhalis said...

khalis baru je masuk 2 bulan hari nie..tak tau mampu teruskan.. sbb dunia blgging ni kalau diambil serius macam kerjaya la pulak..kan?

Farhana Jafri said...

prnah gak trfikir sal tu tp smpai skrg xdpat jwpan... hope smngat brblogging tu xhlang la.. bnyak bnda dpat kt blog ni.. tp klau ad bnda yg mnghalang mcm xd intrnet ke or skit teruk mybe stop la.. klau stakat nk fokus tuk ssuatu bnda tu xla kot.. :)

Nizam said...

kalau ikutkan niat di hati sampai ke tua..tapi kita tak tahu kan apa yang berlaku di hadapan...diharap tiada apa yang menghalang nizam untuk terus berblogging dalam mengisi masa lapang nizam.. :)

❤NazirahMoktar❤ said...

saya la tu kak.hehe.skrg ni tak da cerita nak kongsi sgt..kalo nak tulis pon, just cerita pasal tutorial saje.kalo kehidupan peribadi mungkin jarang2 buat..sebab nak fokus belajar kak. abg saya pon marah asik mengadap fcebook ngn blog je hari2..keje tak buat..tu yg mcm hilang mood sikit. :)

Miss Tira said...

Tira pun pernah terfikir soalan macam ni juga. Tapi tu laa kan. MAcam tak ada jawapan. Hahaha. Apa pun sokongan dari blogger yang lain amat diperlukan agar diri masih bersemangat untuk berblog. InsyaAllah.

HonEyBuNNy said...

salam nabila...waduh..lamanya xberblog..heheheh

munna said...

kak munna pun tak tahu sampai bila berblogging..hanya masa je yang menentukan

ikatankasihku said...

selagi hati berkata2..& selagi jari jemari menaip laju...& selagi ingin berkongsi cerita...suka blog u, colourfull

nelly said...

aktifkan diri ! ^^

~ yus ~ said...

saya mula berblog tahun 2006. Blog lama dulu, ada lagi simpan, lepas tu pernah tak aktif, lama jugalah. Kemudian sekarang aktif semula. Memang bergantung kepada kehidupan seharian juga nak terus aktif ni...huhu

fyra said...

huhu . tak tahu lah bile nak stop nya blogging nih . hihi . saye pun macam dalam list atas tuh . ade mood nak blogging ade lah , kalau takde berzaman lah takde ^^

mie said...

gue pun agak pasif sejak akhir2 ni..
eheheee

azureEn said...

btol tu. yang paling tak best kalau blog tu kite suke bace. pastu tup2 ilang dah >.<

tapi tak bole nk salah kn sesape. mest ade sebab nape jdi camtu.

erm arm urm. kalau saya.. err rasenye kalau ade mase, ade lah blogging, mane tau klu dah busy nnti.. terpakse lah stop kejap kot. :)

pena said...

adeh.. rasa macam terkena dekat batang hidung sendiri.. hehe..

bila dah lama berhenti, nak mulakan balik memang susah..

mood hilang bila kekeringan idea..
Terima kasih buat akak sebab selalu datang blog pena dari dulu lagi.. bagi pena semangat untuk berblog.. =)

adol ihsan said...

Salam..

mungkin org yg dapat bertahan lama dgn blog dia itu merasakan yg dia boleh meluahkan perasaan mereka di blog mereka..

:)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak akan berblog selagi ada orang yang sudi baca blog akak.boleh ke nabilah cam tu?

IMANSHAH said...

eh jngn malas, biar pun satu entri sehari..dah cukup..huhu

Siti Nurhayati Dollah said...

Tak pernah fikir sampai bila. Ada masanya blog akan rancak, dan ada masanya blog akan sepi.

senydream said...

tu la pernh gak terfikir cam tu..kdang2 bile dtg mud nk berblogging rse cam semua perkara nk tulis tpi bile mud dh xder tu y ssh n ceritakan hal2 penting pon ssh..huhu2..

cikpuanhady said...

hmm..pernah terfikir jugak..buat masa skang, masih enjoy berblog dan masa pon ada..nanti2 tak tahuler..hehhe..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
pilihan motorsikal kupcai terbaik

eeemmm bila masa nya sesuai nanti kena berhenti gak... but harap kita sesama dapat bersama sama memeriahkan lagi alam cyber ni....

Berblog mengikut keselesaan bukan dalam keterpaksaan

Inilah serba sedikit permulaan HIDUP SEORANG BLOGGER ,kalau di ingatkan balik pasti tertawa sendirian..tapi keseronokan dalam dunia blogging ini memang dirasakan setelah kita melihat blog kita di masuki pelawat di samping mendapat rakan-rakan baru dari pelbagai status dan usia.Dari pelajar hingga ke pensyarah dan ada juga lawyer.Belum jumpa lagi menteri..he he,kalau ada nak juga saya jadi follower.Yang seronoknya ada pelbagai genre blog..semuanya saya layan dan masuk.Semuanya itu adalah pengalaman baru yang tidak dapat di bayar dengan wang ringgit.

pengakhirannya belum tahu lagi sampai bila

mancai said...

salam singgah.. memang setiap orang dengan macam2 perkara dan alasan dalam berblog.. usaha yang ingin dilaksanakan seperti diatas ada juga baiknya kerana dapat mempengaruhi motivasi sesiapa yang memang lama tak berupdate atau dapat mendatangkan semangatnya semula... sekadar pendapat sahaja...

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

xboleh nak agak bile akan stop blogging..hihi

beautiful_rose said...

aku pernah gak wat entry pasal ni.sampai bila aku akan terus blogging.tak pasti bila mungkin satu masa nanti bila aku rasa semua ini sudah tidak perlu untuk aku lagi.tapi entah....

nabilah_2908 said...

HYE FWENS...!!

yup..hanya waktu yg akan menentukan...masa tgh free ni..boleh la...

tp rasa syg nak tinggalakn dunia blog ni kan..?

kalau boleh I nak berblog terus sampai bila2...mampu kah...? sama-sama la kita nntikan... ;)

aliesha kirana said...

uhuk.. tersedak AK. haahaha. mmg dh kureng mood dh ni. tp nak cari balik. hahaahah.. suke blogging, cuma suasana kerja je yg buat AK tersekat skit.. tp AK try nak aktif balik. heheeheh..

aah, kdg2 terfikir gak, smpai bila nak blogging. tp harap boleh kekal lama laaa, boleh gak baca2 bila dah tua nnti.. ahahah.

sabree hussin said...

berblog sampai habis semua ilmu yang ada.. makna selagi masih ada yang nak di kongsikan, slagi tu akan terus menulis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...