Tuesday, April 26, 2011

ISUZU D-MAX




Hye...Hye...Hye.....wek

how are you today......sihat....busy....??

hmm...lama dah kan I tak share cerita pasal Si Gadis Z...? so..hari ni I nak share pengalaman pertama Si Z menaiki kereta Isuzu D-Max..ala-ala jakun gitu..



al kisah....tersebut lah kisah...........

Mr Boss mempelawa Si Z untuk makan tengahari bersama dengan seorang lagi pekerja, maka dengan senang hati Si Z menerima pelawaan Mr Boss itu.

Si Z semakin teruja bila mendapat tahu bahawa Mr Boss akan memandu keretanya sendiri iaitu kereta Isuzu D-Max hitamnya...



kenapa Si Z teruja...??

sebab dia tak pernah menaiki kenderaan tersebut, hanya memandang dari luar sahaja.

bila kereta mula bergerak.....

" hmm..selesa juga kereta ni..tinggi....kenyal-kenyal sikit seat...macam duduk atas spring....bouncing...bouncing...." omel Si Z dalam hati.

apabila kereta melalui bumper, badan Si Z melambung-lambung....jenuh menahan supaya tubuhnya tidak melambung dengan hebat, Mr Boss pula memandu agak laju lagi lah payah nak kawal..berbeza sungguh dengan kereta biasa...



sampai 1 tahap, tubuhnya melambung lagi...kali ni agak tinggi dan kepalanya terhentak di bumbung kereta itu..

" gedebuk.....!!" bunyi hentakan itu agak kuat.

" aduh........" Si Z mengadu kesakitan sambil memegang kepalanya.

" Ya Allah...kesian awak.....sorry lah....saya terbiasa bawa laju....melambung-lambung awak yer kat belakang tu...." kata Mr Boss.



" errr....boleh tahan lah......." balas Si Z

" kereta ni memang.....kalau duduk di depan tak rasa...duduk di belakang tu yang haru...macam getah...melantun...." sampuk pekerja yang duduk di hadapan beserta tawa kecil

"awak ni......bagi tau lah saya...ni diam je...kesian awak....." sambung Mr Boss, Mr Boss pun turut tertawa.

" err.....takpe la sikit jer ni....."

lepas daripada itu, Mr Boss membawa kereta dengan kelajuan yang sederhana..bila tiba di bumper..Mr Boss akan memperlahankan keretanya....so pekerja kesayangannya yang duduk di belakang tidak la terhantuk lagi...




sengal kan..kesian pun yer jugak Si Z nih....dek kerana penyegan sangat....boleh didiamkan jer....huhu.......

guys...jangan contohi kesengalan Si Z ni....kot yer pun segan...biar bertempat....
hahahaha....wek


p/s: I busy sikit hari ni...ada kerja luar...petang sikit I singgah blog you all yupp..ye

36 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

hehehe cover2 malu tu :)
BUDAK KECIK NYANYI LAGU MAHER ZAIN - INSYAALLAH

redza said...

adeh hehe

klu jalan jauh2 haru tu asek melambung-lambung huhuh

mOon jOhari said...

hehehehe...
bukan pemalu tp pendiam kot...

lalink7 said...

dah tau dah sape si z tue ,,tidak lain dan tidak bukan..si zafira nabilah tue..hehehhe =))

aliesha kirana said...

alalaal ciannye nabilah..oppsss miss Z ehehehe.. AK penah naik mercedes sorg lecturer ni..perghhh sedap btol duduk..smooth je..xrase terhnejut2 lansung..best! haahah! ntah ble boleh beli ntah..ekekeeke..

Prince Halilintar said...

pasni suruh si Z drive dan mr boss duk belakang..bg die rase plak ..hahahaha

pipoq said...

bapak mertua aku ada sebijik D-Max ni..memang mantop kalo bawak kat jalan off road..tambah lak kalo kat Ranau tu jalan berbukit bukit..terasa macam Camel Trophy lak..

p/s : depan bapak mertua bawak sopan je..ahahaha..

YanaMIB said...

erk klu ai nek dgn bos pn ai segan..haha..=P

Miss Tira said...

Lebamlah dahi tu. Hehe.

aque said...

ala comelnye cerite harinie....
hehhehehe...
papew pown.. dapat gak miz z tu naik isuzu d-max kan2.. hehhehe..

Ati Masrif said...

hehe..

penyegan terlebih kot :)

munna said...

alahan siannya... klu kak munna pun agaknya diam kan aje sebab segan dgn bos

CT NoArIzAh ArIs said...

Malu2 kucing gitewww !!!

Farhana Jafri said...

hik3.. ada ati ngn bos ke.. hahaha xpsal2 je trhantuk.. ksian kpala :P

ainz said...

ahahaha....xpenah lak naik kete D-Max..yang ain tau hilux mmg camtu..melambung2..agaknye kete yang spesis gitu, hobi dia suka menghantukkan kepala orang,kot..kekeke...

lieya orange M.I. said...

naik kereta tu takpernah...
tapi lieya mmg suka naik kereta tinggi2...syiok uuuuu... :)

Siti Nurhayati Dollah said...

alahai, kesian si Z tu. Nasib baik lepas terhantuk tu boss terus bawa perlahan sikit. Kalau tak mahu benjol habis kepala si Z

ana ayesha said...

hi nabilah

kereta yg mcm tu mmg melambung2 apa lagi kalau atas bumpur tapi oklah siZ bersopan santun dgn boss

nelly said...

cover .hehe

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

hahaha...harus cover.... ;P

HYE MR RED ;

kalau jalan biasa...tk melambung sngt..ok juga lah... :)

HYE MOON ;

dua2 gak nya..hehe.. :)

mykhalis said...

wahh..khalis dah rasa naik sebab baru je beli..hehe

Cik SHiNJU said...

Si Z bukan sengal tp bersopan santun.. :)

beautiful_rose said...

adoi...benjol kepala den =p

En iLham said...

haha
lawak sebenarnye..tapi takpelah...hehe...saya rasa z tu pemalu orangnye kan..sweet jer..hehe

Nizam said...

hik3..segan tak bertempat kan... :)

Along Tapa said...

dari cerita ni, aku boleh simpulkan, kalo nak kereta dengan boss, seatbelt jek tak mencukupi..pakaila sekali helmet...sekian terima kasih..

Gorengbaek - Pesanan untuk sahabat....

Hangit Habis dah - Misi menukor header dan design....

Kerat Senget - Kaa Dabri

HonEyBuNNy said...

haha...nak tergelak macam bos tu gelak la....hehe..

cian si Z yer.....heheh

LiFe KaMi said...

hehe kesian si Z tu yer..
err macam kami kenal je sapa si Z tu..:)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

memang ada orang cam ni, penyegan sangat cam anak lelaki akak. apa-apa hal kalau kalau kat sekolah dia suruh akak yang jumpa cikgu.

iwan_dextrous said...

hihhiih..mcm tu pun boleh ke..

oya said...

ape la si Z ni...

::mak incik:: said...

hai miss z.... ngee... wah.. besh ek... kak nabila nek keta mahal... hoho... kak nabila bila lak naik keta ape?? cite la ckit.. ngee..

Dilla Ady said...

sape la agaknye si Z tu ye..

nabilah nih menonjang sangat nih...tu yg bile melambung sampai terantuk tu...cer dilla, melambung2 pun konpem tak terantuk...almaklum la men ayam serama la katakan..hihihi

Dilla Ady said...

eh...terckp nabilah pulak...

si Z la..hahahah

MamaEma said...

oppss...termalu sudah...

nunama said...

hehehehe. comel je eah. diam2 duk kat belakang tuh.

yg pasti, dah dapat rasa naik isuzu d-max. saya belum penah lagi. hihi. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...