Monday, April 25, 2011

JAJAN



Happy Monday dear fwens....!!!senam

Sekarang ni...heboh kan pasal murid obes....lepas tu ade la pulak suh hentikan penjualan nasi lemak di sekolah.....



haih......geleng kepala bila dengar pasal ni.....tah apa lah salah nasi lemak tu..hrummm........

wokeh...tutup pasal kisah tu.....biar lah orang bijak pandai menyelesaikan masalah ni...

ha....nak tanya nih....masa sekolah-sekolah dulu...you all sure suka makan jajan kan...tul tak...?



apa eh jajan favorite you all...ingat lagi tak...?

nak tau tak.....my favorite....dari kecik..sampai sekarang..suka sangat..more masih lagi terdapat di pasaran...huhu..



tadaa.....femiliar tak dengan jajan ni...?

ada yang suka panggil Tam Tam...ada juga yang suka panggil keropok bantal...



zaman sekolah I dulu....sebungkus baru 20 sen....sekarang ni tak sure lah bape.....

yang ni....I jumpa masa pusing2 kat Mydin.....tapi jual dalam pack besar....kat dalam pack tu baru ada pack yang comel-comel macam ni...



hmmm...sedap...sedap...tak pernah jemu.....

dah jadi stock kunyah-kunya kat office ni...huhu..

you all pulak macam mana....?? meh share meh...soal

p/s: minggu lepas..takde sesi masak memasak....dok makan kat rumah orang jer....banyak betul yer orang buat kenduri kawin...minggu depan pun...lagi lah banyak...salah satunya..kenduri kahwin Yana....ha...sepupu I pun nak tunang minggu depan...phewww....baling

33 comments:

YanaMIB said...

yana minat super ring!! haha terbaekkkk! \(^__^)/

lg best klu nabilah dpt dtg weds ai nnt..klu xfree 30hb, dtg belah laki, 2 mei.. =)

pipoq said...

oooo...kalo masa bebudak sekolah dulu aku suka keropok jajan ape ke namanya..ala, yang keropok jagung perisa durian tu la..

Prince Halilintar said...

prince suke Jojo..haha..pernah dgr tak..jajan ke tu?haha..satu lagi jajan Bika..sedap gak rasenya tu..

En iLham said...

dulu mase kecik2, abah mesti belikan tora kalau balik keje..haha
tora datang lagi!!
tak pun ding dang..haha..dalam tu ada mainan then ade coklat..sebenarnye nak coklat die

sizuka[Izzati] said...

minat tam tam jugak~!yg psl nasi lemak tu siyes xpaham.xkn nasi lemak je yg bt org gemok.huhu~

mOon jOhari said...

super ring de best dari kecik sampai la tua ni...yummy yummy...jap lagi nk p beli super ring

HonEyBuNNy said...

haha...

ila pun minat tam2 tu....dalam kelas mesti ila n the geng duk makan tam2 ...ngeh3...

nukilanaffiza... said...

cik nabilah....saya makanan jajan saya adalah Ring-O....ala jajan yang cheese tu...bila makan tangan mesti warna oren...sedap....hehehe

lalink7 said...

hmmm....patut la ingat entri masak td..rupenye jajan..kire okeyla kan..same la kebetulan pulak..dulu pun husz suka jajan..dulu plastik jernih jee..hhehehe..mmg jual doposen..heheh..tp jrang dpt makan..hmmm

adol ihsan said...

Salam :

Jangan makan banyak sgt, nanti memudaratkan kesihatan..

hehe.. :)

lieya orange M.I. said...

lieya suka biskut apolo n mamie monster bbq..
eh banyak jer jajan lieya makan..huhuuu

Khairiz said...

sory la, x minat pun makan jajan, hehehe dari kecil lg x minat, tu x tahu heheeh...

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

hajaut di hati..mmg teringn nk dtg...tp rasanya tak boleh...sepupu tunang 2 Mei...tp dok berkampung kat rumah dia 30...xboleh nk lari..huhu..

takpe la kan...baca cite Yana jer la nnti.. :)

HYE PIPOQ ;

ha...sedap juga kan...ha...nama kopok tu..popcorn durian.. :)

HYE PRINCE ;

hahaha...kenal..kenal...ada dalam iklan tu...eh..Bika pun best gak kan...ada gak jual sampai skrg.. :)

nabilah_2908 said...

HYE EN ILHAM ;

hahaha...suka yer ckelat tu...akak tk dibenarkan beli mende alah tu...ayah akk kata bnda tu menipu budak2.. :)

HYE SIZUKA ;

itu yg buatkan sy geleng kepala..tak tau la siapa punya idea suh hentikan penjualan nasi lemak.. :)

HYE MOON ;

ha...itu pun sedap gak....tp warna dia oren sngt.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE HONEY ;

ngeee...best jer kan layan..terasa kembali semula ke zmn kanak2 lak..hehe.. :)

HYE NUKILAN AFFIZA ;

super ring ke..? huhu..yg tu sy suka gak...tp ms dulu tk boleh selalu makan..sbb wrna dia mudah buatkan sy kantoi.. :)

HYE LALINK ;

nape..mak ayah x bagi eh...hehe..biasa lah....sy pun mcm tu gak dulu...tp snyp2 bedal gak.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ADOL ;

yupp......dah besar2 ni..senonoh la sikit perangai tu kan..? hehe.. :)

HYE LIEYA ;

mamee...ha..itu ada lagi..tp sy tk bape suka lak..cpt muak.. :)

HYE KHAIRIZ ;

alahai...bagusnya dia...

Farhana Jafri said...

hehe same la kite suke mkan keropok bantal.. slalu beli yang borong pny kat kedai tu sbb klau beli yg mcm Tam Tam tu xpuas.. cnfirm berebut ngn adik2.. dh la adik rmai.. cmpur ngn spupu lg.. mmng xcukup :P

aque said...

tam tam.... saye suke tam tam...
superring cekedis gule tarik tora dan mcm2 agi... ^_^

hobi tikam menikam pown adew... hehhehe...

nunama said...

tam tam!!! suke2.

tapi suke lagi yg plastic dia wrna kuning tuh. alaaa.. tam2 juge kot nama dia. tapi, versi panjang2 dan kurus2. huahahaha.

suke nini, choki2, nyum-nyum.

haaa! ckp pasal nyum-nyum, dah xda dah jual yang versi bulat2 kecil tuh. ada versi macam rocky tu je. huhu sedih juge bila teringin nk mkn, dah xda jual.

suke super ring juga!!

haih!! macam2 la. semua suke. (n_n)

aliesha kirana said...

dl masa sekolah, AK sllu beli apollo..hahah..tp feveret AK masa tu.. keropok ring tu..ape eh nama die..ble makan abis oren2 abis mulut..heheeh

Miss Tira said...

Kalau stok kunyah-kunyah ni suka meruku campur yang ada kacang hijau, kacang tanah tu. Hehe.

nelly said...

tak minat dah makan jajan ..T_T

pena said...

macam-macam jajan yang jadi kegemaran dulu-dulu.. hehe..

paling suka dengan mamee monster..
nnti dalam tu mesti ada dapat sticker mamee monster..

Oasis said...

Tak pernah jumpa lak jajan tu masa kat skolah. owhhh..maybe kita tak sama batch kut...

Saya punya makanan lagi klasik kut.

Along Tapa said...

masa aku kecik2, bapak aku tak ajor makan cekedis2 ni...la ni sampai besor tak gemor nak makan....

pengharaman nasik lemak tu ye ye jek sebab takut budak jadik obes...ntah2 diorang taknak bebudak belajor double meaning dah besor nanti kot..."dik, nak nasik lemak satu"..."abang nak nasik lemak bungkus sok kabor ke bungkus kain?"...hahahhaa..

Gorengbaek - Pesanan untuk sahabat....

Hangit Habis dah - Misi menukor header dan design....

Kerat Senget - Kaa Dabri

redza said...

ahaaa super ring ngan mamee..mkn sambil tgk kartun huhuhuu

IMANSHAH said...

ai tak makan jajan..i miskin u..betul, i makn nasi goreng yg emak bekal je

LiFe KaMi said...

kami minat kuih Hero tu, dulu time sekolah selalu beli, sambung plak kat umah bengali jual naik moto. skang rasanya dah takde dah..sob sob..

Cik SHiNJU said...

kita pun suka kopok bantal... :D
pastu super ring...sarung kat
semua 5 jari..huhuh

bunga said...

bunga suka super ringgg..haha

CT NoArIzAh ArIs said...

Tak suka lak mkn jajan sampai le skrg.. errr penyakit ke tu ha ??

ainz said...

iiiiii....same la kita..suke sgt tam tam..dulu masa sekolah, memang slalu serbu apek jual ais krim..suke makan ais krim itik 20sen..rase nye xpenah tgk lagi ais krim tu dijual skrg..pastu ade stu lagi yg best..kacang sambal..perh!

ain kalau ckp psal mknn,mmg smpai esok xsudah..aih...

Dilla Ady said...

dilla pun suke layan biskut bantal nih..

kekadang siap beli yg timbang kat kedai..wat stok kunyah2 kt bilik mase study dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...