Friday, April 29, 2011

JOM KE FACEBOOK HEADQUARTERS



Selamat hari Jumaat..........hai

sepertimana yang I dah janjikan pada you all minggu lepas.....hari ni I nak bawa you all melawat Facebook headquarters pulak yang terletak di Polo Alto California USA..

so.....dah ready semua....?? ok...jom jalan........................ye



welcome to California everyone............



welcome to Facebook HQ....
haih...dah macam tourist guide pulak I ni kan..hehe..wek



pandangan dari luar....



ruang menunggu......



meeting room....



meeting room lagi.....smart tak...??



ruang bekerja....

hmm....nampak simple je..beza kan dengan Google HQ


punyai tenaga kerja yang ramai...ruangan office ni...hmm..ok la kan..?



smart..clean.....tapi macam dalam gudang jer kan...? hehe..



tekanan kerja....sure high punya lah...cuba tengok rambut staff Facebook ni....tension punya pasal....rambut dia pun mengembang..macam rambut Afro...heheheh



cafeteria.....macam cafeteria sekolah jer kan..?



pantry.....



even design tak berapa cozy..compare dengan Google HQ .. tapi..kebajikan pekerja tetap di jaga...ruangan hiburan..riadah...tetap disediakan....

ok...selesai lah lawatan kita untuk hari ini......setelah melihat 2 tempat ni.....mana lagi best...? Google or Facebook....??
minggu depan..I nak bawa you all pusing-pusing kat Twitter HQ pulak..pang

p/s: weee.......ramai nak bernikah hari ni.....to Yana....moga dipermudahkan segalanya ya.....selamat menempuh alam baru...eh..lupa lak...same goes to Prince Willam & Kate Middleton moga berbahagialah hingga ke akhirnya..


43 comments:

aque said...

menariknye akak... wah... terujew...

nabilah_2908 said...

HYE FARA ;

hehehe..kalau dtp pergi betul2..lagi best kan..? :)

aque said...

tawu tapew..... dpt tgok live...
dpt keje sane kew.. keh2...

angan2~~ huhuhu

pipoq said...

opis kompeni mega kat Malaysia bila lak ?

hehehe

nabilah_2908 said...

HYE FARA ;

kalau tahan tekanan...boleh rasanya kerja di sana.. :)

HYE PIPOQ ;

hmm...kat Malaysia...suasana sama je macam office biasa...huhu...

tkpe..nnti sy try cari... :)

Fadzli Amir said...

Bestkan kalu dapat opis macam tu...opis kat sini buat renovate tak siap2 lagi...berserabutt

nunama said...

prefer Google!! :) nak bekerja macam bahagia.

hehe. :)

nabilah_2908 said...

HYE FADZLI ;

rasanya suasana kt FB ni...ada kt Malaysia..so tk jakun sngt..hehe..

dah tgk tk suasana kerja di Google...lagi best.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

hehehe...ok juga tu...x terasa tension sngt bekerja kat situ.. :)

redza said...

nasib baikkan kita hidup zaman it ada internet..dpt juga tgk ofis2 sykt femes nih

Oasis said...

Seronoknya kalau dapat bekerja di sana. Perasan tadi ada basikal kat meja kerja dorang. datang keje naik basikal? seronoknya di sana. Kalau kat Malaysia...berpeluh la dibuatnya kan.

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

yupp....dok dpen PC pun kita boleh menjelajar ke serata dunia... ;)

tp lagi best kalau dpt pergi betul2.. kan..? :)

HYE OASIS ;

cuaca kat sana sejuk...ok lah kan...hehe...kita nak naik basikal...mau berpeluh ketiak...tp...dulu zmn sekolah..sy g sekolah naik basikal gak...or je...huhu.. :)

lalink7 said...

ehh baru prasan..yana nikah sama ngan putera willian weds..hehehe..snng nak ingat tarikhnye nanti kan..best2..

nabilah g tak? jumla g samee..kite xde genggggggg =((

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

kita tk xdpt pergi...clash dgn majlis tunang sepupu.. :)

munna said...

walaupun simple tetapi memberi keselesaan yg maksimun kepada pekerja ..itu yg best

nabilah_2908 said...

HYE MUNNA ;

tul tu kak....idea logi orang muda...nak yg simple tp smart.. :)

| cik azeya | said...

ee jelesnyew. -_-"

nabilah_2908 said...

HYE CIK AZEYA ;

hehehe..apa kata g hantar resume kt mark...mana tau diterima... ;)

Miss Tira said...

Walau sedehana tapi tetap menarik. Siap ada basikal lagi tu nampak sangat besar tempatnya. Hehe.

nabilah_2908 said...

HYE MISS TIRA ;

yupp...sure luas...tapi macam dalam gudang jer kan..? hehe..

rasanya Mark mengamalkan konsep terbuka... sbb tu lapang jer kawasan dia.. :)

aliesha kirana said...

hehehe.. best, tp AK ske googlenye tmpt lg..ceria jer.. heeheh.. ble la tmpt keje nk dpt yg seronok cmtu..heehehe

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

yupp..sama lah kita....sy pun suka Google lagi... :)

kt Malaysia ni..ada tak eh office yg best2 mcm ni..? :)

Finaz Jaafar said...

fuuhhhh/...opis google lagi best rasanye wpn opis fesbuk ni agak menarik=)

nabilah_2908 said...

HYE FINAZ ;

yupp...setuju dgn Finaz... :)

Farhan Zulhusmi said...

kan bagus office kat Malaysia pon mcm tu...hehehe

IMANSHAH said...

muka buka nih

nabilah_2908 said...

HYE FARHAN ;

erm...myb tekanan kerja kt Malaysia masih tak tinggi...sbb tu xde office2 yg mcm ni...

kebanyakkannya ala2 ekslusif je kan..? :)

HYE IMANSHAH ;

errr...iyer la tu..

CT NoArIzAh ArIs said...

Wahh rajinnye kamu meronda yea.. x sbr nk tgk opis twitter lak !

nabilah_2908 said...

HYE CT NORRIZAH ;

hehehe...selongkar kt rumah pakcik google jer ni..

tmtpt twitter....tunggu minggu depan yupp... ;)

nukilanaffiza... said...

wahh...bestnya....baru first time tgk...sb sblm ni tgk wayang pasal facebook nih....best citernya...

HonEyBuNNy said...

cantiknya facebook HQ...

nanti kita g melawat twitter HQ lak...

ila tunggu minggu depan...;-)

nabilah_2908 said...

HYE NUKILANAFIZA ;

sy tk tgk lagi movie tu...huhu.. :)

HYE HONEY ;

hehehe...tunggu minggu depan eh..sy nk godek2 rumah pakcik google cari gambar dulu... :)

KUREKURE COMEL said...

mmg simple tmptnye...tp cool lah...
hehehe...suke la kalau nabilah jd pemandu pelancing...mesraaa gitu..hehehe

lieya orange M.I. said...

facebook punya lagi cun kut dari google...huhu..syoknye kerja company besar..

Prince Halilintar said...

prince rase opis google ritu lagi best dan menarik...hehe

nabilah_2908 said...

HYE KUREKURECOMEL ;

hehehe...kt blog nampk je mesra..kat dunai realiti...sy ni berat mulut... :)

HYE LIEYA ;

hmm....legi best google...warm&cozy..

FB...smart & simple.. :)

HYE PRINCE ;

yeszzaa...kita sependapat.. :)

~ yus ~ said...

yelah mcm tourist guide pulak..hehe..

anyway mmg menarik tempatnya...:)

Leeya Hezlin said...

jom kita ke sana.. :)

nabilah_2908 said...

HYE YUS ;

yupp....tp google lagi menarik.. :)

HYE LEEYA ;

jom..jom.... :)

Dilla Ady said...

nmpk cam simple jek kan...ingat patut cam gah2 gilak la kan..facebook tu kan..


mungkin mementingkan kesederhanaan kot..huhuhu

Along Tapa said...

apa2 pun aku tetap kagum dengan google punya office...

Gorengbaek - Sebab filem melayu susah nak hit kat wayang....

Hangit Habis dah - Aku faham perasaan ko.....Anwar....

Kerat Senget - My Own Path

Cik Ina minat Do do Cheng said...

wah hebatnya. moden, sesuailah ngan imejnya yang dapat menarik peminat facebook yang tak terkira ramainya diseluruh pelusuk doniya.

Khairil said...

rasa2 best kat google office lagi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...