Saturday, April 02, 2011

JOM UJI MINDA ANDA - JAWAPAN



Happy Saturday fwens......pusing

masih ingat dengan entri semalam... JOM UJI MINDA ANDA

macam-macam jawapan yang I terima...hehehe..ada yang betul..ada juga yang tak....

silap I..sebab tak buat Comment Moderation tuk entri semalam...kalau I buat..sure I akan dapat lagi banyak jawapan...betul tak..? hehehe.....tak pe la tu...myb next time I buat lagi...ye



ha..dah ready nak tau jawapan nya....??

ok...meh la I bagi tau 1 by 1 yupp....cuba compare kan dengan jawapan you all...bape banyak yang betul.....ye


emo21 alatan / benda apa kah yang memberi kuasa unuk berjalan melalui dinding ?



jawapannya adalah... PINTU
lain la kalau orang yang ada power...magician ke...boleh la tembus diding tampa guna pintu..yer tak..?

emo21dalam banyak-banyak kawasan di Malaysia....kawasan manakah yang dibagunkan dengan menggunakan 2 alatan sahaja..??



tadaaa.....BATU PAHAT
emo21apa yang jauh di mata....tapi dekat di hati ??

ha....cuba you all tengok balik entri semalam...? ada jawapan dalam gambar untuk soalan ni...



jawapannya JANTUNG la.....HEART...

conpiuss sikit dengan term English+ Malay ni..

heart tu....jantung or hati ??

liver tu..hati lah kan..?

haha...conpiuss...........

emo21ada 2 Ibu dan 8 anak..apakah ia...??



JARI manusia la....cepat..tengok jari jemari anda....betul tak..ada 2 Ibu & 8 Anak...??
kalau tak cukup...errrr...tak tau la I nak kata apa..huhu...

emo21dalam Setahun.. dia ada, dalam Sebulan.. dia ada, dalam Sehari.. dia ada, dalam Sejam.. pun dia ada....tapi dalam Seminit je dia tiada....siapakah dia ??



the letter A
cuba cari dalam perkataan SEMINIT....takde huruf A kan..?

selesai sudah....yeah...!!!ye

and....dalam ramai-ramai Commenter....ada seorang je yang menjawab dengan tepat lagi padat..



to...

Mr Kaishu Haikal

tahniah...tahniah......!!!


actually.....I dapat teka-teki ni...dalam majalah si DD....tiap-tiap bulan akan ada majalah e-baca untuk dia..I ambil kat situ lah...

best tau majalah ni..even untuk kanak-kanak sekolah rendah...yang dah tak sekolah ni pun seronok baca..hehehe....wek


moga you all terhibur lah yer......ok lah..itu saja lah untuk minggu ni.....insya'Allah..kita jumpa Isnin nanti yer.....

take care fwens.......pang

27 comments:

nas said...

alaa.. aku baru je ingat nk jawap.. rupe2nye ni jawapannya.. hahahhaa.. adessss.. ruginya xmasuk kat blog ko dulu.. kalau x mst bukan dia je sorg betul.. aku pon. hehehe

nunama said...

hahaha.

ok2. accepted. :)

pipoq said...

ingatkan yang dekat di hati tu limpa..hehehehe

aliesha kirana said...

yeay! AK jawab btol. ahahah..jawab 1 soklan je pun .teeehheee.. len kali buat lg tau nabilah! heeheh

redza said...

ahaks

Siti Nurhayati Dollah said...

Hehe. Inilah jawapannya. Dari semalam tunggu. :P

*Best juga baca buku kanak-kanak sebab ada macam-macam ilmu yang kadang-kadang kita baru je tahu*

mie said...

gue pun tercari2 jawapan nya..
ehehehee

qyqa said...

waaaa hebat mr kaishu haikal bole betol sume...

nelly said...

1 je betul .hahahaha

djambu puadovich said...

menanti siri tekateki berikutnya ;)

KaiSHu_HaiKaL said...

kebetulan jew tu betul suma men tembak sesedap rasa jew pon hehehe..

Qaseh dalia adelia said...

hihi bila ade soalan2 yg uji minda kita sering fikirkan yg nyata padahal jawapan tu terselindung di depan mata shj

Amni said...

hahahahah... kalau tau soalan ni dari buku dd, nak jugak carik buku tu supaya dapat jawapan.. heheheheh......

Oasis said...

Hahaha. Saya hanya dapat 1 jawapan yang betul. Jadi lah kan...

Miss Tira said...

Tira dapat 1 je betul. Bolehlah. Ada juga markah disitu. Hehehe.


P/s: Maaf tak jenguk blog kamu semalam sebab ada hal.

Farhana Jafri said...

alaaa slah kat no. 3 tu!!! aiyoo~~ menonggeng la mcm ni.. hahaha

mykhalis said...

khalis klik sini bila dah tau jawapannya..hehe..terlambat berkenalan la pulak.maaff

Ada apa dengan DARA

bunga said...

haha..pakej ni..siap dah bg jawapan..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh berteka teki menguji minda.... kadang tu jawapannya tak di jangka.....

aNiS aNiSa said...

xpndai main teka teki...

sbb tu xpndai kot??ehehe

latest entry : Best View~

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

teka teki rupanyaaa...bijak2 ^^

pg nt mest post mknn kn??heee.. x sabar nk tgk bella msk apa..;)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

mmg mecabar minda betul la..sampai melayang minda saya dibuatnya..trime kasih atas cabaran ini ya...

nabilah_2908 said...

hehe..mcm2 gelagat you all semua ni.. :)

xpe...next time I buat lagi..myb akan ada hadiah tuk yg berjaya jawab kesemuanya... nnti kan yupp...

harus la cari dari sumber lain lak..yer tak..?

kalau ambil kat e-baca juga...kantoi nnti...hehehe.. :P

apa pun..you all mmg best lagi sporting...layan je teka-teki ni..hehe.. ;)

YanaMIB said...

haha sy reti jwp yg huruf A je..dem! dem! next time bg teka teki lg ye nabilah..huuu ^_^

Dilla Ady said...

sesekali layan teka teki camni..sonot pulak..

Azwana Wana said...

hehe..seronok pulak lama tak layan teka teki camni :)

TQ

ri han said...

I like teka teki...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...