Friday, April 01, 2011

JOM UJI MINDA ANDA



Hello dear fwens.........pang

ha...hari ni I nak ajak you all semua uji minda.....senang cite suh otak tu berfikir sikit.....macam mana....menarik tak...??

ala bukan I suh buat apa pun....I ada sediakan 5 teka teki...and I nak you all cuba jawab...boleh kan...?



you all kan bijak orangnya...pasti boleh jawab...

dah ready nak jawab....??

ok...kita mulakan....


emo10 alatan / benda apa kah yang memberi kuasa unuk berjalan melalui dinding ?




emo10 dalam banyak-banyak kawasan di Malaysia....kawasan manakah yang dibagunkan dengan menggunakan 2 alatan sahaja..??



emo10 apa yang jauh di mata....tapi dekat di hati ??



emo10 ada 2 Ibu dan 8 anak..apakah ia...??



emo10 dalam Setahun.. dia ada, dalam Sebulan.. dia ada, dalam Sehari.. dia ada, dalam Sejam.. pun dia ada....tapi dalam Seminit je dia tiada....siapakah dia ??



begitu lah soalan-soalan nya......jom lah sama-sama kita fikirkan.....

actually ni bukan contest...saja suka-suka....ye

guys.....cepat la fikir....lepas tu tinggalkan jawapan kat ruangan komen....esok I revile jawapannya....



selamat menjawab..!!

tips : di nasihatkan agar berfikir luar daripada kotak...adakalanya jawapan itu tak logik dek akal...tapi itu la jawapannya yang sebenar.....

p/s: maaf lah semalam I busy.....tak sempat nak menjengah blog you all.....ye

special thanks to : e-baca

35 comments:

Amni said...

amni fikir.. fikir... fikir... tapi tak jumpa jawapan sekarang... errr..... apa ekkkk..... huhuhu......




1


2


3



4



5


serius nabilah.. tak dapat jawab... t amni carik jawapn..hahaha... nak google..ekekekke....

p/s; dear, amni de buat segmen... boleh mintak tolong nabilah war2kan....? hehehe.... terima kasih banyak...

http://mrsamirul.blogspot.com/2011/03/menuju-puncak-gemilang-cahaya-amir-af9.html

YanaMIB said...

ai tau jwpn utk soklan last je..dalam YANAMIB pun dia ada =P




"HURUF A" weehuu~



yg len kena pk dlu..grrr~ @_@

redza said...

haaaaaaaaaaaa hurmmmmm

yg 2 ibu, 8 anak tu..mesti ibu jari kan?


dush..dush..dush...otak jem pepagi nih

Kazaztan Team said...

aaaa.. malas pk..tunggu jawapan...eehheheheh

eT said...

alamak...nk kn study duu nih...
xder soklan objektif ker???
leh tembak jek...ngeh3...

melur said...

jawapan satu PINTU, tiga USUS, lima HURUF A..

jawab yang ganjil..yang genap xtaw..hehehhe :DD

qyqa said...

aaaaaaa....
ponin nyer...
huhuhu
x sabar nak tau jawapan nih..hehe

munna said...

kak munna dpt yg 1 .. pintu dan last sekali Huruf A

nunama said...

hehe. nak try! :)

1. pintu

2. blurrrr...mungkin nama tempat kot. hoho

3. huruf 'i'

4. 10 jari.

5. huruf 'a'

......tak sabar nak tggu jwpn. (n_n)

aliesha kirana said...

yang lain sume org len dh jawab. AK teka yg no 2.. BATU PAHAT! heeheheh..

Prince Halilintar said...

alamak prince dah terlewat la..semua dah dijawab....nak lagi teka-teki..bagi yg mencabar lagi..ehehe

Amni said...

Dear, kalau tak de astro kat umah, tak dapat tengok pon tak pe.. ada kat youtube kalau tak silap.. ada kat page akademi fantasia jugak...

http://www.astro.com.my/akademifantasia/

p/s: kalau nabilah boleh join segmen amni tu atau war2kan pasal segmen tu pun dah sangat membantu dear...=)

p/s: memang nak private blog... tapi tunggu saat dan ketikanya yang sangat mendesak...sebab tu amni invite awal2... takut2 tiba2 nanti amni terus private susah jugak kan? huhu... nabilah doakan semuanya okey ya..

Oasis said...

Dpt jawab yang jauh di mata dekat di hati je...jawapan dia TV9. Ehh..bkan2..jantung kut..

nelly said...

1.pintu ..
2. blur lak ~
3.tv9 ..yeke ? hahaha
4.ayam ~ =='
5.jam (hentam ~ ==')

nnti jawapan , bgitau kat nelly ..cz nelly tak boleh tengok update ..hehehe

Siti Nurhayati Dollah said...

Dah ada orang jawab. Tumpang tunggu jawapan Nabilah esok je lah. :P

JunAina said...

arghhh...tak sempat nak fikir...tak sempat nak fikir tapi nak tau jugak jawapannya...

Farhan Zulhusmi said...

emmm
emmm
emmm
..........
..........
......
rasanya...
aku dapat....
jawpanya....
kamu je taw kan??hahaha

Nizam said...

balik kelas nanti nizam pikirkan jawapan dia... hehehe

beautiful_rose said...

ada 2 Ibu dan 8 anak..apakah ia...??

:: jari = 2ibu 8anak



lain2 blur.... =p

gadisBunga said...

wah. blog cantik. background cantik. header cantik. sume lah cantik.

*ngelat. hihihi~

Syuk Ry said...

1.Pintu
2.Masak asam pedas (hemjam jak)
3.Huruf O
4.Kopi kapal api (HEHE)
5.hurup A

Firdaus Kasim said...

maaf otak saya dah hang.. ngee~

Ini bukan April fool ok
Ubi kentang berbentuk manusia bogel

aNiS aNiSa said...

otak sy blur ptg2 ni...

xdpt fkir luar dr kotak hehe

entry baru :Sabarlah Duhai Hati~

niesz said...

alamak, nape niesz rase susah sgt ni, xpernah dgr lak teka teki ni..heee..bg niesz 1 mlm tu fikir..ekekeke..

pena said...

tahu jwapan untk soalan last je.. huruf A.

yang lain pening kepala memikirkan.. hehe..

Miss Tira said...

Tira cuma dapat jawab soalan satu je. Pintu...

Dilla Ady said...

aduhhhh...da petang2 nih otak tak leh nk menjawab da..kalu jawab pun sah tiru yg kt atas2 tu..hihihi

nk nantikan jawapannye jek la esok ye nabilah..

Farhana Jafri said...

1.pintu
2.batu pahat
3.tv9
4.10 jari
5.huruf A

men hntam je~~ xtau la btul ke x.. kusut gax otak pk.. huhuhuhu

KaiSHu_HaiKaL said...

Jawapan 1 - Pintu
Jawapan 2 - BATU Pahat
Jawapan 3 - Jantung
Jawapan 4 - jari
Jawapan 5 - Huruf A

asliner said...

1) arkitek buat pintu untuk memudahkan kita bergerak dari satu bilik ke satu bilik kan? kirenya macam jalan melalui dinding lah..hehe
2)batu dan pahat..=)
3)paru2..hehe
4)jari jemari kaki dan tangan
5)xtaulah yang nie..huhu

en_me said...

soklan no. 2: Batang Berjuntai.. ahaks

~cik tiram~ said...

nom 2 batu pahat..
nom 4 ibu jari...:D

yg laen...

nanti nak pk dulu...:P

mahfudzah said...

pehhh! dah setengah minit pikir mmg xtahuuu..hahaha

lalink7 said...

xsempat nak joinn..sedihh...alahaii..komik bebudak mmg slalu ade teka teki best camniee..hehe

Key_Syie said...

1.pintu
2.batu pahat
3.usus
4.tangan dan kaki
5.huruf A

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...