Saturday, April 23, 2011

MATI ITU PASTI




Happy Saturday dear fwens..........!!hai

erm....hari ni I nak share lagi 1 lagu lagi tuk you all......lagu ni I dengar masa on the way balik dari kerja kelmarin....dengar kat Hot.fm...

setiap hari dalam kul 7 petang hingga 8 malam Hot fm akan putarkan lagu-lagu islamik diselang selikan dengan tazkirah dari Dr Izzy...



lagu tentang apa....?? you all kena dengar dulu....lepas tu..baru I bagi tau.....

so......jom sama-sama kita dengar dan hayatinya....bayangkan seolah-olah kita sedang mengalaminya...



MENANTI DI BARZAKH - FAR EAST

bila I dengar lagu ni.....I cuba hayati setaip bait patah lagu ini....Ya Allah meremang bulu roma bila membayangkan saat-saat kematian itu tiba.....

kamu pula macam mana....??


sunat kan mengingati mati..........pang



wokeh.....itu sahaja untuk hari ni.....insya'Allah....Isnin nanti kita jumpa lagi....pang

psst.......Ashraf Muslim nak tunang hari ni.....sorang lagi jejaka hansemm dah menjadi milik orang....huhuh......moga berbahagia lah hendaknya ya.....muah

28 comments:

aliesha kirana said...

ble mengingati mati, rasa mcm byk lg persediaan yang kene kita buat, insaf jadinya kn..

psstt.. AM dh jadi milik org lain..sobs..huhuhhh

Siti Nurhayati Dollah said...

Mati itu pasti, cuma tak tahu bila masa kita.

*Sentiasa rasa masih belum cukup. Jadi insaf.


* Selamat berhujung minggu :)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

yupp...dari situ lah datangnya kesedaran... :)

pasal AM...rasa2nya bape ramai lagi yg frust..? hehe...;)

HYE YATI ;

hmm...betul tu...bg sy pun..masih belum cukup lagi bekalan tuk ke sana...malah terlalu sedikit....

pipoq said...

sedia ke nak mati ?

tak boleh nak jawab la soalan camni kan ?

apa pun semoga diakhir hayat nanti, kita semua berada dalam khusnul khatimah..semoga kita ni menjadi insan muthmainnah..

gadisBunga said...

mengingati mati tu satu ibadah sebab sekaligus akan buat kita ingatkan Allah~

Miss Tira said...

Memang benar mati itu pasti. Mengingati mati itu dapat memberi kita kesedaran pentingnya untuk mencari bekalan diakhirat nanti.

aque said...

mmg meremang bulu rome... thanks ingat kan kite... :)

sehari kite melangkah... semakin hampir dengan masa itu...

CT NoArIzAh ArIs said...

Alahaiii makin takut pun ada... rasa belum cukup bekalan yg ada ni kot cukup pun x tahu di terima or tidak..huhu!!

En iLham said...

memang seram sejuk bila memikirkan mati ni..banyak lagi bekalan yang kurang ditambah pula dengan dosa2 yang semakin bertambah..aduhai

HonEyBuNNy said...

sob2....

insaf dengar lagu ne...

sayu ja hati ini....

Prince Halilintar said...

hai AK,

mati itu pasti..harap kite akan sentiasa berdoa padaNya setiap hari supaya dimatikan dlm keadaan husnul khatimah(mati secara baik) iaitu berpeluang utk mengucapkan khalimah syahadah..insyaAllah..amiiinn..

cik azeya said...

suke lagu ni. kdg2 rasa macam dah dekat sangat time tu. hmm

pena said...

terima kasih atas perkongsian lagu ni..

kadang-kadang diri alpa tentang kematian bila dah tenggelam dalam hidup di dunia..

mie said...

fuh!!
last last..
asyraf muslim juga diingati..
eheheee

nelly said...

lagu tu menyayat hati .

IMANSHAH said...

thanks

asliner said...

ya..
sudah tentu mati itu pasti..

p/s: saya sangat suka lagu ini..
dan bertuah sangat pernah tengok far east nyanyi live lagu nie..=)

De Mois said...

Yup..mati sudah pasti. Tapi bagaimana cara kita mati..2 yang membuat kita lebih takut kepada Allah..thanks 4 your sharing

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

LiFe KaMi said...

pasti dan boleh terjadi bila2 masa..
kebanyakkn org hanya akan bertaubat bila usia dah tua ,padahal esok lusa pun mereka bole mati..
Sentiasalah ingat pada Allah SWT..

sizuka[Izzati] said...

org yg paling bijak ialah org yg selalu mengingati mati.

sobs.tahniah Ashraf Muslim.

Along Tapa said...

apa2 pun lagu selimut putih tetap menjadik pojaan hatiku...

Gorengbaek - Permainan minda: solve and you get the message

Hangit Habis dah - Laugh out loud damn it....cheer for this world....

Kerat Senget - Kaa Dabri

Nizam said...

nasyid di atas tu amat menyentuh hati...terasa diri ni bila-bila masa boleh diambil oleh-Nya...tapi adakah kita bersedia?

Afzainizam said...

Kata Rasulullah, orang yang paling cerdik ialah orang yang banyak ingat mati. Maknanya orang yang paling bodoh ialah yang langsung tidak fikir tentang mati. Lebih kurang macam kambing yang walaupun nampak pisau di tangan tuannya, sedang dihala ke lehemya, bakal mengambil nyawanya, tapi dia masih ketawa dan manis muka. Bodoh betullah dia.Tetapi tidak apalah, sebab dia kambing. Kambing tidak akan disoal oleh mungkar nakir.

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Yamaha 135lc dan penjagaan

Honda ex5 dan Honda wave

::mak incik:: said...

memang meremang dengar lagu 2... takutnye.. member fatin sampai insaf la bile menghayati lgu 2... dari xpakai tudung skang pakai tudung.. alhamdulillah....

adol ihsan said...

Salam..

Dah cukup ke amalan duniawi kita untuk bekalan di akhirat kelak..?

Fikir2kan.. :)

ainz said...

errr...ramai yang frust asyraf muslim bertunang...huuu..

lalink7 said...

gud bye ashraf...huuuuuuu...sedih.sadiss...hehehehe..kuciweee tp redhaa..

Dilla Ady said...

takut bile mengenangkan mati tu..

dan pikirkan anak yg ditinggalkan..ape la nasib kalu kite da takde...ohhh, tak sanggup..

dan bile pikir amalan pun masih alahaiii..lagi la tak sanggup..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...