Tuesday, April 12, 2011

PART TIME PAPARAZZI



Hye...hye...hye...!!!pusing

I nak cerita sikit 1 kejadian yang berlaku depan mata pada hari Jumaat yang lepas...agak menguja kan juga la...hehehe...


petang kejadian tu...I feeling jadi Paparazzi yang tak bertauliah jap..hehehehe...


well....hari Jumaat yang lepas...kawasan tempat cari makan I...agak busy daripada biasa...I perasan ada sebuah kereta yang pemandunya tengah belek-belek camera besor tu...ala yang camera man selalu guna...

petang dalam kul 3 macam tu lagi best......I nampak 2 truck Polis masuk ke kawasan ni...andaian awal...myb nak tangkap pendatang haram....yer la kat sini memang ramai pekerja warga asing....



beri perhatian pada truck-truck itu dulu yupp...tentang bulatan merah tu...jap lagi I cite...

bila my boss masuk ke dalam office...my boss kata...berdekatan dengan tempat kami...ada sebuah bagunan kilang...menyimpan kereta-kereta curi...kereta yang hilang di sekitar Selangor..dihantar ke gudang ni...bahagian-bahagian kereta dipisahan...dan dijual semula sebagai 2nd hand sparepart...

terkejut oo....sebab kalau tengok dari luar...tak nampak pun ada perkara yang mencurigakan berlaku......siapa sangka kami-kami ni semua berjiran dengan penjenayah....



time ni dah kul 6....tapi I tak boleh balik....ada kereta akak Polis park belakang Miss Red...memandangkan ada masa terluang...I pun keluarkan camera...dan mula la snap-snap..jadi Paparazzi yang tak bertauliah...hehe..

I dapat snap dari jauh jer...ikutkan rasa hati...nak je snap dekat-dekat...tapi mana boleh lepas line kuning tu kan?.....huhu..



nampak tak line kuning tu...wartawan dgn Polis je boleh lepas...orang awam..duk luar jer la..



wartawan sedang menyerbu Ketua Polis Negeri Melaka tuk keterangan lanjut..



pasukan forensic pun ada gak...



see...wartawan gigih rakam gambar....
hrumm...bestnya kalau I ada peluang macam tu..huhuh..



tak sure wartawan ni dari akhbar or stesyen tv yang mana....I tercari-cari gak kot-kot ada geng-geng 999....x perasan la pulak..hehehe..



nampak kan deretan kereta Wira hitam tu.....ha..ini la di antara kereta curi yang masih belum di operate..kebayakkannya kereta Proton Wira Aeroback...

kereta dari Singapore pun ada juga....



kesian kan owner kereta yang hilang ni...hmm.....hope kereta-kereta yang terselamat ni kembali la semula kepada ownernya...

hutang dengan bank tak habis lagi...tapi kereta kena curi pulak...



ha...baru nak cerita pasal bulatan merah ni...
kalau you all nak tau..ini la spare part kereta yang ada dalam gudang..semua dirampas...



time ni dah nak dekat kul 7 dah...tapi I still stuck lagi....tak boleh balik...



tengok lah...kereta akak Polis tu sudah block Miss Red...macam mana nak keluar...
belakang kereta akak Polis ni pun ada kereta juga...

nak tak nak tunggu jer la.....at last...akak Polis tu gerakkan juga keretanya...sepantas kilat I start enjin Miss Red...terus meninggalkan kawasan tersebut....

pagi esoknya...masa datang kerja..tengok dah clear dah semua....pantas juga la pihak polis buat kerja...



paper Sinar Harian edisi Melaka/N9....front page pada hari Sabtu...huhu..

paper lain...tak jumpa lak...



kat dalam berita....I tak sure....sebab lately ni..I dah malas nak tengok berita kat TV...
boring jer....benda yang tak sepatutnya diperbesarkan..diperbesarkan..

orang dibunuh...tapi dikatanya bunuh diri....opppssss....wek


takpe..kita tunggu 999 nanti..kot-kot ada cerita ni....

itu jer la yang I dapat kongsikan tuk hari ni.....best juga dapat alami pengalaman yang macam ni...

eh....you all pulak...ada tak pengalaman macam I ni...? kalau ada..meh la share.....kot-kot ada yang pernah keluar tv....muka keluar kat paper ke....tak kisah la berita apa pun....meh share meh.....pang

psst....blogger yang dah keluar majalah..ramai kan...kan...?sape..sape..sila angkat tangan...wek

49 comments:

aliesha kirana said...

wah! memang mcm paparazzi..heheheeh... wah! masuk paper lagi.. sonok gak kan ble tgk2 mende cmni..rasa teruja..heheh.. AK aritu tgk kes sorg makcik ni meninggal dlm rumah, xada org langsung..polis, bomba, ambulan semua mai..heheeh

Ieda Al-Habsyi said...

nama pon wartawan kan, mesti cekap cepat dan pantas :)
SIMBOL PELIK BERSEPAH-SEPAH

lalink7 said...

woww nabilah..hehehe..best tuee kalau ade skali kt tmpat kejadian..nape xtgkap gambar dekat lg? hehehe..amek sikit muka penjenayah yg jahat tue letak kt blog apa kata hati nie..kan best..hehehe

YanaMIB said...

mcm happening lak tgk yu snap² gbr gitu..hehe..ai xpernah alami lg kejadian mcm ni..x sangka kn...pasni kena lbh alert..bkn la nk jd busy body, tp at least kenal la org keliling kita..

kt tpt ai keje skrg hari² polis bukak booth lepak kt tpt parking..maybe ada kes jenayah kut b4 ni..so skrg mmg rs slmt sgt sbb setiap hari mmg ada je polis keliling kwsn opis =)

redza said...

laporan dri zafira nabilah hehe

ye la kn...bila dh bela kereta ni..risau gak takut2 kena kidnap...kita beli mahal2 senang2 je penyangak tu kebas

Prince Halilintar said...

wah..prince nak upah la paparazzi ni..nk minta tlg jadi spy prince,boley?..hahahaha

sahromnasrudin said...

bukan senang nk dpt peluang mcm nie kan...dpt tgk dgn mata sendiri....pengalaman yang pasti membuatkan kita sentiasa teringat

pena said...

wah..mesti best dapat tengok semua ni depan mata..

waktu sekolah rendah dulu pernah tengok polis serbu rumah kosong belakang sekolah,ada penagih dadah kot..Waktu tu satu kelas tengok sebab kedudukan kelas waktu tu tingkat atas sekali.

nurkaloi said...

euww takuwt gak cmni
mene tawu ade adegan tmbak mnmbak

amek kaw
uww

JuAn NaSir said...

la..ingatkan ada kes bunuh tadi...hehe

beautiful_rose said...

wah...ada bakat jai paparazi nieh =p
sekarang ni macam2 hal kan jenayah sana sini.rasa tak selamat pulak nak tinggal kat negara sendiri.

pipoq said...

sempoi tu berjiran dengan penjenayah..hehehe..

sib baik la dah kantoi..kalo tak silap aribulan miss red tu pun berkemungkinan boleh menjadi mangsa..

nelly said...

memng sama dengan paparazi oo ..hahaha ..:)

mykhalis said...

kenapa tak interprame depan kamera..hehe..glemer ooo

Blog terbaik

Mnutup aurat tapi berbogel??

Ada apa dengan dara

Tasha said...

I rasa pas ni u boleh la tukar profession jadi wartawan. berkelayakn tinggi nmpknya.....

Nizam said...

berita sekarang banyak ditokok tambah,diolah alih...
kadang2 nak percaya susah kan...tengok realiti baru leh caya

Kazaztan Team said...

wow..hebat...terbaik...

miera myrofa said...

fuyooo..
comel laa miss red uh..
nak tackle bole??
hahahahaa :DD

ishk3..
kesian dkt owner kereta2 tu..
+.+

kella said...

ohohooooo.. bagus ni... memang buleh jadi mamarazzi.. hehe.. tak pernah la pulak bertembung kes spertinya...

Oasis said...

woooo..lepas ni memang tak yah tgk 999 lagi lah. baca kat blog Apa Kata Hati ni pun dah cukup.

cayalah...

nukilanaffiza... said...

hmm..memang mcm paparazi la cik nabilah ni...dapat maklumat lebih pantas dari SINAR Harian...heheheh...anyway kalau nak berlakon jadi paparazi kena la ada camera DSLR...baru gempak...hehehe

~cik tiram~ said...

kadang2 ape yg ditulis kat paper tak semua betul....geram jugak kekadang tuh.huhu....nak lariskan paper tapi menipu....T___T
jum singgah blog !:)

Miss Tira said...

Wow, Cik Nabilah jadi reporer amatur. Perkara macam ni belum menimpa Tira lagi alhamdulillah. Tapi sentiasa juga kena berhati-hati. Rambut sama hitam hati lain-lain.

P/s: Maaf lambat BW sebab sibuk sikit :)

ana ayesha said...

knp tak ckp dgn akak polis tu suruh alihkan kreta?

pernah jugak keluar tv .... tv9 rcgan tanyalah ustaz siap tny soklan lagi tapi soklan yg tlh disediakan

Ati Masrif said...

nabilah,

hari kak ati dah cuba
yang nabilah ajar print screen tu

thanks yer...walau jenuh mengodek
tapi ..best bila jadi
sampai tak buat lg n3 baru ...hihi

Dilla Ady said...

kalu dapat close up lagi mmg leh pegang da title mamarazzi..hihihi

skang pun tak leh nk tgk tibi...dak acha konker nak tgk dvd..

gadisBunga said...

best tu!!! boleh rasa cam ala2 citer mcgyver kot.... :D

nur hafiza rahsid said...

kalau jaja kat tempat awk kan.mesti teruja lebeh.mesti ye2 nak tau nape.nak amek gamba. kalau boleh sampai puas hati. hihik macam kepochi =.='

Qaseh dalia adelia said...

mmg mcm paparazzi hehe ... sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jugak

JunAina said...

dah dapat title baru! paparazzi...jgn tukar profesion dah ler, nanti blog nabilah penuh ngan cerita2 jenayah...heheheee...

mie said...

fuh!!berita sensasi
masuk paper tu...
masuk blog ni juga..
ehehehee

En iLham said...

huhu
pasni akak kene jage Miss Red bebaik tau
jangan jadi sasaran dahlah
apepun, tahniah kepada pihak polis berjaya leraikan kes ni
kalau x, keta yang hilang, mcm tu jelah ilang..huhu

niesz said...

wah!akak kalau tak mesti dapat masuk berita sekali kalau join kat situ..hehehe..at last tertangkap jgk dorang..

Farhana Jafri said...

uisyhh.. nsib la dorang xcuri kete akk kn.. xsgke ea dlam diam upe ny ade agenda trsndiri.. nsib dpat kne tgkap.. :)

aque said...

kaliti gambar bagus angle menarik... adew bakat ni jadi paparazi...

tingkatkan usaha, usaha lift kejayaan hehehe....

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak pun suka jadi paparazi tak bertauliah. jangan sangka aktiviti haram kan dilakaukan kat tempat yang cam tulah, supaya orang tak dapat kesan.

bunga said...

haha..mengalahkan paparazi ni..haha

Siti Nurhayati Dollah said...

Itu dia wartawan zafira nabilah membuat liputan di tempat kejadian :P


* Yati keluar majalah sekolah je huhuhu :P

Amni said...

hahahahha.... paparazi tak berbayar... nabilah kira cekap jugak la boleh publish cite ni cepat... hehehhe....

kalau amni, amni nak kereta baru.. tak sanggup nak apkai kereta yang dah dicuri..huhu

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

hehehe...teruja kan..bila kita dpt saksikan sendiri..? :)

HYE IEDA ;

yupp...kalau tak...tk boleh jadi wartawan.. ;)

HYE LALINK ;

err...tak boleh lepas line kuning tu..kalau boleh...lama dah sy join wartawan & polis tu semua...huhu..

HYE YANA ;

yupp..skrg ni pun ada ada polis dok kawal depan kilang tu...rasa selamat la juga.. :)

HYE MR RED ;

hehehe... :)

betul tu...sy pun selalu risau... rasa macam nak je kete tu depan mata...:)

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

hehehehe....nak spy sape tu ?

HYE SAHROM ;

ha...betul tu..biasa kita tgk kat tv jer.. ;)

HYE PENA ;

best tu..mesti rasa macam tgh tgk cite gerak khas jer kan..?

akk dapat tgk sikit jer...time ni..pesalah semua dah kena angkut ke balai...tinggal bahan2 bukti jer.. :)

HYE NURKALOI ;

xde lak..sbb yg tinggal kat gudang ni..pekerja je..big boss xde... :)

HYE JUAN NASIR ;

uish..!!! minta la dijauhkan dari kes2 macam tu...

nabilah_2908 said...

HYE ROSE ;

betul tu....nak makan pun...rasa dah tk selamat..makanan yg halal..boleh jadi haram...macam2 hal kan..? ;)

HYE MR PIPOQ ;

alahai....x mo la kata begitu En Pipoq...kesian sy..kesian Miss Red...huhuhu....

HYE NELLY ;

paparazzi tak bertauliah... ;)

HYE MY KHALIS ;

xmo la...segan.....masa tu ada gak wartawan interview...tapi tk nk letak nama...huhu.. :)

HYE TASHA ;

huhuhu....mana boleh..tkde qualification...huhuhu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE NIZAM ;

yupp...setuju sngt...sbb tu sy dah malas nak tgk berita kt tv... :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

errrr....apa yg hebat...apa yg terbaik..?

HYE MIERA ;

hehehe....boleh nak tackle...try la.. ;)

HYE KELLA ;

kalau sy ada skill ambil gambar cantik mcm Kella...sure lagi best kan..? huhu

HYE OASIS ;

eh...eh...jgn la macam tu...ni jer satu2 kes yg berlaku depan mata..

tak kuasa sy nk cari kes2 lain... (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE NUKILANAFFIZA ;

tp Sinar harian yg publish cerita ni dulu...sy lewat sikit..hehe.. :)

alahai..tak mampu nak memilik DSLR (^_^)

HYE CIK TIRAM ;

biasanya tkde la menipu...bahaya oo tulis berita yg salah..silap2 kena saman...

lain la kalau berita berbaurkan politik... :P

nnti akak singgah yupp... :)

HYE MISS TIRA ;

its ok..dtg la bila2 free.. :)

kebetulan jer ni jadi depan mata..

tu la kan...kena hati2 selalu..tak dpt baygkan kalau perkara itu jadi pada kita.. ;)

HYE ANA ;

wah..best tu..tp cerita tu...biasanya di siarkan waktu pagi jer kan..? huhu...

memang nak cakap...tapi akk polis tu sibuk...so..sbar jer la.. :)

HYE KAK ATI ;

yeay..!! bagus la dah berjaya... :)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

tu la kan...malangnya..sy tkdpt melepasi line kuning itu..huhu.. :)

alahai....apa kata pakat2 dgn papa Acha..beli tv kecik satu..leh tgk dlm bilik.. :)

HYE GB ;

huhuhu...lama sngt tu...tukar sikit la...cite gerak khas.. :P

HYE NUR HAFIZA ;

hehehe..ikutkan hati sy pun nak buat juga macam tu..

tp masa penangkapan tu...masih waktu kerja...tak pasal2 kena bambu dgn boss nnti..

so..petang tu jer la masa yg ada...

cukup lah kan...boleh diabadikan sebagai kenangan... :)

HYE QASEH ;

hehehe..nama pun part time paparazzi...ok la tu kan..? hehehe..

HYE JUNAINA ;

hehehe...xmo la kak....cukup la untuk yg nnti..nnati blog Mazidul takdpt sambutan.. :P

nabilah_2908 said...

HYE MIE ;

tidak la sensasi sngt....kat paper lain...tk jumpa pun berita ni.. :)

HYE EN ILHAM ;

time kasih dik....akan akak ingt pesanan tu.. :)

yupp..kereta2 yg hilang tu...akan bersepah2 bahagiannya di serata Malaysia... :)

HYE NIESZ ;

heheheh..xmo la sampai keluat TV...malu lor...heheheh.. :)

HYE FARHANA ;

yupp...nasib baik sngt..padahal dekat jer...huhuhu.. ;)

HYE FARA:

hehehe...usaha lift kejayaan....ayat baru ni...(^_^)

cukup la tuk kes ni...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

yupp...penyangak sekarang bijak2... ;)

HYE BUNGA ;

tkdpt jadi reporter..jd paparazzi ok lah kan...

lagi pun bukan dok skodeng artis2.. ;)

HYE YATI ;

hehehehehe..jgn le cakap macam tu..kesian kat wartawan lain... ;)

ha'ah kan....sy pun pernh keluar majalah sekolah...(^_^)

HYE AMNI ;

tkde la cepat sngt Amni...kes ni hari Jumaat..kat dalam paper pun dah keluar...hari selasa baru publish kt sini..kira agak basi juga la kn..? :)

weeee...Amni dah kembali..!! :)

Eida elHakim said...

hehehe.. orang kena bunuh cakap bunuh diri.. setuju ngan sis..

senydream said...

waaah..ada bakat ni untuk jdi paparazi gak,haha2!..papepon lebih tertarik sal boring tgok berita skrg..perkara yang xpatut diperbesar kan tpi di perbesarkan,huhu2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...