Monday, April 11, 2011

PULUT PANGGANG



Hye fwensss................Happy Monday......!!!!senam

ha....you all dah breakfast....??



I baru jer lepas......takde la makan heavy sangat..tapi alhamdulillah...full juga perut ni...

meh tengok meh I makan apa...



rasa-rasanya apa yang ada dalam plastik tu...?

ala..tengok tajuk entri ni pun you all boleh tau kan..kan...kan..?



tadaaaa.....Pulut Panggang

kat tempat you all senang tak nak jumpa Pulut Panggang ??

kat sini...mudah gak la..tapi nak jumpa yang betul-betul sedap...tu yang payah..

pagi ni..terajin lak singgah gerai makcik jual nasi lemak...nampak jer Pulut Panggang terus rembat 3 ketul...hehehe...



sedap ...Pulut Panggang ni...pandai makcik nasi lemak tu buat....

ada tak yang teringin bila tengok Pulut Panggang ni..hehehe...kalau dah ada yang teringin..g cepat-cepat cari...wek



kat Melaka ni..masih boleh lagi dapat kuih 3 ketul Seringgit...

saiz Pulut Panggang pun besar gak ni...memang kenyang...

ada juga kat tempat lain..harga sama...tapi kuantiti di kurang kan...

ha....tempat you all macam mana...seketul kuih harganya masih 30 sen...or dah jadi 40 sen..??


ok lah....I nak sambung kerja....kejap-kejap lagi I singgah ke blog you all pula yupp....ye

40 comments:

aque said...

saya sangat suke pulot pangang!!! sangat sedap.... hehhehe..

harge kuih kat sini ikot tempat adew yang masih harge terkawal... 3 singet..
ade yang 4 singet....
tp kat kawasan bandar dah sejibik 4 sopen... mahal... tapi sedap...

^_^

♥SyueraChuera♥ said...

jumpa kuih ni time bln puase je kat bazar ramadhan..hr2 len, cm susah je nk jumpa (-_-)

Prince Halilintar said...

klu kat kg mmg ayah prince selalu beli..so prince makan je lah..mmg sedap..tapi prince jarang beli kat sini..hehe

redza said...

waahhh sedappp tuuu...lama gak xmkn pulut pnggang...rasanya tahun ni belum mkn lg huhuh

fyra said...

sedapnye . rase lapr la pulak ;p

munna said...

kat sini pun mudah nak dapat ... tapi tu lah rasanya tak sedap sgt selalunya fail bab serunding ikan tu...

YanaMIB said...

pulot panggang sgt sedap..mmg layan mkn mende nih..haha..kt puchong x nmpk lg gerai yg jual pulut panggang..kt bangi xsure..maybe ada...tp xsempt nk singgah...almaklumlah pagi² asyik nak me-rushing gi opis =P

pipoq said...

tak minat sangat kalo nak beli kat luar sebab kekadang tu inti dia tu tak tip top..

IMANSHAH said...

saya suka pulut yg ada pisang kat dalam dia

Siti Nurhayati Dollah said...

Kat Kota Bharu ni pun masih lagi mudah nak dapat. Tapi nak dapat pulut dan inti yang bergabung, meletup tu tak selalu dapat

cik azeya said...

saye suke ini . sedap. sy panggi die pulut hitam. sebab kadang2 luar die kaler hitam . tebakaq. hoho

nukilanaffiza... said...

wow...pulut panggang....terpanggang jiwa abg fen bila tgk kuih ni....nak g rehat cari pulut panggang!!!!aduhh..terliur....cik nabilah nih....buat org terliur la...huhuhu....

Adlan said...

wah3...best nyer pulut panggang..terliur pulak tetibe..ish!

mykhalis said...

sedah 40 sen ke skarnag..masa darjah 1 dulu seposen je..ishh

JunAina said...

kat kajang nak cari yg betul2 sedap susah le tapi still boleh dapat 3 singgit yg tak tahannya saiz memang comey2 jelah...3 ketul pun belum tentu kenyang!

ana ayesha said...

pulut panggang ni ana suka jugak tapi suka yg pedas dan ada rasa udang kering. sbb ada rasa udang, ana panggil pulut udang

kuih ni di kpg dptlah 3 ketul seringgit tapi di bdr2 besar mcm tpt ana kerja ni paling murah 40 sen tapi saiznya kecik dan tersangatlah berminyak

nelly said...

masa sekolah dlu , ni lah makanan nelly kejr ..
hahaha

nur hafiza rahsid said...

sedapnyaaaaaaaaaaa!! lapar T__T

Dilla Ady said...

suke jugak makan pulut panggang..tp slalu kena pulut yang liat..hangus...arghhh..

suke pulut panggang yang lembut2, basah2 cam makan lemang tu..baru la mabeles kan...

sambil taip, sambil kecap air liur..hihihi

Cik Akma said...

haaaa bestnyeeeee!! :D

pena said...

wah.. teringin pulak.

dekat kwasan rumah, kuih tiga seringgit lagi..

Ati Masrif said...

kak ati n hubby
tersangat sukalah pulut panggang ni

tapi susah benor nk cari
org menjual nya...

Miss Tira said...

Pulut panggang feveret Tira juga. Tapi tengok keadaan laa. Sekarang susah nak cari pulut panggang yang intinya banyak. Yang gambar ni nampak inti banyak. Sedap ni.

Oasis said...

Pulut panggangyang guna sambal daging or ikan lagi best. biasanya kat belah2 timur..mmg best.

::..daYa..:: said...

KURANG suka pulut panggang.
tapi makan gak kadang2x

huhu

Farhana Jafri said...

alaaa~~ siz ni wt org trliur la.. dh lme xmkan plut pnggang.. ssah nk cri hu3.. kat sbak ni still lg 3 singgit...

senydream said...

kat kg sy juz 20sen,ngeh..ngeh..biase la pendalaman...:p

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah tahan ye makan pulut pagi-pagi.akak kalau nak beli pulut panggang ni, tengok keadaan daun dia . sekarang dorang dah pandai bakar pakai oven.lagi best pulut pangang ni bakar atas arang.wangi dan isi dia garing sikit.

Nizam said...

pulut panggang..nizam suka sangat...
masa dulu 20sen jer satu...
skg da makin naik... nanti balik kelate nak suruh umi buat...hehhehehe

gadisBunga said...

faveret! faveret!

kalau bulan puasa ada pulut panggang jumbo kat pasar malam pandan indah. besar dan sedap. mmg terbaikkk!!!

beautiful_rose said...

amboi...senang hati nampak makan sedap pagi2.nasib aku baru lepas pekena nasi goreng pattaya.tak la lapau tengok pulut panggang tuh.


kuih dah mahal skang.kat tmpt aku dah ada y jual 0.40sen sebiji kuih....

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

wah...trigat ngn mak pnya pulut panggangg..;) dulu2 sllu jual kt skolaa...ehhe.. ^^

qyqa said...

suka pulut panggang terutama waktu bulan pose..
mkn banyak2 oh..
hehehehee

kella said...

memang dah sangat biasa dengan pulut ini, sebab mama ku buat niaga jual pulut panggang... sikit sikit je tahu la jugak membungkusnya.. :)

niesz said...

dah lame giler niesz tak mkn pulut pnggang ni, tp mmg susah la nk cri kuih ni dekat kwasan uma niesz, mcm da xde org yg jual..

M a W a D D a H said...

bestnya pulut panggang tu..cari kat melaka kat mane tu? hehe

aliesha kirana said...

wah! mcm sedap je nabilah..heheeh.. kat tmpt yg AK sllu beli kuih, still rm1 utk 3 ketul kuih..heheeheh.. kalu pulut panggang mkn panas2 yg beli kt pasar mlm tu lagi maveles..kn..hehehe

lalink7 said...

kat slangor nie dapat 5ketul 2ringgit...sangat mahal..hmmmmmmmm... =(

nabilah_2908 said...

hye guys... :)

ramai yg tau akan kewjudan kuih ni bagus la..hehe.. :)

hmm..area2 bandar...sure kuih 40 sen dah kan..? tk sedap lak tu...nak buat sendri alahai.....sabaor jer la..

pada yg teringin..cepat2 dapatkan nnti kempunan.. :)

Murni said...

kat terengganu inti pulut panggang adalah ikan.....sedap....kalu dtg ke terengganu jgn lupa rasa pulut panggang terengganu yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...