Saturday, April 16, 2011

SYURGA



Happy Saturday dear fwens...!!!!!!pusing


semalam cerita pasal KIAMAT ...hari ni nak cerita pasal SYURGA pula...ok tak..? hehehe

tapi..entri ini lebih ke arah duniawi....apa la yang I dok mengarut ni kan..?? ok lah straight to the point.....

I nak share dengan you all 1 lagu yang I suka dengar......



lagu yang bertajuk...
SYURGA-PROJEK PISTOL

jom....layannnnnnzz...
dalam vidoe ni siap lirik lagi..cuba hayatinya....


ha...macam mana...best tak lagu ni..??
lagu ni..kalau buat stock layan jiwang...ok juga...

I suka la lagu ni....pasangan kekasih yang bercinta..terpaksa berpisah..tuk mengejar cita-cita....

tapi bila dah berada di ambang kejayaan...kekasih yang terpaksa di tinggalkan itu..terus ditinggalkan....hanyut dengan dunia baru...bersama-sama kejayaan yang dimiliki..

sang kekasih yang ditinggalkan...terus menunggu..dan terus setia menunggu beserta doa dan harapan..



hmm....perkara yang sering berlaku di sekeliling kita kan..?

yer lah...bila dapat gading bertuah..tanduk tidak berguna lagi....



pernah tak you all terlibat dengan long distance love...??
I pernah merasainya....banyak juga cabarannya....

apa pula cerita cinta you all...???soal


34 comments:

fyra said...

ouchh memang lagu jiwanggg :)

i nak masuk syurga :)

name saya zafirah juga :)

qyqa said...

dunia memang cam ni...
bila dah berjaya sang kekasih dilupa..
hohoho...

sy x pnah bcenta jarak jauh ni..
=)

gadisBunga said...

long distance love. pernah. tapi tak jadi. semua pun tak jadi. malas lah nak cakap pasal ni. :(

Siti Nurhayati Dollah said...

Susah bila long distance relationship ni. Mula-mula dulu memang tak biasa. Tapi sekarang dah okay. lagipun eloklah jauh, jarang jumpa, dapat elakkan benda tak sepatutnya. Bila dah kawin, dan terpaksa berjauhan itu lagi susah.


*Kuncinya saling percaya, dan berpegang pada Qada' dan Qadar.

pipoq said...

hehehe..mesti la pernah..wifey aku kan Sabahan..masa sebelum kawen dulu tu, sms je la penghubung kasih..

bayangkan la, sekali sehari reload kredit hempon RM10 hanya untuk sms..brape juta sms tu kalo RM10 sehari..hehehe..sampaikan keypad hempon pun punah dibuatnya..

Ati Masrif said...

baru dpt komen td mai dah
ada prob lak :)

kak ati dulu dgn hubby L.D
sat...tp bahaya jauh2 ni

ada je..yg dtg mengacau...
baiklah di elak kan!!

aliesha kirana said...

AK ni bercinta pun tak pernah..sobss.. huhhuhu.. memendam prasaan penah le..heehehe..

HonEyBuNNy said...

pernah bercinta jarak jauh....5 tahun tau.....setahun sekali ja jumpa...ngeh3....rindu sgt..tapi sekarang cinta jarak dekat seronok pula.hhehhe

pena said...

memang jiwang.. hehe..
teringat ada kawan yang memang suka lagu-lagu macam ni.

hmm.. tak pernah ada pengalaman cinta jarak jauh ni..

Bionic women said...

tingat lagu kekasihku di menara .(betul ker ek tajuknya) yg ukays nyanyi tu..hehe..

mie said...

sedap lagu ni..
terasa feeling je..
eheheeee

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

e2 dia.... cinta dan cita2...

erm, skrg pn anna cinta long distance..memg byk dugaannya yang.. sgt..bdoa,kdg ngiss...murah btl air mata ne..tlalu manjaa... e2 sbb blog tu asyik jiwang yg TERKARAT..ahahah.. e2 la rasa yg anna rasa..

syg bella.. mf lma tk g sini ^^

Miss Tira said...

Huu Tira pun sebenarnya bercinta dalam kategori long long distance. Hope semuanya berjalan lancar dan perhubungan kami tidak putus ditengah jalan. Doa, usaha dan tawakal. InsyaAllah.

redza said...

layan...layannnnn

senydream said...

distance love..mmg sadis..huhu2...

aNiS aNiSa said...

best lagu ni...=)

sdeynya kalau jd cmtu...xsggup nak byang...=(

nelly said...

Nelly pernah ~
erm..
long distance + tak pernah jumap = alam maya ..
1 tahun lebih bertahan ....
=(
memang sayang gila der ~
tapi tapi tapi .......
Dia minta clash cz nelly kua dgn ex , tapi kua cz trpksa ~ ~ ~
Tipisnya kepercayaan dia kat Nelly . . .

sadiss lau ingat balik ~

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah akak jenis tak percaya cinta jarak jauh, dan tak pernah merasai pun. Bukan maksudnya akak kuat cemburu atau sentiasa nak berkepit.Kalau masa berkasih sayang jarak jauh okey lagi, kalau dah berumah tangga, akak kurang minat, nak mengurus rumah tangga sendiri, sedangkan tujuan kita berkahwin kena kongsi semua, sebab tu kot akak tak cari suami yang kerja outstation.

ana ayesha said...

dalam sungguh maksud lagu tu

kalau dah jodoh tak kemana ....... tapi kalau tak ada jodoh, redha jelah semuanya dlm ketentuan ALLAH yg maha mengetahui yg terbaik utk makhluknya

Leeya Hezlin said...

hmm,itulah manusia..habis madu sepah dibuang..ada juga kawan-kawan yang baru beberapa bulan berjauhan,dah ada yang lain..kesian pada yang lama..
leeya sekarang rasa long distance love..even dlm 1 negara,leeya di sabah & dia di semenanjung..

bunga said...

xtau pu lagu ni..hehe..

tapi yang penting semoga kita akan terus berusaha tuk mengapainya//

farhana jafri said...

prnah je ad long dstance rltion.. ssah sbb kne ad thap prcaya yg tggi.. sbb kite bkanny tau dy wtpe kt blkg kite.. tp dri situ boleh bljar cane nk brsabar and prcaya pd psgn.. :)

azana said...

cinta saya putus di tepi jalan..hehe

smua 2 duniawi...:)

En iLham said...

distance love
tak pernah plak merase
haha
almaklumlah saya kan budak2 lagi..huhu..perasan mude
tapi lagu ni memang best!!!

beautiful_rose said...

distance love?



pe tuh?



kek lapis ke?







sy kanak2 lagi... =p

adol ihsan said...

Salam..

Hehe.. syurga,

InsyaAllah.. :) lagu ni best..

Prince Halilintar said...

prince pun pernah ade pengalaman long dstance love ni...tapi berakhir dgn tak seperti diharapkan..hehe

Adlan said...

hehe..tengah dengar lagu nih..mm okay laa..orang hangat becinta kan.. btw, have a nice day^^

iwan_dextrous said...

best lagu nie..hihhi...gud2..^_^

ekin mahmud said...

i bercinta terus je kawen..
hehehe...xpenah lah rasa bercinta antara benua..mak aihh jauh tu..

ekin mahmud said...

jom ke blog journey of my life

http://ekin-mahmud.blogspot.com/2011/04/my-favourite-is-sambal-tumis-petai-ala.html

Dilla Ady said...

penah jugak rase..

tp ntah la tak tau nk kate cinta ke tak cinta ke..huhuhu..

malas la nk ingat..da jumpe cinta sejati pun da syukur sgt2..

leh tahan jugak ye lagu nih..penyanyinye serak2 basah gitu suaranye..

lalink7 said...

kite pun pjj (percintaan jarak jauh) tapi alhamdulillah masih setia dan bahagian sehingga skrang..

yik@ said...

saya skrang sedang mnhadapi cinta jrk jauh.. Alhamdulillah..kami da brsama 2 thun dan kami da pon mengikat tali pertunangan. doakan kbahagian kami..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...