Friday, April 22, 2011

TEMPAT CARI MAKAN YANG SUPERB !!



Happy Friday dear fwenss.......hai

tempat cari makan tu sama ertinya dengan tempat bekerja yer kawan-kawan...pang

hari ni I nak buat rombongan ke office Pakcik Google....nak ikut tak...??

Office Pakcik Google ni terletak di Mountain View, California... ha...jauh kan dari Malaysia...?? tapi tak perlu risau...kita pergi kejap je......

kalau nak ikut..jom.................pang




welcome to Google Headquarters...



weee.....cuba tengok floor office nih....ala-ala peta kan..?
nice.....ceria jer...



amalkan cara kerja santai....santai ke....tengok tu..sampai 2 monitor...
sure tekanan agak tinggi kan kerja kat sini..

sebab tu la Pakcik Google creat environment yang cozy macam ni...so tidak la pekerja tension sangat...

meh tengok lagi meh...



myb ni bilik big..big boss....



bape eh agak-agaknya gaji mereka sebulan...??



meeting room...selesanya....



tempat makan......



weehuuu...gelongsor ni pasti boleh kurangkan stress...tul tak..?



alahai....besh nya rehat2 macam ni....



sedang menjana idea..myb.......



ruang rehat....best..best...takpayah susah2 keluar...semua ada...nak jadikan rumah pun boleh gak nya...

bagi sahaja alasan pada boss....kena kerja lebih masa.....kan...??

I rasa...memang pekerja-pekerja Google ni..deserve la tempat cari makan yang macam ni..setimpal dengan bebanan kerja yang mereka kena tanggung..


next week...I nak buat rombongan ke Office Facebook lak....nak ikut...?? siap sedia hari Jumaat nanti eh...ye


psstt........ha...bagi yang dah bekerja......kawasan office you all best tak...??


36 comments:

YanaMIB said...

sgt jauh beza aa opis kita dgn dorg ni..even kompeni bsr pn xde lg yg setanding dorg..pheww~

alaa jumaat dpn nk menikah..xdpt bc update dr yu..haha.. =)

Farhana Jafri said...

klau office kat Malaysia ni mc tu xd la rmai sgt yg msuk hspital sbb tnsion trlbih.. pndai bos google jge staf2 dy.. trbaik la! :D

Miss Tira said...

Sempoi betul kerja macam ni. Huhuhu.

nurkaloi said...

kaloi nak gelongsor tu pleasee !!!
hehehe

HonEyBuNNy said...

hehe....xkerja lagi....;-)

tapi yg xtahan tu ciap ada gelongsor lagi..mmg best ah..ihihi

Prince Halilintar said...

best giler dpt opis camtu...nk hantar resume keje kat sna ley tak..hahahaha

cik nabilah, prince nk follow nnt rombongan ke opis fb..bg kat prince tmpt vvip ye..hahahaha

p/s: opis prince biase2 je..tapi kawan2 best!hehe

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

ha'ah kan..time tu...jantung Yana tgh dup dap...dup dap.... ;)

xpe...xpe....boleh ikut lain kali.. :)

HYE FARHANA ;

ha'ah kan...dah tiba masanya tik boss2 besar kat Malaysia ni buka mata...jg kepentingan pekerja...sure akan hasilkan kerja yg lebih berkualiti.. :)

HYE TIRA ;

nampak relax je kan..? :)

nabilah_2908 said...

HYE NURKALOI ;

hehehe...boleh..boleh...gi la try.. :)

HYE HONEY ;

tu la yg saya kata td...gelongsor tu boleh kurangkan stress.. :)

HYE PRINCE ;

try la hantar...mana tau ada rezeki di sana... :)

boleh2...tp xde seat vvip...semua sama.... :P

mOon jOhari said...

Yeyeahhh...dpt pergi California thari ni...hehehehe


jOm kOmen kat tentangbooan.blogspot jOm!

nabilah_2908 said...

HYE MOON JOHARI ;

hehehe...amboi seronoknya dia... ;)

ok..ok...jap lagi sy dtg yupp... :)

ana ayesha said...

mcm2lah idea nabilah ni, u r great

tapikan nabilah, pd analah kalau dah tmpt kerja cam tu, gaji mmglah superb tapi beban kerja pun pastilah tinggi jugak

di sini so far so good, stress tu pastinya ada tapi taklah selalu

mcm skrg ni, everyone di level 4 ni pastinya stress sbb monday next week ada paper presentation huhuhu

beautiful_rose said...

wahh..best gile..kerje sambil melepak.boleh gitu? dah macam taman tema pun ade gak.kalo kat malaysia buat mcm ni,sure ramai org x nak ponteng kerja dah...

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

yupp...tekanan mereka sngt la tinggi...yer la...kena sediakan service yg baik tuk pengguna...bukan senang kan..?

cara Google jaga pekerjanya sngt la patut di puji..

aras 4 tu...aras Ana lah yer..? hehee..

sabar lah..lepas habis presentation...sure hilang dh tension tu kan..? :)


HYE ROSE ;

yuppp.....pemilik syarikat besar kat Malaysia patut contohi Google..

tp..kalau dh sediakan tmpat cantik...masih juga malas buat kerja..mmg nk kena tembak....hehehe.. :P

Ati Masrif said...

bestnya kalau semua
opis buat macam itu

pasti semua lebih bersemangat
nak kerja kuat

sis shuhada said...

uuu berangan naik keje nnti lps cuti 3bln ni tgk2 opis akak jd mcm tu! haha berangan, ok.

nukilanaffiza... said...

hehe...miss nabilah..nak tau apa first impression saya masa baca topic nih???

tempat makan utk isi perut yang superb!!!!...heheheh...salah tafsir rupanya saya...

setakat ni kerja sini memang best..kawan ramah tamah....baik2...semua nya...

nabilah_2908 said...

HYE KAK ATI ;

yupp....seronok kan..? tapi kalau yg kerja tekanan tak baep nk tinggi...cukup la apa yg ada... :)

HYE SIS SHUHADA ;

hye kakak....dah deliver eh..? :)

moga2 angan2 akak tu menjadi kenyataan...hehe.. :)

HYE NUKILANAFFIZA ;

hehehe....sbb tu awal2 sy dah jelaskan maksud Cari Makan tu.. :)

bagus la kan...dapat teman sekerja yg best.. :)

redza said...

klu sy jd boss buleh buat opis jd camnih hehe

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

iyer ke...cepat2 la jadi Boss..nnti nk apply keje dgn Mr Red...hehehe... ;)

Finaz Jaafar said...

alahaii best gyler klo dapek opis cmnih..fuuhhh...klo dapat cmni konpem tak carik keje lain ! hahaha

nabilah_2908 said...

HYE FINAZ ;

hehehe..best kan..? :)

rasa2nya kat Malaysia xde kot office mcm ni.. :)

nelly said...

wow ...cantiknya tempat dorang ~
=='

jeles2

yui ameera batrisya said...

santai sambil berkerja menghasilkan kerja yg berkualiti...

Siti Nurhayati Dollah said...

Walaupun ruang keja santai, nampak je gambar-gambar ni dah boleh agak tahap tekanan kerja mereka :D

nas said...

bestnye dok kat ofis google nih...
menarik.. mst dapat senang masuk idea sbb tempat diorg kerja mmg kreatif
hehhee...
okey.. nt buat rombongan ramai2 ke fb n twitter pulak :P

gadisBunga said...

best gile kalau opis kite macam ni!

sahromnasrudin said...

sempoinya mereka kerja..santai je...huhuhuhu..sejuk kita buat kerja kan

hanani0210 said...

bestnya dapat jengok opis google..opis akak pun ok gak. selesa lah untuk bekerja.. :)
TQ pasal bagi opinion untuk blogger in draft tu..Dah ok. :)

nabilah_2908 said...

HYE NELLY ;

nice kan..? :)

HYE YUI ;

hmm...tgk pada org juga kan..adakalanya bila santai sngt jd malas... ;)

HYE YATI ;

yupp...mmg tekanan kerja mereka tinggi...cuba la ruang kerja mereka mcm kt tmpt sy kerja ni...haha..hari2 mau stress... ;)

nabilah_2908 said...

HYE NAS ;

pandai pakcik google jaga kebajikan pekerja dia kan..? :)

HYE GB ;

yeah..!! betul tu.... :)

HYE SAHROM ;

yupp....xde la rasa tertekan sngt.. :)

HYE HANANI ;

office sy pun selesa...hehe..

bagus la dah ok....dah kembali spt biasa kn..? :)

aliesha kirana said...

wah! bestnye nabilah! bguslah pengurusan dorg memahami utk bg pekerja hilang stress. sonok!

tmpt keje AK, hampeh..hahahahha!

pipoq said...

opis aku ?

hehehe..peti simpanan sejuk beku saiz jumbo..beberapa bijik kawah..ada bilik gas..ada stor barangan kering..

pandang kanan pandang kiri asyik nampak makanan je..

sesuai tul ngan nama 'tempat cari makan'..

CT NoArIzAh ArIs said...

Wahh.. dpt mcm ni sggup still 5 hr kt ofis !!

asliner said...

sangat suka yang gelongsor itu..hehe
yup..
initiatif organisasi dengan menyediakan tempat kerja yang macam ini memang boleh mengurangkan stress pekerja2..=)

EastbulletdotCom said...

kerja programming ini memang amat memberi tekanan dengan memandang huruf dan nombor pelbagai. entah2 persekitaran begitu cantik pun pekerja google nampak cam nombor juga..

lalink7 said...

best giler opiss die...isk...heavenn sangat..tp kerja mereka mst lg teruk berbanding kite..hehehe..ehh yeke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...