Wednesday, May 11, 2011

BLOG REVIEW : A BEAUTIFUL MOMENT



Hello....hello...hello...............pusing

ha....jom tengok blog best mana yang I akan review hari ni...........



Blog Best tuk minggu ini adalah....



A BEAUTIFUL MOMENT

blog ini di miliki sepenuhnya oleh Cik Tira....

mari kita berkenalan dengan Cik Tira

emo9 TENTANG CIK TIRA


Sweet Miss Tira


baru je lepas grad....nak ikuti cerita Cik Tira...macam biasa lah..tembak je gambar kat atas tu yupp..



best tak keje Cik Tira ?? bekerja di hotel....dan terlibat dalam bidang masak memasak...


sungguh pun Cik Tira pemilik tetap blog ni...namun...dalam masa yang sama dikongsi dengan seseorang yang sentiasa dekat di hati Cik Tira..

siapa...???

dengan buah hati pengarang jantung Cik Tira la.....Bro Ery


Bro Ery banyak terlibat dalam blog Cik Tira ..dari segi design template blog..hingga lah menyumbang buah fikiran di blog Cik Tira ni...

maknanya...dalam blog Cik Tira ada dua editor lah....ngerti..?wek


couple yang tengah deeply..madly in love...huhuhu..


emo9 APA YANG BEST ???

for me....blog A BEAUTIFUL MOMENT sangat menarik......pengisian yang seimbang....ada lawak jenaka.....infomasi terkini....kisah-kisah yang boleh membuka minda..memberikan manfaat kepada pembaca...kira nya....semua ada lah....

memandangkan ada 2 editor.....kita cite 1 by 1 eh....di mulakan dengan Cik Tira



Cik Tira banyak mengutarakan isu-isu yang berinformasi...mari kita lihat antara entri Cik Tira yang menarik...


mau baca...? tembak itu gambar.....



membicarakan gaya penulisan masa kini....yang semakin lama tersasar jauh dari gaya bahasa yang sebenar...

yer la...banyak dah kan bahasa-bahasa SMS....bahasa yang hujungnya ada perkataan ' w'




ini entri terbaru....baru I tau....yang Cik Tira minat K-Pop....pada gurls yang minat K-Pop juga...boleh la geng dengan Cik Tira


okeh.....giliran Bro Ery pulak....


gaya penulisan sangat berbeza.....kalau selalu ikuti blog Cik Tira ... kita dapat bezakan yang mana satu cerita Cik Tira ataupun cerita Bro Ery ..

Bro Ery suka bahasakan dirinya sebagai 'aku' ... dan Cik Tira sebagai 'Tira'..see..mudah jer kan nak beza kan..? hehehe...

more...ayat-ayatnya juga lebih santai...seolah-olah Bro Ery sedang berbual dengan kita...

meh kita lihat antara entri yang menarik.....



siapa kata lelaki sukar untuk memahami kaum wanita...? kenyataan itu dapat disangakal oleh Bro Ery ...




hahaha...entri ni...buat I gelak sendiri.......nak tau kenapa I gelak....you all baca sendiri lah...


emo9 LOVE STORY ???

tentu-tentunya ada......




g dating.....mereka ni jarang jumpa....PJJ (Percintaan Jarak Jauh)

emo9 BLOG REVIEW ???

yupp....Cik Tira pun ada segment blog review gak.....


blog reveiw terbaru.....and......APA KATA HATI pun pernah kena review gak...hehehe...

terima kasih Cik Tira

nak tengok blog-blog yang di review oleh
Cik Tira ?? macam biasa lah yupp...tak perlu bagi tau lagi kan..kan..?

emo9 AKHIR KATA.........

pheewwww.....panjang lebar I bercerita kan....cukup la sampai di sini dulu yupp.....tugas you all pula sekarang ni adalah.....ambush la blog A BEAUTIFUL MOMENT ... baca entri....tinggalkan jejak...xmo buat menda-menda yang tak elok yup....


p/s: psssttt.......hari ni kan Birthday Cik Aliesha Kirana...jom...ramai-ramai wish birthday pada AK celebratecelebratecelebratecelebrate

47 comments:

Amni said...

amni first!

Amni said...

hahahah... dah baca.. baru komen.... rindu nabilahhh....., dah lama tak aktif blogging... amni dah bukak blog lama... + dah simpan dalam draft apa yang tak perlu... yeahhhh...

jap lagi amni terjah blog die plak... rindunya....

mOon jOhari said...

Tira merupakan fOllower moon yg paling2 awal...blOg tira ni pn antara blOg awal mOon fOllOw sejak berblOg ni...

qyqa mokhtar said...

wah... dia peminat k-pop..

harus terjah ni!! ^^

Dilla Ady said...

okeh nnti nk lompat ke sana pulak..

nukilanaffiza... said...

Salam...lama tak melawat blog nabilah...busy keje and banyak cuti kebelakangan nih..

Mesti terjah ini bloger 2 orang...heheheh...

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

sy pun jarang dah ke blog Amni...huhu...kurang masa sikit nk godek2 kt blog list tu...ok..nnti sy singgah... :)

HYE MOON ;

best kan blog Tira.. :)

HYE QYQA ;

hahaha....boleh geng la Qyqa dengan Cik Tira.. :)

bunga said...

kenal cik tira..ehehe

redza said...

akan terjah kesana dgn kadar segera

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

hehehe..tgh free eh skrg ni... ok...ok..g la terjah.. ;)

HYE NUKILANAFFIZA ;

sy pun dah lama tk singgah blog...nnti sy singgah yupp.. :)

nabilah_2908 said...

HYE BUNGA ;

weee..lama tak nampka.. :)

HYE MR RED ;

ok..sila lah.... :)

aque said...

hehehhe mmg follow pown blog mereka nie.. hehhehe mmg besh la dieowg niew...

lagi yang mr ery tu.. coz 1 koleg.. mmg riuh beliau tu.. cik tira.. x penah bersua.. lbh kepade mengenali melalui belog jew...

besh :)

pipoq said...

line BB cabuk la dua tiga hari ni..tunggu dah ok sket baru gi terjah..

HonEyBuNNy said...

suka juga terjah blog cik tira neh....;-)

YanaMIB said...

nice lah entry dia..penulisan dia menunjukkan dia seorg berilmu dn dia tahu apa yg dia tulis..nice sgt..hehe..trus ai follow dia taw ^_^

nabilah_2908 said...

HYE FARA ;

ha...tau gak tu...pernh terbaca kat blog Bro Ery... ;)

HYE PIPOQ;

xpe..nnti ada masa terjah lah..wat tambah2 kawan.. :)

HYE HONEY ;

kenal juga yer...bagus lah.. :)

HYE YANA ;

yupp..setuju dgn Yana... ;)

munna said...

KAK MUNNA NAK PERGI TERJAH LAH SANA...

Papa Mifz said...

mcm best je...jap2 lagi nak terjah la...

nabilah_2908 said...

HYE MUNNA ;

terjah la kak..boleh tambah kawan.. ;)

HYE PAPA MIFZ ;

best....percaya lah... ;)

ikatankasihku said...

i follow....

Prince Halilintar said...

pricne belom kenal lagi dgn cik tira ni..nk terjah..jom2..

owh arini besday AK ke..ok2 prince nak ke blog AK dulu nk wish kat die ..thanks ye bgtaw nabilah =)

nabilah_2908 said...

HYE IKATANKASIHKU ;

follow..jgn tak follow... :)

HYE PRINCE ;

bagus la leh kenal2...

yupp..Bdy AK hari ni....cepat2 g wish.. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

miss tira ni memang dari awal aku berblog dah kenal die... entry2 die kebanyakkan yang serius la.. kadang2 takut gak aku nak bergurau dengan die... hahaha.. tapi tahniah kepada tira dan bro ery coz combination ide dieorang memang berjaya la :)

aliesha kirana said...

nanti AK terjah cik Tira! heeheh.. opsss.. terharuuuuu utk nota kaki tu.. sobs.. thanks nabilah! ^___________^

nabilah_2908 said...

HYE TAUFIQ ;

ha....blog kamu antara blog terawal yg Cik Tira review kan..? :)

HYE AK ;

welkem....hari ni kan hari special AK..harus la rai kan... :)

Happy Birthday sekali lagi..!! :)

Liza Razak said...

wahh..bestnye kalau awak boleh review blog saya..saya pon nk terjah blog cik tira tuh

nabilah_2908 said...

HYE LIZA ;

sy reveiw blog2 yg dekat di hati...dalam erti kata lain...saling singgah menyinggah berkongsi cerita.. :)

selalu2 la ke sini yer....mungkin ada peluang tu nnti... :)

liyana said...

wah..rajinnya nabilah review blog org lain...gud3

lalink7 said...

mmg sungguh panjang tapi berbaloi..dari orang tak kenal Tira terus jadi kenall..hehehhe..suka bace review nabilah penuh dgn gambar

nabilah_2908 said...

HYE LIYANA ;

secara tak langsung ada juga la entri yg sy boleh muatkan dalam blog ni...hehe..

xde pening2 sngt cari bahan.. :)

HYE LALINK ;

bukan apa....kalau tulis panjang2..org malas nak baca...hehe.. :)

pena said...

yeah.. dah terjah..

hehe.. =)

sahromnasrudin said...

blog awak dan cik tira mmg best tp bile dekat opis sy tak leh bukak kedua2 blog ini..kne block dgn opis sy huhuhhuhhh

azana said...

ok. terjah skang!!

Amoi said...

Bila nak review my blog?

mwahahahaha

(lol)

asliner said...

dah terjah..
ingat nak drop comment kat shout box dye..
tapi box tue bawah sangat..
tak nampak kat mane nak drop comment..
huhu
tapi blog dye boleh tahan

Miss Tira said...

Terima kasih Cik Nabilah. Sangat-sangat menghargainya. SAtu kejutan yang tak disangka-sangka. :)

Ayie Abas said...

SELAMAT SUBUH DAH MASUK WAKTU SOLAT SUBUH...^_^

Ati Masrif said...

best..

kak ati nk gi terjah lani :)

KUREKURE COMEL said...

bertuah cik tira tu....hehehe..
nnti mina terjah okei..hihihi

nabilah_2908 said...

HYE PENA ;

dah terjah...? mcm mana..menarik tak..? ;)

HYE SAHROM ;

alahai..kenapa kena block pulak eh..?

HYE AZANA ;

hehehe....dah macam edisi terjah Melodi lak... ;)

nabilah_2908 said...

HYE MISS TIRA ;

weee...tuan punya blog dah sampai...

maaf yer tak bagi tau..mmg sengaja xnk bg tau...Surprise...!!! (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE AMOI ;

boleh....selalu2 la dtg sini... ;)

HYE ASLINER ;

nape tak drop comment kt kotak komen.?

nabilah_2908 said...

HYE AYIE ABAS ;

wah....awal nya dtg ke blog sy....thnks..!! :)

HYE KAK ATI ;

okey dokey.. :)

HYE KUREKURE COMEL ;

nnti terjah sana yupp.... ;)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam.. sy dtg dari blog tira.. bestnya cara u review blog..kemas

nabilah_2908 said...

HYE RINA ;

terima kasih....:)

cik azeya said...

suke blog tira sebab dia rajin komen orang. entry pon guna bahasa sopan je. teringin jugak jadik macam dia. tapi macam kelakar. better be myself. haha.

btw. nice review. (:

PinQib said...

da jadi pengreview scr pro dah ke"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...