Tuesday, May 17, 2011

CIKGU KIMIA - PART 1



Hello fwens........hai

jom kita sambung cerita semalam.......ala..pasal Cikgu Kimia tu....

actually..tidak la pahit mana.....huhu....

al kisah..........

Cikgu R ni lelaki...pakaian sentiasa smart songkok di atas kepala sentiasa ada..putih bersih muka dia...dan berasal dari Kedah...



Sungguhpun memiliki wajah yang tenang.....bila dalam kelas...Cikgu R garang orangnya...menjadikan student2 dia takut..

dalam ramai-ramai student dia..dia suka attack kawan I...Saripah dengan I..dalam kelas dia..kalau tak sebut nama kami..memang tah sah rasanya...

dek kerana kegarangan dia....buatkan I kurang minat dengan subjek yg dia ajar....


emo21 Konfius antara Zafira dan Saripah

Cikgu R selalu konfius nama..antara Zafira dan juga Saripah...biasanya tertukar....part ni la yang buatkan I ingat sentiasa....

bila dia sebut...

" Zafirahhhhhhhh.........."

I try angkat muka....tapi I nampak mata dia memandang Saripah....masa tu Saripah buat tak tau je.....kali ke dua dia sebut lagi

" Zafirahhhhhh........." mata nya masih laig memandang ke arah Saripah,



" pah.....cikgu panggil kau lah...."

" kan dia sebut nama kau..apasal lak aku...?"

" ko tengok la dia pandang siapa sekarang...."

maka sejak dari hari itu Saripah la yang akan jadi Zafirahhh....

adakalanya....dia tak salah nama...bila dia sebut

" Syarifahhh....."

try la tengok mata dia...tup..tup...kena kat Saripah juga....hehehe..

student2 lain dok tahan gelak...gila nak gelak depan-depan...mampos kena fire dengan Cikgu R nanti...

tapi bila nasib I tak baik....perkara yang sama jadi pada Saripah..jadi pada I..

" nasib badan la labu..........."


emo21 Sesi Soal Jawab

time die mula nak tanya..I suka sebut cari mangsa....I tunduk jer..tak berani langsung angkat muka...yer la takut I jadi mangsanya...kalau la I boleh jadi halimunan...alangkah indahnya hidup..

dalam hati ni..siap berdoa..

" jangan la die tanya aku.."



sebab I tak tau jawapan nya.....tapi......bila time tu I tau jawapan nya....I tak payah la tunduk bagai..get ready jer....malangnya...nasib selalu tak menyebelahi....time I tak tau....time tu la I kena soal...bila tau...takde pula kena...

so...Si Saripah la jd assistance I tuk cari jawapan.. kalau ada jawapan...I jawab la..kalau tak...I diam je....berdiri macam patung...

bila tak dapat jawab..mula la dia marah...haih..redha je masa tu...huhuhu...



bolenh banyangkan tak..betapa harunya I bila masuk kelas Cikgu R ni..?


hmmm...masih ada beberapa peristiwa lagi.....kejap lagi I sambung yupp.....

saja tak nak cerita semua...nanti you all boring nak baca.....sebab panjang sangat.....sebab tu I bahagi pada dua....petang nanti I sambung lagi....tungguuu...........wek


p/s :ada pengalaman macam ni tak....??

8 comments:

Prince Halilintar said...

dulu prince kat sekolah ade jgk guru yg mark prince ni...asyik prince je kene..bukan je jawab soklan tapi ape2 keje atau bagi contoh pon prince jgk kene..hehe

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) taktik sm je. kalu ckgu soal, mesti nk tunduk punya. hehe :D

munna said...

dulu masa kat munna sekolah menegah..plg x best dpt cikgu akaun yg pilih bulu time mengajar... mmg tak syok belajar klu cikgu mcm tu... terpaksa kitaorg ambil kelas tuisyen utk mantapkan subjek tu

Miss Tira said...

Banyak sangat anak murid nak hafal nama sangat susah. Haahahaha..

HonEyBuNNy said...

hai saripah...eh silap....zafira...hehehe..

ila time sokolah jarang kena tanya...sebab asyik pot pet ja dalam clus..hehe

*Miss Syahnia* said...

kalo tak tahu jawpan
cepat2 selak2 buku kunun2
bz buat nota..
nanti takdelah ckgu soal,hihi

YOUsoF said...

Saripahhhhhh... (sambil mata pandang muka Saripah jugak) ;D




Ada je penglama macam ni tapi Usop lebih suka buat² yakin pandang muka cikgu masa dia nak cari mangsa tu.. Kalau nasib baik tak kena la sebab dia pilih budak yang tunduk hadap buku je.. hehhe



Sila sambung cerita ni ye.. good one!

senydream said...

hehe2..cam same jek..kite kena kwan crikan jawapan..lau xder berdiri la cam ptung,hihi2..:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...