Tuesday, May 17, 2011

CIKGU KIMIA - PART 2



Ha........tadi dah baca kan PART 1 ...?

kita sambung lagi.......

emo21EXPERIMENT & NOTES

yang ni pun pun...bila dok kenang semula..kelakar juga....

Cikgu R suke jer dok kt meja I..tgk I buat xperimen..pantang la silp sikit...hmm...kene la jawabnya...

so...hari2 yg berikutnya..masa die buat lawatan dari meje ke meja...bile dekat nak smpai kat meja kami...I dengan Saripah larikan diri..hehe..



buat-buat ambil radas....tanya kawan lah....heheheh...

ha....note book I pun selalu jadi mangsa....bila tak siap update nota terbaru..time tu la Cikgu R buat serang hendap...time tu la dia nak periksa buku nota tu..alahai...

so..untuk elak kena ambush lagi...note2 I sentiasa advnce baru la tak susah hati...

masih segar di fikiran...masa tu buat experiment..yang I ingat ada kaitan dengan Naftalena..

entah macam mana...kami punya experiment terbakar....maka semua dah panik...Si Saripah pulak tiup api...macam tiup lilin atas kek..makin di tiup..makin menjulang tinggi api tu...



ha....macam ni la rupa nya...tapi api tu lagi tinggi dari gambar ni...

Cikgu Rashid pun...

" Allahhuakbar....jangan tiup...jangan tiup....."

cepat-cepat pergi ambil fire extinguisher..padam kan api tu....

lepas dari kejadian..keadaan jadi sunyi sepi...takut kalau-kalau Cikgu Rashid mengamuk...


emo21EXTRA CLASS

bila Cikgu R buat extra class.....bila I takde...sure dia akan cari....

" mana Zafirahhhhh"

esoknya...jenuh la I nak menjawab..berikan sebab musabab kenapa tak datang extra class dia...



I bukan apa.....Cikgu R suka gabungkan kelas...5 SC 1 dengan 5 SC 2....yer la...dulu budak-budak kelas Sains..bukan ramai macam sekarang...dulu bila gabung ada la dalam 38 orang je..

I malu sikit dengan budak-budak 5 SC 1...yer la..mereka kan pandai-pandai...lagi bertambah malu...Cikgu R masih suka attack I...tanya soalan yang I tak tau jawapan nya...

tapi....thanks pada kawan-kawan yang lain...sebab rajin cari jawapan....I tolong jawab je la...

emo21Jangan Benci Subjek Dia

Cikgu R selalu cakap.....dia tak kisah student dia bencikan dia..yang penting jangan benci kan ilmu yang dia sampaikan...

sejujurnya....I tak pernah bencikan Cikgu R...lebih kepada takut.....tu yang belajar...tak masuk-masuk....masa SPM...I tak jangka pun yang I akan lulus subjek Kimia....rezeki Allah nak bagi...I lulus juga....

bila dikenangkan semula....kenapa Cikgu R selalu attack I...mungkin dia nampak I lemah dalam subjek dia...sebab tu la I selalu kena.....tapi cara dia approach I...tak kena....I memang tak boleh dengan cikgu garang-garang ni...sudahnya.....tak bawa ke mana..



walaupun begitu...I tetap berterima kasih pada Cikgu R....sebab I selalu dapat extra perhatian daripada dia...

ha...for your information....Cikgu R dapat tittle Cikgu Pakar Kimia tau.....see..betapa superb nya dia dalam subjek Kimia...

apa pun.......terima kasih cikgu......jasa mu..kenangan antara kita..takkan pernah ku lupakan..hingga ke akhirnya.....

♥♥ **************************************************** ♥♥
TAMAT

moga terhibur lah dengan pengalaman yang I dah sharekan dengan you all kali ni......senyum sorang-sorang bila I taip cerita ni....

eh...hari ni cuti.....I pun tengah bercuti sekarang......ikutkan sekarang ni..tengah bersantai kat Pantai Kuala Linggi.....picnic with family.....

ok lah....take care dear fwens....esok kita jumpa lagi......

22 comments:

*Miss Syahnia* said...

selalunya mana yg cikgu selalu
tanye kite n sikit kita
sebnarnya ckgu tu amik berat
pasal kita..

kiranya kamu antara yg terpilih
mnjd student ksyangan die ;)

Farhan Zulhusmi said...

betul gak kan...sbb xnak kena jawap kita xdtng kelas..
farhan selalu gak buat..hehehe

nunama said...

waaah hebat tul Cikgu R tuh. hehe. :)

tapi, mmg ia.. time tuh, mmg geram + malu..bila kenang semula, rupanye, dia syg kat kita. hihihihi.

agaknye, kalau terserempak dia kat memana nanti, dia panggil akak as "Saripah" ke "Zafirah" ek? hihi. (n_n)

ana ayesha said...

wah picnic yer best tu, ana picnic di rumah jer hehehe

sebut kimia teringatlah cikgu kimia waktu ana sek dulu, namanya mrs tak ingat plak namanya suka sgt sebut ..... this is very important ...... sudahnya semua adalah important. tapi ana score subject kimia ni masa SPM cuma tak de rezki nak jagi pakar kimia

bestkan zmn sek. kalaulah boleh diulang2 tayang ......

sizuka[Izzati] said...

heheh comelnya zaman sekolah kalau dikenang balik

LiFe KaMi said...

subjek kimia la yg paling malas nak blajar, cikgunya pun ngajar muka monyok je,mcm baca buku je ngajar,selamat la pas, tapi adik kami bole plak highers kat sekolah dia,musykil..:)

Qistina Filzah said...

ehehe..xamek kimia...amek akaun dulu...tp subjek yg malas blja ustaz arab...hehe

Cik Ina Do do Cheng said...

seronok baca cite nabilah ngan cikgu R. apa-apa pun subject sains memang akak tak suka, terutama bila kena masuk makmal. ngantuk. cuti sama family, seronokkan.

::mak incik:: said...

cikgu 2 macam suka kat kak nabila je... hoho.. wa... picnic... bestnye... nak ikut... ngee...

Prince Halilintar said...

nak ikut..nak ikut..hehe..prince pon sebenarnya cuti ni ke pantai jgk..nnt kan entri prince lps ni..hehe

soooooour said...

wah...kimia..apa tu????hahaha

mie said...

fuh!!
hebat, eksperimen menjadi..
eheheee

bunga said...

bunga suka time kimia dulu sbb semua eksperimen kena wak sendiri..hehe

Leeya Hezlin said...

teringat zaman-zaman sekolah dulu..
cikgu kimia leeya cina..
tapi die memang best la..mujur paper kimia lulus..hehehe..
^_^

Amni said...

rasanya kes bakar2 ni biasakan.. hehehe... amni dulu buat experimen pon salu je ada kes terbakar2 ni... haha.. n dari dulu benci sngt kimia.. skang dah jadi chemist pon... walaupun belum diberi tauliah lagi.. hihi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

baca cerita neh teringat cikgu kimia akak..dia ckp cenggini kat akak: sejak bila kamu jd pandai nih ha..ms tu akak dah form 5..ms form 4 dia juga ajar..ms form 4 akak salu tido dlm kelas dia..bila dah naik form5 akak mcm terjawab soklan ms dia tny..tula tetiba dia tny cenggitu..dia rs akak ni bodo rupanya..huhu

Farhana Jafri said...

haha xprnah suka ngn ckgu kimia sbb sume garang2.. bile xpham kne denda.. adoi~~ kwan2 lax bile mnx ajar bnyk je alasan dy.. nsib la lulus subjek ni.. hik3

Siti Nurhayati Dollah said...

selalunya bila kenang balik cerita dengan cikgu, kita akan senyum dan faham kenapa cikgu marah, kenapa cikgu suka tanya soalan. Hehe

zEri sAfEerA said...

hakhak ^^ garang sgt x boleh jugak. jd serba tak kena. huhu :D

aliesha kirana said...

AK lak sllu kene dgn cikgu bio. huhu.. AK sllu je salah di mata die..sobss.. smpai kdg2 AK rasa geram. haha.. skrg ni AK senyum je bila teringat balik. hehehe..

lalink7 said...

cikgu R tue macam minat kat awak je nabilah..jheeheheh..bguss la..dulu ade gak cikgu sains husz..suke panggil nama husz yang tengah tue 'khairul'..sabo je..nak mrh xleh..heehe

senydream said...

btoi2 tu kak..saya pon xleh ngan cikgu garang2 ni lgi..memang lagi garang lagi xdpt belajar rasenyer.stiap saat jek jantung berdebar bile time subjek cikgu y garang tuh..saya pon dulu lemah lam kimia tpi mmg xsangka la leh lulus bile spm,hehe2...:p
bile bce creter akak ni mmg tersenyum sendri coz dpt byangkan cmner sb cam melalui perkara y same jek:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...