Friday, May 06, 2011

CUCI MATA SEKITAR ROYAL WEDDING 2011



Hello dear fwens....!!!love

Royal Wedding...?? bukan ke dah lama berlalu...??

yer...yer I tau....I tertinggal keretapi sikit......tapi tetap nak cite gak pasal Royal Wedding ni dengan you all...boleh kan..?



well...masa Royal Wedding tu berlangsung....I berkesempatan juga jadi photo-G yang tak bertauliah tau.....

apa....tak percaya...?? percayalah.......



I tak perlu DSLR bagai...cukup lah sekadar butang PrintScreen je.. dan kelajuan internet yang maksimum...wek



wokeh....mari kita lihat gelagat2 tetamu yang hadir sempena Royal Wedding ni..



the Kerabats......hehee..



orang kata....kalau suami rendah dari isteri.....murah rezeki....betul ke..??



semangat tak...? dalam patah kaki pun..datang gak...



anda kenal dengan lelaki kacak itu...??
hansome oo abang Beckham....

anda kenal dengan wanita yang berdiri di hadapan abang Beckham...??

for me...arrogant giler si Posh ni....masam jer muka dia...xmo senyum...
beza sungguh dengan suami dia..abang Beckham...seyum jer...

Kakak Posh....tak baik tau masam-masam..nanti cepat tua....nanti dah tak cantik.. abang Beckham cari lain....nak ke..? wek




ha....yang ni kenal tak...???

Mr Bean...siapa yang tak kenal..yer tak...? berlakon bawa watak bodoh....hakikatnya tidak..

I perasan....tetamu wanita..pasti akan ada topi di kepalanya....



see.....macam-macam jenis..bentuk & warna kan...??



I wonder.....bila dok dekat-dekat macam ni....tak mengganggu ke orang sebelah..lagi-lagi lelaki...



see.....berbulu bagai....hehehe..



topi sebesar dulang......

nasib baik ringan...cuba berat macam dulang..mau senget kepala dia kan..?




bulu burung mana lah gaknya yang jadi mangsa yer..? huhu..

bayangkan kalau tercucuk mata....haih....tak pasal-pasal jadi Kassim Selamat...wek



Ibu Mertua William



auuu.....nampak jalan ke bila letak bunga beso2 kat kepala tu...?



The Queen....simple...



dalam ramai-ramai....I perasan..cuma isteri PM je tak pakai topi....



salah seorang tetamu yang menjadi sebutan ramai...hahaha..
beso kan topi dia...sampai tak nampak muka....



yang ni pun...ramai ooo yang "memuji"

sakit perut I baca komen-komen dari viewers....



ini paling best.....kaw..kaw punya 'pujian' yang viewers beri kan.....tak berat ke ribbon kat topi tu..?


ha.....begitu la gelagat para tetamu sepanjang Royal Wedding berlangsung....moga kalian semua terhibur lah hendaknya ya...pang

56 comments:

Leeya Hezlin said...

lucu la..macam2 gaya topi ada..^_^

tia said...

aah la! sombong gilaa muke posh tuh!

nabilah_2908 said...

HYE LEEYA ;

hehehe...tu la pasal...rasanya topi tu termasuk dalam pakaian rasmi British Women.. :)

HYE TIA ;

hrumm....org kata dia tgh pregnant..sbb tu kot muka dia masam je.. ;)

Su Manje said...

ekekkekek....muka tgh masam tu...

Ati Masrif said...

kak ati mmg tak suka dgn si posh tu
agaknya perasan cantik kot ..huhu

YanaMIB said...

royal wedding, same date dgn ai nikah..so nnt kitorg dh plan nk celeb anniversary sama2..bwahaha..sila percaya..lalala~ =P

ai nk link kan entry yu kt entry baru ai nnt aa...hehe =)

nabilah_2908 said...

HYE SUE ;

bad mood gak nya..hehe.. :)

HYE KAK ATI ;

hehehe..nape tak suka lak kak..? :)

HYE YANA ;

hehehe...cantik je kan tarikh tu..nnti nk celebrate kat mana..? :)

❤NazirahMoktar❤ said...

kawan saya dak indonesia cakap, dia baca kat kaskus kata bju victoria beckam adalah bju paling buruk waktu wedding day tu..sbb terlalu simple tak sepadan ngn populariti dia.pastu die punye topi pon org kondem..lgi rmbut die pon terlalu simple, mcm bukan pegi royal wedding..hee

Never Ending of Art said...

hehe.. menarik.. semangat diorang berfashion time tue.

Prince Halilintar said...

wah..hebat2 fesyen topi mereka tu..Mr Bean pon ade..ingatkan die dtg nek kete mini kesayangan die tu..hahaha

nisa said...

MR. BEAN sy knal.. hehe

aliesha kirana said...

mcm2 ragam n topi la nabilah.. mmg boleh bikin gelak. hahaah. eh tapi kate middleton nampak kurusss giler dlm wedding dress die tu kan..heheeh..

nabilah_2908 said...

HYE NAZIRAH ;

hahaha..kaw..kaw..kena komen...mcm nk pergi majlis org mati pun ada kan..? :)

tp...rata2 yg dtg tk bape kisahkan sngt tntg rambut...yg penting..topi.. :)

HYE NEVER ENDING ART;

fesyen gayakan topi...baju dieorg..biasa2 je.. :)

HYE PRINCE ;

hahaha..kete mini dia dah masuk muzium.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NISA ;

hehehe....ada juga Elton john..tp x smpt nk snap2.. :)

HYE AK ;

hehehe...kalau AK baca komen2 dr viewers..mcm2 cite keluar...layan jer la.. :)

ana ayesha said...

salam jumaat nabilah

posh tak blh senyum sbb pakai kasut tinggi sgt sakit kaki

fesyen topi tu di sana tapi di malaysia fesyen tudung yg pelbagai

jom singgah setelah lama menyepi Zuhud

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

ha'ah kan....kt Malaysia...tudung bongol2 yg berwarna warni...CERIA..!! hehehe...mcm2 :)

Miss Tira said...

Mr Bean pun datang. Ehem ehem maksud Tira Professor Rowan Atkinson. Huhuhu.

redza said...

tgk topi tu ada yg cantik ada yg buleh buat org tergelak nengoknya haha

baik raja permasuri agong pakai tudung

nabilah_2908 said...

HYE TIRA ;

yupp...siapa sngka Mr Bean seorng prof kan..? hehe.. :)

HYE MR RED ;

tul la...baik lagi permaisuri agong kita...pakai tudung..

perasan gak sultan brunai ada dtg dgn wife dia..elok juga pakai tudung.. ;)

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

wajiban kot topi tu...yg last pnya gaya...tk bole blah..ahahah..mcm kuih pn ada anna tgk ..

pssstt; bila la nk cmni eaa?? heee

Dilla Ady said...

wah...lain pulak citernye ye dari nabilah tntg royal wedding nih...tak terlalu tumpu kt will n kate..

tak perasan pun pasal topi2 nih..

macam2 pesen ade..dari yg cantik sampai yg jelik dipandang...huhu

HonEyBuNNy said...

ila nak tergelak yg biru tu la....fuhhh...semua biru gitu...haha..

mmg sempoii ah....duta celcom leh ajdi neh..haha

Nieda said...

dah budaya org putih pakai topi. kalau x pakai x sah pulak.

Nieda said...

dah budaya org putih pakai topi. kalau x pakai x sah pulak.

lieya orange M.I. said...

lawak la dorang ni..adoi....cam tak logik jer pakai topi camtuh tgk org wedding...

kita blh assume dorang muka senget sebelah ker, plastik surgery tak betul..heheee

munna said...

macam2 fesyen diaorg pakai...klu yg bertudung macamana pulu fesyen diaorg agaknya

lalink7 said...

2 gambo last tuee..mmg tahap giloss milosss laa..isk..tah trend fesyenn camni la agaknye kat sana..haihh..knape xpkai songkok je truss..alahai..hehehe

nunama said...

tetamu bertopi. hehe.
emm mungkin adat kot dorang pakai topi segala.

Posh? emm sian sebenarnye kat dia. Ada sakit aneroxia nervosa. Mungkin dia masam sebab tahan sakit kot kak. hihihi. ;) aeh, ida mengandung ke kak? nmpk berisi sikit.

nabilah_2908 said...

HYE ANNA ;

hehehe....kuih ada..mcm antena pun ada gak.. ;)

bila...? pasti akan tiba masanya nnti..sabar lah yupp... ;)

HYE DILLA ;

dah ramai sngt cite pasal william & kate...cari kelainan sikit..hehe... :)

HYE HONEY ;

hahahaha...betul la Ila...boleh jadi duta Celcom...hehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NIEDA ;

hmm...tul gak tu..myb pemakaian topi merupakan salah satu pakaian wajib.. :)

HYE LIEYA ;

hahahah...maknanya semua yg bertopi tutup muka ada masalah muka la eh..? :)

HYE MUNNA ;

kalau nk tgk fesyen tudung kan kak...kat Malaysia ni berlambak...mcm2 warna...bntuk bunga bagai..bnyk di lekatkan kt tudung tu..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

hehehe....dieorg tk kenal songkok tu apa... :)

HYE NUR ;

mungkin juga la Posh dalam kesakitan...tp bab ngandung tu betul la gak nya.... akak pun ada dgr gak pasal ni.. :)

ikatankasihku said...

lak mcm2 ghuper ada....
mr bean da tua ek.....da beruban da pun

*luv Syahnia* said...

haha kelakar lah
mcm2 peel ;)

pstt// mr.bean suda berumur
suda ada uban erk

aque said...

kate chumel.... sukew2...

urm kite punye agung dengan permaisuri pown dtg kan.. pakai baju biru...

mmg tradisi kot topi2 tu... :)

KUREKURE COMEL said...

hahaha...yg last tu masa mina tgk kat tv mmg gelak besar...tak lawa lah..hehehe

Sidratul Muntaha said...

posh mmg manjang jer muka ketat..
lagi pun tgh meteng..
dah la meteng,pakai la kasut louboutin.
tgh menahan sakit kaki dgn pembawaan dalam perut.

Sidratul Muntaha said...

btw,bini pm uk tak respek majlis beb.
org lain mmg kena dtg pakai topi sbb ni majlis diraja..
dia selamba kodok jer tak pakai..
pemaleh sungguh.
aku cukup suke part minah baju biru topi biru kena kutuk dgn joan rivers dlm fashion police...
dah rupa kaler kondom katenya..
ekekeke...
kesian..
tpi pengantin lelaki agak failed disitu sbb umur baru 28 sudah botak...
tpi untung la pengantin pmpuan sebab laki dia muda setahun.
ehehehhe...

nabilah_2908 said...

HYE IKATAN KASIH KU ;

hahhaa...itu yg menariknya tntg royal wedding ni... :)

HYE LUV SYAHNIA ;

anak2 dia pun dah besar...mmg padan la dia berumur.. :)

HYE FARA ;

oh...dtg juga yer...akak tk perasan lak...yg akk perasan..sultan Brunei & wife pun serba biru gak... :)

nabilah_2908 said...

HYE KUREKURE COMEL ;

hehehe..itu la pasal..xkan xde image consultant eh..padahal dia tu kerabat di raja juga tau..huhu.. :)

HYE SIDRATUL MUNTAHA ;

wah...bnyk betul yg kamu tau..kagum2..huhu...

bab William tu...haih..nape eh dia nampak tu....bnyk sngt tekanan kot..sampai botak itu kepala..heheheheh.... ;)

nelly said...

kelakar gila baju warna biru tu !

pipoq said...

pesen topi topi tu kan dah memang pesen bangsawan inggeris..tapi Malaysia pun apa kurangnya..memacam pesen tudung leh jumpa kat kenduri kawin kat sini..hehehe

gadisBunga said...

wa pakai topi nyonya saja lorr....ada reben. heheh~

Oasis said...

hahahahaha...lady gaga makan hati tgk dorang ni smua.

Adinda Amy Sensei said...

hai nabilah...best kn tgk wedding dorang..hehe...

salam kenal..

cik azeya said...

bestnye. kalaulah boleh kawen macam ni. besttttt

Bigdaddyz said...

mmg mulut terlopong luas kerana topi2 tu...hehee

beautiful_rose said...

tak paham.kenapa perlu pakai topi? bukan panas pun.x de alternatif lain utk hiasa kepala...adoi jenuih nak usung benda alah mcm tu atas kepala..... =p

admin said...

apae ape aje la....kalu anak jiran kawen dapat special review dari tuan blog tak?

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah ko perasan tak?, dorang ni kalau tak letak barang atas kepala tak sah.trend kat sana kot.

nabilah_2908 said...

HYE NELLY ;

hehehe...yupp...mungkin sengaja cari kelainan... ;)

HYE PIPOQ ;

aha....setuju... :)

HYE GB ;

cantik kot... :)

nabilah_2908 said...

HYE OASIS ;

hahahaha....mungkin lady Gaga geram..tak dijemput...kalau di jemput..dia paling pelik kot..hahaha.. :)

HYE ADINDA ;

erm....best...enth lah...x bape kot...sy yg tgk pun ngnantuk...

suka tgk gelagat2 org je... :)

HYE CIK AZEYA ;

hahahha...perlu gunakan makeup yg tahan lama....kesabaran yg tinggi.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ROSE ;

myb mmg pakaian wajib bagi mereka gak nya.... ;)

HYE BIGDADDYZ ;

hehehehe....kalau tgk masa live lagi besh....sakit perut dok gelak jer.. :)

HYE ADMIN ;

kalau ada....kalau menarik..sure akan ada special review punya....

tp jiran2 sy dah tua..anak2 dah besar.....tunggu majlis kawin sy jer la kot....huhhu.. :P

HYE KAK INA ;

yupp...itu la yg menarik minat sy sepanjang wedding ni...

pasal pengantin....tk bape kisah sngt... :)

KotakHitam said...

menarik tapi topi dorang ni ada yang merepek....hehehe

nabilah_2908 said...

HYE KOTAK HITAM ;

mungkin nk mencari kelainan..tp tak kena gaya... ;)

asliner said...

masa time wedding tue..
kami ngah exam..
lepas abes exam petang tue kebetulan baru nak start majlis 'akad nikah' dyeorang..
so sempatlah tgk..
ramai gk kawan tnggu kiss momment..
tapi tak kesampaian..
sebab kena naik bilik cepat..
tak solat lagi..
leka punya pasal kan..haha

btw, sangat admire kate..
simple but nice n totally hv natural beauty..=)

p/s: pelik betul perempuan baju biru itu..=)
btw, kita pun tak berapa suke posh..tapi berharap marriage dye between bechkam berkekalan..hehe

sobri yaacob said...

kretif..x pyah pg sana..nak ambil gmbar...print skrin je... he..he.. tpi yg pkai bju biru 2...agk ezotik fesyrn dia..ha..ha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...