Saturday, May 07, 2011

DOA BUAT IBU



Happy Saturday fwens..............baling

biasa lah hujung-hujung minggu macam ni...I nak ajak you all relax...tengok video..dengar lagu...

jom kita layan lagu dari

Ungu - Doa Buat Ibu



mari kita hayati lirik lagu pula..



kau memberikanku hidup
kau memberikanku kasih sayang
tulusnya cintamu, putihnya kasihmu
takkan pernah terbalaskan

hangat dalam dekapanmu
memberikan aku kedamaian
eratnya pelukmu, nikmatnya belaimu
takkan pernah terlupakan



oh ibu terima kasih
untuk kasih sayang yang tak pernah usai
tulus cintamu takkan mampu
untuk terbalaskan

oh ibu semoga tuhan
memberikan kedamaian dalam hidupmu
putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku



ooohh putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku

♥♥ **************************************************** ♥♥

haih....I tak boleh le bercerita lebih2 sangat pasal Ibu dan Ayah ni....sure akan rasa sebak di dada..I tak kuat nak tahan perasaan bila tiba part ni..

semalam...on the way balik...dengar Hot.fm macam biasa....ada caller tu berikan ucapan sempena Hari Ibu.....alahai...time2 tu juga la air mata ni merembes keluar......lagi-lagi yang bercerita tentang betapa rindunya dia pada arwah ibu nya.....hrumm......I tak boleh nak bayangkan kalau itu terjadi pada I...

kalau boleh......biar lah Allah ambil nyawa I dulu....bukan Ibu.....bukan Ayah....huu



Setiap hari merupakan hari ibu....

p/s: nak tanya ni...berapa ramai di antara kita....yang datang dekat-dekat dengan ibu kita...and meluahkan kata-kata sayang pada ibu kita...??

37 comments:

aque said...

ikut sebak same.....

fara selalu peluk my mom.. n ckp.. syg...... umi.....

nabilah_2908 said...

HYE FARA ;

bagusnya....akak tak pernah buat macam tu... :)

zahirkan syg melalui perbuatan... :)

ikatankasihku said...

segan nak ckp mcm tu dpn2..just sms..

nabilah_2908 said...

HYE IKATANKASIHKU ;

hehehe..sama lah kita...malu nak cakap depan2... :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

huhu.. segan la nak cakap depan2 ngan mak cam tu... ni ngah pikir nak bag mak hadiah ape :)

redza said...

err malu nk ckp hehe

nabilah_2908 said...

HYE TOP ;

haha...dah agak dah...ramai yg tk berani nk cakap depan2... ;)

HYE MR RED ;

ngeee...sama lah....cukup lah dgn menzahirkan kasih syg tu melalui perbuatan kan..? :)

aliesha kirana said...

sobss.. AK pun xleh..mesti nak sebak jugak. AK suka peluk mak AK n cium pipi dia. xkisah la dia cakap mcm budak2 pun, yg penting AK sayangggggggg dia!

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

penyayangnya AK.... :)

Miss Tira said...

Tira sayang mak Tira. Selalu kongsi feeling sama-sama. Huhu ^^

Miss Tira said...

Cik Nabilah, blog ni tak boleh buka guna Google. So Tira terpaksa guna Firefox.. Malware alert.

Prince Halilintar said...

nk ckp face 2 face tu mmg agak segan tapi secara zahirnya kte syg sbb lahir dr perbuatan dan layanan kite pada ibu sendiri..prince call tanye khabar dan ucap slmt hari ibu je..hehe

gadisBunga said...

tulis atas kek boleh tak? tak payah nangis2. :D

ct N honey said...

kekadang mmg kita segan nak ucapkan kepada ibu,tapi apa kata kita cuba ucapkan kali ini,mesti ibu akan ingat sepanjang hayatnya.selamat hari ibu

Hari Ibu haram jika..

HonEyBuNNy said...

tetiba rasa sebak la teringat mama...T_T

selamat hari ibu untuk semua ibu2 d dunia....;-)

PinQib said...

i love ma mommy.
alhamdulillah masih ada ibu lg. Thanks allah


Psss.. Sorry lama tak jengokk.. Haiiiiiiii

Siti Nurhayati Dollah said...

Sebak betul bila cakap pasal ibu.Cinta buat mama ada setiap degup jantung.

*Setiap hari sayang

Hantu Kak Limah said...

lagu2 dari ungu memang terbaik...
memang menangkap jiwa le...
yg best kalo lagu berkonsep ketuhanan......mmng touching la...

qlah said...

lagu yg sedap.. ;)

p/s: salam prknln :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Hari Ibu...”Mummy I love You”...
~~~~~~~@@@~~~~~~
Buah mangga buah jambu
Kedua buah dibuat rujak
Aku bangga padamu ibu
Walau lelah tetaplah bijak
~~~~~~~@@@~~~~~~
Roti keju tidaklah mahal
Roti sumbu cukuplah murah
Walau anakmu sungguh nakal
Kasihmu ibu tetap tercurah
~~~~~~~@@@~~~~~~
Anak katak di pinggir sawah
Anak lembu pergi ke taman
Kasih anak sepanjang galah
Kasih ibu sepanjang zaman
~~~~~~~@@@~~~~~~

aku sedih bila baca entry ko... esok nak balik kampung lahhhhh

pena said...

segan nak cakap depan2x..
hehe..

hysman said...

selagi kita masih ade ibu di dunia, hargailah die... sblm terlmbt...
tak gitu cik nabilah... :)

Nizam said...

nizam selalu ucap...
sebab nizam memang anak umi dan rapat dengan umi nizam...

KUREKURE COMEL said...

takmau ckp pe2...mina sebak....
hmmmm...rindu arwah mak..

nunama said...

huhu. sebak juge.
speechless.

YanaMIB said...

ungu ada lagu gini eh?? haha sedihnya ai br tau =)

slmt hari ibu buat semua ibu-ibu dan bakal ibu =)

pipoq said...

kalau yg masih beribu tu, hargailah ibu anda sebaiknya..

cam aku ni dah takde ibu, tinggal ibu mertuaku je..hehehe

tapi rasa puas hati jugak la sebab masa akhir hayatnya tu sempat jugak memberikan khidmat terakhir sebagai seorang anak..

qyqa said...

selamat hari ibu..

^^

Farhan Zulhusmi said...

insyaALLAH...
slagi Allah bagi peluang diri ini menatapnya...akan digunakan kesempatan ini......amin...

~cik tiram~ said...

selamat hari ibu...
tadi dah wish & ajak celebrate,tapi mama gelak je.huhu

asliner said...

kita segan..hehe
tapi kalau bercakap dalam tepon bolehlah..
siap mintak maaf depan telefon lagi..
ibunya amat memahami diri anaknya..hehe

lieya orange M.I. said...

happy mothers day :))

adol ihsan said...

Salam..

Selamat hari ibu.. :)

KAMIHIDUP said...

salam. KAMI follower baru anda. :)

pawaka19 said...

kalau anak lelaki jarang mengucapkan hari ibu tu..tapi dalam perbuatan..mybe ia..macam tolong2 apa yang ptt kat rumah..sendiri mau paham hehe..

Dilla Ady said...

dilla pun bukan jenis yg menzahirkan rase syg tu dgn perbuatan...

dgn mak tu mungkin ade, tapi dgn abah mmg tak penah..

tpi paling susah ati bile mak abah sakit, mule la pikir yg bukan2..

lalink7 said...

alhamdulillah..setiap kali jumpa mak di kmpung setiap kali akan tnye 'mak syg adik x?' hehehe..orang tue tu pun angguk jee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...