Monday, May 30, 2011

JUARA MENTOR 5 - TAHNIAH SALMA !!



Happy Monday....!!hai

Pagi ni....penuh dengan senyuman....even jalan agak sesak..lain dari biasa...entah kenapa pemanduan ke tempat cari makan..smooth je...takde bab makan hati...sakit hati bagai...

lagi-lagi dengar HotFm...ada Salma & Erra Fazira..lagi la best....

nak ucapkan.......Tahniah Salma...!!!



tahniah juga pada semua finalist...!!

I sempat ikuti komen-komen di fan page MENTOR TV3
saat Juri Awam bagi markah....memang banyak sangat orang tak puas hati..

yang budak-budak biasa la...dengan bahasa yang tak senonoh....dgn bahasa pelat....provoke sana sini...
lantak lah kan....huhu...


Shiha sangat cantik malam tadi.....


erm...kalau Shiha bawa lagu yang lebih rancak...lagi best ....

contoh macam lagu duet dengan Black.....happy je...takde sedih2...huhu..


I rasa... juri awam ni..jahat gak...bagi markah sampai 20....memberikan harapan pada Iqa...time tu..mesti hati Iqa dah dup dap...dup dap...tertanya-tanya adakah dia bakal juara...

bila dapat result keseluruhan......kalau I pun....agak kecewa......paling tinggi antara Juri Awam...tapi paling rendah..untuk markah keseluruhan....punah semua harapan..


tapi lagu baru Iqa sedap juga....

tahniah Salma......!!


gandingan mantap......


sesuai dengan lagunya..
PERMATA
moga permata mu terus bersinar......

tapi...I terkejut tau..bila dia sebut pasal anak...tak sangka lak Salma dah ada anak...huhuhu....

puas hati juga la dengan komen para Juri Profesional..

kenapa macam ada yang tak kena je dengan markah yang di berikan oleh Juri Awam..??

semua tau....favorite tuk Mentor musim ni..adalah Shiha & Salma...tapi mereka ni bagi markah rendah....

ada yang mengatakan ni taktik tuk meraih lebih banyak undi dari penyokong....bila tau peserta favorite mereka markah rendah...mereka akan undi..dan terus undi.....mashyuk lah kan...??

tak pe lah.....semuanya dah berakhir.....pape pun...tahniah tuk semua.......pang

melayan Mentor..sambil ngap-ngap Big Apple....gile kan..malam-malam makan mende alah ni...sangat la tak sihat.....huhu

Adin beli mende alah ni...masa dia on the way balik ke Melaka...sampai rumah...kami kendurikan lah...


ha....apa pula cerita kamu minggu lepas....? pada penyokong Barca & ManU....puas hati tak...meh share meh....pang


special thaks to : MENTOR TV3 untuk semua gambar-gambar di atas...kecuali gambar yang last la...wek



39 comments:

sizuka[Izzati] said...

tahniah salma.pergh sedapnya big apple.*gulp*

Ieda Al-Habsyi said...

tahniah buat salma dan peserta2 lain :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak nk tanya big apple ada halal jakim tak? sbb airu akak g kedai dia kat jusco takda tanda halal lah..akak penah makan donat neh..first time makan sedap tak hengat..kali kedua makan mcm nak muntah..

dah agak salma menang sbb pemilihan lagu first dah best dah (akak tgk yg first je pon haha)..apepon erra sgt cantek (apa dia buat kat muka dia heh?)

YanaMIB said...

yeyy salma mmg terbaekk..wewiitt wewiitttt~ yana pn br tau semlm yg salma dah kawen and ada anak..tp b4 naz tu ckp la..famili mertua duk cite2..haha hebat famili mertua ai tau gosip tau..kehkehkeh~ =P

nabilah_2908 said...

HYE SIZUKA ;

hehe...sekali sekala makan..ok la.. :)

HYE IEDA ;

yupp..tahniah..moga terus bersinar la hendaknya.. ;)

HYE RINA ;

alamak....yer la kan..bab halal haram skrg ni....nnti sy g cek....

HYE YANA ;

hehehe..maklumat di hujung jari...sy pun tercengang2..bila dia sebut pasal anak.. :)

nabilah_2908 said...

KAK RINA ;

sy dah cek kat Jakim...ada sijil halal... :)

skrg ni...mmg kena hati2...nasib akk ingtkan....thnks..!! :)

Amni said...

amni tak tengok malam tadi.. dengar2 je salma menang... malam tadi ada blogger sawak gathering... hehehe..

HonEyBuNNy said...

dah agak dah..

mesti salma menang kan...

tetiba suka la tgk baju erra tu...heheh..cantik la..

HonEyBuNNy said...

dah agak dah..

mesti salma menang kan...

tetiba suka la tgk baju erra tu...heheh..cantik la..

redza said...

xtgk pon mentor hahaha

penyokong MU tgh bersedih lgi nih..penyokong barca berpesta..penyokong the reds xrasa pape2 pon..biasa2 je hehe

Dilla Ady said...

suke salma menang...ooo, sebut pasal anak rupenye..ingatkan pasal mak ayah die..tak bukak tibi kuat2 time tu dak acha tido..huhu

Ati Masrif said...

tak suka dgn komen makcik
pakai bunga besaq tu..
berat sebelah..maklumlah kroni...

tapi komen azmeer bagus..jujur
n tak berpihak...

go iqa n edry...stil the best!!

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

kalau la Amir yg jadi Protege Noh...rasa2nya boleh sampai final tak Amni..? :)

HYE HONEY ;

baju Erra..cantik2 semuanya...Salma tukar baju..dia pun tukar baju gak..hehe.. ;)

HYE

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

hehehe...yer ke tak rasa pape..? :)

HYE DILLA ;

yupp...terkejut bila dia sebut pasal anak...baru perasan...Salma tak bnyk sngt bercerita tntg family dia..background dia.. :)

HYE KAK ATI ;

tkpe la kak...bukan rezeki Iqa...saya rasa lepas ni Iqa akan popular gak...sbb Edry dah ada perancangan tuk dia.. :)

*Miss Syahnia* said...

mmg bdebar je time nk tggu
markah..plik juga camna
juri awm boleh bg markh cikit
kat salma..*tak puas hati*

salma mmg mletop..mremang bulu
roma n tnganga mulot time dia
nyanyi 1st song..powerrr hehe ;)



p/s : hjung mggu hanya di rumah knduri kawen je..huhu

nabilah_2908 said...

HYE MISS SYAHNIA ;

tul la...berdebar2...hati menjerit kat Salma...akal lak kata Iqa..yer la markah dia kan tinggi..

bila di umurkan Salma juara...sy lak yg excited..hehehe.. ;)

munna said...

kak munna tak tgk semalam... apa-apa pun tahniah buat Salma

mOon jOhari said...

vOkal salma mmg tiptOp la...tapi minat mOon lebey cenderung kat ika...badi KRU kot...hehehe...

minat sgt mekap si shiha...cantek sgt2....

CT NoArIzAh ArIs said...

Akk tgk kejap kat kedai mkn tapi x tahu sapa juara.. hr ni bk blog baru tau salma juara.. tapi mmg dh agak dr awal pasal byk komen positif tentangnya sebelum ni.. tahniahlah pada salma dan erra !!

nukilanaffiza... said...

wah....nasib baik takda masa nk tgk Mentor Jumaat aritu...sebab saya ada jemputan kompang rumah orang kawen..huhuhuh...

apa2 pun...big apple tu memang sedap!!!!

pipoq said...

kitorang tak tengok pun..tapi malam tadi dalam jam 12 mak mertua msg cakap 'org sabah menang mentor'..hehehe

redza said...

rasa hepi sikit2 je sbb MU kalah hehe..lainlah klu the reds yg menang

Kakzakie said...

Kalau kakak suruh pilih antara yg terpapar gambar di atas kakak tetap pilih big apple. Hahaha....

aliesha kirana said...

Salma tu ibu tunggal kalu tak salah AK. hehe. hepi sgt Salma menang! sonokkk! rasa cm nak jerit je mlm td, tp sbb ayah AK ade tgk sama terpaksa cover muka hepi tu.. hahaha!

daddyzkool said...

baca dan baca...tetiba muncul gambar big apple...ishhh...sakit perut terus...hehe

ana ayesha said...

yup ramalanku benar belaka

donut tu nmp sedap sgt, ana pun mkn donut utk breakfast tapi donut frozen jer

JunAina said...

sejak awal k.aina dah agak mesti salma menang tapi bila dia terkeluar minggu lepas terkejut gak & then tiba2 dimasukkan semula...rasanya macam something wrong somewhere...akhirnya RAMALANKU BENAR BELAKA...heheheee...

gadisBunga said...

tgk mentor sambil ngap big apple....hahaha!!!

ok, i'm Edriqa's. :D

tapi tak kecewa Iqa tak menang sebab rasanya Edry n KRU takkan biar dia terumbang ambing kat luar sana. :D

ikatankasihku said...

tak tgk pun sebab bz ngan kenduri...

byk2 gambar, last tu jgk yg best...

gurrrllpppp..tertelan air liur.... :)

Farhana Jafri said...

alaaaa!!! mati2 ingtkan shiha.. huuu~~ anyway, cngrats la kat erra and salma..

Siti Nurhayati Dollah said...

LAgu pertama Shiha kureng sikit, tapi yang lain2 okay dah. Cewahh macam pengkritik.

Tapak Kaki said...

entah apa la dia nak buat dengan duit RM100K tu.. banyak tu..hehe

~cik tiram~ said...

haha donat sebiji tu kite yg makan...kikiki...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

diy pasang sticker carbon fibre

eeeemmm seperti yang di jangkakan mmg sesuai kalau dia menang.... tapi sayangnya aku tak nengok pulak tv mentor tu pasal aku ada hal penting... nak tengok siaran ulangan nanti...

kella said...

ye.. tahniah utnuk beliau... boleh la, walaupun agak berkenan pada shiha.. tapi salma pun ok jugak..niat dia baik untuk bantu keluarganya yang susah.. ok lah.. semoga mendapat manfaat dari kemenangannya .. =)

nabilah, big apple tu tak kira masa.. sentiasa sedap untuk di makan bila bila sahaja.. hehe

aque said...

mentor... nampak salma je menyerlah... cume lagu sendiri mcm tengelam siket....

yes!! mu kalah.. hahahhaha

lalink7 said...

tapi lagu sendiri yang paling sdap adalah lagu iqa..lagu si salma tak brapa sangatnyee..

tp rezeki anaknya si salma niee..

husz tgh tak happy..tp nak buat camne redha saja..bola itu kan bulat..hehe

zEri sAfEerA said...

2 la kesian ika. ape pon. lagu baru dia memang best. sy pon terkezut bila tau salma dah ada anak. huu

senydream said...

tahniah..tahniah..n tahniah..mmg patut pon jdi juare si salma ni...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...