Friday, May 27, 2011

KUALA LINGGI - PART 1



Hye fwens...!!!!ye

minggu lepas..time cuti wesak.....my family & I pergi picnic...area Kuala Linggi...Kuala Linggi ni..tul-tul terletak di hujung Melaka..sempadan dengan N9...

kamiorang suka ke sana.....ada privacy sikit...walaupun jauh dari rumah...huhu..

banyak juga gambar yang I snap...so..kita bagi pada 2 bahagian eh.....

apa lagi..jom sama-sama kita cuci mata.......pang



pemandangan di Pantai Kuala Linggi....


kawasan ni berbatu....nak mandi tak bape best...kalau dok realx2 ok lah....


lama dah model tetap ni tak muncul kat blog ni kan..? huhu


ini lah..barisan kita....hehehe...
Si DD la paling excited...lama dah dia request nak pergi picnic...
kebetulan semua cuti.....
eh...actually time ni I tak cuti...tapi I mintak cuti....huhuhu..



ingat tak cerita bersiri Sephia..lakonan Catriona Ross....? menjalankan pengambaran di sini la...huhu..


actually..banyak juga drama-drama Melayu yang buat pegambaran kat sini....
ada tak di antara you all yang tengok cerita CIKGU KEMISAH....kat sini juga tempatnya..


ZND 2 dengan ZND 3
ZND 1 tengah snap gambo budak berdua ni la...huhu..



ZND 2 sedang menunjukkan kepada ZND3 rupa anak udang....

sorry la...Si DD(ZND 3) ni seksi sikit...huhuhuh....



matahari mula memancarkan sinarnya.......



macam tengah melombong bijih timah je...hehehe...


tengah santai-santai.....tiba-tiba datang 1 group budak-budak cina datang memancing kat sini..
jakun sikit la...sebab...jarang la pulak tengok budak-budak Cina gemar memancing..huhu..


Si DD sibuk main pasir.....Si Adin masih meneruskan misi mencari anak udang yang sesat kat situ..huhu..


My Dad in action......


apa ni...? main congkak ke...??


Si DD telah di arahkan untuk mengutip batu....
untuk apa eh...??


My Dad sedang mengajar Si DD ni la....

subjek...?

Mathematics...subjek yang paling Si DD tak gemar....

ini salah satu cara My Dad gunakan..tuk tarik minat Si DD ni....



DD......7 x 4 berapa....???



I ada kerja luar pagi ni....yeah..!! seronok.....bulan ni..tak banyak kerja luar....asik terperuk kat office je ngadap paper work...report....claim bagai....boring......

wokeh.....kul 1 nanti...kita sambung Part 2 pulak yupp........ye


update****

konon nak sambung Part 2.....maaf yer kawan-kawan...sambung minggu depan eh....bajet tadi sempat la masuk office sebelum kul 1....

tapi perancangan tersasar jauh....ni pun baru sampai office....Mr Boss pun ada...haih....memang tak boleh la jawab nya.....

tunggu minggu depan eh.....love you....muah

39 comments:

lalink7 said...

hmm..bestnyee g jenjalan tepi pantai..bestnyee rupenye ade pantai yer..iskk..dah lama sangat xjejak kaki ke pasir pantai air masin nie..

redza said...

duduk atas batu layan jiwang best gak tu

kella said...

nabilah.. cantik gambar gambar nya! seronok.. :)

munna said...

DAH LAMA KAK MUNNA TAK KE PANTAI..TERINGIN JUGA

sizuka[Izzati] said...

wah bestnyaaaaa picnic~!

Dilla Ady said...

dilla tak brape suke pantai..fanassss...

lebih suke air terjun...sejuk, redup, air pun sejuk tak lekit..

kagum tgk ayah nabilah mengajar DD..patut dijadikan contoh tuk dilla jugak..ajar dak acha tak kire di mane kami berada..

Amni said...

hari tu ingat nak p sini,... tak jadi.. tukar jadi p port dickson.. hehe

*Miss Syahnia* said...

cantik sgguh viewnya..
tak bole mandi erk?

ikatankasihku said...

tora dtg lagi..... :)

bestnyer gi pantai tenangkan fikiran....

tapi gambar z1 tak de la pulak.....

KAMIHIDUP said...

oh tanah tumpah darah negeriku melaka, cantiknya. :)

aque said...

wah besh tu... waiting for the part 2.. lallala

aliesha kirana said...

tenangnyaaa kawasan ni.. sonoknyaa kalu AK dpt pergi.. org pun cm xramai sgt.. hihih..best2!

HonEyBuNNy said...

bestnya....

suka tengok gambar yg cahaya matahari memancar tu...

cantik la..ciap main congkak2 lagi eh..hehe

ana ayesha said...

wokah nak tunggu criter part 2 .......

Leeya Hezlin said...

bestnya p pantai..
ni yang tiba2 nak ke pantai ni.. :)

De Mois said...

memang sesuai nak cari ilham..


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

pipoq said...

lamanya tak pegi tepi laut..last pegi pun tahun lepas..hehehe..

YanaMIB said...

DD xminat maths..boleh jd lawyer lah nnt..hakim ke..hihi~

nukilanaffiza... said...

nabilah: thanks jenguk blog saya tadi...

anyway dalam gambar ni tercari2 juga mana satu ZND1....tapi tak jumpa..huhuhuh...yang ada ZND2 dan ZDN3 jer...and daddy..

mana ZND1? hehehe..nak kena seru kot baru nak kuar...hope part II nanti adalah ZND1 tu...heheheh

atty's said...

suka tgk gambar2 ,semuanya cantik2..belaka.

mOon jOhari said...

...ni kalo putus cinta ni mmg layan habes la...

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

kt Melaka ni..mmg ada pantai dear...meh la turun Melaka...turun PD pun ok..dekat sikit.. ;)

HYE MR RED ;

yeszaaa.....itu la yg sy buat hari tu... ;)

HYE KELLA ;

time kasih..hehe...main snap2 jer ni...camera pun cap ayam...tak macam camera Kella...(^_^)

HYE MUNNA ;

cuti sekolah dah start kak....jom la pi pantai.. :)

HYE SIZUKA ;

yupp...sanggup ambil cuti..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

kalau mandi tak besh sngt la...buat stok tenangkan perasaan...mmg besh.. :)

yupp...ayah sy buat mcm tu la kat DD..masa mula2 ajar dia membaca pun...tk kira kt mana..ada ruang..pasti ayah sy ajar....nampak plate kete...ajar dia sebut 1 per 1 huruf...sampai dia kenal..mcm tu juga dgn nombor.. :)

HYE AMNI ;

kt PD ramai org kn..? :)

HYE MISS SYAHNIA ;

boleh dear....cuma x best...batu bnyk.. :)

HYE IKATANKASIHKU ;

hehehehe....sy segan la nak tepek gamabr kt sini...mmg sy jarang letak gambar...(^_^)

HYE KAMIHIDUP ;

sungguh ke...area mana..? :)

nabilah_2908 said...

HYE FARA ;

huhuhu..sorry dear...tunggu next week eh...(^_^)

HYE AK ;

yupp...sbb Kuala Linggi ni tul2 ujung negeri...tmpt kami pergi ni pun..tul2 kt ujung...so tk bape ramai.. :)

HYE HONEY ;

bukan congkak tu dear...my dad ajar Si DD matematik.. :)

HYE ANA ;

hrummm..sorry eh...kena tunggu minggu depan...

tk sempt nk edit... ;)

HYE LEEYA ;

weee..jom..... :)

nabilah_2908 said...

HYE DE MOIS ;

yeszzaa....nk layan perasaan pun ok.. :)

HYE PIPOQ ;

dah cuti sekolah ni...leh la bawa anak pi pantai.. :)

HYE YANA ;

nmok gaya dia lebih minat membaca...mungkin boleh..

walau macam mana pun..maths tu penting.. :)

HYE NUKILANAFFIZA ;

maaf....ZND1 tkkan keluar...sbb mmg tkde gambar pun...sibuk snap gambar org lain... ;)

ZND1....cuba la gabungkan ZND2 & ZND3...mcm tu la rupa ZND1..hehehe... ;)

HYE ATTYS ;

kalau akak pergi...tgk sendiri..lagi cantik.. :)

HYE MOON;

yupp..yupp..yupp..setuju... :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cantiknya pemandangan kat pantai tu..seronoknya g picnic kat pantai..lama dah sy x gi pantai..

Papa Mifz said...

tpt tuh berbatu batan yer...bahaya kalo tergelincir tuh....huhu

eelobor said...

dah agak lama gak tak bawa anak bini ke pantai....bila lah ada masa & berkesempatan lagi nih. seronok juga, tapi nak mencari tempat boleh mandi....

teyn teyn said...

bestnyeee..
lama tak p pantai ..

neway ,join here, keep in touch tau :)

qlah said...

subhanallah..

indahnya permandangan .

*qlah dha lame tak pergi pantai.. huhu .

nunama said...

cantik! hehe. oh..
Sephia..masatulah baru kenal Catriona Ross. :)

ok. waiting for the next part nxt week. ^^

cik azeya said...

cantik! kreatif nye your dad ajar DD. hahaha.

*paling last pergi pantai tahun lepas. wuuu

daddyzkool said...

tak pernah pergi sini...cantik tempat ni yer..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jenis jenis kereta mpv

eeeehhhhh pernah singgah kat sana ..... mmg cantik tempatnya.... masihhh semula jadi .... aku suka dok tepi pantai cari angin....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. memang sesuai ar tempat tu untuk layang blues kan :)

Ati Masrif said...

wah..cantiknya tempat tu

baru 1st time kak ati tengok

ada juga ke kemudahan awam?

Tapak Kaki said...

tak buat sand castle ke?

asliner said...

bestnya dapat gi picnic..
tepi pantai pulak tue..
masyuk giler..=)

Ali ridha said...

lama tak pergi melaka ni.mesti dah banyak perubahan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...