Thursday, May 26, 2011

MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA



Hello fwens.......hai

hari ni...takde tips yang boleh I kongsi kan.....memang dah takde langsung.......cuma I nak berkongsi dengan you all perihal sorang Makcik ni...nama dia..

MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA


( screen shot sudah di remove)


bila sebut nama makcik ni...pasti ada ada di antara kita semua tahu tetang Makcik ni kan...ramai dah blogger kongsikan perihal Makcik sesat ni....

bila I baca satu persatu entri-entri nya.....Ya Allah...kenapa terlalu jahil makcik ni.....menghina Rasul kita...menghina Allah SWT....

pelbagai spekulasi timbul...ada yang mengatakan yang makcik ni sebenarnya kafir..fake...sengaja mahu menyesatkan kita orang Islam....ada juga yang mengatakan bahawa makcik ni memang Islam...tapi dia dah tak percayakan agamanya...entah lah...


entri terbarunya...menghina dan terus menghina Islam ( screen shot sudah di remove)

pada mulanya.....I memang tak boleh masuk ke blog makcik sesat ni....I tukar browser...guna GC...baru la boleh..itu pun bukan secara direct...

kenapa...? sebab blog makcik ni memang dah kena block dengan pihak SKMM...


makcik ni marah pada pihak SKMM yang telah menyekat blog dia.....namun..dia sempat mengajar pembaca blog dia tuk install TOR...bagi membolehkan pembaca membaca blog nya...


tak cukup dengan itu.....dia mengutuk Najib la pulak...haih...sakit tul Makcik ni...
(screen shot sudah di remove)

rasanya....semua yang komen di blog makcik ni....menentang hebat tindakan makcik ni....and apa yang I perhatikan...semakin ramai yang menentang..semakin seronok makcik ni merapu tak tentu hala..


Astaghfirullahalazim...
kalau yang belum tahu tentang makcik ni....boleh la buat lawatan ke sini..


kepada pihak berkuasa....mohon...gunakan lah kecekapan anda....untuk menghentikan semua ini...dan jika benar makcik ni beragama islam....moga-moga Allah buka kan hatinya tuk kembali ke pangkal jalan sebelum terlambat....

sedih kan agama kita diperkotak-katik kan....

update/1 ***

atas nasihat ramai...I removekan link makcik ni....cukuplah screen shot yang I displaykan di sini..

terima kasih semua.... :)

update/2 ***

terima kasih atas pandangan semua...screenshot yang menghina agama kita...telah I removekan...

37 comments:

d_tieah said...

Gilerlah!!! Haish.. Tak habis habis nak mengutuk Islam.. Kalau tengok,, agama lain takde pun dikutuk.. Gggrrrrrrrrrrrr..

*Dalam fb terlalu banyak kot orang Indon kutuk Malaysia.. Sama gak lah.. Ape salah najib sampai dorang nak benci sangat.. Yang dorang pegi malaysia macam haremmmm tu asal???

Yang Menarik : Wanita Melayu Akhir Zaman = Wanita Melayu Seksa
Ini Juga Menarik : Ketagihan Facebook??? Ada Ubatnya..

ikatankasihku said...

baru nak terjah....dah takde keje agaknya org ni...updatelah resepi2 ke..bole gak masak memasak...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

pd pandangan sy gambar-gambar penghinaan yg ada kat entri nabilah ni elok dipadam..sbb mcm tak elok kita sebarkan gambar mcm tu kan..

makcik gila neh jgn dilayan..lg dilayan lg syok dia sbb takda sapa nak dakwa dia..

Amni said...

amni tak tau pun pasal ni.. huhu.. nampak sangat amni ni memang dengan dunia sendiri je.. huhu,,,....

nukilanaffiza... said...

cik nabilah: saya dah lama perhatikan blog makcik sesat nih...kalau dari segi penilaian dia bukan org Islam...saja nk meyesatkan orang yang atas pagar nih...yg takda pendirian teguh akan terpengaruh dgn kata2 makcik sesat nih..

lagi satu ini mungkin salah satu taktik dia nk dapatkan duit atas hit dia yg tinggi...so, kita nilai diri kita sendiri patutke kita tgk blog dia? abaikan je orang mcmni...kalau makin dilayan makin menjadila...

SKMM dah pantau blog dia..so biarkan pihak bertangunggjawab uruskan...

aque said...

*geleng kepale.. baru pg tadi dengar radio org nak tuka jantina.. ni makcik ni pulak...

hurm...

gadisbunga said...

salam, pendapat saya, tak perlu buat entri khas pasal org mcm ni. dia lagi suka sebab org bagi perhatian (sebab itu yg dia nak pun).

sebab mmg tujuannya nak cari perhatian pun. dan dia dah berjaya. banyak cara utk hentikan perkara ni. kalau setakat skmm sekat tapi blogger lain sebarkan, no pointlah. thanks. :)

redza said...

dh terjah blog makcik ni semalam....xsggup nk baca apa yg dia tulis

YanaMIB said...

nabilah, ai suggest u xpayah la promote blog makcik tu..mmg tu yg makcik tu nak...traffic tinggi..lagi ramai org bc lg dia suka..so pls do a favor..remove backlink makcik tu =)

and ai tgh cari mcm mana nk report abuse blog makcik tu..klu u tau, boleh share tutorial kt cni..lg ramai org report abuse kt gugel, lg cpt blogspot remove blog makcik tu..hihi~ kita just jalankan tanggungjawab yang betul utk agama kita =)

Siti Nurhayati Dollah said...

setuju dengan pendapat Yana. :)

ana ayesha said...

dah tgk blog ni tapi ana tak baca tak minat

kalau makcik tu Islam semoga dia akn diberi hidayah dan petunjuk spy kembali kpd ajaran Islam

gadisbunga said...

thanks for removing the links. :)

munna said...

MMG DAH RAMAI YG CITER PASAL PEREMPUAN NI... NAK SGT PIHAK KERAJAAN AMBIL TINDAKAN PADA DIA...

KAMIHIDUP said...

jangan bantu dia ni sebarkan apa yang dia nak sebar, kita berdoa supaya dia bertaubat. :)

pipoq said...

yg penting jangan dilayankan individu camtu..walaupun penghinaan dia terhadap agama teramat la tak cukup belajar tapi selagi kita menjauhkan diri dari individu camtu, takkan diorang akan bertambah gila punya..

Prince Halilintar said...

pricne pun dpt taw dari kawan2 blogger prince yg lain psl ni..semoga Allah bukakan pintu hatinya semoga bertaubat..

*Miss Syahnia* said...

aiisshhh berani sgguh mkcik tu..
nak jugak tahu siapa identiti
sbnr mkcik ni..harapnya pihak
bkuasa dpt tngkap dan ambil
tndakan sewajarnya..huuhhh
sekarang smakin byk kjadiaan
pelik2 berlaku..

Ati Masrif said...

isshh...hantu mana ni..?

menyamar pulak..

kalau berani tunjuklah
identiti tu..huh!!

De Mois said...

Dah dengar cerita pasal blog ni. Tapi tak sanggup nak pergi sebab melibatkan Islam. Sedih tengok agama kita jadi bahan mainan. Sedang orang Islam sendiri berbalah antara 1 sama lain


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

cik azeya said...

teruklah die tuh. tak tahu nak cakap ape. umur dah nak masuk kubur pun nak mengelatat tak tentu pasal. adoi.

CT NoArIzAh ArIs said...

Sy pernah terbaca dan tgk Wall fbnya coz dia x privatekan...mmg melampau tapi sy tak masuk lagi ke FB dia sbb menyampah sgt dgn knyataannya tu tak sangka lak 2 ke 3 hari ni ada gak blogger2 yg citer pasal dia ni.

Miss Tira said...

Tak perlu dilayan orang macam ni. Bila kita makin layan dia makin suka. Makin kita marah dia makin suka. Sebab memang niat dia dari awal nak buat kita marah. So the solution is, kita buat kerja kita, hidup kita secara normal. Biarkan orang jahil tu terus meroyan sorang-sorang. Nanti dia akan butthurt sendiri. Percayalah. :)

Dilla Ady said...

hmmm...makcik nih sakit kot..org sakit biar doktor jek la yg rawat..dilla penah bace kt FB jek yg blog die tak penah bace..

tpi dari gambar2 petikan nih dilla rase die mmg saje nk sakitkan hati org dan suke bile org sakit hati sbb ayat2 die..

org macam ni tok sah dilayan senang citer..biar yg berwajib jek uruskan..dan kite doa semoga allah turunkan balasan pada dia..

aliesha kirana said...

hmmm org mcm ni jenis tak makan saman nabilah... org nasihat mcm mana pun dia tulikan aje telinga.. doa2 jela semoga dia diberi hidayah kalu die seorang islam. amin..

lalink7 said...

eh same pulak tajuk entri kite..hehehe..xpe la..smoga Allah mmberi hidayah kepadanyaa..

jika tidak, semoga Allah mempertimbangkan perbuatannya yang SANGAT MELAMPAU yang menghina Rasulullah kesayangan kita..

Papa Mifz said...

smlm papa mifz baca blog nye..mmg sakit hati...mcm ni punya org pun ada...harap dia diberi hukuman setimpal di dunia n akhirat...amin...

nunama said...

semoga dia diberi hidayah dan Allah mengampuninya atas setiap bait kata dan tulisan yang dia sudah pamerkan kepada orang ramai.

mOon jOhari said...

...pernah tengOk entri pasal mOkcik ni kat blOg kwn2...takde ati pOng nak bukak blOg dia...

asliner said...

to be honest memang tak tahu menahu pasal mokcik nie..

takpelah..
kalau di layankan sangat..
makin menjadi 'giler' die..

jadi kita doakan semoga dia dikurniakan hidayah jika betul dia orang Islam..
kalau bukan kita doakan semoga dia tidak teruskan agenda busuk dia nie lagi..

pena said...

pernah baca jugak tentang mak cik ni.. tapi tak pernah pergi blog tu.. tengok gambar2x tu pun rasa macam tak sanggup..

hmm.. kak, rasanya pena pun setuju dengan pendapat Rina AVAIL a.k.a Cik Betty ..

HonEyBuNNy said...

ila pun gerammm dengan makcik neh..

ila tahu pun dari adik lelaki ila..dia bgtau n tunjuk dekat fb...

sesat dah makcik neh..geram2...

dR SaRA said...

boleh x nak tahu link blog makcik nih? tQ~ :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

adik sayang..selain link better gambar tu pon diremove..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jenis jenis kereta mpv

Ini adalah Tuntutan Amar Ma’ruf Nahi Mungkar. Oleh itu kita yang rasanya kita wajib pertahankan kesucian islam dengan kalimah ALLAH haruskan membantah perbuatan keji seperti ini. Subhanallah Walhamdulillah Wala Ilaha Illallah Allahuakhbar.

alongxp said...

Tuan/Puan,

Adalah saya dengan hormatnya merujuk kepada aduan tuan/puan bertarikh 24 Mei 2011 berhubung perkara di atas.
Pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (”SKMM”) telah meneliti aduan tuan/puan mengenai tiga (3) laman blog ”Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara” iaitu dan dan mendapati laman blog tersebut mengandungi kandungan yang bercanggah dengan Seksyen 211 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. Sehubungan dengan itu, pihak SKMM telah mengarahkan pihak pembekal perkhidmatan Internet untuk menyekat akses kepada laman-laman blog tersebut dari dilayari oleh pengguna di Malaysia.

Selain itu, bagi video-video yang dimuatnaik pada capaian youtube di pihak SKMM telah melaporkan penyalahgunaan di Youtube supaya mengeluarkan video-video dari akaun tersebut. Pihak tuan/puan juga digalakkan untuk membuat aduan terus kepada pihak pengendali dengan menggunakan perkhidmatan laporan penyalahgunaan atau ’report abuse’ yang disediakan di laman YouTube. Pihak SKMM masih meneruskan usaha untuk mengumpul bukti termasuk untuk mengenalpasti identiti suspek agar tindakan penguatkuasaan lanjut dapat diambil.

Sementara itu, pihak SKMM juga ingin menasihati orang ramai untuk tidak memanjangkan kandungan, sama ada gambar mahupun kenyataan-kenyataan yang telah dibuat oleh individu terbabit kepada orang lain atau di laman web dan rangkaian sosial anda kerana tindakan sedemikian akan memberi ruang kepada suspek untuk menyebarkan dahyah pesong dan negatifnya. Oleh itu, pihak SKMM meminta agar orang ramai bertenang dan tidak memberi sebarang maklumbalas terhadap penulisan beliau kerana sememangnya suspek sengaja ingin mencetuskan ketegangan dikalangan umat Islam di negara ini.

Pihak SKMM ingin mengucapkan terima kasih di atas aduan anda serta keprihatinan anda dalam memastikan ruang Internet ini bebas dari kandungan negatif yang boleh memporak-perandakan masyarakat Malaysia.

Sekian Terima kasih.

Biro Aduan Pengguna SKMM
Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia
63000 Cyberjaya, Selangor.

b.p Pengerusi
Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia

*/ the konklusion is, berenti kecoh2 pasal makcik ni,wat report kat cybersecurity,skmm,tm,maxis dan sebagainye.. takyah la bukak lagi blog tu just report/*

Tapak Kaki said...

makcik ni cari publisiti murahan kot.. jenis bertuhankan syaitan memang macam ni.. sebenarnya banyak kat luar sana jenis sama macam makcik tu.. cuma tak da masuk dalam intenet je..

Anonymous said...

Salam,

Sebarkan dan agar dapat menggesa polis untuk memulakan siasatan bagi dakwaan ke atas "Hajjah Shit dan Rakan2" mengikut peruntukan di bawah:

PENAL CODE

SECTION 298: Uttering words, etc., with deliberate intent to wound the religious feelings of any person

SECTION 298. Whoever, with deliberate intention of wounding the religious feelings of any person, utters any word or makes any sound in the hearing of that person, or makes any gesture in the sight of that person, or places any object in the sight of that person, shall be punished with imprisonment for a term which may extend to one year or with fine or with both.


SECTION 298A: Causing, etc., disharmony, disunity, or feelings of enmity, hatred or ill-will, or prejudicing, etc., the maintenance of harmony or unity, on grounds of religion

SECTION 298A. (1) Whoever by words, either spoken or written, or by signs, or by visible representations, or by any act, activity or conduct, or by organizing, promoting or arranging, or assisting in organizing, promoting or arranging, any activity, or otherwise in any other manner

(a) causes, or attempts to cause, or is likely to cause disharmony, disunity, or feelings of enmity, hatred or ill will; or

(b) prejudices, or attempts to prejudice, or is likely to prejudice, the maintenance of harmony or unity, on grounds of religion, between persons or groups of persons professing the same or different religions, shall be punished with imprisonment for a term of not less than two years and not more than five years.


SECTION 125: Waging war against any power in alliance with the Yang di-Pertuan Agong

SECTION 125. Whoever whether in conjunction with the enemies of the Yang di-Pertuan Agong or otherwise wages war against the Government of any power in alliance or at peace with the Yang di-Pertuan Agong(Ketua Agama Islam), or attempts to wage such war, or abets the waging of such war, shall be punished with imprisonment for life, to which fine may be added; or with imprisonment for a term which may extend to twenty years, to which fine may be added, or with fine.

Definition of War includes....

2.
a. A condition of active antagonism or contention:
b. A concerted effort or campaign to combat or put an end to something considered injurious: the war against acid rain.


SECTION 108: Abettor

SECTION 108. A person abets an offence who abets either the commission of an offence, or the commission of an act which would be an offence, if committed by a person capable by law of committing an offence with the same intention or knowledge as that of the abettor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...