Monday, May 23, 2011

NORA ELENA



Hello fwens....Happy Monday......!!!hai

ha...hari ni takde entri pasal makanan...dapur tak berasap minggu lepas...huhuhu..wek

I nak cerita tentnag ....Drama Nora Elena....yang kini disiarkan di TV3

you all follow tak cerita ni....pasti ada kan...?

cerita ini....di adaptasi dari Novel Kasih Yang Suci.....I tak pernah lagi baca novel ni...

tentu Novel Kasih Yang Suci sekang ni hangat di pasaran kan...huhu..


kalau novel dijadikan drama...memang best kan...? salah satu contoh terdekat..cerita TRILOGI CINTA

nak tau Sinopsisnya....?? you all pergi ke link ni yupp.....PEREKA CERITA - NORA ELENA
watak-watak utama....
cair bila tengok Aaron Aziz...alahai.....dengan kemeja putihnya...smart sangt...!! malu2
Zul Ariffin pun not bad....tangan..ketul...ketul...huhuhu...

cerita yang sangat menarik...tak sabar nak tunggu episod seterusnya....

tapi ada sedikit kekesalan....kenapa TV3 siarkan drama ni pukul 7.00..kenapa tak 6.30....mengganggu waktu Solat Maghrib..

seandainya pihak TV3 prihatin....ubah la semula yer...kembali ke waktu asal......

meh kita tengok episod yang akan datang......


Yvonne mengamuk bila dapat tahu Seth nak kawin..huhuhu...


wink...wink....rasanya mereka ni baru lepas nikah....


" lebih baik kita kawin dengan lelaki yang mencintai kita...dari lelaki yang kita cintai...."

I suka dengan dialog ni...
dialog Mak si Nora...masa dia pujuk tuk terima lamaran dari Seth...


konflik telah bermula.....rasanya part ni...Si Seth dah bagi tahu Nora kisah sebenar...

so...apa yang akan berlaku seterusnya..??

adakah Nora Elena akan kembali semula kepada Idham....

or..

kekal bahagia bersama Ahmad Seth Tan....

haip..!!! pada yang dah baca novel....dah tau ending...takmo cite kat sini yupp......wek


p/s : mari kita ambil masa sekejap...sedekahkan Al-fatihah kepada semua mangsa-mangsa korban tanah runtuh Hulu Langat....sayu sangat hati bila ikuti berita ni...pagi ni pun..dengar di Hot FM...aduhai......

moga kejadian yang berlaku ni...berikan iktibar kepada semua...ada mesej yang Allah ingin sampaikan...renung-renung kan..

Al-fatihah..................

34 comments:

ana ayesha said...

huhu layan jugaklah criter ni tapi waktu TBC jer

Zul mmg terujalah nengok dia berlakon sbb di luar ruang lingkup gerak khas

ana tak baca novel tu tapi ana nak ending cam ni.... nora akhirnya blh terima kenyataan dan akan sedaya upaya mencintai seth tan boleh cam tu?

hasni said...

wow
novel ni didrama kan??
bagus2
saya da baca
hahaha
xnk komen la kak
nnt kak nabila bako saya plak
enjoy the drama k:-)

redza said...

err xpenah baca novel tu...dramanya pon xtgk hehe

Prince Halilintar said...

prince pon harap2 sgt tv3 prihatin dan siarkna pada kul6.30pm semula..

tak sabar nak tgk ending nya mcm mane nanti..hehe

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

hehehe...itu juga la yg sy harapkan.. ;)

HYE MR RED ;

hehehehe.....dah agak dh... :P

HYE HASNI ;

hahaha...sungguh ke dah baca...? cube tgk drama ni lak....nnti compare kan..mn lagi best eh.. ;)

HYE PRINCE ;

tu la kan..ramai dah complaint pasal ni...minta tukar balik..tp xde sebarang respond...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy mmg jarang layan drama melayu tapi sejak ada drama nora elena neh mmg melekat..

zEri sAfEerA said...

sy pon follow cite ni. tp stat mggu lepas sbab sebelum ni xtau plak cite ni best. hehe :D
sm la. sy pon x pnah bc novel ni. tp kwn pnah cite dulu pasal novel. cuma ingat2 lupe. hee ^^

Amni said...

tau dah ending.. hihihi... da novel ni kat umah nabilah... heheh...

nabilah_2908 said...

HYE RINA ;

sy mmg suka drama melayu...yg jenis mcm ni...bukan yg tipikal macam kul 1030 mlm tu..huhuh...

balik kerja..mmg lekat kt dpn tv.. :)

HYE ZERI ;

huhuhu...ramai juga yer yg tgk.. :)

HYE AMNI ;

hehehe...Amni tgk tak cite ni..? mana lagi best..novel or drama..? :)

YanaMIB said...

xpernah tgk lg, tp membe ada cite psl drama ni..aaron aziz belakon haruslah meltop kannn..bahahaha..dia sgt ensem ouh..tah bila dpt lyn drama ni..hehh~ =.=

al-fatihah utk mangsa tnh runtuh~

*Miss Syahnia* said...

tgk cam chipmore
jap tgk jap tak tgk..hihi

skang ngah tggu filem
ombak rindu dari novel juga
agak2 meletoppp tak cam nur kasih
;)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

nape Yana..selalu balik lambat eh,,? :)

Aaron Aziz...tk boleh dipertikaikan lagi....bila dia buat muka kesian...alahai...cair.....huhuh.. :)

HYE LUV SHAHNIA ;

mmm...sy dpt rasakan filem itu bakal meletup...tp kalau betul la gaya arahannya..latar tempt yg cntik.. ;)

mOon jOhari said...

gandingan pelakOn yg walaweh la...sesuai...

kalo mOon jadi elena mOon x kan kembali pada Eid wlpn cinta mOon pp Eid mendalam...sebab...dia x pikir panjang, x bley bawak bincang, terlalu pentingkan kerjaya dan abaikan persaan tunang...x siasat betOi2 pas2 maki hamun elena...

HonEyBuNNy said...

cerita ne bestkan...xsabar nak tgk petang neh...hehe...

elena cantik sesangat..suka tgk..hehe...

nabilah_2908 said...

HYE MOON ;

yeszzaa...setuju...sy pun tkkn kembali pada Eid..

bila kawan2 si Eid bg tau perkara yg sebenar....sure si eid frust kan..? haha...suka2... :)

HYE ILA ;

yupp...yupp...tu ada sedutan yg belum kita tgk... ;)

munna said...

al-fatihah...

kak munna tak layan citer ni..pasal time tgh masak dinner kat dapur...

en. suhaimi said...

cun giler adik sam bunkface ni kan.... meleleh sape tengok dia... dahla berlakon pun pandai.


http://jutawan-dinar-iraq.webs.com

Rinna said...

Aduhai.. dah terlayan plak citer nie.. bila start tengok masa cuti Wesak hari tuh.. skrg nie kalau nak tgk cuma kat tonton aje laa..sbb akak sampai umah dah lewat..mana sempat nak layan.. adess.. tak pe kat tonton tak de iklann.. hehehe..

nukilanaffiza... said...

wah...saya memang layan citer ni...tgk nora lawa sgt..gigi seksi...hehehe...

tak baca novel so jgn citer dlm ni sebab tak nak tau ending dia...

heheh...
Al-fatihah kepada yang terkorban.Semoga roh mereka dicucuri rahmat Allah s.w.t.

nabilah_2908 said...

HYE MUNNA ;

hmm..teringt ms ibu sy kerja dulu..sy..mcm akak la juga..balik2 keje berperang kt dapur...bila ibu dah tk kerja....relx sikit...tu yg boleh layan Nora Elena sambil makan..huhu.. ;)

HYE EN SUHAIMI ;

ooo...adik Sam Bunkface rupanya... ;)

HYE RINNA ;

seronok la akak...sy pernh juga try daftar kat tonton....tp hampeh..asik tkboleh log in je.. ;)

HYE NUKILANAFFIZA ;

hehehe....tul la..tarikan dia kt gigi...hehe.. :)

aque said...

same la suke cite nie.. seth sangat!!! <3 love2..

part ayat mak nora elena ckp tu mmg betol... mak fara pown ckp bende yang same....

pipoq said...

ingatkan sape la Nora Elena tu..rupanya tajuk drama..

sizuka[Izzati] said...

wah cam best je cite nih~!

Cik Ina Do do Cheng said...

Biarpun akak tak tengok drama yang ramai suka tonton ni. tapi akak percaya kata-kata "kahwinlah dengan orang yang banyak menyayangi kita , bukan ngan orang kita sayang.

CT NoArIzAh ArIs said...

Al-fatihah buat yg terkorban... x sempatlah tgk citer ni..1st waktu maghrib..2nd time ni tgh sibuk kt dapurrrr..huhu!!

Papa Mifz said...

x pernah lagi tgk citer nih...timing x kene la...papa mifz ni lak jenis kerja 10 pagi 10 malam...so x berkesempatan nak tgk...huhu

pena said...

tak pernah tengok drama ni..
sebab waktu tu, satu family mesti tengah layan drama cinta melody..

ikatankasihku said...

emmm, mmg best..hari ni pun wajib gak tgk...

mlm nanti juvana pulak.....pun wajib tgk..hehehe :)

Dilla Ady said...

sori nabilah lame tak jenguk sini..

tak ikut sgt citer nih..jadi tak leh nk komen sgt..

ooo...adaptasi dari novel rupenye..skang nih mmg tgh usaha nk menaikkan karya2 penulis novel kan? bagus usaha tu, buat penulis rasa dihargai dan berusaha lebih nk hasilkan produk bagus..

seminggu sekali said...

saya tak ikut drama bersiri ni nabilah. duduk hostel :)

alfatihah buat mereka. moga destinasi terakhir mereka syurga.

De Mois said...

Amboi..dah macam buat iklan promo pulak. Haha..

Tak tengok pun sebab rumah takde tv


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

nunama said...

haaa... kita dah baca! haha.

roommate kat u suka giler sampai lunyai kot cover dia. hehe.

citenih, suwiiit! ^^

p/s: Semoga dorang dicucuri rahmat dariNya.

aliesha kirana said...

Ak ske citer ni! tp smlm terlepas psl penat sgt, tertidur tak sedar diri. hahaah. cairr sgt dgn Seth Tan.. Aaron mmg seswai sgt dgn watak tu.. kan? heeheh..

Al Fatihah pada mangsa2 di Hulu Langat. Allah lbih sygkan mereka.

Tapak Kaki said...

jenuh aku tolong akak aku carikan novel tu kat kedai.. tak jual dah kot kat kedai.. cik nabilah boleh tolong tak?hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...