Tuesday, May 10, 2011

PLAYGIRL



Hello fwens....pang

siapa dengar HotFm pagi ni....cerita tentang message lama yang masih disimpan dalam fon.....tiba-tiba I teringat 1 message ni..memang lama dah I simpan..

" takpe.....bila kau susah nanti...takde siapa yang tolong kau..!!"



kenapa I masih simpan message ni...?? sebagai panduan hidup.......

al- kisah............

I ada seorang kawan.....kita namakan this girl Si X..

Si X ni...cantik orang nya...tinggi lampai...putih....tapi dia salah gunakan kecantikan nya itu....

dalam erti kata lain...Si X ni adalah playgirl...tukar ganti boyfriend macam tukar baju....macam-macam dia dapat dari kawan-kawan lelaki dia ni...yer la...sebelum dapat..mesti la Si Lelaki ni kena melabur dulu...betul tak...?



bila lelaki ni cuba nak ikat dia...( declare sebagai couple ) Si X ni akan jauhkan diri....

I pernah juga nasihat pada dia...tak baik mempermainkan hati orang....tapi dia cakap..

" kawan biar seribu....bercinta biar satu......"

" aku tak pernah kata pada dieorang yang aku cintakan dia......aku tak pernah declare apa-apa pun dengan dia......kita kawan...tapi dia yang lebih-lebih...itu bukan salah aku...orang dah bagi..aku ambil......"



agak lama juga la lost contact...tiba-tiba je Si X ni call I....nak minta pinjam duit RM 10, 000.00

masa tu I baru start kerja...mana nak cari duit sebanyak tu...?? bila tanya untuk apa.....maka dia pun buka cerita....

dia dah jumpa Mr Perfect....dan dah pun bertunang...bila salah seorang boyfriend yang agak lama juga bertahan dengan Si X dapat tau...maka mengamuk lah dia...



terus dia ugut Si X ni....minta kembali kan semula apa yang dah dilaburkan pada Si X...dia nak RM 10,000.00 sebagai ganti rugi kalau tak mahu pihak polis jumpa mayat Si X dalam semak...

Si X ni mula ketakutan lah kan bila diugut macam tu....bila I suruh dia buat report polis...dia taknak....bila suruh adukan pada tunang dia pun....dia taknak juga..

lepas tu beria-ia nak pinjam duit dengan I.....mana la I ada duit.....takkan I nak bergolok gadai pasal dia pulak......

dia marah sebab I tak dapat tolong dia.....sebab tu la dia bagi message macam tu pada I....



lepas daripada hari tu.....kami lost contact lagi......hingga kini.....tapi menurut sumber...dia sekarang ni berada di Singapore...

dan tak jadi kawin dengan tunangnya....tentang lelaki yang ugut dia....entah la.....I pun tak tau macam mana kesudahannya.....



moral of the story.......jangan la suka-suka mempermainkan perasaan orang...terutama yang perempuan...orang lelaki ni..lain sikit....bila datang gila nya....dia boleh buat apa sahaja yang dia suka.....tengok je kat paper...dalam berita...banyak kan kes bunuh membunuh ni....kes rogol...apatah lagi....

so....beware.....jaga diri baik-baik...jangan sampai jadi mangsa.......tergadai maruah...tergadai nyawa......pang

p/s : berpengalaman jadi playgirl....playboy.....or ada juga kawan-kawan yang bergini...? meh share cerita you all pulak.........

55 comments:

Prince Halilintar said...

prince hampir terkene jugak dgn perempuan yg macam ni..tapi alhamdulillah Tuhan nk tunjukkan pada prince die bukanlah perempuan yg terbaek tuk prince..dan prince amik keputusan utk tinggalkan die..xgune muka cantek tapi hati tak cantek..kan nabilah..

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

syukur lah...Allah bagi petunjuk...

betul tu...biar buruk rupa...jgn buruk hati... :)

aque said...

aduhai.. sangat sangat menakutkan....

Nobita Sensei said...

hukum karma.

KUREKURE COMEL said...

perhhh..lain kali jgn dilayan laki cmtu...tp kan maybe ada sbb knp laki tu mntk wang byk gitu....


lain kali jgn wat perangai begitu...
mkn diri endingnya....

munna said...

takut nye klu jadi macam tu..nasib baik tak pernah dpt kawan2 yg mcm tu

nabilah_2908 said...

HYE FARA ;

akak pernh share kat Fara hari tu kan....ni la cerita nya... ;)

sama2 ambil iktibar dari apa yg berlaku... :)

HYE NOBITA ;

yupp....hukum karma....what u give..u get back... :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tapi aku perhatikan perempuan sekarang memang dah ramai macam ni kan... senang2 jerk nak kikis duit lelaki kan.. kalau dah kena anti baru tau

nabilah_2908 said...

HYE KUREKURE COMEL ;

lelaki tu dah bnyk melabur la agaknya...

hrumm....moga Si X sihat sejahtera lah n happy dgn life dia sekarang.. ;)

HYE MUNNA ;

tul tu kak...sy yg dgr cerita dia pun seram sejuk.... ;)

nabilah_2908 said...

HYE TAUFIQ ;

yupp...itu tk di nafikan....ada kala snggup jual maruah semata2 kerana duit... :(

~cik tiram~ said...

aa.takotnye mcm tuu.huhu...
tak baek maenkan ati orang...huhu...

pipoq said...

bodoc la itu pompuan..kena ugut camtu pun ketaq lutut..kalau la dia dapat byr pengugut tu, adakah dia rasa dia akan selamat ?

tu la kalau tak reti nak jaga diri..sib baik la u tak kasik dia duit tu, kalo tak silap haribulan u pulak yang ugut dia sebab nak mintak bayar balik..hehehe..

tak baik owh jadi player ni..dari pengalaman kengkawan yg melibatkan diri dalam dunia player ni memang diorang cakap seronok..seronok sebab leh dapat macam macam..tapi sampai bila seronoknya ?

ingat satu perkara je, kalau kita aniaya orang lain, silap aribulan kita pulak akan dianiaya..

sizuka[Izzati] said...

hoooo selalu je jumpa tak kira boy ke girl.sampai masa nanti harap2 dia sedar lah apa yg dia dah buat.tp kalo tak sedar diri tu lg memang payah lah.mungkin kite bako je :P

ikatankasihku said...

Biar kentut busuk dari muka lawa tapi hati busuk ....lak, ape kene mengena ngan kentut lak ni??? hehehe

redza said...

semuanya krn duit hurmm

liyana said...

kalu kita maenkn perasaan org..org maenkn perasaan kite blik,.tp btul..bile laki dh naik gila..hmmbruk pdhnye..bkti kt lam paper byk kn..

nabilah_2908 said...

HYE CIK TIRAM ;

hmm..jadi kan pengajaran yer dik...hati2 dalam memilih kawan...ada kalanya kita xde niat pun nak mainkan perasaan orang..

cuma org tu terperasan lebih...payah gak macam tu kan..? ;)

HYE PIPOQ ;

sy...bab2 duit ni..mmg berat sikit nk percaya...kalau nk pinjam barang..sy tk kisah..bab duit...minta la maaf kalau melibatkan jumlah yg bnyk....sbb duit...dr kawan boleh jadi musuh..

dalam masa yg sama...sy ragu2 gak..risau kalau2 dia tipu je kata lelaki 2 ugut dia bagai...

manusia mmg mcm2 ragam.. :)

nabilah_2908 said...

HYE SIZUKA ;

mereka akan sedar bila terliabt dlm kes Si X...time tu baru serik.. ;)

sama2 lah kita jd kan iktibar.. :)

HYE IKATANKASIH KU ;

hehehehe...ada betulnya juga tu...lebih baik kentut busuk dr hati yg busuk.. ;)

HYE MR RED ;

yupp..semuanya kerana duit....

HYE LIYANA ;

betul tu..hukum karma.... ;)

qyqa mokhtar said...

sbb saya nak lelaki yg setia, maka saya pon kena setia juga.. so , xada pengalaman nak jadi player ni..^^

Miss Tira said...

Padan muka pompuan tu. Tak ada kawan macam tu pun tak apa. Suka sangat cari pasal tanggunglah sendiri masalah.

nabilah_2908 said...

HYE QYQA ;

yupp....itu lah yg terbaik...

jadi kan iktibar dari apa yg dah berlaku pada Si X ni yupp.. :)

HYE MISS TIRA ;

tu lah kan...cari masalah....dpt la masalah...kita sbg kawan...dah nasihat...dia tknk dgr..so tanggung la akibtnya... :)

IMANSHAH said...

I JUGA YANG MASIH SINGLE..TAK PLAYBOY U

nabilah_2908 said...

HYE IMANSHAH ;

hahaha...bagus la tu... :)

Papa Mifz said...

bila buat dulu x pk....bila dh kene ugut tau lak takut....

CT NoArIzAh ArIs said...

Dari dulu mak pesan jgn suka termakan budi org nnt tergadai body satu g jgn kwn ramai lelaki byk buruk dr baiknya dah perkenan yg satu terus je kahwin habih citer dan jgn permainkan perasaan org.... takut terkena kt diri sendiri blk nnt.

aliesha kirana said...

ish... mcm tu skli die mesej nabilah..xpelah, x ada kawan mcm tu pun nabilah xrugi apa2 pun kn.. moga die tesedar dgn kesilapan die tu..

nabilah_2908 said...

HYE PAPA MIFZ ;

fikir nk seronok..tmpa fikirkn kesan masa akan dtg mcm ni la..

tujuan sy share kan cerita ni pun..bukan bertujuan nak mengaibkan Si X...hanya la tuk dijadikan pengajaran.. ;)

HYE CT ;

tul tu....xnk org buat kita..kita jgn buat org kan...? :)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

yuupp...masa terima tu..sedih la juga..tp bila mengenangkan sikap dia..its ok lah....

sekurang2 nya apa yg terjadi pada dia...dpt kita jadikan pengajaran.. :)

lalink7 said...

tue la pasal..what she give, she get BACK!!! one of my friend pun ade berperangai macam niee..nak di tegur tapi ttp buat jugak nak pasang bf byk2..tp skrang dia dah ade bf tp bf tue asik buat hal, dan dia selalu sedih..

nyesal pun dah xguna..Tuhan maha mengetahui sgalanya..

YanaMIB said...

poor girl lah..mcm org xcukup kasih sayang je gayanya..hehh~

u did the right thing nabilah..klu ai pn maleh nk lyn..kwn tu kwn jugak..tp klu smpi paw rm10k tu makan kwn namanya..gila! =__=

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

kira ok la kawan Husz tu belum kawin dgn bf dia...masih sempat berubah...

cuba dah kawin....sure merana hidup dia...

HYE YANA ;

10 ribu tu boleh buat belanja kawin kan Yana...hehehe... ;)

ana ayesha said...

byk betul dia perabih duit boy tu tapi apa pun ni peringatan utk semua

semoga dia berubah sikap dan jalani kehidupan yg tenang

Farhana Jafri said...

10k bknny boleh dpat dlm shari.. dh tu tuk org yg dh lme hilang.. mmng xbrbaloi la bagi. klau 10 rggit mmng sng je la tgn ni bgi.. ho3.. pngaran buat dy la tu..

ct N honey said...

dah dpt balasannya kanvideo terkini pelajar Perempuan kena buli

Ati Masrif said...

wow..bahaya..

semoga jd ikhtibar buat semua yg
belum kahwin lagi..

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

yupp,,,mudah-mudahan...macam tu la hendaknya... ;)

HYE FARHANA ;

biasa lah dah tersepit..baru ingt kt kawan... huhu..

yupp...jadikan iktibar... :)

HYE CT N ;

yupp....moga dia sedar dgn perbuatan dia tu...

HYE KAK ATI ;

hmmm...mcm tu la hendaknya...

Bigdaddyz said...

semuanya telah tersurat...

rara pinkmafia said...

betul tu.jgn lah main2 lagik cm tu zaman skng ni.lelaki snggup buat apa saje.

nabilah_2908 said...

HYE BIG DADDYZ ;

xde penyakit..jgn cari penyakit.. :)

HYE RARA ;

yupp..betul tu....org zmn skrg semakin kejam....

Anna Azam said...

Skrg ramai sgt kitajumpa org yg mcm tu.. Sy sndri pn hampir jd mcm tu.tp alhamdulillah, cpt sedar ngan silap diri...

nabilah_2908 said...

HYE ANNA ;

oh..syukur lah kan.... lepas ni hati2 selalu yupp.. :)

HonEyBuNNy said...

hehe...dulu pernah jugak jadi playgurl zaman muda mudi...sekarang dah malas nak jadi gitu..

setia pada y 1 best...;-)

Farhan Zulhusmi said...

isy2...bahayakan...
emm...
pengajaran untuk semua...hati manusia sensitiv dan tidak boleh dipermaikan....

sahromnasrudin said...

skrg nie ramai org menyamar..kne scan depa siap2 huhuhhh

azana said...

aih...stakat ni x terlintas nak menkan perasaan orang, takot terkena balik...hehehe

puanuda said...

buruk perangai klu suka2 permain perasan org lain..kan dah dpt balasan dia..

Judiene said...

Hmmm.
Bunyinye macam pentingkan diri jugak tu.
Honestly, memang takkan ade yang akan tolong dia dalam keadaan macam tu.
Dia tak patut la kan hantar mesej kat you macam tu.
Hmmm.

nunama said...

waaa! seyes cari nahas girl tu. tapi itulah kan, bila dah susah, baru nak cari kwn. isk3. bila kawan nasihat, xnak dgr.

Semoga dia bahagia la skrg ni.

p/s: xpenah g jumpa org mcm tu. Cuma kalau Borosgirl, penah. Siap nak pinjam duit. Kononnya nak tolong mak. Padahal, nak g shopping. Isk3.

anyss said...

Assalamualaikum,
Hidup umpama roda. Kalau sengaja cari penyakit, memang penyakitlah yang akan dapat. Doa orang yang teraniaya itu makbul. Itu kalau dia doa...kalau dia simbah asid? Ada maknaya cantik tu lagi?

Walaupun ada orang kata "kaulah kawan aku dunia akhirat", selagi tak terbukti dia mampu jadi kawan kita di dunia, tak perlu percaya yang dia jua akan jadi kawan kita di akhirat. Datangnya pada kita masa dia susah, masa dia senang hilang entah ke mana. Masa kita susah, belum tentu jenguk kan?

asliner said...

aik..
senang2 mintak 1o ribu..
pastue nak marah bila tak dapat..

p/s: betul2..jangan permainkan perasaan orang..esp lelaki..kalau silap langkah, benda yang tak elok boleh berlaku..huhu
-wat goes around comes around=karma-

Cik Ina minat Do do Cheng said...

penglaman cam tu tak delah, tapi akak tak suka simpan sms , paling lama pun satu hari, suka inbox kosong.

Dilla Ady said...

dasat jugak ye kawan nabilah nih..sampai kena ugut2 camtu...

setakat nih takde la pengalaman kwan camni...tp kalu kawan y jadi kekasih gelap ade la..

tak berani nk komen pape, ye la kawan kite kan...tapi dalam mase y same tak suke sgt dgn benda y dia wat tu..

❤NazirahMoktar❤ said...

emm, kalo dah terbiasa buat org macam tu, memg sampai bile-bile pon ketagih nak kenakan org..tmbah org laki ni bile die dah suke pompuan tu, die sanggup melabur duit..kite kena la hargaii sebab kite bukan semakin muda..bile ada org nak kan kite, kt kena la hargai..kalo tak suke, jgn bgi harapan kat org..berdosa kan.

zEri sAfEerA said...

haaa,,, kan x pasal2 kena ugut mcm 2.

Anonymous said...

aku lg teruk kne bercintya jarak jauh xtahu ujg pgkal last2 dia mainkn perasaan aku,x gune punye betina smpai bile2 aku x maafkan ko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...