Monday, May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU



Hye fwens...........hai

wee...hari ni Hari Guru kan...?

SELAMAT HARI GURU...!!!!

dikesempatan ini juga....I nak tujukan ucapan Selamat Hari Guru pada blogger yang bergelar Cikgu..antaranya... Cikgu Iman Shah... Cikgu Lia...and tak lupa juga untuk my beloved lecturer...Miss Nik......

HAPPY TEACHERS DAY...!!!



nostalgia tak tengok kapur warna warni ni...?

tengok pemadam papan hitam ni..?

haih..terasa rindu la pula dengan zaman sekolah..


hrumm...dalam ramai-ramai cikgu yang pernah mengajar I....I paling tak boleh lupa pada seorang cikgu ni...

jika dulu...ianya merupakan pengalaman agak pahit....tapi kini dah menjadi mengalaman paling manis tuk dikenang...

kalau duduk dengan kawan-kawan sekelas......bila cerita pasal cikgu ni...sure gelak sakan punya lah..masing2 ada kenangan mereka tersendiri dengan cikgu ni..hehe.....



cikgu tu ajar subjek Kimia......dulu I minat Kimia....tanam cita-cita nak jadi Ahli Forensik la konon....tapi sebab kan dia....hilang terus minat I dalam subjek ni....tetiba je..I rasa bodoh sangat...resut SPM...tok sah cakap lah......tah apa nasib... I lulus subjek Kimia....ikutkan fail...huhu..

nak tau cerita ni tak....? esok I sambung eh.....

hari ni....banyak kerja...more Mr Boss pagi-pagi lagi dah masuk......so idea tu tersekat..wek

psst...you all ada tak pengalaman yg pahit semasa kat sekolah...? meh la share.....


p/s: hari ni juga merupakan birthday Mr Boss.....HAPPY BIRTHDAY MR BOSS...!!!!



30 comments:

pipoq said...

pengalaman pahit masa sekolah ?

dijadikan contoh pelajar nakal masa kat perhimpunan..hehehe

kella said...

Selamat Hari Guru jugak!!

seronok je baca citer nabilah! rasa cam nak citer je jugak! ;p

nabilah_2908 said...

HYE PIPOQ ;

huhuhu...sejauh mana eh kenakalan En Pipoq masa sekolah dulu...?

HYE KELLA ;

hmm..cite la Kella... :)

zEri sAfEerA said...

okeh. tunggu esok dgn pnuh sabar. hehe :D

aque said...

pengalaman pahit?? da jadi kenangan manis da sume... rase nak pergi sekolah balik.. carik gikgu2 semua.. nak salam dieorg..hehhehe...

ana ayesha said...

mesti kenangan pahit ni

guru mmg besar pengaruhnya, bila diingat balik waktu sek dulu cakap cikgu lebih dipercayai/ditakuti/digeruni berbanding ibu/ayah

Amni said...

selamat hari guru buat nabilah yang telah menjadi guru alam maya amni... =) moga bahagia dunia akhirat... aminnn...

munna said...

selamat hari guru buat semua guru2..teringat zaman kak munna sambut hari guru dulu..mmg seronok masa tu

nabilah_2908 said...

HYE ZERI ;

hehehe...sabar eh..kejap je..tk lama.. :)

HYE FARA ;

yupp..yupp....semua dah jadi kenangan manis... ;)

HYE ANA ;

dulu..kedudukan cikgu tinggi kan...tp skrg ni...kesian cikgu2 sekarang... :(

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

Cikgu Alam Maya...? hehhehe...jgn la cakap macam tu Amni...itu semua hanya perkonsian ilmu...:)

HYE MUNNA ;

ha....tul juga tu kan Kak....time hari guru seronok....x belajar tu dah tntu...suka dgr lagu cikgu tu..

" Kami guru Malaysia...berikrar dan berjanji....." :)

*luv Syahnia* said...

aishh bole plak bsmbung..


pnglaman byk..
suma manis2..phit2 sikit jer
sbb dulu cik ain bdak skema
haha

nabilah_2908 said...

HYE LUV SYAHNIA ;

xboleh nak concerntrait mengarang bila Mr Boss ada...huhu... ;)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aktiviti mengumpat cikgu tu biasa la kan.. haha

nabilah_2908 said...

HYE MR TOP ;

hahahaa...itu dah jadi lumrah... ;)

aliesha kirana said...

byk kenangan pahit AK masa sekolah.. heheehe.. tp AK ingt lagi ade sorang cikgu ni masa form 1, die xkan panggil pelajar yg tak tgk muka die.. so kami semua satu kelas tundukkk je ble die tnye soalan.. hahaah. kalu AK rajin nk jwb, baru AK tgk muka dia.. hahah. kejam giler..

CT NoArIzAh ArIs said...

haha... gelak dulu ya.. dulu sy tak suka cikgu math ni lagi pulak dia warden sy kat asrama..tapi kini kami jadi member lak kt FB selalu tanya khabar.. slmat hari guru buat cikgu sy tu!

nunama said...

waaah! x sabonye nak tahu pengalaman akak tuh. hehehe.

Selamat Hari Guru!! :)

Hepy besday to Mr Boss juge. :)

::mak incik:: said...

pengalaman apakah?? xsabo nak tau ni.. hoho...

pena said...

kenangan pahit dengan cikgu.. pernah kena marah teruk dengan cikgu kelas depan semua classmates..

menangis tak payah cakap la.. sampai cikgu tu sendiri datang pujuk.. hehe..

selamat hari guru buat semua cikgu-cikgu.. =)

Miss Tira said...

Kenangan pahit bila kerja sekolah yang dibuat salah. Ades, nampak cikgu pangkah depan mata macam remuk hati ni. Hahahaha.

Judiene said...

Hehehehe.
I pulak sebaliknya.
My school was an all-boys school so, semua students cam tak sabar-sabar nak belajar subjek kimia sebab ade sorang cikgu yang mengajar subjek ni lawa giler.
Walaupun dah kawen, tapi rupa cikgu ni macam anak dara.
Memang kalo sape masuk kelas dia, kira semangat la nak belajar.
Termasuk lah I.
Hahahaha.

YanaMIB said...

wah besday bos sama dgn hari guru..mantop ah..haha..

erm byk sgt kenangan ms skola...xtau nk cite camne...buat novel boleh la kut =P

HonEyBuNNy said...

selamat hari guru...

&

selamat hari lahir Mr Boss....;_)

adol ihsan said...

Salam..

Huhu.. Gambar tu mengingatkan dengan kapur, papan hitam..

Huhu.. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

pengalaman pahit ms sekolah..ada..tetiba jd budak bodoh bila masuk mrsm ..hehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy repair dan spray helmet lama

bentuklah aku menjadi air
maka akan kuciptakan hujan
sederas debu dimainkan kecil, menjadi laut
lalu anak-anak menggambar kapal
dilayarkan ke hitamnya luas

seorang guru berkata :
kapalmu telah berlayar
suatu saat dia akan kembali dan
mengajakmu pergi
anak-anak pulang dengan
warna-warni di kepalanya

kapalku ke samodera
aku yang membuatnya
lihatlah dia akan kembali
sebentar lagi
seorang guru tertawa tragis
seanak kecil lalu menangis
diambil sebatang kapur tulis
dibuatnya kapal di papan bengis

kaapaal kuu aakaan keembaalii

sebesar papan dia membuat kapal
lalu berteriak nuh...nuh....nuh...datang
seorang guru tenggelam di lautnya
seanak kecil berlayar diatasnya
dengan keyakinan yang dibawa

Selamat hari guru pada semua guru-guru Malaysia

Sabahan Bloggers Club said...

Selamat hari guru kepada semua cikgu, ustaz, ustazah dan teachers kat luarn sana.

gadisBunga said...

pengalaman pahit? eheheh...byk jugak tapi segan nak citer. :D

Prince Halilintar said...

slmt hari guru dan selmat hari lahir tuk Mr Boss tu..

YOUsoF said...

Selamat hari pengajar.. ;)


Sama² kita terus hargai jasa mereka..



Bagi hadiah apa kat Mr Boss? ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...