Thursday, May 19, 2011

TUTUP BLOG



Hye fwens....!!!pang

I nak bercerita tentang penutupan blog hari ni.....



adakah ini yang bermain di fikiran you all...??

relax dulu....siapa kata I nak tutup APA KATA HATI ni....sayang ooo....

macam ni....

you all ada dengar tak rumors tentang mana-mana blogger yang tak menggunakan akaun google...

dalam erti kata lain...blogger menggunakan akaun selain dari Gmail....contoh akaun Yahoo untuk log in blogspot....

blog mereka akan di delete...sebelum 25 Jun 2011 ini......ada dengar tak...??

buybye blog.......huu

cuba you all baca petikan yang I ambil dari laman web I Luv Islam berkenaan dengan isu ini...

baca tau...faham kan betul-betul.......


dah baca dah.....??

apa pendapat you all eh tentang hal ini....adakah sekadar rumors....or perkara ni memang betul-betul akan dilaksanakan...??

for me........I pun tak sure......tapi sebagai langkah keselamatan....I tukar juga....dulu I guna Yahoo...kini beralih pada Gmail....


pendapat you all pula macam mana...? meh la kongsi.........pendapat you all dalam hal ni..sangat lah diperlukan..........pang


65 comments:

aque said...

rasenye... kabar angen je kot.. hari tu fb pown kate nak tutup kan....

x kan la kan2... rugi tu... huhuhu

fathiahRAIHANA said...

mesti dasyat kalo tetiba belog kita lenyap cmtu sahe =.=
tapi ana mmg pky Google , hee .
rumors saje kot akak :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mungkin betol..kalau ikut logik masuk rumah A tp ikut pintu rumah B..misti ah mcm tak senang gitu..kutlah..hehe

ape pon naseb ah i mmg guna gmail..

YanaMIB said...

erm ai pn rs khabar angin..tp apa slhnya amek langkah berjaga2 kan..sebelum ns jd bubur =)

tp ada yg ckp blogspot akn ditutup sepenuhnya..so ramai soh tkr ke wordpress..beli hosting segala..adeh la..xtau nk berpendapat mcm mana dah~ =__=

Ms. Ann said...

emmmm dasyat.. tak mau lah... memang blogspot kene guna google akaun.. kan senang... hik..hik..


CONFIRM BLOGSPOT TUTUP!

d_tieah said...

A'ah.. Ade yang cakap ni kahbar angin je.. Jadi sebelum jadi kenyataan baik tukar ke gmail.. Hehehe..


Entry Terbaru : Nur Kasih The Movie ; Tonton Bersama Fizz Fairuz

Ieda Al-Habsyi said...

ada penah baca, cecepat tukar ari tu takut kene delete punya pasal hehehe :)

sue sopian said...

salam..
lama dah x tggl komen..hikhik..
sori ek..

rasa2 mcm khabar angin.. tp pape pon tukar je la ke gmail..hihi

Amni said...

amni rasa rumourse je kot nabilah... macam2 je kan skang ni.. mungkin nak orang beralih guna yang lain kot...

nabilah_2908 said...

HYE FARA ;

hrumm...tapi kalau kita bca petikan dari I Luv Islam ni kan..

ada rasional nya juga.... ;)

HYE ANA ;

lama tak nampak Ana... :)

tul la tu kan...buatnya 1 hari..bila nak buka blog..tiba2 jer hilang...haihs...mau sasau kejap.. ;)

hope rumors jer la kan...tp tak salah kalau kita ambil langkah berjaga2.. :)

nabilah_2908 said...

HYE RINA ;

ha...itu la...kalau ikut kan..ada betulnya juga...

sy pun dah tukar pada Gmail.. :)

HYE YANA ;

bab tutup sepenuhnya tu...sy tk caya...sama je kes macam FB...

ramai pengguna blogspot..takkan la sewenang-wenangnya nak tutup..yer tak..? :)

tp bab tukar akaun ni....ada rasionalnya juga... :)

nabilah_2908 said...

HYE MS ANN ;

yupp...blogspot..keluaran Google..mesti la dia nak kita guna produk google juga kan... ;)

even sy tak berapa selesa guna Gmail...tp tukar gak..sbg langkah berjaga2.. :)

HYE D_TIEAH ;

yupp....tak salah kalau kita ambil langkah keselamatan kan..? :)

munna said...

kak munna mmg dari mula create blog ni dah guna akaun gmail utk log in

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

ha...sama lah...lepas baca...fikir2 jap mana logiknya...terus sy tukar.. :)

HYE SUE ;

lama x nampak..hehe...maaf juga lama tk singgah blog Sue... ;)

HYE AMNI ;

tu la...suka merisaukan org kan...tp ada logiknya juga rumors ni... ;)

nabilah_2908 said...

HYE MUNNA ;

sy pun mula2 create blog...ada create akau Gmail...

tp sy tukar..sbb lebih selesa guna Yahoo...skrg ni..tukar balik.. ;)

sizuka[Izzati] said...

i ada baca dkt blog mana tah.dia ckp emel ni memg betul.tp untuk org yg bru nk bt blog & org yg dah ada blog guna email yahoo tp lama xupdate.so sbb tu dia nak delete blog yg lama tak berupdate.heee.

zEri sAfEerA said...

owh. baru tahu. lebih baik ambik lgkah brjaga2. nsb baik sy mmg guna akaun google. hee :D

nukilanaffiza... said...

huhuh...harap khabar angin je la...

saya pakai akaun email yahoo utk sign in dalam blog...tapi masa daftar memang guna google...mcmne tu ek? aduss....tak reti plak saya nak tukar tukar ni....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku memang guna gmail.. xpayah nak risau ... hehe

Siti Nurhayati Dollah said...

masa awal guna blogspot memang guna gmail. Lebih senang :)

nabilah_2908 said...

HYE SIZUKA ;

hmm...kalau mcm tu..lega la sikit kan... ;)

HYE ZERI ;

yupp...pasal ni....ada resionalnya... ;)

HYE NUKILANAFFIZA ;

sama lah kita...tk susah mana..

masa nak login tu..guna alamat email Gmail..password...kekalkan...boleh je masuk...sy pun buat macam tu gak...

nnti kat ruanagn profile...update alamat email kita... :)

HYE TOP ;

kalau awal2 dah guna Gmail..ok la..x perlu risau mcm sy.. :)

nabilah_2908 said...

HYE YATI ;

sy pun ada Gmail..tp tk guna...ttp log in guna Yahoo...bukan apa..mudah ingt..hehe..

tp bila keluar kes macam ni..sy tukar la balik ke Gmail...kot2 betul..nangis tk berlagu sy nnti.. :)

lalink7 said...

Nabilah..macam mana nak buat nak tukar yer dr account yahoo ke acct gmail?

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

erm...sy mmg dah ada akaun Gmail..

cara sy...sy cuma sign in gunakan alamat email Gmail...password..guna yg sm...boleh masuk....

Husz try dulu..boleh tak...? kalau tak boleh..sy cuba cari cara yg lain... :)

husnalalink said...

Nabilah ~ kite ade akaun gmail jugak..boleh masuk tp akaun gmail kite xde pulak kat dashboard blog kitee..

camne kite nak masukkan blog kite kat dalam akaun gmail tu ek? boleh x? hehe

nabilah_2908 said...

HUSZ ;

cuba edit profile....gantikan alamat email yang ada dalam profile dgn alamat gmail... :)

lalink7 said...

tak boleh dah try.. =(

Nabilahnye akaun gmail ade tak blog APA KATA HATI dalam tue?

nabilah_2908 said...

HUSZ ;

kenapa dah tk boleh try..?

sy try edit kat profile...tukar email..ada je..

tkpe....sy try cari cara yg lain eh...dh jumpa nnti sy g tau... :)

CT NoArIzAh ArIs said...

Errr...Gmail dgn Hotmail tu sama ke ??

nabilah_2908 said...

HYE CT ;

err...tak sama.. :)

Ati Masrif said...

kak ati mmg guna gmail

kalau fb baru guna yahoo

selamat ..hehe

Cik Ina Do do Cheng said...

suspen je nabilah ni, ingatkan nak tutup blog cam akak.akak memang guna gmail.

Ayie Abas said...

NASIB BAIK AYIE GUNA ACCOUNT GOOGLE G.MAIL TAK TIMBUL MASALAH tuu...
APAPUN AYIE RASA YAHOO PERLU BUAT APLIKASI BLOG NYA SENDIRI...^_^

Prince Halilintar said...

betul ke tdk prince xsure..tapi prince mmg sejak mula pakai akaun google..

nabilah_2908 said...

HYE KAK ATI ;

masa mula2 blogging dulu...sy guna Gmail gak....tp tukar guna Yahoo...sbb malas nk ingt bnyk2 sngt alamt email..konon nak sama kan semua lah...

tp skrg..kena tukar balik...risau kalau2 betul..kalau ilang blog sy...waaaa,,,,,,tak dpt nk bygkn mcm mn..huhu...

HYE KAK INA ;

heheheh...sorry kak... (^_^)

bagus la..tkpayah susah2 tukar macam sy.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AYIE ;

tk payah la kot..nnti blogger pening nak pilih yg mana satu..

blogspot dgn WP dah cukup... :)

HYE PRINCE ;

oh...bagus la tu...tkde la risau sngt mcm sy ni.. :)

ikatankasihku said...

ye ke nak delete....kene cepat2 tukar nanti :)

redza said...

mmg dri dulu guna gmail...xsuka yahoo

harap2 semua tu khabar angin jela

HonEyBuNNy said...

ila rasa khabar angin ja tu...tapi ila risau jugak sebenarnya neh...hehe...

kang tertutup betul2 blog ila neh...hehe

Papa Mifz said...

harap khabar angin jo la...huhu

pena said...

ramai cakap kabar angin..

tapi ingat nak tukar jugak, selama ni guna yahoo

HonEyBuNNy said...

nabilah...
kisahnya macam tu la..cinta 2 darjat....xleh gtau dlm blog ila...takot fmly knda baca...kena jaga hati mereka semua..hehe...

nabilah_2908 said...

HYE IKATANKASIHKU ;

tukar la...kot2 rumor ni betul... ;)

HYE MR RED ;

oh bagus la....tkyh pening2 mcm sy.. :)

HYE HONEY ;

ada rasional juga rumors ni kan...baik la tukar... tk susah mana pun.. :)

simpati dgn Ila...sabar la eh..kalau dah jodoh tak kemana...

take care dear.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PAPA MIFZ ;

sy rasa..xde salahnya kot tukar email...sbb ada juga rasionalnya rumors ni.. ;)

HYE PENA ;

yupp....tukar pun ok juga...blogspot kan google punya...so kalau minta kita guna produk google juga...tak pelik la kan..? :)

nunama said...

errrrkkkk! huhu. aahla. kita pun gune yahoo.

mcm rumors. tapi, sat g jadi bebetul, payah jugak. nanti nak tukar lah.

hehe. thx kak gtau. ^^V

De Mois said...

Tak berani nak cakap..boleh jadi rumours. tapi untuk precautions, baik tukar dulu. SS memang pakai gmail pun. SS ada lagi 1 blog pakai ymail. Dah tak guna pun. Kita tengok lah nanti samada blog 2 kena delete tak.


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

aliesha kirana said...

ada gak dgr, tapi AK mmg guna account gmail pun. hehe. yg AK dgr, blog bukan google yg xaktif 6 bln yg akan didelete. hehehe

kella said...

hmmm... apa nak kata lagi ni! kena cepat cepat tukar le jawabnya nih! huuu..... nak ken belek balik macamana nak tukar dari yahoo ke gmail...

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

tu la..rumors ni...ada logik nya juga kan..?

tukar la yupp... ;)

HYE D'MOIS ;

ha..betul tu..tuk precautions apa salahnya kita tukar...kot2 jadi betul2...nnti kita sndiri yg gigit jari.. :)

Along Tapa said...

aku memang guna akaun google...so tak terfikir sangat benda ni....

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy spray bumper dan grip handle pintu

eeemmm kabar angin ajerr tu rasanya... tapi sediakan payung sebelum hujan katakan...

nabilah_2908 said...

HYE EN ALONG ;

bagus la...mula2 guna Gmail..tp tukar Yahoo...malas nk ingt bnyk2 alamt email la kononnya....

skrg ni tukar balik....risau kot2 betul kena delete.. ;)

HYE AFZAINIZAM ;

yezzzaaa....sediakan payung sebelum hujan.. ;)

Halusinasi said...

waaa, takot jugak bila terjadi begitu...nasib baik memang guna Gmail sejak berblogging ni...

qlah said...

erk ? betul ke nabilah ? hehe . naseb baek.. ;)

Faaein Talip Roy said...

singgah... boleh jadi betul kot.. apa2 pun cepat2lah tukar ke akaun gmail.. =]

Miss Tira said...

Rasanya betul kot sebab Bro Ery juga sebelum tukar dapat mesej dari Google suruh tukar kalau tak dia tak boleh masuk blog...

lieya orange M.I. said...

betul jugak apa yg google buat...blogger under dorang..hak dorang...

mungkin la lepas ni yahoo buat dorang punyer pulak...

Blogberry Emry said...

nasib baik dah tukar ke gmail dari tahun lepas huhu

adol ihsan said...

Salam..

So, camne nak tukar email Yahoo ke Gmail tanpa ada apa effect ke atas blog yg kita sedia ada..?

nabilah_2908 said...

HYE HALUSINASI ;

kan..? sediakan payung sebelum hujan.. :)

HYE QLAH ;

enth la...tunggu dan lihat.. :)

HYE FAAEIN ;

yupp....ada logik nya juga rumors ni... so..sediakan payung sebelum hujan.. :)

HYE MISS TIRA ;

hmm..sy tk dpdt lk email mcm tu....dari logik gak kan...sbb tu sy tukar... ;)

nabilah_2908 said...

HYE LIEYA ;

yupp....itu la logiknya rumors ni...

sbb tu terus tukar..even tak berapa selesa dgn Gmail.. :)

HYE EMRY ;

oh..bagus la...xpayah pening2 kepala mcm sy..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ADOL ;

wslm...

tk bawa apa2 effect pun..

macam ni...

1. buat akaun Gmail dulu...

2. log in blog macam biasa....

3. pergi pada SETTING >> PERMISSIONS

4. click ADD AUTHORS

5. masukkan alamat email Gmail kamu then click INVITE

6. pergi balik ke Gmail...accept invitation...

7. automatically bila dh click link dlm email tu..akan bawa kita ke dashboard kita semula..

8. cuba tgk bahagian atas dashboard..kalau keluar alamt email gmail...kira berjaya dah tu..

9. edit alamt email kt bahagian profile pulak...

Done... (^_^)

hope..faham lah yer...kalau tak faham...jgn segan2 tanya...sy cuba bantu sedaya yg boleh..good luck..!! :)

BLADE EDGE said...

ini serupa invite author lain..

kalo tukar jer adres email kat edit profile tak boleh ker? susah laaa.

BLADE EDGE said...

dah buat tadi..tp kat dashboard tu, semua info pasal blog yg kita follow tu takde terus - kosong!

yg ada, entri n blog sedia ada...

nabilah_2908 said...

HYE BE ;

yupp....lepas dah selesai..edit email kat bahagian profile pulak.. :)

ada tu...cuba refresh balik... sy buat ok je.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...