Wednesday, June 08, 2011

BLOG REVIEW : RISALAH HATI



Hello fwens...........pang

minggu lepas dah postpone Blog Review kan....? ok....minggu ni kita sambung semula yupp..


wokeh....blog yang best untuk minggu ini adalah blog



yang dimiliki sepenuhnya oleh EN PIPOQ

emo3 TENTANG EN PIPOQ

seorang blogger lelaki....dah tentu lah kan...? hehehe...
kini menetap di Ipoh bersama anak dan isterinya yang tercinta....

I klasifikasikan EN PIPOQ  sebagai orang yang banyak ilmu...luas pengalaman....

macam mana I boleh kata macam tu....? kalau you all ikuti cerita-cerita yang di kongsikan di blog nya..mungkin youall akan sependapat dengan I..

emo3  APA YANG BEST ??

setiap cerita yang dikongsikan....akan beri banyak manfaat..pengetahuan untuk pembacanya....nak jumpa entri menagrut..yg tah pape..memang takde la...

sepadan dengan nama blog nya RISALAH HATI ....cerita yang dihasilkan pelbagai...ada isu semasa...pengetahuan am..pengalaman...family....dan juga ilmu agama..

 

EN PIPOQ ada sharekan tempat-tempat menarik di sekitar Ipoh...dah part 3 pun...banyak rupanya tempat yang menarik di Ipoh..

 

bukan Ipoh je....tentang Sabah pun ada juga tau....

 

I cukup suka bila  EN PIPOQ sharekan tentang isu-isu yang berkaitan dengan agama....cara penyampaian santai je....seolah-olah EN PIPOQ sedang berbual dengan kita...

tidak seperti sesetengah blog yang turut menyampaikan ilmu agama....terlalu panjang...dan ayat pun...ayat ikut buku sangat....tak ramai antara kita suka baca artikel panjang-panjang...tul tak..?


 

salah satu entri yang terkesan di hati....baca lah.....
seperti biasa...I dah siap letak link...click jer.....pang   

emo3 ISTILAH SAINTIFIK

ha....EN PIPOQ  suka juga gunakan istilah saintifik yang jarang kita dengar...bunyi pun pelik.....

antara entri-entrinya.....

 
SOLANUM IYCOPERSICUM....ha...berbelit tak lidah you all menyebut...
rupa-rupanya SOLANUM IYCOPERSICUM itu adalah BUAH TOMATO

 

macam mana pula dengan ALLIUM SATIVUM ??
adakah ianya nama saintifik bagi DRAKULA or BAWANG PUTIH ??
try le click gambar di atas....ada jawapannya dalam entri tu...

 

CARAMBOLA......dah macam nama Isketam bola pulak kan...hehehe...
kalau nak tau apa makna CARAMBOLA tu...apa lagi..tak reti-reti nak click...? huhuhuwek   


emo3 FAMILY

 EN PIPOQ  ada juga ceritakan tenang family dia.....kenangan zaman kanak-kanak....permainan masa dulu-dulu...and tak lupa bercerita tentang puteri kesayangan EN PIPOQ ni...AZZAIRA QISTINA

 
 
 hmmm....macam mana....menarik tak....? kalau you all pun berpendapat blog EN PIPOQ  menarik....apa tunggu lagi.....jom la kita terjah..........jom...pang   


p/s : dah tengok Bill Elektrik you all tuk bulan ni....? ada peningkatan....?? mengeluh I tengok bill elektrik tu....sebelum ni tak pernah cecah ratus....bulan ni...alahai.......air pun dah naik...naik nya dalam RM 10...elektrik ni..naik sekali ganda...seolah-olah ada tunggakan pada bulan lepas...padahal takde pun...

32 comments:

YanaMIB said...

mcm2 ada kt blog dia ni =)



ce nabilah try wusha blog akak ni..pn best..suka tgk dia cite psl famili, holiday and rmh dia..pheww =)

http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com/

lalink7 said...

dulu penah gak ke sana..tp skang dah jarang..hmmm..knape ek? hehehe..dia pun jrang ke rumah kite..hahahha..sengal ubi jer..

KAMIHIDUP said...

fuh, betul-betul review. nice. :)

ikatankasihku said...

banyak info yang berguna kat blog dia.....

bil lektrik, alhamdullilah tak la

melambung sangat bulan ni...lega sikit..

d_tieah said...

Rasanya pernah masuk sekali dua je kot blog ni.. Hehehe..

Entry Terbaru : Draft Blogger Berwajah Baru

Ati Masrif said...

salam nabilah,

bagi kak ati blog pipoq ni
macam juga dengan blog nabilah
tapi versi lelaki

setiap n3 mesti di sertakan
dgn picture2 yg menarik n lawak :)

redza said...

menarik..nti akan terjah kesana

Amni said...

amni jrg pegi blog lelaki. Kalau ada, msti sbb ingatkan dia popuan or sbb dia dah de keluarga. Hikss....

Nabilah try check dengan tnb.. Tnb ea kat sana yg urus psl letrik? Amni dh penah kena.. Rupanya dorang slh kira.. Uhu

Hanif said...

waaa..nice review

Ieqa Rahim said...

jom jom kite terjah ramai2....
blog en pipoq(nice name) ni mcm2 info die bg kn....blehla cuci2 otak yg da bkarat2 ni...hehhe...

gadisBunga said...

macam Astro. macam-macam ada... :D

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

yupp...mcm2 ada...so..mcm2 la ilmu yg kita dpt.. :)

oh..mcm best je...nnti sy terjah...thnks Yana... :)

HYE LALNIK ;

hehehe...terlepas pandang la kot... :)

HYE KAMIHIDUP ;

thnks.. g la terjah blog tu...:)

HYE IKATANKASIHKU ;

bagus la macam tu....rumah sy...hmm...berat...

nabilah_2908 said...

HYE D_TIEAH ;

hehee...masuk la lagi.. :)

HYE KAK ATI ;

blog sy bnyk merapu juga kak..hehe... :)

HYE MR RED ;

terjah la..moga blog tu memikat hati Mr Red... :)

HYE AMNI ;

hehehe...mcm tu pula yer...nnti nk pergi tanya la..thnks Amni.. :)

sizuka[Izzati] said...

niceeeeee.

beautiful_rose said...

menarik..paling suka bab tmpt untuk bercuti tu.byk jugak tmpt2 menarik kat perak.harus survey nanti boleh pergi.....

aliesha kirana said...

jap lg nak pegi ushar la blog beliau..hehe..xpenah masuk lg..hehehe

azana said...

ok. nk p terjah en pipoq..

elektri naik... aduyaiii

CT NoArIzAh ArIs said...

Bil apiii ????... lum dpt lagi tak sabar gak nk tgk angka tu lebih ke atau sama.

P/s: rajin kamu review blog org jap g akk g ke blog empunya diri tu :)

Ayuraza said...

aah..macam-macam ader..bla pulak nak review blog i...hehehehe :P

*muntah

nabilah_2908 said...

HYE HANIF ;

thnks...jgn lupa singgah blog En Pipoq yupp.. :)

HYE IEQA ;

yeszzaa...setuju... :)

HYE GB ;

heheheh...tul tu... :)

HYE SIZUKA ;

if free..singgah la yupp.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ROSE ;

ha..elok sngt dah tu.. :)

HYE AK ;

sila la.... :) :)

HYE AZANA ;

terjah..jgn tk terjah....yupp..elektrik naik...kalau kita tak membayarnya..tk kisah sngt...bila dah start bayar...alahai...berat rasa hati...huhu..

HYE CT ;

hehehe..tunggu la ketibaannya nnti.. :)

mmg rutin tiap rabu kenalkan blog kawan2 pada yg lain kak... :)

HYE AYUZARA ;

rajin2 la ke sini..insya'Allah..akan tiba time kamu lak... :) :)

Papa Mifz said...

mcm best jer....jap2 lagi bila free singgah jap...:)

aque said...

sangat tertarik... gaye die memang sempoi..

thanks akak...

jom serbu.. huuhuhu

ciEk NiENa said...

oh, bley serbu pasni.. hehe

Bigdaddyz said...

suka tengok blog dia...cantik..

HonEyBuNNy said...

xtahu la elektrik naik ke x...ila xbalik rumah lagi..hehe..

erm..baru tahu nama saintifik tomato tu...panjang tol n nak sebut...hehe..

De Mois said...

Itule..SS pun tak dapat lagi bil bulan ni. mesti sakit punya lah. Dah le bayar dua orang je. Adess..

Kalau ada masa akan ke blog En PIPOQ

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

*Miss Syahnia* said...

baru tgk bil elktrik mlm td
mmg naik sikit..mngkin sbb
ahli umah dah btmbh 2 org
air mantain..huhu

mmg kene jimat crmat pkai
elektrik ni.. ;(

Dilla Ady said...

wah...menarik ye blog en pipoq nih...btul la, berilmu orgnye..

soal bil letrik dan yg seangkatan dgnnye ni tak leh disscus kt sini...nnti ade pulak yg sensitif kan...tp mmg terasa jugak bile itu ini naik...

Cik Ina Do do Cheng said...

akak tak dapat lagi bil.ye ke naik. selalu bil letrik akak RM80.

KUREKURE COMEL said...

mina try usha ye....mcm sernk jgk...hehehe....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ada ms i coba terjah lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...