Thursday, June 02, 2011

BLOGGER VS BLOGGER IN DRAFT



Hye fwens...!!!pang

kelmarin ada sorang adik ni...tanya....apa beza Blogger dengan Blogger In Draft....mana lagi best...?


jawapan I.....erm....dua-dua best....huhuhu...

dua-dua I guna......


I cuba listkan.....nampaknya Blogger In Draft lebih best dari Blogger tul tak...?
yer la banyak function.....

tapi..........


kalau bab menulis...I suka guna Blogger....compare dengan Blogger In Draft...selesa di sana...tulisan pun besar....tidak la sayup je mata memandang....

see..banyak emot comel kat situ....

( macam mana nak buat emot tu...?? maaf I dah lupa...huhu...)


jika nak upload gambar secara berjemaah ( banyak )... I akan gunakan Blogger In Draft...
mudah...sekaligus je masuk dalam ruangan post.....nak adjust saiz gambar pun mudah..click-click je..


ha....you all pulak.......lebih suka gunakan yang mana...? Blogger or Blogger In Draft...?? 
kongsih meh....pang

39 comments:

d_tieah said...

A'ah.. Blogger in draft lagi best.. Itulah yg aku pakai sekarang ni..

Entry Terbaru : Filem Mael Lambung Bakal Box Office

sizuka[Izzati] said...

tak penah tau blogger in draft HAHAHAHA*gelak dekat diri sendiri*.memang guna blogger jek.kehkeh.

KAMIHIDUP said...

blogger in draft lagi best, senang sikit. heee. :)

eT said...

erkk...ku ketinggalan ker??
pesal xtau kewujudan blogger in draft nih...huhu

gadisBunga said...

clueless. selama ni tekan new entri, taip, dan publish aje. heheh~

YanaMIB said...

oh ai skrg guna blogger in draft..xtau lak apa beza dua2 blog ni..haha..yg pasti blogger in draft mmg byk function =)

| cik azeya | said...

saye suke blogger in draft. nmpk moden. hihi ^^

pipoq said...

blogger in draft tu ape ?

hahahaha..

jahil tul aku ni..yang aku tau taip pehtu post je..kalo rasa cam terlebih sangat idea tu, taip, schedule post je..

ana ayesha said...

ana dulu guna blogger in draft, la ni pakai windows live writer lebih mudah semudah guna MS word

Ms. Ann said...

guna blogger draft lah...
senang guna yang latest lah...

Soalan Cupemas!!!!

munna said...

kak munna guna yg baru tu lagi mudah rasanya...

*Miss Syahnia* said...

ha apsal ain tak tahu pun
blgger in draf..ha camne nk guna
blgger in draf tu?

plez nabilah ajar sy ^__^*

Cik Cookie said...

lama CC tak singgah sini.
banyak info yang CC tatktau...

^ai-mie : 아이-미^ said...

same wit me.. x penah dengar pn pasal blogger in draft?

Kakzakie said...

Nampak gaya kena explain lagi apa yg ditanya teman-teman di atas. Hahaha.....

nabilah_2908 said...

HYE D_TIEAH ;

yupp...tp sy lebih selesa guna yg biasa.. ;)

HYE SIZUKA ;

hehehehe...xpe..xpe..skrg dah tau kan..? :)

HYE KAMIHIDUP ;

tp tulisan kecik sngt la...sayup jer mata memandang.. :)

HYE ET ;

huhuhu...xpe...skrg dah tau kan..? :)

nabilah_2908 said...

HYE GB ;

hmm...ramai yg tak tau lagi yer.....hmm..boleh dijadikan entri ni...(^_^)

HYE YANA ;

lebih kurang...Blogger In Draft ni adik kepada Blogger... :)

penambah baikan dari blogger... :)

HYE CIK AZEYA ;

itu sy setuju...tp masih sygkn yg lama... :)

HYE PIPOQ;

kiranya macam adik kepada Blogger...kalau diperhatikan betul2..blogger berwarna Oren dan Blogger in Draft berwarna biru... ;)

kiranya blogger in draft ni penambah baikan kepada blogger :)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

sy berlum try lagi guna window ni... :)

HYE MS ANN ;

sy suka lagi guna yg lama... :)

HYE MUNNA ;

setuju dgn akak...lagi2 kalau nak susun gambar...and upload gambar bnyk2.. :)

HYE MISS SYAHNIA ;

ok..ok..nanti sy ke sana tuk kongsi Ilmu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE CC !!!

weeee...dah aktif blogging semula eh..? (^_^)

HYE AI-MIE ;

hehehe..xpe..xpe..skrg dah tau kan..? ;)

HYE KAKZIE ;

rasanya macam tu lah...boleh jadi entri juga ni kan...(^_^)

Leeya Hezlin said...

dua-dua pun ok..janji kita selesa..
leeya pn kadang2 guna blogger dan kadang2 guna blogger in draft..
^_^

Alia said...

FINE. kenapa rasa macam ketinggalan sangat?HAAA..

blogger in draft tu apa ya?

maaf sebab memang tak tahu punn.=)

nukilanaffiza... said...

halamak....tak tau plak yang ada blogger in draft....biasanya blogger jer...rasanya memang blogger je yang saya tahu nabilah...huhu

nabilah_2908 said...

HYE LEEYA ;

sama lah kita.. :)

HYE ALIA ;

weee..lama tak nampak...how r u dear..?

ok...ok..pasal blogger in draft tu..sama je mcm blogger skrg..cuma ada penambah baikan...bnyk fungsi dr blogger lama.. :)

HYE NUKILANAFFIZA ;

di dashboard...scroll ke bawah...cari Other Stuff..Tools & Resources...akan nampak Blogger in Draft pada line ke 2...click sahaja di situ... ;)

zEri sAfEerA said...

owh. boleh guna dua, dua eh? skrg sy guna blogger in draft je.
ala,,, nk jugak emot banyak2 2. huu

aliesha kirana said...

dulu guna blogger pastu try jap blogger in draft. pastu guna balik blogger..hahaah. senanggg.. kui3

Papa Mifz said...

baru tau wujud nye blogger in draft...nak cuba la..then compare...

ikatankasihku said...

lak.blogger in draft pun ada rupenyer...
baru ni tau...tq cikgu nabilah...
tapi kalau nak tepek gmbr byk2 sekaligus mcne? selalu bole buat 5, 5 jer... :(

redza said...

sejak dulu smpai sekarang hanya guna blogger je..asal post n3 kuar kt blog kira ok dah hahaha

MindaMalay said...

blogger in draft? Mmg aku sentiasa draft dulu sebelum nak publish heh heh heh...

Sory lah tak tahu gak ttg blogger in draft ni...

Kena tanya yg lebih pakar...

senydream said...

blogger in draf!...
hehe2..mmg senang lar..dulu mse gne blogger jek mmg sekeping jek kot upload pic untuk 1 entry..lambat nk alih pon lmbt,huhu2..lau blogger in draf lak rse cam xnk ada entry nk upload pic jek,haha2!...

Dilla Ady said...

eh..eh..tak tau menahu langsung pasal nih..huhuhu...malunye..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

eh apsal sy x tahu psl blogger in draft???

Muhammad Faris bin Yahya said...

huhuhu emoticon tu tak tau lakkk?

daddyzkool said...

hmmm apakah?

nawal addina said...

blogger in draft ? frst time dgr . hehe , apakah itu ?

Tapak Kaki said...

aku main tala je mana yang ada... janji dapat post.hehe.. actually aku tak tahu pun kewujudan blogger in draft tu.. *jakun*

Amoi said...

blogger.com

always blogger.com

ai tak pernah pun upgrade post editor tu. I hate the new editor actually.

hehe

❤NazirahMoktar❤ said...

saya suke blogger in draft lagi sebab bile nak post entri boleh preview kan...cume tak best sbb tak kuar dah emoticon tu..hehe..tpi better pakai blogger in draft la..function die best

nabilah_2908 said...

Hye Fwens...!!!!

memandangkan..ramai yg tak sedar akan kewujudan blogger in draft ni..

insya'Allah...next week..pada hari yg sama...I share kan tntg ni yupp.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...