Thursday, June 16, 2011

DARI YAHOO KITA KE GMAIL



Hye fwens..........hai

ha....ingat lagi tak dengan entri TUTUP BLOG ? di mana kita bercerita tentang penukaran alamat email..ingat dah kan...?


ok..atas permintaan DILLA ADY ....maka suka I nak share kan pada you all tentang cara-cara convert dari Yahoo ke Gmail...

mari kita ikuti cara-cara nya yupp....

mula-mula..youall harus la ada akaun Gmail....kalau belum ada...buat dulu....lepas dah siap...

pergi pada DASHBOARD kemudian pilih SETTING


lepas tu...pilih PERMISSIONS

you all akan tiba di sini.....
cepat-cepat click ADD AUTHORS


masukkan alamat Gmail you all dalam kotak tu...

then....click INVITE

tunggu sekejap...lepas tu pergi la ke akaun Gmail you all..tengok ada email tak dari Blogger...
you all akan dapt email macam ni...di mana pihak Blogger akan berikan link...baca email tu dulu sampai habis...dan fahamkan...

kemudian cepat-cepat la click link yang diberikan...

maka.......lepas daripada hari ni...youall boleh log in Blogger dgn alamat Gmail...

tentang password....? dont worry...masih boleh gunakan password yang sama...ye

Remainder :
ada yang mengatakan..bila bertukar...blog yang mereka follow akan hilang...

yang tu I tak sure sejauh mana kebenarannya...sebab masa I buat..xde lak alami masalah tu semua....jika berlaku pada you all....takpe la...follow la balik yupp....dont worry la...follower blog you all takde effect apa pun..

hope dapat la membantu yer tutor ni.....kalau ada yang tak faham...tanya la yupp...I cuba bantu sedaya yang mampu....

ha..pada yang dah tukar...if nak tambah apa-apa pun sangat digalakkan....ye

p/s : serangan dari para Hackers makin menjadi-jadi.....guys...hati-hati selalu yupp...jgn tunjuk sngt alamat email you all...and paling penting password....biar complected sikit...asalkan selamat...

25 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

aku pon baru tukar heheheh :)

d_tieah said...

Info terbaek buat yang masih tak tahu.. Ngee :)

*Rajin kan nak print screen..

Entry Terbaru : Panas! Hacker Semakin Berani, Jaga Blog Anda

Cik Ina Do do Cheng said...

entry yang berguna. cik ina pun tahu nak convert yahoo ke gmail. terima kasih kerana share ilmu yang berguna.

YanaMIB said...

mmg menjadi2 lah hackers skrg..hehh..tkt ubh pwd kang kita lak lupa..haha~ =.=

aliesha kirana said...

AK mmg guna akaun gmail utk blogger dr dulu lg. heeheh.. tp entry ni sgt berguna~ heeheh..thanks nabilah!

sizuka[Izzati] said...

thanks nabilah :)

Dilla Ady said...

dari ari dilla tanye nabilah ari tu sampai le ke ari ni..masih lum sempat lagi nk rujuk link yg nabilah suh refer ari tu..huhu..sori sgt2..

tau2 jek ari ni suda ade pun tutorial pasal nih...so dilla ikut cam tunjuk ajar sifu jek la..

thankssss...milions of thank!

ikatankasihku said...

tq nabilah sebab pesan memesan ni.... :)

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

bagus la kan..buatnya betul2 kena delete...x pasal2 je..huhu.. :)

HYE D_TIEAH ;

harus la rajin..nnti org tak faham... :)

HYE KAK INA ;

terima kasih kembali....sama2 kita kongsi ilmu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

ha..tu la pasal...tp sy ubah juga la...risau kan...walaupun sy blogger picisan..buatnya kena serang..mau nangis... :)

HYE AK ;

terima kasih kembali...sy tau..ramai juga yg dah tau...tkpe la tmbh2 ilmu... :)

HYE SIZUKA ;

terima kasih kembali.. :)

HYE DILLA ;

mmg buat khas tuk Dilla...selamat mencuba.. :)

HYE IKATANKASIHKU ;

kita ni..rakan sesama blogger..nama pun rakan...dah jd tanggungjwb sesama kita tuk saling ingt mengingati..tegur..menegur..tul tak..? :) :)

Tapak Kaki said...

datang dari mana la hackers tu semua.. ke orang malaysia sendiri nak memberontak lepas kerajaan buat application fb berjuta-juta tu...

kella said...

nabilah! baru je nak tanya nabilah!! baru je nak tahu.. waaa.. terima kasih..terima kasih.. ni kita jadikan rujukan kita ya! terima kasih!

HonEyBuNNy said...

ila xtukar2 lagik....adehhh...

nak tukar la...risau lak..kang xdk blog lak la..

tq nabilah..;-)

munna said...

kak munna mmg guna gmail dari dulu lagi....

aque said...

thanks akak... nanti fara try tuko... hehehe kalo x jadi fara kene SOS akak.. huhuhu

Ieqa Rahim said...

thanks 4 d information....tp masih merangkak2 la nk buat semua tu....x expert sgt....

CT NoArIzAh ArIs said...

Baru sat akk tukar pswrd takut lak terlupa pswrd baru ni..huhu!!

KAMIHIDUP said...

KAMI dri mula dah guna gmail, heee. :)

ainz said...

author tu akan di 'add' sebagai admin atau penulis je?boleh ke kit atuka admin?hurm...

ain baru tuka pwd..klau boleh sume character nk ade..

ps: jangan sampai lupe,sudah! huuu

KUREKURE COMEL said...

mina mmg asal pakai gmail...hehehe...
tq info...

Amni said...

thanks dear.. amni memang carik tutorial ni.. memang nak tukar sangat pegi gmail.. asyik prob je guna yahoo.. huhu

IMANSHAH said...

dah buat, mudah je dan sangat senang..tyhanks ye friend

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
kembara mahkota johor 2011 daulat tuanku

uihhhh aku dah berpaling tadah ke gmail tau

nunama said...

hackers yg menyeramkan. hoho.
ini ada lagi.
1. http://www.tengkunizam.com/2011/04/perhatian-untuk-blogger-blog-yang-tidak.html

2. http://savemezero.blogspot.com/2011/04/cara-nak-tukar-akaun-dari-yahoo-ke.html

p/s: stalkers pun menakutkan juga. wuwuwuw.

lalink7 said...

teringat lak kisah kite tukar sama2 benda nie kan..masa tu srabut sangat..risau tkut blog kene buang..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...