Thursday, June 23, 2011

HORIZONTAL TAB MENU DI BLOG



Hye....Hye...Hye.....selamat hari Khamis......baling   

Ha...tau tak cara-cara nak buat Tab Menu di blog.....? I rasa ramai dah tau kan...? huhu...

takpe la....I ajar juga..sebab ada yang bertanya....

wokeh..mari kita mulakan....
macam biasa.....mula-mula ke 
DASHBOARD --> SETTING -->POSTING --> EDIT PAGES
see.....macam create entri gak...
dalam ni..you all boleh la masukkan link ke...gambar....ha...up to you la nak letak apa..

nak sorokkan ShotBox macam I pun boleh...hehehe...wek  

macam mana...mudah kan....? ha.....ada juga cara lain.....masukkan link terus pada Tab....tapi yang cara ni...kena bermain dengan coding...dont worry...mudah je...tak pening pun....

kalau nak tau cara tu...I suggest you all rujuk sini....IT'S ALL ABOUT LIFE

wokeh...cukup la tuk hari ni....kalau terdapat sebarang pertanyaan..tanya jer yupp...ha...kalau ada cara lain...boleh juga share kan kan sini...pang   

ha....kalau yang gunakan template ready made...I tak sure boleh buat or tak cara Horizontal ni...biasanya akan jadi Vertical...takpe..takpe..try dulu eh...

 ♥♥ **************************************************** ♥♥

p/s : tentang #WW semalam...I ada send request pada Hot Fm..dalam segment Hot Pejabat..ala minta lagu je...tak sangka lak dalam ramai-ramai tu...permintaan I terpilih....siap annouce dalam radio nak call I...I pulak memang tengah dengar...apa lagi excited la..get ready jer dengan fon....tak sampai 5 minit macam tu..Hot Fm dah call....sempat la berbual sikit dengan Suraya,Ikhwan & Kieran..

20 comments:

KAMIHIDUP said...

wah, tuto bagus ni. :)

nunama said...

haaa! Kita pernah tanya kak Nabilah pasal hal ini dulu. Hehe. Dah buat pon. Thanx again Kak Nabilah!! (n_n)

p/s" sama mcm yg diberitahu dulu. hihi.

alaaaa rugi! Kalau tak, mesti dgr sore Kak Nabilah.

Kak Nabilah request lagu pe? ^_^

nabilah_2908 said...

HYE KAMI HIDUP ;

kalau rasa nak buat...try la.. ;)

HYE NUR ;

hehe... :)

tak pe la...myb next time..kot2 ada lagi...hehe.. :)

Cik Ina Do do Cheng said...

ye ke , alah rugi akak tak dengar .selalunya akak bukak hot fm kat rumah.

Amni said...

rugi je amni tak dengar semalam... bukan senang nak dengar kawan sendiri masuk radio kan.. hiks..

Ati Masrif said...

wow..kiranya nama nabilah
disebut 1 msia gitu..
kak ati pernah gak dulu
tapi dgn radio era...hihi best

nabilah nk rqst
buat tutorial scroll box
mcm nabilah tu ye :)

TQ

ainz said...

btul cakap amni..hurm..sy mmg dah lame tak dengar radio..btul..tak tipu punye..dulu sangat suka dengar radio..lagi2 time ade carta..

info yang sangat berguna..tapi sy takde mase nak customize blog..biar camtu je..hehe..

redza said...

TQ...akan cuba buat bila ada kerajinan

aliesha kirana said...

heheeh. AK xcreate page, tp letak link je utk jadik tab kt blog AK. eheheh.. sedih sbb xdpt dengar suara nabilah.. neway tahniah dpt ke udara. mesti best!! eheheheh.. pngalaman indah tu..

pipoq said...

semalam dalam kepayahan siputband ni nak mengunjung blog kawan kawan, susahnya nak tengok apa yang orang post..gambor tak keluar..ahahaha..

ana ayesha said...

ana tak dgr hot fm, cam mana agaknya suara nabilah? mesti merdu

good tutorial ni nabilah n thanks 4 the credit

Dilla Ady said...

rase cam penah tanye dulu benda nih kt nabilah..

tapi thnks sudi kongsi ilmu ni ye..

wahhhhhhh...beznye dapat on air..tak leh dgr la hot fm...----> sebenarnya tak paham camne nk install benda yg bagi kite leh dgr hot fm online tu...pakai yg era nih senang..

munna said...

ala kat ofis ni tak dengar hot fm smlm....

shazika said...

nak tanay..cmne kat bahagian nak post tu kan ada banyak emoticon?

pena said...

pena guna template ready made.. yup, tak boleh jadikan horizontal..

Anonymous said...

thanks sis for the info..

iPai said...

ramai tak pasan pasal add page ni ..

Tapak Kaki said...

rugi tak bukak hot.fm hari tu.. kalau tak leh dengar suara cik nabilah ni..hehe.. entah merdu ke tidak. :P

zEri sAfEerA said...

wah. dpt call dr hot fm. tibe2 sy plak teruje ni. hakhak ^^

asliner said...

eh kak..
kite rase kite pernah bace entri nie..
tapi mungkin kite tak ambik port bende nie sebab ingat tak perlu..huhu

tapi sekarang rase macam perlu sangat..hehe..=)

tq kak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...