Monday, June 20, 2011

KISAH TELUR



Happy Monday fwens....!!!hai

pada pagi Isnin yang hening.....terjadi la satu drama pendek di dapur rumah No ZZ...

terdapat la dua biji telur yang hidup dengan damainya dalam peti sejuk...eksyen telur ni tau....asik jelir lidah je...mari kita lihat apa yang terjadi...

tamat la riwayat telur yang eksyen terlebih tu...huhuh......wek
psst....you all breakfast apa pagi ni...?

p/s : buat EN TAPAK KAKI ....maaf lah...minggu lepas dapur tak berasap...so..tkde la aktivit-aktiviti membuat kuih...sabtu ke rumah makcik di Seremban...ahad ke kenduri kawin....huhu..

p/s/s : tuk kali ni dah 4 kali kot tukar masa post ni....masih juga tak naik2 dalam blog list..apasal tah...haih....!!

36 comments:

YanaMIB said...

bila u tls entry ni?? aah xkuar kt bloglist..ingt xupdate td..hihi~

kita pose hr ni =)

ikatankasihku said...

sedapnya roti+telor+mayo.....best3

pagi tadi tak sempat nak mamam..
nak cepat...tengahari tadi mamam nasi + kari ayam..

errrkkkkk, alhamdullilah....hehehehe

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

tu la kan..sy post kul 10 td..

godek2 feedburner tadi...baru la keluar... ;)

nabilah_2908 said...

HYE IKATAN KASIH KU ;

kalau sy x mkn pagi..mau pusing kepla...ngantuk...mcm mana skrli pun kena makan..walaupun sekeping biskut kering..huhu... :)

ana ayesha said...

hi nabilah

ana pun suka jugak sandwich telur bermayonis nih, sedap2

pagi tadi sarap di kantin jer, menu cam biasa mihun goreng + nasi goreng + telur goreng + sambal udang, minumnya teh tarik kurang manis

jom tengok sape yg kena DENDA KUTIP SAMPAH

redza said...

pgi td pekena roti telur...tghari xmkn pape ehehe

KAMIHIDUP said...

wahaaa. kelakar. dah macam karangan autobiografi. :)

munna said...

kesian dgn kisah telur ni.....tamat dah riwayatnya...

aliesha kirana said...

waaahh sedap! AK mmg suka telor. heheeh..gila telor. lalaalal... nak sikittttt...

Kakzakie said...

Padan muka telur kan dah jadi santapan seseorg yg geram amat padamu...

Scramble telur+mayonis pun dah sedap makan dgn gardenia:)

sizuka[Izzati] said...

perghhh syedappppp~

Amni said...

serius amni pun pelik jugak atdi dear.. kenapa la entri baru nabilah takd e hari ni.. rupanya lambat keluar kat bloglist... hoho...

sedap nyer.. kecur liur.. bila puasa, semua nak kan.. hiks...

Ati Masrif said...

kak ati suka mcm tu
tapi mesti gorenglah :)
byk khasiatkan ...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip beli kereta terpakai

uihhhh roti telor mayooo tu kalau campur sikit bawang ngan cili lagi sedap kan.... uiiihhhh kat dapor ade roti nak gak buat cam tu mcm best ajer

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

sambal udang pagi2..best nya.. :)

HYE MR RED ;

tk lapar ke ? xpe..ptg nnti sure g cari makan punya kan..? :)

nabilah_2908 said...

HYE KAMI HIDUP ;

huhuhu..pendek sngt :)

HYE MUNNA ;

hehehe...sape suh notty sngt.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

sama lah..!! :)

dpt telur dgn kicap pun jalan.. :)

HYE KAK ZIE ;

kalau bnyk masa...bakarkan roti tu lagi best.. :)

nabilah_2908 said...

HYE SIZUKA ;

bnda paling simple nak buat... :)

HYE AMNI ;

tu la..x tau apa masalahnya...godek2 feedburner..baru ok.. :)

yupp...kuat tul godaan..bila dah buka...xnk dh tu semua..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE KAK ATI ;

telur tu di goreng eh kak..or roti tu di goreng..? :)

HYE AFZAINIZAM ;

hehehehe..apa lagi pi la buat cepat..!! :)

Papa Mifz said...

sempoi la entry nih...hehe
tamat la riwayat si telur di dlm perut eh...hehe

HonEyBuNNy said...

sedappppp...

kalau ila bawa gi kelas best neh...

leh makan dalam kelas...hehe

Cik Ina Do do Cheng said...

Salah satu peberet cik ina sandwich telur cam tu. satu hari makan cam tu pun boleh.senang dan simplekan sesuai tuk nabilah yang masih bujang.

beautiful_rose said...

waaaaaaaa........laparlah

ainz said...

Pagi tadi dah mintak..nak mintak lagi,bleh? ;p lame da xmkn sandwich telur..biase mkn sardin je..sardin tak elok,kan..hurm..

pena said...

roti telur macam ni lama tak makan..

sebab selalunya pena goreng je telur tu, lepas tu letak sos,makan dengan roti..

Siti Nurhayati Dollah said...

Kesian telur tu, tapi bertuahlah perut yang diisi dengan roti dan telur tu.

Tapak Kaki said...

apasal telur tu putih sangat? pelik lak aku tengok.hehe... selalu ye cik nabilah main masak-masak hujung minggu.hehe...tu pasal tanya..

bro@stokisonline said...

hahahaha...cian giler kat telor tue...

Leeya Hezlin said...

suka makan telur..
ehehehehe..
cam best ja roti + telur tu..
:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sedap breakfast sandwich telur neh..nk buat gak ah nnt..hari ni sy buat roti telur (goreng)..ala-ala french toast tu

asliner said...

semalam kat tempat kerja sediakan mee rebus..
best..hehe

nunama said...

Sedapnye!!! Nak buat la jap lagi. Dah lama tak makan itu. hihihi. ;)

lalink7 said...

hmm..makan sandwish telur mmg best nak2 ade mayo..hehehe

Dilla Ady said...

satu idea baru nih...leh try jugak nih..

eh, sian telur2 yg kiut tadi tu..huhu

iPai said...

wah yg ni syedap juga ...

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) ambek kau. eksyen sgt. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...