Friday, June 24, 2011

MASJID SELAT DAN MELAKA DUCK TOUR



Salam Jumaat dear fwens....baling  

Ini aktiviti 2 minggu lepas......time budak-budak masih cuti sekolah...baru hari ni nak cite...dah basi betul kan...? hmm..takpe la....you all layan kan je la yupp...

Time tu kan I minta cuti.....so pagi tu..siap2 ke Bandar Hilir...lunch kat sana....window shopping sikit....lepas dah petang...ambil Adin balik dari keje...(sempena cuti semester yang super duper lama....lepas raya baru start sem baru...maka dia bekerja la)

Lepas dah ambil Adin..singgah solat kat Masjid Selat lak...time ni my dad takde...kerja....huhu..
you all dah sampai sini....? seronok tau solat kat sini...sejuk je.....



ramai juga para bakal pengantin..mahu pun pengantin ambil gambar kat sini....

lepas solat..lepak-lepak kejap..menikmati panorama yang indah..
tiba-tiba..............
ternampak menda kuning ni....you all tau menda apa ni...?

ini la salah satu tarikan pelancongan di Melaka...
Duck Tour

yang ni gambar pinjam....nak bagi jelas sikit....yer la yg td..kecik je kan..sayup..sayup je..
Duck Tour ni pusing Bandar Hilir...kemudian masuk dalam laut lak...
rasa teruja lak nak naik mende ni....buat masa ni..tengok dari jauh je la duluwek
 
peta kat atas ni..menunjukkan perjalanan Duck Tour...jauh juga Duck Tour ni pusing.....berbaloi rasanya dengan harga tiket yang dikenakan..

ha...kalau you all berminat....nak tau lebih lanjut tentang Duck Tour ni..click2 je gambar di atas...ada penerangan yang lengkap tentang Duck Tour ni...harga tiket pun ada....tengok la yupp....

esok cuti kan....apa lagi..meh la sesakkan Melaka.....meriahkan Melaka dengan kehadiran youall semua...pang 


p/s: memang teringin nak naik....pssst....ada sape2 yang mulia hati nak belanja I naik menda kuning ni..? la..la..la.......wek

26 comments:

ikatankasihku said...

hi nabilah..

tak penah lagi sampai kat msjd ni..tapi selalu tgk gambar tmpt ni..memang cantik

Duck Tour tu pun blm merasa naik lagi..
org luar melaka dah naik,. org melaka lum naik2 lagi.....cepat kita tutup muka ngan bantal

ana ayesha said...

eh menariklah tak tau pulak di melaka ada tour ni .... nanti nabilah bolehlah jadi tour guide yer

lama Adin cuti, bestnyer, terkenang2 di zaman belajar dulu .... tapi dah kerja ni tak merasalah nak cuti lama2

ainz said...

sy penah solat di masjit selat ni..dalam masjid tu sendiri ade tinggap untuk permandangan laut..sangat cantik! tengah kusyuk tgk laut, tiba2 ade "itik" lalu..ahaha! nampak happening je semua pelancong dalam itik tu...

sy belum pernah naik itik lagi..huu

Kakzakie said...

Kakak baru tahu tentang duck tour ini. Macam teringin jugalah ZN. Mana tahu bila cuti bolehlah try...

iPai said...

pernah sampai kat masjid tuh, tapi tak pernah tahu plak pasal duck tour tuh .. thanx for the info k !!

cuma masjid tuh mmg tersorok laa .. rugi kawasan depan tuh ..

nunama said...

waaaaah!! bestnye! haha.

ritu g Melaka. Buat family day. Cuma sempat g Melaka wonderlands dan Zoo Melaka sahaja. Haha. Old school tak? ;)

next time, insyaAllah. hihi. Thx for the info. :)

psssssttt Kak Nabilah....Kita belanja aiskrim je. ticket, Kak Nabilah sponsor k? Hahahaha. ;p

atty's said...

kty selalu je g melaka..sbb umah mil kt sana..tp lom penah lagi g masjid selat ni ..nextime harus ar snggah

Papa Mifz said...

wah gud info..baru tau pasal Duck Tour nih...

CT NoArIzAh ArIs said...

Bestnyaaaaa... ni masuk dlm senarai my tour lak ni..hehe!!

aque said...

cantiknye masjid....

n first time tahu ade itek tu.... hahaha nampak sangat da lame x g melake.... quak2.. :)

Julie Rosarina (22) said...

nabilah, nama kedai nasi kerabu tu mek corner ke? tadi dah jumpa, dpn rumah hijau tapi tutup la,huwaa... dalam pukul 10.30 tadi p sana..memang tutup awal ke kedai tu..

HonEyBuNNy said...

cantik la.....

adehhh ila g melaka nak naik la duck tours tu...macam best ja neh...

sizuka[Izzati] said...

whoahhh menarik oh.nih yg teringin jugak nak naik misi penjelajahan itik[?] nih LOL

Amni said...

Cantikkkk.... t amni nak bawak mirul honeymoon kat area situ la.. hahaha.. jauh fikir... =P

p/s: amni sibuk lately.. kalau tak, memang blog nabilah 2, 3 kali singgah la... fuhh...

New entri,
GAMBAR OWNER BLOG YERDEH! JIWANG - AMNI

Amni said...

Dear, yang amni cakap semalam pasal kawan yang buat header dan template tu,

http://mrsamirul.blogspot.com/2011/06/canti-menarik-kau-memang-debooomm.html

t tengok eh... ada link dia kat situ...=)

aliesha kirana said...

canteeek masjid tu! teringin nak naik jugak! hohohho.. nnti bile lawat melaka, nak naik la. mahal sgt ke nabilah?

nukilanaffiza... said...

cantik sgt kubah dia...mengharmonikan jiwa...

duck tour tu rasanya mahal kot....tapi stail sgt...2 alam...

pena said...

duck tour.. comel je nama dia.. hehe.. cam best je..

De Mois said...

Perghh..memang menarik. Tu siapa punya lori dia modified jadi feri ni?? hehe

Menarik di SuaraSendiri
Pengulas sukan buat hal

KAMIHIDUP said...

KAMI tak pernah naik lagi, masjid selat selalu pergi. :)

Iznie said...

yeayhh! da pernah sampai situ juga...hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dh bnyk kali sy g melaka x penah smpi masjid selat..duck tour ni mahal..naik river cruise murah sikit..

Ati Masrif said...

kak ati pernah sampai
ke masjid tu...cantikkk
tapi persekitaran mcm kena
tgl je...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
generasi kawasaki ninja dan kips

yupppp mmg mahal duck tour tu .. jadi tak pernah naik lahhhh .... tapi gi masjid tu free ajerrr ... Solat Jamak baru balik Johor... selalu aku singgah masjid tu...

azana said...

huyooo...cam bes je...
duck tour ni unic la...

Tapak Kaki said...

duck tour tu dua alam rupanya.. darat pun boleh air pun boleh.. betul-betul macam itik.hehe.. impressive!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...