Monday, June 06, 2011

NASI KERABU



Happy Monday fwens....!!!!pusing

How are you today....superb...?? or lemau....? hehehe...wek



I biasa-biasa jer la...walaupun pagi tadi emosi agak terganggu sikit....mana Miss Red tak boleh start masa nak pergi kerja...haih...sabar jer la....mungkin kesejukkan la kot..yer la..semalaman hujan...huhu...

eh....you all dah breakfast.....or branch jer hari ni....or puasa...?

I makan nasi kerabu pagi ni.....favorite ni tau...



jangan la you all ingat I masak yer...tidak sama sekali..beli jer ni...

kat area rumah I ...ada makcik yang asalnya dari Kelantan tetapi menetap di Melaka...makcik ni jual makanan-makanan dari Kelantan...ada laksam...nasi dangang...nasi kerabu..itu dah tentu..memang sedap..

ha....kuih-kuih kat situ pun sedap...

tapi...nasi lemak dia je kureng.....



harga...baru RM 2.50 .. ada ikan goreng..kerabu...telur masin..kerpok ikan..yumm..!!

antara nasi dangang dan nasi kerabu...I pilih nasi kerabu....nasi dagang...tak berapa minat..

ha...you all suka yang mana...nasi kerabu...or nasi dagang....??


wokeh la....I nak sambung buat kerja.....sedang mencari ilham....redesign company profile....best buat keje design-design ni....
tapi tu la...idea ye'elek....!! wek



p/s: musim orang kawin sekarang ni kan....hmm....ada sorang kawan I ni.....tengah sedih.....pelamin angannya musnah......sabar dan redha la yupp....tumpang simpati.....tapi percaya lah.....Allah nak tunjuk yang dia bukan terbaik tuk kamu....ada yang lebih baik sedang menanti....

I'll always be there for you sis if u need me.....smile......pang


29 comments:

KAMIHIDUP said...

fuh, nasi kerabu dekat pasar malam alor gajah sedap sangat. teringat-ingat pulak. :)

Kakzakie said...

Pasar malam tempat kakak pun jual nasi kerabu dan laksam. Sedap kan... kakak pun suka.

nukilanaffiza... said...

hmm..sedapkan nasi kerabu ni....nasib baik hari mulut tak berapa sihat sakit gigi dari semalam...huhuhu...tak leh makan....

nunama said...

woaaahhh! sedapnye! mestilah saya pilih nasi kerabu. hehe. dan laksam juga. yummy!!

Hari itu baru pergi ke kelantan. hihi. jjcm.

Selamat Menjamu selera. :)

p/s: semoga beliau tabah. Allah is always by urside.

aque said...

kalau fara suke nasi goreng kerabu.. sangat sedap

sizuka[Izzati] said...

macam biasa.bila nampak tajuk pasal makanan, scroll laju2 tak tgok gambar.terliur dah nih!OMG nak terbang balik Msia sekarang bolehhhh.

Kazaztan Team said...

suka dua2...

nabilah_2908 said...

HYE KAMIHIDUP ;

iyer ke kat AG ada nasi kerabu sedap...mmm...tapi jauh la...tak kuasa nak ke sana... ;)

HYE KAKZIE ;

yupp...kat pasar malam punya lagi best..ada daging salai...lada sumbat kelapa..mmm... :)

HYE NUKILANAFFIZA ;

alahai...macam mana leh sakit gigi tu...dg g jumpa dokter belum..? :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

wah.....bestnya...suka juga ke kelantan..ha..ke tganu pun seronok gak.. ;)

HYE FARA;

hehehe...nasi grg kerabu..kena cari org yg betul2 pandai masak...kalau tk kena gaya..mmg tak sedap...mcm akak pernh kena hari tu...

minta nasi goreng kerabu..tapi di dpt nasi goreng sayur campur...hehehehe...

HYE SIZUKA ;

alahai...sorry dear.... (^_^)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

huhuhu...sm macam my mom la..suka dua2 sekali.. :)

❤NazirahMoktar❤ said...

suke gile nasi kerabu..tmbah2 solok lada..ada telur masin, ngn ikan celup tepung or daging masak kicap..perggghhh,, sedap nye la!!

CT NoArIzAh ArIs said...

Akk suka lak nasi dagang tapi nasi kerabu tu klau x de telur asin kurenggg le sikit rasanya.

Sian pd kawan kamu tu... betul kata kamu jodoh itu bkn terbaik utknya pasti ada yg lebih baik sedang menantinya..sapa tahu ketentuan ALLAH kan?

ana ayesha said...

ANA suka both nasi kerabu blh nasi dagang pun blh tapi nasi dagang beras warna colat bukan yg rasa pulut dan lauk ikan tongkol yg masak kari mmg best

hg nasi kerabu RM2.50 tu kira murahlah

org kelantan mmg tak prefer nasi lemak mcm boss ana bila sebut jer nasi lemak dia jadi lemau (pinjam term nabilah)

ha nabilah suka nasi kerabu blhlah cari calon org kelantan hehehe

ikatankasihku said...

yummy, sedapnyer....

aliesha kirana said...

feveret AK! nasi kerabu.. sama la nabilah.. AK prefer nasi kerabu dr nasi dagang. heheeh.. AK super duper busy hri ni.. update blog pun lmbt.. hehe..

p/s : smoga kawan nabilah tabah. btol2.. ade yg lebih baik menyusul. setiap kejadian ada hikmahnya.. InsyaAllah dia akan dpt yg lebih baik..amin..

Papa Mifz said...

papa mifz ns kerabu & ns dagang...dua2 x mkn...hehe

Bigdaddyz said...

pehhh nasi kerabu...malas nak cerita arr...

HonEyBuNNy said...

ila xmakan nasi kerabu..nanti nak belajar makan jugak la..heheh

hah?knpa pelamin angannnya musnah?pity with her...T_T

Siti Nurhayati Dollah said...

Wah nasi kerabu gitu. Berselera dan bertenaga lah tu lepas makan nasi kerabu.

redza said...

satu lg makanan tradisional kelantan yg sedap..nasi tumpang

asliner said...

dua2 suke..=)
tapi kalau nasi dagang..
tak suka ikan tongkol..
keras..huhu
tapi nasi sedap..
cuma kalau banyak sangat boleh jadi muak..-_-

teringat msa 1st time makan nasi kerabu 3 tahun dulu..
tak tahu pulak yang 'kuah' tue adalah budu..
jadi main letak je banyak kat ats nasi..
jdinya masin giler lah..hihi

p/s: hope ur fren tabah! =)

asliner said...

kak..
segmen yang kite join tue ade last date..
hari isnin..
pukul 11.59..

lupe nak btau kat entri..huhu

Ieqa Rahim said...

cantiknyerrr pic.....mcm mkn kt hotel lak ble tgk pic 2....hehehe...
ika ske mkn nasi dagang....tp ade satu ari 2,kdai n.dagang ni ikan tongkol kari da abes,then die suggest ayam msk smbl manis2 pas2 bg kuah kari cket,ngatkan xsdap tp rupenyer heaven sgtttt....sejak 2,suka mkn nasi dagang ayam smbl cmpur kuah kari...heheheh...

munna said...

suka mkn nasi kerabu..lagi2 klu ada solok lada

Adra Adiella said...

dilla suke dua2nye..leh jek layan..huhu

oh, semoga kawan nabilah tu kuat hati, semangat n tabah ye..

Tapak Kaki said...

ada budu tak dalam nasi kerabu tu?hehe.. kesian kat kawan cik nabilah tu.. aku tumpang simpati jugak..

lalink7 said...

terus rasa nak makan nasi kerabu hari nie..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

nasi kerabu!

Julie Rosarina (22) said...

salam, boleh bagi details tak area kedai jual nasi kerabu ni?...nak p b esok la.bukak kul bape kedai ni? dah jenuh mencari nasi kerabu n laksam yg sedap kat melaka ni tp lum jumpa2 lagi..excited ni bila tau kt AG ada yg sedap.jauh pun jauh la..sok pagi nak p jgk. hrp blh reply kt blog sy ASAP ye...mekaseh banyak2 psl info nih.;)

Julie Rosarina (22) said...

mekaseh info ye...makcik tu bukak pagi sampai petang ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...