Tuesday, June 28, 2011

OPPS TERPIJAK !!



Lokasi : Tempat cari makan

Sedang Si Z leka ke hulur, ke hilir ambil file la...fotostat dokumen la...tiba-tiba....


" prak..!!"

Si Z telah memijak sesuatu yang rangup...seolah-olah seperti terpijak biskut....selang beberapa minit kawasan itu diselubungi dengan sebuah bau yang sukar tuk di gambarkan..

Nak kata wangi tak juga...nak kata busuk pun tak juga...

Yang pasti bau itu datang dari benda yang Si Z pijak itu...

Nak tau benda apa....?? meh tengok ni...
Si Z terpijak Makhluk Allah ni.....
memang ada je kat office Si Z ni...tak banyak yang masuk dalam office..sekor dua je....yang pasti makhluk Allah ni suka betul menjelajah di segenap pelusuk Office secara senyap-senyap...

tau-tau....dah mati kena pijak je..tak pun kena lenyek dengan roda kerusi....kesian tak..?huu



ini bukan kejadian yang pertama...banyak kali kot....banyak yang dah jadi mangsa.

Si Z panggil ulat ni Ulat Depan Belakang...sebab...??

Ulat ni boleh ke depan....dan juga boleh mengundur ke belakang...unik kan...?
gambar ni dah lama dah ambil...Si Z guna camera fon jer.....
time ni..Si Z tengah kebosanan...maka...dia ikut je ulat ni..sambil snap-snap gambar....
tah pape tah Si Z tu kan..? huhuhu...

mampos kalau Mr Boss tau kegiatan tak berfaedah ini berlangsung.....wek

percaya lah...Si Z bukan penggeli pada ulat-ulat ni.....

tapi....jangan sesekali sua kan apa sahaja spesis cicak mahupun katak kepadanya...itu memang kepantangannya...geli.....ya...dia sangat geli dengan haiwan-haiwan itu..

Si Z kata ulat-ulat ni sangat comel....errr..pendapat you all...comel ke...??

p/s : Hari ni Birthday AMNI.....jom kita wish Happy Birthday pada AMNI...baling

p/s/s : dah kantoi yang benarnya....actualy I dah buat entri ni semalam lagi....I lupa nak tukar tarikh...tukar masa je...itu yang terpublish petang semalam...maaf....emo15

26 comments:

ana ayesha said...

hmmmmmm ulat ni lagik!

kalau terpijak dgn kaki tanpa lapik mmg menggelikan

knp yer n3 ni lambat keluar dlm bloglist ada tapi bila klik elek

AMNI ~ hepi birthday to u semoga sentiasa di bawah lindungan ALLAH juga bermakna usia semakin pendek

Ms. Ann said...

he..he.... anne biasa terpijak siput..

sian siput tu....

Ikan Haruan Ubi aka Ikan Ketutu (Marble Goby)

sizuka[Izzati] said...

huuuuuu sy geli sume ulat-ulatan camnih.sabor je lah.

pipoq said...

comelnya..adik beradik ulat gonggok kan tu ?

azana said...

comel?hehehhe bgsy geli ada la...

aliesha kirana said...

erkk ulat lagik! haha. tp yg ni xgeli sgt. AK geli yg badan lembik2 auwww... hahaha.. katak xgeli, cicak xdelah geli tp xmo rapat! haahaha..

hepi birthday Amni!

Siti Nurhayati Dollah said...

Kesian ulat tu. Ulat tak apa, jangan katak, tikus, dan kumbang. Memang tak lah kan.

* Happy Birthday Amni ;)

beautiful_rose said...

hahah mmg comel kaler kuning hitam kan ala2 mcm ulant gonggok.masa kat giat mara dulu byk bersepah2 kat lua.tp pelik mcm ne bole msuk ofis pulak ye?

Tapak Kaki said...

ulat tu kalau kena badan gatal.. jangan ulat tu merayap kat kaki cik nabilah sudah la..hehe

ainz said...

Mr Z macam sangat berminat je dengan Ulat Depan Belakang ni..siap dok p amik gambar lagi..boleh jadi haiwan peliharaan exotic beliau,nih... ;p

cheqhaizan said...

laaa ciannya kat ulat 2 :(
tapi sy pun geli ngan ulat..huhu

redza said...

haa ulat comel?

munna said...

kak munna ulat tahan lagi tapi klu cacing, katak dan binatang yg lembik dan sejuk mmg geli...

Leeya Hezlin said...

geli dengan ulat ni..huhu

Dilla Ady said...

eiwwww...lembik2 nih...mesti geli...tp kalu amik2 gambar camni takpe la, tak geli tpi chumel..

kat umah mil dilla banyak katak...kt dapur, kt bilik air..sampai da tak heran da..huhu

::mak incik:: said...

fatin pun geli jugak benda2 yang di sebutkan di atas.. huhu....

~~bersosial ngan jah n zura~~

Papa Mifz said...

comel ke...hmm..x la geli jer...huhu
ni dapat kat Mifz habis...hehe

CT NoArIzAh ArIs said...

Ada member kat sini takut lipas bila nmpak lipas kuar berebut2 naik ateh kusi kelako lak nengok org tua berebut kan kusi ni..hahaha!!!

YanaMIB said...

erk si Z xgeli dgn spesis ulat?? perghh tabik springggg! haha ai ni klu tgk segala jenis binatang berbulu, kecik2 and yg boleh terbang, *mcm sume binatang je* mmg melompat geli..err geli ke takut eh..errrr =P

Julie Rosarina (22) said...

mmg lumrah kbnykkn org pempuan geli ngan benda2 cmtu kn.. nabilah, kul 8 lbih td dh jumpe kdai tu tp tutup la.huhu..btl x umah makcik tu kaler silver? ada periuk belanga dapur bagai kt depan umah dia..kedai dia menghadap umah purple ( corner lot ) jalan peruna 7 kot..

nunama said...

hahahahahaha.
comel!!!!!!!!! :) sat g, dia bagi bisa dia, adeeeh!! gatal2 seluruh badan. ;p

eeeeeiii kita pun geli ngan katak. pantang...jumpa. pasti terlompat scr tdk sengaja. huehehe. (give me five). :)

ciEk NiENa said...

euww, ulat ni.. gelinya.. huhu.. xgatal ke kalo terpijak? huhu..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy buat mudguard dari fibreglass

uihhhhh ciannya ulat tu... tak bersalah pun dia kena pijak.... geli tu eeeemmmmm tak kut cuma aku kesian kat ulat tu

asliner said...

kite cakap je tak geli..
sekali bile sua..
aiyooo..
mau tak geli tekak nie..huhu

lalink7 said...

alamakk..takuttnyeee nengok ulat tue mcm beso jer..haihh geli betul..udah le berkilat2..

iPai said...

ni kene contact syarikat pest control ni .. kene kasi bersih ... baru betul ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...