Friday, June 10, 2011

TWITTER HQ



Happy Friday everyone.........http://laymark.com/i/m/m057.gif 

ok dokey....hari ni..I nak teruskan sesi rombongan Cik Nabilah ke Twitter HQ  yang terletak di San Fransisco....

dah ready...jom............http://laymark.com/i/m/m105.gif



welcome to  Twitter


nampak tak burung kecik-kecik atas meja tu...? 
actually itu lampu...lampu dalam bentuk burung....nice kan..?


meeting room mungkin...


tempat staff hilangkan tension mungkan.....


ruang bekerja...


cafe....


pantry..bestnya kalau kat kat tempat cari makan I tu ada pantry macam ni...huhuuhu.. 



comel la pulak tengok kusyen  Twitter ni kan...


Lobby....


Lobby lagi...


tell your story here...

so...apa pendapat you all tentang  Twitter HQ
best tak...??

for me.....erm....biasa-biasa jer la kot....takde yang menarik....lebih gaya koprat....tak macam GOOGLE HQ or  FACEBOOK HQ


ha....lately ni pun...I rajin ke Twitter tapi takde la aktif update status...suka baca twit dari orang je...hehehe...

eh...you all ada Twitter tak..? meh la join I sekali....click je perkataan Twitter ni...tak pun..tembak je burung comel ni..hehe
http://www.social-icons.net/twittericons/t125x125_1.png

I rasa bagi blogger yang suka private Facebooknya (lyke me)...dan kalau nak bermesra dengan rakan-rakan blogger yang lain....boleh gunakan Twitter sebagai medium perantara...best gak...http://laymark.com/i/m/m105.gif

wokeh..sampai sini dulu..nanti kita jumpa lagi......

p/s: hari ni I cuti.....weehuuu......saja je ambil cuti..jeles tengok adik-adik sedang seronok bercuti...mau gak...

31 comments:

KAMIHIDUP said...

kalau dapat kerja kat office yang cantik macam ni kan best. :)

azana said...

selesa jugak... mewah tempatnya..

ana ayesha said...

cuti ......... slmt bercuti, ana cuti esok dan lusa hehehe

hq twitter tak suke gelap jer tak ceria langsung

okay i'm following u on twitter

aque said...

fara ada tweeter da lame buat cume sangat x aktive...

buat sbbb kawan2 buat pastu mls nak geledah function2 die.. keh3...

lalink7 said...

ohh bercutii yer..patut la bersiaran di rumah...mest macam2 aktiviti nak buat kan? heheheh =)

a'ah la..twitter nye opis cam biase2 je kan..hehehhe..

happy holidays

Tapak Kaki said...

serius aku tak pandai nak pakai itu twitter...office dia nampak macam besar tapi kosong..

Amni said...

twitter sy? Hiks! Amni_Amirul. Skang ni memang sangat giler ngan twitter. Ramai blogger kat sana. Lagi la seronok. Kdg blog cam dianak tirikan plak. Haha.. Kesian..

redza said...

hurmmm..biasa2 je opisnya


twitter xde..acc fb pon dh tutup...tggal blog lg yg belom tutup

Kakzakie said...

Pada kakak ok sangat. Tapi kakak tak open a/c pun. FB pun sesekali buka...

Jeles dgn adik dia pun cuti gak ye :)

Ati Masrif said...

seronok sangat kalau dapat
kerja di situ

tak sabar saje hari2 nk perhi kerja ..hehe

munna said...

hari tu kak munna ada buat n3 pasal HQ Facebook...

ikatankasihku said...

wah, bestnya office diaorang....

nabila cuti eh..jelesnya....kita keje..huhu

*Miss Syahnia* said...

ain takde twitter pun..
sedey kan ;(

takpe ain lbh suka beri
phatian pada blog saje..hihi

aliesha kirana said...

boleh tahan jugak.. heheeh..ble la ofis AK nak lawaa cm ofis2 dorang ni? haha. kene ada ofis sendiri la nampaknya, kalu nak decorate lawa2 ikut stail sendiri..kan? hehehe.. slmt bercuti nabilah..hehehe.

Bigdaddyz said...

masih buta tentang twitter ni...hehe

YanaMIB said...

cantek tp mmg xleh lwn fb and google lah..dorg mcm otai sgt daaa..haha~

kita dh follow ur tweet..yeah..pasni leh slalu tweet tweet ^_^

coti??!! grr jeles tahu??naseb cuti tggl sikit je...klu x mmg nk jugak cuti slalu..hihi~

seminggu sekali said...

i follow you la tweetheart :D

Judiene said...

Twitter!
I takde twitter dan tak rase macam nak buat satu.
Sebab?
Tak rase twitter itu penting, memadai lah dengan facebook.
Bagi I, twitter ni penting untuk golongan yang bekerjaya dan golongan artis.
Hehehe.

Papa Mifz said...

papa mifz ada twitter...tapi mcm x menarik pd papa mifz...terus x bukak....

HonEyBuNNy said...

hehe...

ila da follow twitter nabilah....tapi xreti sgt la main twitter...haha

pena said...

home tweet home.. haha.. comel..

pernah ada akaun twitter ni, tapi tak aktif, tak reti guna.. abaikan terus..dah lama x bukak..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
sejarah honda civic ej @ ek

eeemm sama lahhh ada gak akaun twitter ni tapi aku tak pandai guna lahhhh.... uihhhh kalau lahhh aku dapat pejabat cam tu alangkahhhh bestnya... angan-angan mat jenin ajer aku ni

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam..hai..sori lama x dtg psl akak kurang sihat..

akak ada akaun twitter tp x reti guna..nk tweet apa ha?

ini lawatan bebetul eh? bestnyer jenjalan sana..

asliner said...

biase2 lah..
tapi pantry die macam menarik..hihi

p/s: kite nie out-of-date..huhu..jadi takdelah facebook addicted or tweeter addicted..hanya ada blog addicted je..hehe.
hanya ada blog untuk medium perantara..akak pun dah cukup mesra dengan kite kat blog nie..hehe..=)
tapi sape tau kalau satu hari nanti tibe2 cik asliner ade tweeter..hik3

asliner said...

pembetulan:out-to date
=)

raihana said...

bes gile kalau ada hq macam tu!
caya lah twitter!!

LiFe KaMi said...

ape je ek keja diorg kat opis tu..mesti diorg pun duk main twitter gak..hehe
kami mmg tak aktif sgt bertweet ni..:)

::Hanyll:: said...

hmm betul lah~ xcntik mcm google n facebook..canggih munya~

Qistina Filzah said...

baru nk jinak2 dgn twitter..xbpe biase dgn twitter lagik

Dilla Ady said...

beznye kalau tempat keje macam ni...da cukup perfect da bagi dilla...rase cam tak nak balik umah..huhu

nunama said...

tapi, tweet2 ni, kita x berapa pandai sangat. kikikikiki.

Selamat bertweet Kak Nabilah. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...