Tuesday, June 07, 2011

ULAT BULU



" ulat bulu naik daun........."

" apa nak buat....nasib badan....."

ha.....kenal tak dengan dialog di atas.....??
rasanya ramai yang tahu kan??.....dalam banyak-banyak cerita...I paling suka cerita ni...


Pendekar Bujang Lapok

tapi hari ni..I bukan nak bercerita tentang Cerita P. Ramlee....nak cerita tentang Ulat Bulu...

semalam...leka-leka ngadap PC...tiba-tiba nampak sesuatu yang sedang bergerak di bawah...bila tengok je....maka...ternampak lah makhluk Allah yang comel ni..tergenyot-genyot bergerak....

nak tengok...? meh...meh I tunjuk.....


tadaaa...comel tak...comel tak....??



dah terjatuh ke bawah......nama dia Fluffy...sebab bulu-bulu dia fluffy...



I nak pegang gitu je...tak boleh...buatnya terkena bisa dia....gatal la pulak kan...? hehe..

so..guna kan la pembaris untuk mengangkatnya...

setelah bermanja-manja buat seketika....I pun keluar la...lepaskan Fluffy pergi...

dengan harapan dia selamat di luar sana...dan moga Fluffy menjadi rama-rama yang indah....




I tau....mesti ada di antara you all yang geli kan....tul tak AK ? hehehe wek


p/s : I suka sangat cerita Pendekar Bujang Lapok.....100 kali tengok..100 kali gak I dok gelak..hehhee......tak pernah jemu.....you all pula suka cerita P.Ramlee yang mana...?

25 comments:

sizuka[Izzati] said...

suka gila kot tgok cite tuh.heeee.eh boleh nabilah main2 dgn ulat bulu tu.mujur tak terpegang ke apa kan.kalau tak naya je.heeeee.

kella said...

eeeiiiiiiiiiii.. tak tahu knapa.. rasa meremang bulu tengkok ni! rasa geli semacam je bila tengok menda alah tu!!! alamak!!

Iznie said...

eiii, geli tengok...dah rasa mcm ada dekat2 jer...eiiii

nabilah_2908 said...

HYE SIZUKA ;

hehehe...ok je...lagi pun tgk boring..layan kan saja... ;)

tak tau macma mana dia boleh masuk dalam office.. :)

HYE KELLA ;

hehehhe..ha...kan betul..ada yg geli.. :)

HYE IZNIE ;

hehehehe...dont worry dear....xde nya dia nk dtg dekat.. :)

alien said...

baik2 main ulat tu
kadang2 bulu2 dia tu terbang ditiup angin boleh sbbkan gatal2 kat kita gak

nabilah_2908 said...

HYE ALIEN ;

dah tak main dah....hehe..thnks.. ;)

KAMIHIDUP said...

oh nabilah, satu negeri kita, hidup orang melaka. :)

ikatankasihku said...

kat melaka memang banyak ulat bulu...

ana ayesha said...

ulat bulu mmg tak blh dipegang nanti tgn tak blh diam

cerita p.ramlee rasanya semua ana suka, abg hafiz lagilah suka. cerita dan lawaknya mmg blh diterima masyarakat wp semuanya filem lama

CT NoArIzAh ArIs said...

Semua citer P.Ramlee akk suka yg humor lee yg series ,lawan2 pastu sedih2 kurenggg le sikit.

aque said...

wah somel3....

p ramlee sume besh...
die boleh buat fara tergelak menagis dan marah... setiap kerekter die menjadi :D

Papa Mifz said...

oh sungguh mulia lepaskan ulat bulu tu...separuh tu kalo dah geli dorang lenyek2 kan nye...hehe

Bro Ery said...

Bro suka seniman bujang lapok.. "Setan baru balik operation tuan", wakakaka...

aliesha kirana said...

mmg meremangggggggg tengkuk AK tgk ulat bulu tu! aaaaaaa! cmne nabilah boleh main2 dgn die pulak.. fuhhh tulis pun dh seram sejuk ni. hahaaha.. saje eh nabilah ni! kui3! ^__^

p/s : kalau bujang lapok, AK ske yg bujang lapok je tajuknya tu. hihih.. kalau citer P Ramlee bykkkkkk yg AK suka! heehehe..

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

grrrr... x suke.. hehe

Adra Adiella said...

okeh..chumel...rase nk belai2 pakai tangan...huhuhu

sume citer p ramlee pun besh kan?

gadisBunga said...

dibuatnye terpijak......naya!

redza said...

org yg perangai cam ulat bulu lg bahaya hehe

nunama said...

haha. ada2. my ex-r8 kat KMJ. sebut je pun, dah boleh geli. hahaha.

Suka Nujum Pak Belalang!! hihi. :)

nas said...

xsilap aku,ulat bulu mane leh jadi rama2... cuma ulat yg makan daun yang xberbulu je boley.. tp entahla :P

Tapak Kaki said...

aku pun suka citer ni.. tak pernah puas ketawa.hehe.. ali baba pun best jugak.. siap hafal lagi dialog citer tu...

YanaMIB said...

ewww klu yana nih dah menjerit mcm nk kena rogol dah nih..u boleh lg manja2 snap2 gbr bagai..hahaha~ adeh~

lalink7 said...

bkn stakat geli Nabilah..rasanya menjeritt kott..bukan sbb takut sbb rasa kegelian macam dia tgh tergenyot2 atas kulit kite..hehehe

asliner said...

geli2 lah jugak..
sebab cara'merangkak' die..
macam ulat beluncas..
cuma bezanya kerana ulat bulu ada bulu2 yang boleh menutupi badan dia yang kelihatan macam ulat beluncas..
hakikatnya boleh buat orang ramai geli jugak..hihi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

err..sy kalau nmpk ulat nih terus lenyek je sbb nnt dia mkn daun pokok hiasan sy..huhu..kejam kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...