Tuesday, July 26, 2011

CODE BLUE



Hye fwens....hai


I nak share 1 cerita bersiri yang menarik ( dari pandangan I lah kan )

Drama bersiri dari Jepun CODE BLUE yang mengisahkan sekumpulan dokter muda bertungkus lumus bekerja demi menyelamatkan pesakit...

ada tak di antara you all yang tengok cerita CODE BLUE ni ?


best tau cerita ni...bila tegah kalut menyelamatkan mangsa....kita yg tengok ni terasa penat.....
patut la dokter gajinya tinggi eh.....huhu...


dieorang ni di gelar Dr. Heli sebab bila ada emergency call....dieorang akan bergilir2 naik Helikopter pergi menyelamatkan mangsa...ala...sama je fungsi nya macam ambulance..

masing-masing ada karekter nya yang tersendiri...Dr Aizawa serius je muka dia..susah nak tengok dia senyum..macam takde perasaan je..huhu..

kenapa cerita ni best....? setiap episod...ada nasihat yang cuba di sampaikan....bila part sedih tu....memang sedih sangat-sangat.....seriously...mengalir juga la air mata ni....

suka dengan ayat-ayat dari Dr. Hiyama
"Bila kita dapat selamatkan nyawa pesakit..kita di sanjung...
bila kita gagal...kita di katanya pembunuh...."

kepada yang belum tengok..try la....godek2 kat youtube dulu ke...tak pun tunggu hari Ahad ni yupp...jam 3.00 petang...di 8tv...sekarang ni dah masuk Season 2 dah...pang

meh tengok intro cite ni dulu meh...





lagu pun best...Mr Children - Hanabi

ok lah cukup untuk hari ni......macam biasa lah..bila dah free nanti...I jenguk you all pula yupp...take care dear fwens....love you...muah


p/s : dari sehari ke sehari....semakin payah rasanya tuk update blog....tak pe la...KERJA tu penting kan..? huu

23 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

nanti ila free..ila nak layan la cerita neh..

ada mbe duk ajak tgk jugak..tapi ila xsuka tgk cerita sgt..hehe

xpa nabilah..utamakan kerja dulu..nti dah free...boleh la berblog..;)

Leeya Hezlin said...

hmm kalau ada masa boleh la ushar2..
macam best ja..
nak tengok kehidupan doktor..
macam cerita grey's anatomy tu..hieeee

Tapak Kaki said...

kat channel mana cite ni?

nabilah_2908 said...

HYE ILA ;

yupp...time lunch ni..gunakan masa dgn sebaiknya.. :)

HYE LEEYA ;

sy rasa Code Blue lagi besh.. :)

HYE EN TAPAK KAKI ;

okey dokey...sy dah betul kan..

8tv...jm 3 ptg tiap hari ahad.. :)

YanaMIB said...

aiseyy jarang dh tgk tv skrg..bz lyn somi..eh! lalalala~ =P


ai pn bz gak hr ni..sobsob..slmt bekerja bebeh! ^__^

❤NazirahMoktar❤ said...

nak tgk online tu, kena internet lju la pulak.kalo ada tayang kat tv, jarangnye nak tgk.huhu

aliesha kirana said...

ehem.. Yamapi AK tu. hihih. aah best! AK mmg ikut citer ni. tp ble kuar jln2 hari Ahad, xleh nk tgk. heheehe.. Aizawa mmg seyes, kan. heehehe.. dlm citer ni xde citer cinta pun..semua psl kehidupan sorang doktor yg penuh suka duka. best! hihihih..

Prince Halilintar said...

dah lame prince xlayan cite jepun ni..tapi cite jepun mmg best

p/s: yup. komitmen keje lg penting..prince pun xboley nk update blog selalu dah..tapi insyaAllah ade mase prince update..

Kakzakie said...

Kakak ni ZN kalau nak menonton mesti ada saja kerja lain nak buat. Itu yg jaraaaannngggg sangat menonton tv...

ikatankasihku said...

jarang bukak tv 8..tapi tgk kat sini macam best jer ..heroin dia pun muka kecik jer, kiut miut

Kazaztan Team said...

dah tgk 1st session...tunggu session 2 utk download pulakkkk

Tea said...

ngeh3. tak tengok le pula. ;)

redza said...

err xtgk hehe

sis shuhada said...

ala ahad xleh lyn tv, kena lyn anak2 je.

nnti akak try sha kat u-tube la.

Dilla Ady said...

tak penah tgk lagi citer ni..da tak brape ikut sgt da citer2 berseason camni..huhu

btul la nabilah, sibuk semedang kan..takpe, kerja yg utama!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau dr encem camni akak rajin ah g klinik hehe

ainz said...

yup..yup..yup..keje tu penting..sy pun tgh curi2 mase bw ni..hehe..

code blue dah lame ade dalam hdisk sy..season I n II..tapi tak sempat lagi nak tgk..aih! bz la sangat!

pena said...

tak pernah tengok drama ni..

guna heli, senang la kan..

IMANSHAH said...

saya suke citer jepun yang dulu mero attack ke hapa namanya

nunama said...

wow3!!! ok. Kita g dating sesama eah ngan tv ri ahad nih.

C yar!! ^_^

Cik Ina Do do Cheng said...

masa sekolah dulu akak minat nengok cite-cite cam ni. sekarang ni tak berkesempatan langsung nak tengok cite kat tv, asyik sibuk je. kalau hari minggu barulah akak ada masa sikit nak tengok tv.

iPai said...

jepun ekh ?

heee, layan tv series english

Ann Huda (Ate) said...

Ate minat jugak tengok J Drama tapi biasanya beli atau sewa VCD/DVD. Nanti Ate nak cari lah Citer Code Blue. Ate suka tgk DVD psl Ate bole off subtitle supaya boleh belajar bahasa jepun dg lebih mantap.

Utamakan apa yang lebih utama :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...