Friday, July 01, 2011

CREATIVE RESUME



Selamat Hari Jumaat....hai  

hmm....bila sebut pasal resume....pasti youall dapat bayangkan macam mana rupa resume.....sekeping dua kertas putih yang penuh dengan tulisan menceritakan perihal kita...tul tak...?

contoh resume......boring jer kan...??

cuba tengok yang ni pulak....

Permohonan kerja di PIXAR 


ha...macam mana....menarik kan....?
kalau nak bekerja dalam bidang seni kreatif macam di Pixar ni...memang harus la buat macam ni...cuba hantar resume macam gambar kat atas tu....awal-awal dah kena reject...tak gitu...??

tapi......kalau kita apply kerja biasa......buat macam ni...ok tak....? hehehe...wek

moga terhibur dengan paparan kali ini......take care fwens........

p/s: bagi blog yang bermasalah...macam mana hari ni....hope dah ok la yupp....

28 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dah x main resume..hahah

humbleyat said...

hehe..sangat keratif..comel plak tu:-)

ikatankasihku said...

kreatif nyer....

Farhana Jafri said...

rseny nk keje kat pixar, disney and others tmpat yg mmrlukan kreativiti mmng kne wt resume mcm ni kot cs nk tgk kreatif or x otak diorang tu... klau kite wt resume untuk bank mmng dh lme la kne reject.. huuu~~

YanaMIB said...

buat resume dh mcm buat assignment lak..huhu..cantek..tp kita mmg xreti la nk buat resume gini =)

Amni said...

hi dear,
hari ni dah blogging macam biasa... report dah anta untuk direview petang semalam..seronok... hehehe...

kalau kerja kat tempat kreatif, kena la resume kreatif jugak kan.. tapi kalau nak kerja kat tempat biasa resume macam tu.. errr.... kena reject kot.. lalala.. heheh...

Yang menarik,
AKU JEALOUS! AKU CEMBURU

redza said...

bagi mereka2 yg sedang cari kerja buleh try buat camtu..mana tau sangkut hehe

Ieqa Rahim said...

nabila,cbe imagine nk mintak keje sbagai penjawat awam tp bg resume yg terlalu kreatif cm2,tak ke kne gelak ramai2...hehehehe komfem tros kne reject...

ekin mahmud said...

amik masa gak tu klau nak wat resume macam tu

xleh lah nak copy paste dah...hehehehe

jom singgah blog kita
http://ekin-mahmud.blogspot.com/2011/07/rice-dispenser-tupperware-untuk-semua.html

gadisBunga said...

resume boleh menggambarkan sikit calon yg mintak keje tu mcm mana. ni main saiko sume ni. hihih~

KAMIHIDUP said...

resume main peranan. :)

munna said...

sesuailah klu nak kerja kat tempat yg memerlukan pekerja yg kreatif

::mak incik:: said...

kalau bidang engineering rasanye xsesuai jugak kot... xpasal2 kene kick awal2.. huhu...

Papa Mifz said...

percaya atau tidak....bidang kerja papa mifz kalo mintak kerja dulu x payah pun buat resume....resume pun papa mifz x pernah buat...hehe

ainz said...

alhamdulillah dah ok.. :) sy pernah tgk resume dalam bentuk flash..diorang ni sangat kreatif,kan..heee...

aliesha kirana said...

kreatif2! cantik. tp kalu nak apply keje kt malaysia buat cmni, kang org kata buang tebiat. heeheh.. dah ok! alhamdulillah!

Ailya Insyera said...

haha.kepala guna apa haa kreatif sangat ni?

Tapak Kaki said...

resume aku memang skema dan boring.hehe.. kang buat-buat kreatif takot orang tak ambik kerja lak..

Siti Nurhayati Dollah said...

Cantik sungguh. Haruslah buat cantik, dan kreatif sebab bidang kerja pun nak kena ada ciri-ciri kreatif. :D

Aina said...

mcm scrap book jek:)

Cik SHiNJU said...

Kreatifnye...
pening pala boss nak milih..hihih

iPai said...

pernah hadiri kursus yang diajar buat resume setebal 20 muka surat .. tapi aku sendiri tak test lagi .. sebab panjang bebenar .. dia kate, banyakkan gambar .. 1st page je, tulis nama kita n gambar kita depan syarikat yang kita nak mintak .. uhuhuh

Leeya Hezlin said...

kreatifnye mereka... :)

De Mois said...

hehe..cantik2. satu hari nanti SS perlukan jugak untuk mencari kerja

Menarik di SuaraSendiri
Sejauh mana BERSIH bertindak bersih

Undi disini
Adakah wajar perhimpunan diteruskan

asliner said...

resume..
kene buat betul2 kan untuk tarik perhatian syarikat?
tak blajo lagi nak buat resume..
padahal dah depn mate..hehe

nunama said...

wow! so creative! :)

aah kan..kalo syrkt yg bese2, mesti dia pelik bin hairan org hantar mcm tu. hihi.

SyaNa_SaN said...

hye zafirah..
lama tak melawat sini.. =)

dulu ada motivator kasi tau..
utk satu2x jawatan yg dipohon, yg apply beratus2x orang. Jadinya kita kena usaha utk biar org perasankan kehadiran kita di antara semua yang ada. Mungkin resume creative boleh membantu. Cumanya kalau mintak utk kerja yg agak formal, tak leh lah over sgt kekreatifan kita tu.. =)

Dilla Ady said...

kebek2 entri nabilah yg lame, yg dilla tak psotkan komen..huhuhu

kreatif!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...