Tuesday, July 19, 2011

GIRL POWER




Kelmarin....I request kat Mr Boss nak kan 1 rak..kecik je pun...macam ni....


"tak pe..biar saya beli kan...saya nak beli tuk anak saya sekali...buku-buku bersepah...." kata Mr Boss.

Esoknya, bila Mr Boss masuk....dia bawa 1 bungkusan..agak besar gak...berat boleh tahan 12 Kg....itu la yang tertera pada kotak tu..

" nanti minta tolong A pasangkan rak ni....." 

" ala...menda simple ni..orang perempuan pun leh buat...tak payah kot nak harapkan lelaki..." bisik hati kecil..

Maka....bila line clear.....office kosong.....I turun kat stor sorang-sorang..geledah tool box cari screw driver...mencabar gak..sebab terserempak dengan Cik Mickey Mouse...luruh jantung weyh...


Semua itu tak menjadi penghalang pun...aktiviti di teruskan....


buka kotak....tengok ada beberapa keping papan..mula-mula blur gak..nak pasang macam mana...bila dah keluarkan 1 per 1 kayu ni...baru la jumpa instruction nya...


blur lagi...sebab nampak huruf-huruf.....belek punya belek kat kayu tu..baru la jumpa huruf....apa lagi......dah boleh mula pasang lah kan...

pung pang...pung pang....maka...sebuah rak buku terhasil dengan jayanya.....
yeah...!! bangga dapat buat sendiri...huhuhu..



tapi....dalam kembang-kembang semangkuk tu kan.....bila nak susun apa yang patut baru perasan yang...

salah pasang ler....tempat letak tissu tu..tak boleh letak menda berat2..sebab takde screw penyokong...tempat masuk screw pun xde....ada kat sebelah...huhuuh....

baru nak buka...Mr Boss dah masuk.....siap puji lagi...I tau buat sendiri...hehehehe....

sudahnya sampai sekarang biarkan je macam tu....malas nak buka betulkan balik...wek

30 comments:

SYANI said...

Kat rumah pun ada sary rak ni.. Senang nak susun mainan anak2.

munna said...

bagus nabila...tak payah harap kan lelaki kalau kita boleh buat sendiri....

merahitujambu said...

hujung pangkal hati sediri..kalau rasa boleh pasang sendiri baik buat sendri..tunggu bos lambat..ahaha

Dilla Ady said...

eh..bez jugak rak camni ye...

ari tu dilla beli rak plastik kaler merah jek..huhuuh

ainz said...

ahaha! slalu buat pasang memasang rak camni kat rumah..maklum lah sy anak sulung..haruslah kental! hehe..nak harapkan laki2..kene ikut mood derang pulak..aih! keje kene tgk mood,ke?

aliesha kirana said...

hahaha..xpe2..yg penting jadi jugak...hihih..AK pun penah psg sendiri, malas nak hrpkn org lain..hhihih..kdg2 wiring kt dlm umah pun AK tlg btolkan..hahaha

ikatankasihku said...

Terbukti ....!!!
keje org lelaki org pompuan pun boleh buat...walaupun ada alignment lari pon x pe..janji usaha..kan

Leeya Hezlin said...

hehehe..berjaya juga nabilah buat tanpa bantuan orang lain.. :)

ana ayesha said...

eh itu gbr minie mouse lah tikus betina

rak mcm ni kalau dah siap pasang teramatlah mahal harganya so lebih baik beli yg belum dipasang then pasang sendirik

gadisBunga said...

takpe. takde sape perasan pun silap pasang tu. hihihi~

Mohamadazhan.com said...

rak ni bagus, senang nak susun buku, kemas lagi. pandai pasang ni kak, tahniah2 =)


Jemputan ke Contast AKu Berpuisi =)

YanaMIB said...

hahahaha bc smpi abes xthn nk gelak..ehemm sowie sowie..

eh tp mende² gini mmg senang la psg..kita xde adek bradek laki..pehtu mak ai slalu bli rak kayu gini..so kt rmh ai sorg la pung pang pung pang psg..sbb ada instruction kan..so sgt mudah mcm men puzzle je =)

Amni said...

popuan memang boleh buat kerja lelaki apa.. hehehe.. tap lelaki belum tentu dapat buat kerja popuan kan? heee...........

ILA HonEyBuNNy said...

bagusssnya nabilah...usaha tangga kejayaan kan...;-)

kalai ila...xreti kot..sedangkan malas nak usaha sendiri...hehe

Tea said...

err. lorh salah pasang? haha. takpe le, at least buat sendiri kann. :)

Qaseh dalia adelia said...

hihi kdg2 kita boleh buat sendiri tnpa harapkan lelaki

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip hilangkan bauan durian dalam kereta

wooooo sapa kata pompuan tak reti bertukang... dah jadi ponnn..... janji kalau ada usaha pasti ada kejayaan... betoiii tak

Qaseh said...

bagusss..pandai buat sendiri mesti kat umah pun selalu bertukang kan.

Prince Halilintar said...

gud effort nabilah..yg penting kite usaha dulu..jadi xjadi belakang kire kan..hehe

Ati Masrif said...

lain kali suruh saje
org pasangkan ...
kan sonang...hehe

Papa Mifz said...

samo la...papa mifz kalo dah siap bende nye..sat lg baru pasan salah sbnrnye...malas nak betulkan selagi boleh di pakai...:)

pena said...

yeah.. girl power..

xpe la kan, asal boleh guna.. hehe.. =)

Nur Areefah said...

wanita proaktif! tahniah la :)

btw saya guna yg plastk punya tu... boleh main pasang2 xD
hehehe

nurareefah.com latest entry : BIASISWA KHAS TENAGA AKADEMIK IPTA 2011

adan said...

kalau buka balik kompom basah ketiak nak btulkannya.. ehehe

^baju kurung^ said...

waa..pandai2
ok la tu. drp xbrdiri lngsung

Cik Ina Do do Cheng said...

best nya rak pasang sendiri, akak belum merasa dapat cam tu sebab akak punya rak kayu tahun 70 an punya kot dah paku mati. antik sangat.

kayrul-shah said...

rak macam nie memang senang nak pasang..nak tunggu lelaki, sampai ke sudah kot tak terpasang..baiknya hati mr boss belikan rak

Tapak Kaki said...

haha.. pasang menda ni macam main puzzle je.. :P

iPai said...

hehe .. better cek elok2 .. kot2 ada juga terburai nanti ..

apa2 pon mantap laa cik nabila ni pasang ..

zEri sAfEerA said...

va va va. hebat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...