Monday, July 25, 2011

MEE SUP



Ola fwens........pang

Dah tengah hari ni...you all semua dah makan.....? kepada yang berpuasa di ucapkan selamat berpuasa yupp...

well....minggu lepas punya menu adalah Mee Sup...

mari kita lihat bahan-bahan utamanya untuk Mee Sup dulu yupp...

mula-mula rebuskan daging+tulang hingga empuk....I ada campurkan meat ball sekali...
lepas dah empuk daging tu...baru la boleh start buat sup..

I ikut cara my mom....mudah je buat sup ni...rasa pun tak heavy macam sup yang biasa tu...

guna bawang pitih dan cili padi je....tumis sampai garing..kemudian masukkan air rebusan daging dan daging tadi...

tak payah letak rempah bagai....biarkan mendidih..masuk garam...siap...
see..simple je kan..?ye


I guna kan Mee Meggi...celur siap-siap....siapkan kicap cili.....daun bawang....bawang goreng..


dah siap semua...apa lagi makan la.....

makan panas-panas..sampai selsema..pergh..nikmat oo.. wek

wokeh....itu saja tuk hari ni.....dah free nanti I singgah blog you all pula yupp.....


p/s : geng blogger di serang lagi yer....guys...yang ada widget geng blogger...tolong removekan yupp....bila blog ada widget tu...akan keluar 1 box minta masukkan password bagai..ignore kan saja..

34 comments:

atty's said...

terliur kty nengoknya..

ainz said...

waahhhh...sgt simple..sape kate masak susah?? (sy sebenarnye..hik3)

PS: patut la sy masuk page AK kluar pop up tu..aih~

Alexandriana Alia said...

erk

saya yg sedang berpuasa ni sangat terliur ohhh!

ikatankasihku said...

Sedapnyer makan panas2.tapi cilikicap dia tak boleh mkn byk2 nanti tekencet...

sis shuhada said...

uhhh sedapnya.. mkn panas2 mmg terangkat! hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ala-ala sup siam kan..kengkadang kalau malas akak wat gak sup camni..kalau rajin barulah tumis rempah sup

Prince Halilintar said...

nak makan sekali...dah lame xmakan sup2 ni..prince suke kuew teow sup..hehe

sizuka[Izzati] said...

whoahhhhhh syoknya.hehe.

eh kena serang lg ea?patutlah.huhu.bahaya tak kalau dah termasukkan email ke pape?huhu kena remove la nih.

Amni said...

kenapa makanan yang nabilah kongsi kat dalam ni hampir semua amni nyer fav? aiyoyo... terliur dah ni....

pena said...

wah.. sedapnya.. terliur..

kalau mihun sup sedap jugak.. =)

aliesha kirana said...

wah nikmat kalau mkn panas2..heehehe

Dilla Ady said...

tak penah lak wat sup letak lada n bawang putih cam nabilah wat..lain btul caranye..

tp, ye la..nmpk sedap!!!

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3...baru sudah makan sup..hehe

sedappnya makan dengan magie..harus d cuba neh..hehe

nabilah..blog ila ada box tu keluar x?ramai gak blog2 y keluarkan benda alah tu kan..

IMANSHAH said...

buat kat restoren je..huhu

Tea said...

huhuhhh sedapnye. terliur plk. >.<

Rinna said...

Wahh very the simple.. leh try nanti.. TQ.. :)

Leeya Hezlin said...

memang sedap di makan ketika panas..
best2..
nak buat la nanti..hehe

::mak incik:: said...

wah sedapnye.. meat ball..... xboh rempah tapi kuah 2 macam boh rempah... huhu.. simple gile.. kat ostel pun boleh buat ni... ;)

Papa Mifz said...

aduhai...terliuh den....bak meh sikit...:)

iPai said...

wah sedapnya !! nak sikit ..

iPai said...

lama dah tak singgah sini .. cik nabilah sihat ke ??

Ailya Insyera said...

lapar.lapar.lapar.*macam nak marah sebab nampak makanan ketika perut menghiris-hiris lapa**okay.nak lempang diri sendiri sebab menggedik kat blog orang.hahaaa*

Cik Alien Hijau said...

simple giler mee sup! mee sup orang bujang ea? heheheh

En iLham said...

saya sangat suke makan mee sup. makanan kegemaran tu. kalau kecik2 dulu tiap kali g kedai makan mest makan mee sup. kalau umah buat open house mest ade mee sup. memang dah sebati dalam hiduplah..hehe

fathiahRAIHANA said...

lapar la bc entry ni =.=

fathiahRAIHANA said...

lapar la bc entry ni =.=

Siti Nurhayati Dollah said...

Suka jugak buat mee sup. Simple. Mudah, tapi sedappp.

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip nak tinggikan kereta sikit

makkk ooiii anak sapa ni rajin nyerrr... sodapnyerrrr perrgghhh senang gak yerrr kalau letak mee sedap atau letak nasi impit pun dah leh jadi soto

adol ihsan said...

Salam..

Halamak aii.. lame dah tak pekena mee sup nie..

Meh la antor semangkuk dua.. hehe,,

:)

mykhalis said...

kalau pergi kedai sempat rasanya nak makan nie..hehe

Tapak Kaki said...

mee celup lagi simple..

akoo pae said...

ngaa~~
sdapnye..
nakk..
=)

Cik Ina Do do Cheng said...

Nabilah baru first time akak tengok maggi campur dalam sup. patutlah haritu masa akak buat sup tulang, petangnya yuyi nak campur ngan maggi, baru akak tahu cam ni rupanya.yummy janji ada kicap cili.sedap

zEri sAfEerA said...

owh patut la td sy g satu blog ni asyek klua benda 2 j. siyes x th pape. 2 la akibat lame x berblog. harhar padan muka saya :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...