Monday, July 18, 2011

NASI KENA HIMPIT



Happy Monday dear fwens....!!muah

Nasi mana pulak yang kena himpit tu kan...? hehehehe.......

Maaf lah..tajuk entri merepek...tapi itu yang bermain-main dalam kepala ni....actually I nak tujuk yang ni je...meh tengok meh...


tadaaa.....nasi himpit...sambal kacang...sambal udang.....
ni menu malam semalam....

biasalah bila my mom dah jemu makan nasi.....so tukar menu sikit la....

sorry la gegar sikit gambo tu.....tangan gigil..lapo...hehehehe..wek


udang fresh ni.....pagi ahad tu cari barang dapur kat Tesco...bila sampai je pekerja tu baru keluarkan udang baru....so..tidak lepaskan peluang la kan....boso2..fresh dah tentu...buat lak sambal udang...mmmm..masih terasa kat tekak ni..huhu..emo8


mine...!!
masa makan semalam...rasa macam nak raya lak...hehehe...emo9

hmm..ini la cerita tuk hari ni.....

ni pun I taip selaju yang mungkin...kot-kot ada typing error..maaf lah yer....bukan apa..ada staff baru masuk pagi ni....dok belakang I lak tu...so...rasa tak best lak kalau nampak I dok update blog lak kan..?

nampaknya I kena tukar masa update blog la ni....

wokeh.....sampai sini dulu....nanti kita jumpa lagi.....

p/s : apa pula cerita you all......ada tak yang dah pi tengok Harry Potter.....?

31 comments:

Rinna said...

Nyum2 bestnyaa sesekali tukar selera.. tgk sambal udang tuh..bestnyaa.. makan plak ngan nasi himpit.. iye laa nak masuk ramadan laa nie.. pas tuh dah raya.. yeahhh..hehehe.. :)

ainz said...

sedap,nyeeee...ni buat nak balik melaka,ni...nak gak nasi impit..

PS: tak penah makan nasi impit ngan sambal udang..biase dengan kuah kacang n lodeh je..nak try gak,la..yummy!

Amni said...

oh nooooo.... udang tu sangtlah fav amni dear.. susah tu nak carik udang amcam gitu.. mudah-mudahan mmeber balik terus kuching malam ni.. nak lepak D11 macam biasa makan udang.. wallaaa....

aliesha kirana said...

wahhh! terliurnyaa AK kt sini!! heehehe... mmg mcm nak raya. hoho..
HP blom tgk sbb yg sblm2 ni pun dh terlepas..hahaaha..kene tgk dl yg lain2..hehe

YanaMIB said...

trus rs nk msk udang lak berbuka mlm ni tau..grr~

oh kena tjk cth yg baek kt bdk baru eh..ngeee~ tkr time update xpe, jgn xupdate lgsg tau =)

ikatankasihku said...

sedapnyer, dah mcm hari raya pulak....
yummy...

ikatankasihku said...
This comment has been removed by the author.
beautiful_rose said...

lapar...lapar...lapar...





dah tgk dah kelmarin...

ILA HonEyBuNNy said...

ternganga mulot ila tengok sambal udang tu...

dah la fabret ila sambal udang tu....sedappnya...tengok kuah pun dah tahu sedap.....nyum3...

Kakzakie said...

Gigil lapar atau tak tahan tengoak mak masak sedap sangat? Kakak dapat tengok gambar jadilah...

munna said...

pergh...terliur tgk sambal udang tu....

pena said...

ha'ah kan, kalau makan nasi himpit mesti rasa cam hari raya.. hehe..

first time tengok makan nasi himpit dengan sambal udang..

kayrul-shah said...

dah rasa macam nak raya la plak...udang tue gemuk2nya....kenyang makan udang je nie

Tea said...

alaa. lapar tgk sambal udang tu. lama dah xmakan nasi impit. hee.

JunAina said...

meronta2 hatiku nak balik masak sambal udang...tergoda...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah nasi impit..aura raya dah smpi..huhu..pose pun belum..

gadisBunga said...

biasanya menjelang bulan puasa ni nafsu mkn makin membuak2. hatta tgk gambo makanan pun dah terangsang anak tekak. hihihi~

IMANSHAH said...

salam'nak tanya tuan blog yang baik hati

masalah saya entri terbaru tak masuk dalam dashboard follower. bukan itu sahaja kat bloglist pun sama..padahal hari2 hapdate..makin suram blog saya..kalau ada kepakaran harap sudi membantu

adol ihsan said...

Salam ..

Di tempat saya, orang panggil nasi kapit.. hehe..

:)

Dearie Pearls said...

nampak sangat menyelerakan..

ahad lepas makan udang bakar. hehehe..

*saya datang berkunjung. hehehe

asfira aminuddin said...

babe, meleleh i tgk smbal tumis udg u tau. my fav smbal tumis udg tau :))

Cik Ina Do do Cheng said...

nabilah dah lamanya tak makan nasi himpit, cam gigih plak pagi esok nak beli. geram tau.

belog|amiyo said...

erkk. silap besar ni aku tengok gambar ni. laparrrr... =__=

LiFe KaMi said...

ish2 awal2 pagi ni tgk sambal udang terus berbunyi perut..
rasa macam nak raya pun ada..hehe

Edy Zaidi said...

ni hari raya keberapa ni?hehe

Cik SHiNJU said...

Wahhh...sedapnyeeeeeeeeee... lapo.. :'(

Dilla Ady said...

menyelerakan!!

kalu nasi himpit, dilla lagi suke layan ngan sayur lodeh n sambal udang camni..

mmg tak bez bile ade pekerja baru..kena tunggu2 btul2 ngam baru leh reveal yg kite ade blog..huhuhu

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip hilangkan bauan durian dalam kereta

wooooo sedapnyerrrrr... macam nak hari raya tu.... udang lama tak makan udang ni wehhhh

Tapak Kaki said...

patotnya kena tambah satay di situ baru lengkap.hehe

iPai said...

pergh .. nasi impit sedap wooo ..


tapi cam pelik je makan dengan sambal udang .. uhuhuh

zEri sAfEerA said...

uwaaa :(( menangis tngok sambal udang 2. dah lame x makan. nom2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...