Thursday, July 14, 2011

TRAFFIC LIGHT




banyak bebenau Traffic light di Melaka....

lagi sakit bila ada simpang empat....lama nya la hai menunggu...huhu....
dari rumah ke office....kena melepasi 6 traffic light....

kalau hantar Adin pergi kerja dulu kemudian ke office...traffic light yang harus di tempuh adalah sebanyak 15 traffic light....tolak 3 biji traffic light (sbb lalu jalan yg sama) ..jumlah keseluruhan adalah 12...

phewww........

antara ragam pemandu yang sempat I perhatikan......huhu....


p/s: bila nak cepat...mula la hati ni berkata-kata..kan best kalau kete ni boleh terbang...huhuhu...

33 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

yala...kenapa dekat Melaka banyak traffic light eh....ila haritu keran banyak traffic light la tertinggal bus tau nak balik kl..hehe..terpksa beli tiket bus lain..;-)

eh eh...sempat lagi bermakeup yer...ila lak suka tangkap gambar bila traffic light lama2...hehe..

Belbel said...

haha. bosan kan baru je tekan minyak kena tekan brek sbb lampu merah. kalau semedang je lampu hijau xpe. hik3.

alien said...

kalau kat shah alam, byk roundabout
haha

kayrul-shah said...

banyaknya traffic light..membazir minyak kat traffic light jer

fiezah solehah said...

kat Trgnu pun sama jgk, hehe...
teringat dulu dari rumah nak ke campus, kena lalu lbh 10 traffic light jgk... sempat tertido lagi dlm kete ^_^

Qaseh dalia adelia said...

ada jugak yang online huhuk

ikatankasihku said...

kat melaka memang byk trafic light..
nak suruh mat2 rempit rilek jap setelah penat wat aksi wirley, up, pacak....
kalau takde trafic light nanti asik makan asap diaorg je la....hihihi ye ker...hahahaha

Prince Halilintar said...

biaselah..macam2 ragam org ni..tapi jgn sampai leka dah lampu hijau xjln2 lagi smpai kete blkg dah hon plak...haha

aliesha kirana said...

wah! byknyaa trafik light! ish3 penat nunggu kalu gitu kan. eh tapi lawa la trafik light dlm gmbo tu. hahaha.. kalau jumpe mesti tersengih je..hehehe

gadisBunga said...

betul. melaka banyak gila traffic light. jenuh nak menempuh...

KAMIHIDUP said...

dah banyak simpang, sabar jelah nabilah. :)

YanaMIB said...

kt melaka jenis traffic light yg ada masa tu kn..? sbb tu rs lamaaaaa nk tggu..mcm xpraktikal je sbb time xbyk kete pn still kena tggu ikut masa yg sama..adeh~ =.=

merahitujambu said...

tapi betul laa byk traffik light kt melaka..haiyaa..menyampah plak

YOUsoF said...

'Seronoknya' dapat jumpa traffic light yang banyak tiap hari.. saba jela ye. ;D


Yang makeup dalam kereta tu kalau terlebih bertuah gincu terjatuh ke luar tingkap... hehhe

aiEz said...

banyaknya trafic light..sempat jugak kira ye?hehe

pena said...

banyak betul traffic light..

a'ah.. kan best kalau kereta boleh terbang kan.. hehe..

Tea said...

hehe, ape nak buat, kalau xde traffic light lg payah kot. wuu, melaka sesak noo.

ainz said...

perh! tgh call pakai lipstik..huu

kat kota damansara pulak jarang ade traffic lite..geram,tau! kalau kita nak masuk simpang sgt susah! sorang nk ke kiri sorang nak ke kanan ke depan belakang..adoi..last2 stuck kat tgh jalan.. :S

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau time nk cpt mmg bosan kena tempuh traffic light ni..tp kalau time susah keluar simpang misti kita bebel nape takda traffic light hehe

p/s: tq utk semua support yg nabilah bg kt akak ya:)

[sutera kasih] said...

kalo kereta boleh terbang, alangkah indahnya dunia kan hehe

Hans said...

hahahaha
melaka memang negeri traffic light
dulu aku belajar sana bila nak keluar je cari jalan short cut yg xkan jumpa banyak traffik light
:-)

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/review-filem-harry-potter-and-deathly.html

Leeya Hezlin said...

leeya selalu kat traffic light,suka perhatikan orang juga..
hehehe

Cik SHiNJU said...

Sama la ngn putrajaya..
trapik lait byk giler..
kalau naik bus pun sama gak..
tggu kot2 dorg nak buat lrt baru lancar sket...

Adam Idris said...

ye dekat Melaka banyak traffic light
tunggu la nanti mesti upgrade jalan berjejambat macam KL
tapi nanti memburukkan pemandangan pulak, huhu

CT NoArIzAh ArIs said...

Kat umah akk kuar je taman berderet2 trafic light belum sempat masuk gear 4 lagi dah kono beronti..tensionnnn !!!

Silalah ambil award kamu kat umah tiang seribu tu ya!!

pipoq said...

aku sekarang ni jarang lalu trafik light dah..kalo ada pun boleh kira sebelah tangan je..tu pun bukan setakat trafik light yang dah boleh dihafal timer dia, siap kalau jalan ada lobang pun dah tau kat mane nak elak..hari hari lalu la katakan..

adan said...

banyak traffic light mengelakkan berlakunya kemalangan.. tp mengesyorkan berlakunya jammeed melampau-lampau.. pernah g melaka mmg banyak trafficlight.

belog|amiyo said...

naik je helikpter kompem cepat sampai. keh3.

tapi kalau takde semua trafic light ni lagi lambat sampai kot. :D

nunama said...

woooow!! byk giler kot. can make a wish nih. hehehe.

emm kalau saya, nyanyi2 je dlm kereta tuh. haha.

iPai said...

ni mesti lalu lebuh raya Amj .. hehe ..

iPai said...

ingatkan nak kata; "bila laa boleh ada abg sayang yg boleh drive kan" hehee

Dilla Ady said...

dilla tempuh satu jek traffic light sepanjang 30 minit perjalanan..

eh, ade ye yg membaca (driver) sambil tunggu traffic light..lum jumpe lagi ni..

Tapak Kaki said...

aku suka perhatikan pompuan yang dok mekap dalam keta kat traffic lite.. pastu mula la dia buat muka malu-malu kucing.haha..lepas lampu jadik hijau mula la gelabah nak simpan alat mekap lagi, nak masuk gear lagi..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...